2011-2012 Erkek Basketbol Takımı Transfer Sezonu

Cevap: 2011-2012 Erkek Basketbol Takımı Transfer Sezonu

Saygısız bir üslup mu kullandım? Kırdıysam kusura bakma, amacım kırmak değildi.

Gereksiz bir giriş yaptın, mesela Evren ile ilgili son yazdıklarımı alıntılayıp hayır burası böyle değildi gibi şeyler yazsan anlaşırdık bir şekilde.

Gereksiz bir giriş yaptın, mesela Evren ile ilgili son yazdıklarımı alıntılayıp hayır burası böyle değildi gibi şeyler yazsan anlaşırdık bir şekilde.

Neyse anlaşamadık. Tekrar kırdıysam özür dilerim. ;)

İstatistik - mini etek olayına girmiyorum hiç. İsterse iki kat fark olsa bile Ömer'in savunması yeterli zaten. Normalde 3 gömlek üstündür Evren'den, geçen yıl 2 gömlek üstün oynamıştır o başka.

Ben 2009-2010 bilmem.

Ben diyorum ki: Evren büyük hedefleri olan bir takımın oyuncusu falan olamaz. Caner de öyle. Hatta bana göre Cevher bile öyle.

Bakın kıyas yapalım

1 numara : Rok Leni Ukic (Emir Preldzic), Kerem Tunçeri, Tutku Açık (Yeni Transfer)

2 numara : Ömer Onan (Emir Preldzic ve Bogdanovic), Sinan Güler, Evren Büker (Josh Shipp)

3 numara : Emir Preldzic (Bogdanovic), Butsy Thornton, Caner Aslan (Shumpert)

4 numara : James Gist (Mirsad Türkcan), Savanovic (Kerem Gönlüm), Furkan Aldemir ( Luksa Andric)

5 numara : Gasper Vidmar (Oğuz), Vujcic, Pekovic (Likholitov)

Pekovic'i transfer etsek bile diğer tüm pozisyonlarda bariz gerideyiz.

Anlaşılan o ki; 4 numaraya başka transfer yapmayacağız. Belki Ersan İlyasova gelirse ancak o zaman 4 numara konusunda Fenerbahçe'nin önüne geçebiliriz. Ancak Ersan'la bile Efensin 4 numaralarının önüne geçemeyiz bence. 1, 2 ve 3 de ise ciddi bir Fenerbahçe üstünlüğü göze çarpıyor.

Özetle bizim Fenerbahçe ve Efes Pilsek ile mücadele edebilmemiz için her pozisyona çok kaliteli transferler yapmamız şart! Evren'le Caner'le Shipp le falan olmaz bu iş.
ya bırak arkadaş herkesi fenerle kıyaslıyon. final maclarfına bakıyoruz. ilk 2 mac dısında baş başa top oynanıyor. ersanla bile efesin 4 numaralarının önüne gecemeyiz lafını görünce gerisini okumadım..

O arkadaşın övdüğü Vidmar,Oğuz rotasyonundan daha iyisi var elimizde.Furkan+Andric.Peko´da gelirse orada ciddi fark atarız.

herkes burda evreni konsuuyor. ama göksenin denen adamın oynaması lazım evrenle ugrascagımıza bu cocuga kilitlenmemiz lazım. dış atışları evrene göre daha iyi defansıda güzel.

biz kimi alsak hep gerisindeyiz diyecek bu arkadaş. ondan hersene 3 oyuncu gönderip başka 3 lü alıyorlar.

Ülkerspor'un kadrosu cidden bayağı iyi ama onları 5 yıllık takım olarak görün o zamandan beri iyi paralar harcıyorlar biz ise yeni bir yapılanma içerisindeyiz akıllı hamlelerle 1-2 yıl içerisinde üstünlüğü alabiliriz bu noktada en önemli isim de Oktay Mahmudi.

Savunma açısından en iyi yerlimiz Caner Topaloğlu aam o da ancak 10-12 dakika arası performans verebiliyor,ki süresi de o kadar onun için.Ama hucum konusunda çok sıkıntılı oluyoruz o zaman da.Bu yüzden bu final serisinde ribauntlarda ki ve savunma sertliğinde ki sıkıntımız düşünüldüğünde Euroleague'in ortalama takımlarından olan Fenerbahçe karşısında bu kadar yüksek ortalama da sayı yememiz hucum kalitemizin yanında savunma sertliğimizin de euroleague seviyesinin çok altında olduğunu gösteriyor.Nedenleri bariz belli.

1)Tutku/Jerry(ki gitti) 2'lisinin savunma yönü zayıf olması,ve savunma da ki özellikle Jerry'in savrukluğu.

2)2 numara da oynayan Evren Büker'in savunma yönünün en iyi olduğu dönemlerde bile yetersiz oluşu.

3)3 numara da Preston Shumpert'in savunmada eksik kalması

4)4 numara da Rancik(ki gitti zaten) Euroleague değil Eurocup için bile yetersiz oluşu.Diğerleri ise hiç saymasam daha iyi.

5)Andric'in ayakları hızlı ama savunma da yumuşak kalıyor,kısaca kendinden cüsselilere karşı çabuk siniyor.Savunma organizasyonu iyi takımlara karşı pota altında etkili değil.

Kısaca TERCİHLER

PG: KALİTELİ DELİCİ YABANCI OYUN KURUCU,Ender Arslan,Tutku Açık

SG: Ömer Onan Tarzı bir yabancı (HENRY DOMERCANT),Evren Büker,Joshua Shipp

SF: Jan Vesely,Preston Shumpert,Caner Topaloğlu

PF:Ersan İlyasova,Furkan Aldemir

C: Nikola Pekovic, Luksa Andric, Sertaç Şanlı

Gördüğünüz gibi kadromuz çok yetersiz ve bu takviyeler ile bile EUROLEAGUE seviyesi için derinlik konusunda sıkıntılar mevcut.Ki bu kadronun bu sene kurulması çok zor.Para konusunda sıkıntı olmasa bile oyuncuların çoğu tercih etmeyecektir.Furkan ve Domercant olası transferler ama elemeyi geçmemize yeter seviye de değiller.mutlaka 5 numara ve 1 numaraya çok iyi isimler alınmak zorunda.Ersan lokavt olsa bile bize geleceğini düşünmüyorum ama gelirse muhteşem olur.

Ülkerspor'un kadrosu cidden bayağı iyi ama onları 5 yıllık takım olarak görün o zamandan beri iyi paralar harcıyorlar biz ise yeni bir yapılanma içerisindeyiz akıllı hamlelerle 1-2 yıl içerisinde üstünlüğü alabiliriz bu noktada en önemli isim de Oktay Mahmudi.
oktay mahmudi parkede kaldımı şimdi?

Savunma açısından en iyi yerlimiz Caner Topaloğlu aam o da ancak 10-12 dakika arası performans verebiliyor,ki süresi de o kadar onun için.Ama hucum konusunda çok sıkıntılı oluyoruz o zaman da.Bu yüzden bu final serisinde ribauntlarda ki ve savunma sertliğinde ki sıkıntımız düşünüldüğünde Euroleague'in ortalama takımlarından olan Fenerbahçe karşısında bu kadar yüksek ortalama da sayı yememiz hucum kalitemizin yanında savunma sertliğimizin de euroleague seviyesinin çok altında olduğunu gösteriyor.Nedenleri bariz belli.

1)Tutku/Jerry(ki gitti) 2'lisinin savunma yönü zayıf olması,ve savunma da ki özellikle Jerry'in savrukluğu.

2)2 numara da oynayan Evren Büker'in savunma yönünün en iyi olduğu dönemlerde bile yetersiz oluşu.

3)3 numara da Preston Shumpert'in savunmada eksik kalması

4)4 numara da Rancik(ki gitti zaten) Euroleague değil Eurocup için bile yetersiz oluşu.Diğerleri ise hiç saymasam daha iyi.

5)Andric'in ayakları hızlı ama savunma da yumuşak kalıyor,kısaca kendinden cüsselilere karşı çabuk siniyor.Savunma organizasyonu iyi takımlara karşı pota altında etkili değil.

Kısaca TERCİHLER

PG: KALİTELİ DELİCİ YABANCI OYUN KURUCU,Ender Arslan,Tutku Açık

SG: Ömer Onan Tarzı bir yabancı (HENRY DOMERCANT),Evren Büker,Joshua Shipp

SF: Jan Vesely,Preston Shumpert,Caner Topaloğlu

PF:Ersan İlyasova,Furkan Aldemir

C: Nikola Pekovic, Luksa Andric, Sertaç Şanlı

Gördüğünüz gibi kadromuz çok yetersiz ve bu takviyeler ile bile EUROLEAGUE seviyesi için derinlik konusunda sıkıntılar mevcut.Ki bu kadronun bu sene kurulması çok zor.Para konusunda sıkıntı olmasa bile oyuncuların çoğu tercih etmeyecektir.Furkan ve Domercant olası transferler ama elemeyi geçmemize yeter seviye de değiller.mutlaka 5 numara ve 1 numaraya çok iyi isimler alınmak zorunda.Ersan lokavt olsa bile bize geleceğini düşünmüyorum ama gelirse muhteşem olur.
pekovici alabilsek ne güzel olur. 1 numaraya lakovic gelirse alınabilir.

oktay mahmudi parkede kaldımı şimdi?

Şu anki görüntü o yönde, böyle olması dah iyi mi kötü mü bilmiyorum ama istikrar lazım artık. Diğer sistem için çok faydalı olacak falan diyorlardıda parkede Mahmuti'yi görmek ayrı bir güven verir herkese bence.

Şu anki görüntü o yönde, böyle olması dah iyi mi kötü mü bilmiyorum ama istikrar lazım artık. Diğer sistem için çok faydalı olacak falan diyorlardıda parkede Mahmuti'yi görmek ayrı bir güven verir herkese bence.
yani daha yeni gecti başımıza. devam etmeli. yan tarafta onu gören oyuncu baya güvenle oynar sahada.

Evren konuşulmuş epey. 09-10 sezonunda kesinlikle çok iyi bir sezon geçirdi ama o yıl genel olarak daha bireysel performanslara dayalı oynuyorduk. Mesela Rancik de o yıl iyi sezon geçirmişti ama bu sezon kısıtlı bir rol oyuncusuna döndü. Bu biraz Mahmuti'nin sisteminden ötürü. Genelde Mahmuti takımlarında ön plana çıkan bir oyuncu olmaz. Evren'in de rakamları buna bağlı olarak düştü ama onun dışında oyunu çok geriledi. (Sakatlık deniyor bu kısmını bilmiyorum.) Bir kere adamın özgüveni gitmiş gibiydi bu yıl. Geçen yıl çılgın oyun kurucu Murat Kaya ile 8 metreden üçlükleri sallıyorlardı. :D Bu sene ise Space Jam filmindeki yeteneği alınmış basketbolcular gibiydi. Tabi normal sezonda Evren'in vereceği katkıya ihtiyaç duymayabilirsiniz ama playoff'da işler değişiyor. Final serisinde bazı anlarda boş şutlar buldu. Sanırım seride üçlük isabeti yoktu. Onlarda bir kaç isabet bulsa maçlardaki kırılmalar bizim lehimize olabilirdi.

Sonuç olarak Evren felaket bir sezon geçirdi. Sakatlıktan mıdır psikolojik midir bilmiyorum. Tabi sezon başında Trabzonspor olayı da vardı. Belki ordan etkilenmiştir. Herşeye rağmen karar verecek kişi ben olsam 09-10 performansı ile bir sezon daha şans tanırdım Evren'e. Efes bile Cenk'e katlanıyor yıllardır bu adam patlayacak diye. :D

Galatasaray geçen sene Euroleague seviyesinin uzağındaki kadroyla EL seviyesine yakın savunma yaptı. Şimdi gelecek kaliteli oyuncularla EL seviyesinde savunma yapacağımız kesin. Önemli olan, hücumda Shumpert dışında eline güvenebileceğimiz, zor anlarda sayılar bulacak 1-2 tane daha oyuncumuzun olması.

Domercant gelirse güvenebileceğimiz bir SGye kavuşuruz.Merak etmeyin Domercant gelirse oyununu 1 seviye yukarı taşıyacaktır.Sonuçta Euroleague arenasına tekrar geliyor ve kendini yeniden kanıtlamak isteyecektir.Birde onu Domercant yapan hocası Oktay Hoca var unutmamak gerek.3 numaraya Keselj alabilirsek çok önemli bir iş yaparız.Birde Pekovic tabi o gelirse Furkanın 4 numara oynaması benim için sakınca olmaz.Shumpert reis gibi benchten skor katkısı alıcağımız bir oyuncuda olacak.Takımın sıkıştığı anlarda kenardan gelip bir üçlükle kilit açacak direnç kıracak bir oyuncumuz var.Tabi burada önemli husus Shumpert adına kesinlikle 3 numara oynamamalı.Oynayacaksa ligdeki zayıf takımlara karşı oynuyacağımız maçlarda oynayabilir.5 numarda Pekovic-Cemal-Andric rotasyonu yeterli olur.4 numarad Furkan-Cehver ve zaman zaman Shumpert olabilir.3 numarada Keselj,Shumpert ve Caner olur.2 numarada Domercant,Caner ve Göksenin götürücektir.

Oyun kurucu için Tutku ve Ender var ama Euroleague için mesela Jasikevicus gibi yaşı olan tecrübeli bir guardda düşünülebilir.Buna göre kadromuz böyle olabilir.

PG:Ender Arslan-Tutku Açık-EL için tecrübeli Yabancı PG

SG:H.Domercant-Caner-Göksenin

SF:Keselj-Shumpert-Caner

PF:Furkan-Cevher

C:Pekovic-Andric-Cemal

ya bırak arkadaş herkesi fenerle kıyaslıyon. final maclarfına bakıyoruz. ilk 2 mac dısında baş başa top oynanıyor. ersanla bile efesin 4 numaralarının önüne gecemeyiz lafını görünce gerisini okumadım..

Yahu tabii ki Fener ile kıyaslayacağım. Son 5 sezonun dördünde onlar şampiyon oldular. Efes Pilsen'den bile öndeler şu anda. Galatasarayımız için çıta olarak onları almayacağımda Efesi'mi alacağım? Bu iğneleyici cümlelerinizden sıkıldım. Lütfen beni bir daha kendinize muhatap almayın. Kimse ile ağız dalaşına girmek istemiyorum.

Yahu tabii ki Fener ile kıyaslayacağım. Son 5 sezonun dördünde onlar şampiyon oldular. Efes Pilsen'den bile öndeler şu anda. Galatasarayımız için çıta olarak onları almayacağımda Efesi'mi alacağım? Bu iğneleyici cümlelerinizden sıkıldım. Lütfen beni bir daha kendinize muhatap almayın. Kimse ile ağız dalaşına girmek istemiyorum.
sen bu takıma teşekkür edilmeli topiginde takımın allah belasını versin diyen kişi degilmisin? madem cok fark fark var aralarında ozaman niye bela okuyordun takıma?

sen bu takıma teşekkür edilmeli topiginde takımın allah belasını versin diyen kişi degilmisin? madem cok fark fark var aralarında ozaman niye bela okuyordun takıma?

Hayır! Karıştırıyorsunuz!

Ben o cümleyi final serisinin 2 maçında herşey süper giderken ardı ardın 5 tane üçlük yedikleri için söylemiştim. Çünkü çok sinirlenmiştim. 5 tane üçlüğü peş peşe bizim mahalle takımı NBA takımından yemez! Adamları sakatlarız ama yine de peş peşe 5 üçlük attırmayız! Biz sene boyunca savunmamız ile övünmedik mi? Türkiye'nin en iyi savunma yapan takımıyız iddiasını her fırsatta dile getirmiyor muyuz? En iyi savunma takımı peş peşe 2 üçlük yer bilemedin 3 yer. 4. ye artık bir önlem alır. En azından 5. ye alır arkadaş! Bırak 5 hücum peş peşe 3 lük yemek. 5 hücüm peş peşe rakip eğer sayı atıyorsa dahi biz o maç iyi savunma yapmıyoruz demektir. Yenildiğimiz hiç bir maçta takıma saydırmadım bu forumdaki çoğu kişinin yatpığı gibi. Hep teşekkür ettim. Ancak o 5 üçlük olayını sinirlerimi zıplattı sadece o kadar.

Geri
Üst Alt