#20 Tetê

Sayfayı işgal etmeyelim yiğit kardeş tek başına yaziyor zaten gerisi boş 🤣

Ben bunu açık alan topçusu zannediyordum da videolarda baya birebirde adam geçme ve çalım özellikleri var gibi duruyor. ihtiyacımız olan bir profil
Aslında ikisi de var oyuncunun profilinde, savunma arkası koşuları da yapar topla birlikte dar alanda rakibini de eksiltir. Tabii Barış Alper gibi Onyekuru gibi açık alan bulup sprinti patlatacak bir oyuncu değil bildiğim kadarıyla daha çok çevik dar alanda etkili savunma arkası koşularda o çevikliği sayesinde fark yaratır ama o koşunun mesafesi öyle 60-70 metre olmaz

Dripling sırasında sağ ayağını pek kullanmaması dikkatimi çekmişti ama 'yengeçgiller' den olmadığı da anlaşılıyor. Felipe ve Keita gibi güçlü ayağını kullanarak ve vücudunu kıvırarak ters tarafa etkili çalımlar atabiliyor ve bunu sıkça deniyor olması hoşuma gitti...

Teteyi bilmem hiç izlemedim dedim bi maçını izliyeyim dedim ilk 15inci dakikasındayım 3 çalıma girdi 3ünüde kaptırdı. Devam ediyorum.

Benim Tete hakkındaki kafamdaki asıl soru şu. Bu çocuk gerçekten büyük potansiyel taşıyor ama şu ana kadar asıl zorlu arenalardaki performansı birkaç maç haricinde büyük soru işareti. Mesela Shaktar da gösterdiği performans çok iyi, gitti Lyon performansı da hiç fena değil ama şampiyonlara ligi maçlarında veya Premier Lig maçlarında gerçekten birkaç maç haricinde soru işareti

Çok iyi oynadığı bir Aston Villa maçı var mesela EPL arenasında, Şampiyonlar Ligi arenasında Real Madrid karşısında çok iyi bir oyun çıkarmış hani bu maçlada Dribling yüzdesi çok iyi, pas başarı oranı çok iyi ikili mücadele kazanma oranı çok iyi hatta işin defansif tarafında bile boy göstermiş baktığımızda Şampiyonlar Liginde Real Madrid Inter karşısında bu performansı 20-21 yaşında göstermiş Brezilyalı bir kanat oyuncusundan bahsediyoruz oyunun her tarafında etkili olmuş baktığımızda ama diğer maçlarında bakıyorum EPL ve Şampiyonlar Ligi arenasında irdeleyecek bak bu alanda çok başrılı olmuş diyebileceğim bişey bulamıyorum

Benim Tete hakkındaki kafamdaki asıl soru şu. Bu çocuk gerçekten büyük potansiyel taşıyor ama şu ana kadar asıl zorlu arenalardaki performansı birkaç maç haricinde büyük soru işareti. Mesela Shaktar da gösterdiği performans çok iyi, gitti Lyon performansı da hiç fena değil ama şampiyonlara ligi maçlarında veya Premier Lig maçlarında gerçekten birkaç maç haricinde soru işareti

Çok iyi oynadığı bir Aston Villa maçı var mesela EPL arenasında, Şampiyonlar Ligi arenasında Real Madrid karşısında çok iyi bir oyun çıkarmış hani bu maçlada Dribling yüzdesi çok iyi, pas başarı oranı çok iyi ikili mücadele kazanma oranı çok iyi hatta işin defansif tarafında bile boy göstermiş baktığımızda Şampiyonlar Liginde Real Madrid Inter karşısında bu performansı 20-21 yaşında göstermiş Brezilyalı bir kanat oyuncusundan bahsediyoruz oyunun her tarafında etkili olmuş baktığımızda ama diğer maçlarında bakıyorum EPL ve Şampiyonlar Ligi arenasında irdeleyecek bak bu alanda çok başrılı olmuş diyebileceğim bişey bulamıyorum
Adam Brezilya’dan gelmiş önce korona patlamış üstüne savaş çıkmış

Çok da sağlıklı şeyler yaşadığı söylenemez

İyi bir ortamda ne yapar, bakmak lazım

Teteyi bilmem hiç izlemedim dedim bi maçını izliyeyim dedim ilk 15inci dakikasındayım 3 çalıma girdi 3ünüde kaptırdı. Devam ediyorum.
28 de gol attı , Assist Ekambi . Ekambi çok iyi oynuyor bu maçta. Çok kayboluyor maç içinde gerçi Lyon çok boktan bir takım uyuşuk uyuşuk top oynuyorlar, bizim eskiden takım gibi.

Açıkçası ortalama performans alıp Brezilya Milli takımına 1-2 kez çağrılmasını sağlasak 20 m euro eder zaten, bu doğrultuda ilerlenmeli. Hali hazırda u23 seviyesine kadar çağrıldı.

Kendisine iyi bakan, çalışkan bir oyuncu olduğu kesin. Burada en açık nokta karar alma mekanizması, bu gelişirse iyi işler yapar.

Cengiz’in kadroya alınmadığı takımda kiralık gidip düzenli oynadı, bu da dip not.

Adam Brezilya’dan gelmiş önce korona patlamış üstüne savaş çıkmış

Çok da sağlıklı şeyler yaşadığı söylenemez

İyi bir ortamda ne yapar, bakmak lazım
Doğru bir de böyle bir sıkıntı var ortada, baktığımda 160 kadar resmi maça çıkmış bu güne kadar ama hiçbir kariyeri öyle çok uzun soluklu olamamış Korona ve ülkedeki Savaş derken biraz ordan oraya giderek geçti adamın kariyeri bu güne kadar

Tabii şu güzel böylesine kopuk kopuk geçen bir kariyerde bile EPL, Şampiyonlar Ligi, Lig 1 veya Ukrayna Ligi Avrupa Ligi hangi arenada olsun hangi takımda olsun hiçbiri ondan vazgeçmemiş o bir şekilde formayı giymiş

Gerçekten kendisinin kabul edildiği, taraftar ve takım tarafından ilgi gördüğü uzun soluklu bir ortamda neler yapar görmek isterim

Net olarak futbol bilgisine güvendiğim insanlar tarafından Tete şu konuda çok eksik bak bunu hiç yapamıyor dedikleri hiçbir şeyi görmedim genelde dolu paket bir oyuncu gibi geliyor bana Tete işin bu tarafından çok ümitliyim. Sadece düz koş-koş oyuncusu değil, sadece rakibi karşıma alayım dribling yapayım oyuncusu değil sadece soluma çekip vurayım oyuncusu değil işin pas kısmında da iyi, ikili mücadele kazanma tarafında da iyi defansif katkısı da var

Dört gözle bekliyorum inş Trabzon maçında biraz izleyebiliriz

En sessiz kalanı oldu transfer döneminde
En verimlisi olursa şaşırmam bu senenin

Nedense ligin kaderini degistirecek oyuncu gibi goruyorum bunu.
Yunus, Morutan, Kerem vb. erisemedigi noktada bir oyuncu aldik diye dusunuyorum.
Calim, hiz, dogru zamanlama ve netlik... sag taraf bu, sol taraf Zaha cok can yakacak inaniyorum, ama asil sezonun bombasi bu minik olacak gibi..

Geri
Üst Alt