#20 Armindo Bruma (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sacmaliyorsun. Bu cocuk daha profesyonellige yeni baslamis, 2-3 ay kamp yapmamis, 18 yasinda bir futbolcu. Neymar, Messi, Ronaldo anadan dogma mi böyle oynuyor saniyorsun? Ronaldo ve Nani de ayni bunun gibi basladilar. Hata yapacak elbette. Bayern ve City gibi takimlar teklif yapiyorsa demek ki bu cocukta bir seyler var ... ve bunu oynadigi ±40dk'da da cok net gördük.

Sana Bruma ve Amrabat'in arasindaki farki söyleyim mi? Amrabat o hatalarini daha rahat 10 sene tekrarlar. Bu cocuk o hatalarini düzeltebilir.

Evet ama şu anda Neymar Ronaldo'nun bu yaşındaki performansına göre daha kötü.Bu demek değildir ki Ronaldo kadar iyi olamayacak.Çalışırsa olabilir.Ama Türkiye'de futbolcu gelişimi çok kötü.Bunu hesaba katmıyorsunuz.Bu adam Dortmund'da gitse belki başka bir gelecek beklerdi onu.(P. Aubemeyang,Reus,Götze,Henrikh,İlkay vs)

Fiziki olarak üstüne koyacaktır şuanda çok beklenti var üstünde ama 2-3 ay sabretmek lazım yeni bir ülke,yeni bir kültür ve gelişmesi gerek tabi Süper Ligde anadolu takımlarına karşı sıklıkla şans bulmalı yeteneği muazzam sadece biraz sabretmek lazım...

Çok iyi bir futbolcu Kesinlikle ileride yıldız olucak.

Demek cocuk son anda calim fln atmis, onu da kacirdik. 80dk. dayandik hoca'nin sacma stratejisine.

Bir kanatta Bruma diğer kanatta Sabri ile başlamak çok zor değildi. Sanki ortasahayı kalabalık tutup oyunu geride karşıladık. Her türlü atak yapacaktık zaten.

Evet ama şu anda Neymar Ronaldo'nun bu yaşındaki performansına göre daha kötü.Bu demek değildir ki Ronaldo kadar iyi olamayacak.Çalışırsa olabilir.Ama Türkiye'de futbolcu gelişimi çok kötü.Bunu hesaba katmıyorsunuz.Bu adam Dortmund'da gitse belki başka bir gelecek beklerdi onu.(P. Aubemeyang,Reus,Götze,Henrikh,İlkay vs)

Neymar Ronaldo'dan iyi degildir zaten, ne fark eder ki? Neymar ile Ronaldo'yu kiyaslamiyoruz sonucta, Bruma'yi kiyasliyoruz. Son konu da haklisin, zaten ona karsi lafim olamaz. Burda sadece umabiliriz.

Ama benim cevap verdigim konu senin Bruma'ya yaptigin elestiri, onu Amrabat'la ayni nefeste anman. Genc oyuncu aliyorsan hatalarina katlanacaksin ... bunu önceden söyleyenler de oldu bu forum'da. Genc futbolcu demek tercübesizlik demek. Ve biz burda SL'den, Real Madrid'den bahsediyoruz.

Ondan bir Ronaldo olmasini da bekleyemeyiz. Ronaldo dedigin "top class'in" da üzerinde, kisacasi bir istisna. Örnegin Nani de bir Ronaldo degil, ama top class bir oyuncu. Bruma icin avrupa'nin bir dev klübün'de oynamak sadece hayal degil ... bunu basaracak potansyeli var ve bunu dev takimlar gördü bile. Önemli olan sürekli oynamasi. Varsin hatalari olsun, bunun icin Nando (ve Melo) haric herkesi keserim. Gelisim süreci iyi gecerse cok büyük rakamlara satilir. En önemlisi SL'deki perfomans. Ilk SL macinda göz'e batti bilene.

Lan adamı baştan oynatsak ya... 90 dakikayı çıkartamayacak olabilir ama maçın başında sokarsın, ne yapıyorsa yapar. Sonra yorulunca çıkartırsın, maç zaten bittikten sonra adamı soksan neye yarar???

------Muslera----

Sabri-G.Zan-Semih-Riera

-----Melo--Selçuk----

Engin--Sneijder--BRUMA

-----Drogba(Umut)---

En az 3-4 maç bu kadro ile çıkılsın. Kadroya giremeyenler de görsün ne nane yediklerini.

Bruma bu maçta ilk11de başlayıp 65te falan yerini Amrabat'a bırakabilirdi.

Fatih Hoca hiç maç kondisyonu olmayan Dany'i defansa yazmasını biliyor, Bruma'ya gelince antrenman eksiği var diye oynatmamakta diretiyor. İlginç bir yaklaşım doğrusu...

90 dklık kondisyonu yok diye fark atılınca oyuna sokulan bahtsız adam. kondisyonu yoksa ilk 45 dk oynat. Kapanan takıma ne yapabilirdi ikinci yarı .ilk yarı yardıran oyunu ile çok katkısı olurdu ama Dany Ched bombalarını yan yana koyarak risk al; Hazır değil diye Bruma yı oynatma

Neymar Ronaldo'dan iyi degildir zaten, ne fark eder ki? Neymar ile Ronaldo'yu kiyaslamiyoruz sonucta, Bruma'yi kiyasliyoruz. Son konu da haklisin, zaten ona karsi lafim olamaz. Burda sadece umabiliriz.

Ama benim cevap verdigim konu senin Bruma'ya yaptigin elestiri, onu Amrabat'la ayni nefeste anman. Genc oyuncu aliyorsan hatalarina katlanacaksin ... bunu önceden söyleyenler de oldu bu forum'da. Genc futbolcu demek tercübesizlik demek. Ve biz burda SL'den, Real Madrid'den bahsediyoruz.

Ondan bir Ronaldo olmasini da bekleyemeyiz. Ronaldo dedigin "top class'in" da üzerinde, kisacasi bir istisna. Örnegin Nani de bir Ronaldo degil, ama top class bir oyuncu. Bruma icin avrupa'nin bir dev klübün'de oynamak sadece hayal degil ... bunu basaracak potansyeli var ve bunu dev takimlar gördü bile. Önemli olan sürekli oynamasi. Varsin hatalari olsun, bunun icin Nando (ve Melo) haric herkesi keserim. Gelisim süreci iyi gecerse cok büyük rakamlara satilir. En önemlisi SL'deki perfomans. Göz'e batti bilene.

Benim karşılaştırdığım Ronaldo'nun şimdiki hali ile Bruma değil zaten.Birisi kaç yıldır üst düzeyde top oynamış dünya yıldızı.Diğeri ise daha 19 yaşında genç tecrübesiz bir çocuk.

Örnek vermem gerekecek sanırım.Neymar'ın Ronaldo'nun ilk zamanlarında nasıl oynadığıni bilen yok galiba forumda.Ama Bale'nin bir anda parladığı maçı bilmeyen yoktur.İnter maçındaki Bale'den bahsediyorum.O maçta adam takımı tek başına sırtlamıştı ve dünyanın en iyi sağbeki Maicon'u rezil etmişti.

Şimdi Bruma'ya gelirsek; transferinde çok büyük oyuncu olarak lanse edildi.Yeni Ronaldo yeni Bale diye vs.İlk maçında evet iyiydi ama şu maçta Bale'nin İnter'deki performansı gibi bir performans bekliyordum açıkcası.Fakat o performansa sadece 1 pozisyonda yaklaştı.

Buna sebep olarak inşallah oyuna sonradan girmesi veya hazır olmamasıdır.

Ah be koçum be, o son dakika da gol olsa çok tatlı olacaktı ama bugünün tek tesellisi sensin.

18 yasında cocuk 30 dk oynamayı haketmiyor.

en az 45 dk derdim ki artık ilk yarı girmeli pili bitiyorsa cıkarırsın.

Kondisyonsuz adamı diri rakibin önüne atarsan ezilir, Carvajal ile mücadeleleri bile ibretlik ama Allah'tan çalım-şut olayı var, Amrabat gibi sağıma alayım, rakibi uzaklaştırayım derdi yok..

Sistemsiz, çalışmayan takımda ne kadar kendini geliştirebilir soru işareti.

Benim karşılaştırdığım Ronaldo'nun şimdiki hali ile Bruma değil zaten.Birisi kaç yıldır üst düzeyde top oynamış dünya yıldızı.Diğeri ise daha 19 yaşında genç tecrübesiz bir çocuk.

Örnek vermem gerekecek sanırım.Neymar'ın Ronaldo'nun ilk zamanlarında nasıl oynadığıni bilen yok galiba forumda.Ama Bale'nin bir anda parladığı maçı bilmeyen yoktur.İnter maçındaki Bale'den bahsediyorum.O maçta adam takımı tek başına sırtlamıştı ve dünyanın en iyi sağbeki Maicon'u rezil etmişti.

Şimdi Bruma'ya gelirsek; transferinde çok büyük oyuncu olarak lanse edildi.Yeni Ronaldo yeni Bale diye vs.İlk maçında evet iyiydi ama şu maçta Bale'nin İnter'deki performansı gibi bir performans bekliyordum açıkcası.Fakat o performansa sadece 1 pozisyonda yaklaştı.

Buna sebep olarak inşallah oyuna sonradan girmesi veya hazır olmamasıdır.

Cok ama cok fazla sey beklemissin. Bale o 3 gol attigi macta patlamayi yapti, evet, ama Bale orda Tottenham'da 4cü sezonu'nu oynuyordu ve ondan da önce Southhampten icin oynuyordu. 16 yasinda basladi, 'O' patlamayi 21 yasinda yapti. Bruma ise 2013 subat'ta profesyonellige basladi, ve gectigimiz yaz döneminde kamp falan da gecirmedi - burda ilk SL macina cikti (yeni bir takim'da, baska bir ülke'de).

Beklentilerini o kadar abartma bence, yoksa memnun kalmazsin. Her hafta (sayet oynarsa) gelistigini görürürz diye düsünüyorum. Sadece sabir.

bi milli takım arası daha lazım demişti brumaya sinyor.oynamaz yine bjk maçında.fatih hoca ölse oynatmaz.zaten golleri inadı atıyo bize,rakip değil.

gercekten yetenekli bir cocukmus , biraz daha basit oynarsa cok daha verimli olur bana gore

yolu acik olsun

En çok sana acıdım bu aksam maçı izlerken.Gerçekten tek sen varsın diye izliyecegim maçları bundan sonra.Belki portekizde kalsan bir nani olabilrdin ama bizim takımda oynadıkça nanik olursun ancak bu kaos ortamında,baştada böyle bir hoca varken.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt