#20 Armindo Bruma (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
amann yerim brumayı benim canım yanmış her tarafı bruma olsa kaç yazar yesinler çalımını

Benim karşılaştırdığım Ronaldo'nun şimdiki hali ile Bruma değil zaten.Birisi kaç yıldır üst düzeyde top oynamış dünya yıldızı.Diğeri ise daha 19 yaşında genç tecrübesiz bir çocuk.

Örnek vermem gerekecek sanırım.Neymar'ın Ronaldo'nun ilk zamanlarında nasıl oynadığıni bilen yok galiba forumda.Ama Bale'nin bir anda parladığı maçı bilmeyen yoktur.İnter maçındaki Bale'den bahsediyorum.O maçta adam takımı tek başına sırtlamıştı ve dünyanın en iyi sağbeki Maicon'u rezil etmişti.

Şimdi Bruma'ya gelirsek; transferinde çok büyük oyuncu olarak lanse edildi.Yeni Ronaldo yeni Bale diye vs.İlk maçında evet iyiydi ama şu maçta Bale'nin İnter'deki performansı gibi bir performans bekliyordum açıkcası.Fakat o performansa sadece 1 pozisyonda yaklaştı.

Buna sebep olarak inşallah oyuna sonradan girmesi veya hazır olmamasıdır.

Bale 17 yaşındayken Southampton'da ilk 11 oynuyordu 38 maça çıktı 17 yaşında..İlk Avrupa maçı deneyimine ise Anor. Famagusta takımına karşı çıktı 18 yaşında çıktı ve 11 dakika görev alabildi.. İlk sezon 10 avrupa maçının sadece 3'ünde görev aldı o 3 maçında sadece 1'inde 90 dakika oyunda kaldı..Ligde sadece 8 maçta oynadı.. 19 Yaşında Tottenham'da 2. Sezonunda ise 16 lig maçına çıktı gol veya asist yapamadı, UEFA kupasında 7 maçta görev yaptı bu kez daha etkili bir performans çıktı..20 yaşında Tottenham'da ki 3. Sezonunda daha fazla süre almaya ve daha etkili olmaya başladı.. Özellikle ligin büyük takımlarına karşı gösterdiği performansla adından sıkça söz ettirdi.. O sezon Tottenham Avrupa'da yoktu..

Ve geldik 21 yaşında Tottenham'da 4.sezon yani adını duyurduğu sezona.. O sezon ligde de bütün maçlarda oynuyordu.. Avrupa'da da İlk İnter maçında 3 gol attı 2. maçta ise 2 asist bütün dikkatleri üzerine topladı ve bugün bilinen Bale ismini böyle duyurdu.Yani herkes bir sezonda yıldız olmuyor Bale resmi olarak Premier ligde oynadığı 4. sezonda kendini ispatladı..

Yani sabır ve zaman derken bunu kastediyordum ben yeteneklidir evet ama zamanı var..

Yetenekli ve bir süper star adayı olduğu çok açık ama bu adamın hala ciddi bir eğitime ihtiyacı var. Oyuna girdikten sonra kendi yarı sahamızda hiç görmedim ben bu çocuğu.( Belki ben dikkat etmemişimdir.)

İyi bir futbolcu olmak istiyorsa kendini mutlaka komple futbolcu olarak yetiştirmeli/yetiştirilmeli. Yoksa ben ilerde bir kaç çalım yapayımla olmaz bu işler. Her şeyden önemlisi sabır gösterimeli hemen kurtarıcı gözüyle bakılmamalı bu çocuğa...

Cok ama cok fazla sey beklemissin. Bale o 3 gol attigi macta patlamayi yapti, evet, ama Bale orda Tottenham'da 4cü sezonu'nu oynuyordu ve ondan da önce Southhampten icin oynuyordu. 16 yasinda basladi, 'O' patlamayi 21 yasinda yapti. Bruma ise 2013 subat'ta profesyonellige basladi, ve gectigimiz yaz döneminde kamp falan da gecirmedi - burda ilk SL macina cikti (yeni bir takim'da, baska bir ülke'de).

Beklentilerini o kadar abartma bence, yoksa memnun kalmazsin. Her hafta (sayet oynarsa) gelistigini görürürz diye düsünüyorum. Sadece sabir.

Ben de bundan bahsediyorum.Gelişemeyecek ve Ronaldo,Bale kıvamına gelemeyecek.Bize gelmeyip başka takımda kalsa bi şeyler olabilirdi

bızım ıcın degıl ancak kendısı acısından bu golu atması cok onemlıydı olmadı saglık olsun...

son iki macta da kendi kabiliyetleri ile müthis iki pozisyon yakaladi

lig macindaki müthis füzesi

ve son mactaki harika calimlari

ins. üzerine koyarak gider

şu adama basit oynarsa filan yazıp bitirmeyın umarım ft bu adama basit oyna falan demez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt