#20 Tetê

20231022_103555.jpg

Hizi hizlanmasi fmde 16 ama gercekte hic oyle degil gibi yaw

pas şiddetini ayarlamadaki sorunn nedeniyle her maç 2-3 top kaybı yapıyor.

kesinlikle kötü oynamıyor ama zaman zaman karar verme sıkıntısı yaşıyor

bonservissiz geldi 23 yaşında. Potansiyelli olduğu malum ben sabrederim bu adama

İlk yarı harika oynadı 2. yarı takımla birlikte o da düştü ama beğeniyorum genel olarak

Kesinlikle kötü oynadığını düşünmüyorum ve hatta ilk yarının en iyi 2 isminden biriydi İcardi ile birlikte.

Sonuçlandırma problemleri biraz mental kaynaklı bana göre. Ama bir başka gözlemim daha var kendisi hakkında. Büyük ya da oynamak için motive olduğu maçlarda ki İsteği ile görece daha zayıf takiplere karşı olan aynı değil.

İcardi mesela Beşiktaş maçına %110 veriyor belki ama Kasımpaşa maçında da %100’ü ile oynuyor.

Herkesten bunu bekleyemeyiz ama yetenekli isen beklerim.

Takımda İcardi ve dün hariç Kerem dışında gazozuna bile olsa arma için aynı hassasiyetle çıkan isimlere ihtiyaç var. Geçen sene bu isimler daha fazlaydı

Kazımcan
Nelsson
Oliveira
Mertens
Rashica

5 isimden şu an kimse oynamıyor ve yeni oynayanlar da onlar kadar ve hatta daha yetenekli de olsa Angelino,Tete, Zaha ve Ndombele, Demirbay gibi yeni gelenler arasında Sanchez dışında üst düzey konsantrasyon ile oynamaya çalışan isim yok.

Bir başka sıkıntıda top kaybı konusunda imtihanında Kerem’i Mertens rolü daha etkisiz hale getiriyor. Orada istediği gibi aksiyon alamıyor Çünkü en iyi bildiği çizgiden içeri katederek hızlıca ceza sahasına girmek. Markajda kalınca bunu daha az yapabiliyor ve derinden top besleyemediği için de kaybettiğinde takım yine dengesiz yakalanıyor.

İcardi dün kaç defa orta sahaya gelip derinden top çıkarmaya çalıştı.

Ona da bu kadar yüklenmeye hakkımız yok. Çünkü en iyi yaptığı şey olan gol vuruşu için de sakin kalmalı. Nabzı 200 ata ata gitmez böyle. Sene boyunca ihtiyacımız var kendisine.

Ben istikrarsız buluyorum, ilk yarı kaç kez boş alanda 1'e 1 kaldı, bir türlü etkili olamadı, doğru yerlere pas çıkaramadı veya kötü tercihler yaptı. Topla dribbling'i de zayıf açıkçası, yardırıp gidemiyor. Zaten ters ayaklı kanat oyuncularının handikapı da budur genellikle. Gerek bu gerek Barış hep sonradan oyuna girince etkili olabiliyor, oraya net bir oyuncu alınması gerekiyor. Bu arkadaşlar asla 1.tercih olacak isimler değiller.
Süratli bir futbolcu değil maalesef. Sırf Transfermarkt değeri yüksek diye transfer edildi. Kötü futbolcu değil asla ama bence bize Ziyech tarzı golcü bir playmaker oyuncu daha lazımdı.

Takımın uyuduğu tüm maçlarda sorumluluk alıp suyu bulandırıyor.

Molde maçında girip topu Barış’a dikmişti, Ziyech’in golünde asisti de bu şekilde geldi. Dün de son 15 dakika herkes Leyla gibi dolaşırken sorumluluk alıp yokta pozisyona soktu bir kaç defa.

Ham bir oyuncu tam bir isim olsa bu meziyetle buraya düşmez zaten. Sıkıntı şu ki pozisyona göre aksiyon almıyor genelde kendine göre pozisyonu şekillendirmeye çalışıyor. Dün mesela artarda sola çekip iki saçma orta denedi. Bunları aşarsa İcardi ile daha uyumlu gitmeye çalışırsa yoluna sokar bazı şeyleri. Mertens sahada olduğu zaman bununla beraber daha etkili oluyor. Yönlendirecek bir 10 numaramız olsaydı daha verimli de kullanabilirdik.

Futbolculara takıp sürekli eleştirmeye bahane arayan Uğur Karakullukçu ve türevlerinin eleştirilerini haketmiyor.

İlkyarıda en iyi 2.isimdi İcardiden sonra.

Yapmaya çalışıp yapamayanı eleştirmiyorum, koca maç sadece sol çizgide iki alkış alıcam diye şov yapıp hiç oyuna kendini vermeyen varken.

Bu arada Kerem’in 10 nolaşma süreci de Tete’yi olumsuz etkiledi bence. Sadece İcardi’ye göre oynayan 10 no Kerem ve maça kendini adamayan Zaha ile ne kadar uyumlu olabilirsin?

Dün 4-5 tane cok güzel top atti. Ya faydalanamadi takim arkadaslari ya da top gecmedi.

Cok rahat 2 asisti olabilirdi ama olmadi maalesef. Bence iyiydi dün.

Bu elemanda isik goruyorum

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Yunusun brezilya versiyonu. Maaşı düşük olsa pasaportuyla en az 12-15'e çıkabilirdik. Çıkmaya gerek olur mu onu zaman gösterecek. Koçbaşı zanioloyu buna tercih ederdim ama.

Geri
Üst Alt