2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları | TRT Spor-Yıldız

Geçici bir durum. Çözülemez bu sorun. Daha çok raylı sistem yapsakta değişmez çözülmez. Çünkü sorun bu değil. 3.köprüde değil. Daha çok göçe sebep olacaktır hatta.

İstanbul da ana problem göç ancak bizden daha kalabalık şehirlerde var ve hiçbir trafik problemi yok en azından bizimkisine benzemiyor. Bizde yol yok adam gibi. 2 tane ana yol var boğaz köprüsü bağlantılı, o yollarda her daim tıkalı. Böyle kozmopolit şehirlerde her yere metro ile ulaşman gerekiyor ancak bizde -biraz da coğrafi nedenlerden ötürü- saysan 5-6 tane metro hattı var.

Bence bu olimpiyat masalı bize en az 4-5 tane daha metro ve sayısız yol kazandırır. Bana ne işin siyasetinden ben olaya tamamen pragmatist yaklaşıyorum.

İstanbul da ana problem göç ancak bizden daha kalabalık şehirlerde var ve hiçbir trafik problemi yok en azından bizimkisine benzemiyor. Bizde yol yok adam gibi. 2 tane ana yol var boğaz köprüsü bağlantılı, o yollarda her daim tıkalı. Böyle kozmopolit şehirlerde her yere metro ile ulaşman gerekiyor ancak bizde -biraz da coğrafi nedenlerden ötürü- saysan 5-6 tane metro hattı var.

Bence bu olimpiyat masalı bize en az 4-5 tane daha metro ve sayısız yol kazandırır. Bana ne işin siyasetinden ben olaya tamamen pragmatist yaklaşıyorum.

Bir altyapısal sorunlar, 2 engellenemeyen göç akımı, 3 eğitimsiz cahil vatandaşlar, 4 çarpık kentleşme.

En önemlisi İstanbul'un coğrafik yapısı.

ilkokula gidiyordum çok net hatırlıyorum sene 1988-89 :)

istanbul'un adaylığı ilk kez telaffuz ediliyordu istanbul 2000

ne kadar heyecanlandığımı hiç unutmam ve hala bekliyorum

umarım alırız ve hakkını veririz.

Olimpiyatları biz alırsak resmi olarak yine Müslüman bir ülkede yapılmış olmayacak. ;)

brezilya 2016 olimpiyatlarını aldıysa bize hayli hayli verirler, brezilyadan neyimiz eksik.

ama vermeyecekler fakat bunun nedeni başka. ne suriye savaşı, nede ekonomik kriz. ikiside hikaye. zaten 2020 ye suriye falan kalmaz.

vermeyecekler çünkü bu ülkede olimpiyat ruhu yok. şike var, doping var, olimpiyatlara hangi sporcularla gidecez. nerde altyapı. hangi sporda iyiyiz. güreşte bile bittik biz bittik. hakkımızla alacağımız 2-3 madalya o kadar onlarda devşirmelerden. bunun dışında ancak dopingle gelir madalyalar.

ayrıca gerçekten tanıtım filminde bir tane başörtülü yoksa yazıklar olsun size. ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi olun. işte bu yüzden bize vermeyecekler kendimiz gibi yabancılarıda kandırmaya çalıştığımız için.

Ayrıca İstanbul'un Kuzey noktaları bomboş. Bütün şehri oraya kaydıracaklardır eminim. Bu da merkezde olan yoğunluğu azaltacaktır.

Adam konusmaya demokrat , laik , hukuk ustunlugu olan diye girdi ; muhtemelen hic bir ulke boyle bir giris yapmayacak . Bizimki suclu psikolojisinden istemsiz sekilde ne yoksa ulkede onlari varmis gibi gostereyim istedi :) . Bu soylemlerle ancak Turkiye'deki koyunlari kandirir o salonda tutmaz bu sozler :) .

konuşmanın başında Türkiye'nin laik sosyal ve hukukun egemen olduğu bi ülke olduğunun vurgulanması iyi oldu.

Yilmaz ozdil bosa cikti tanitimda basortulu bayanlar vardi :D

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hiç farkyapmaz. İşyerleri nerelerde ise yoğunluk orada olur.

Stadları ve yeni olimpiyat köyleri yapma fikirleri akıllarına gelirse ha bir de unutmayalım oluşacak rant kaygısıyla bence Kuzey'e taşıma olayı oldukça olası.

brezilya 2016 olimpiyatlarını aldıysa bize hayli hayli verirler, brezilyadan neyimiz eksik.

ama vermeyecekler fakat bunun nedeni başka. ne suriye savaşı, nede ekonomik kriz. ikiside hikaye. zaten 2020 ye suriye falan kalmaz.

vermeyecekler çünkü bu ülkede olimpiyat ruhu yok. şike var, doping var, olimpiyatlara hangi sporcularla gidecez. nerde altyapı. hangi sporda iyiyiz. güreşte bile bittik biz bittik. hakkımızla alacağımız 2-3 madalya o kadar onlarda devşirmelerden. bunun dışında ancak dopingle gelir madalyalar.

ayrıca gerçekten tanıtım filminde bir tane başörtülü yoksa yazıklar olsun size. ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi olun. işte bu yüzden bize vermeyecekler kendimiz gibi yabancılarıda kandırmaya çalıştığımız için.

Brezilya'dan eksiğimiz çok çok fazla. Adamların futbol takımı oyuncuları çıkardığı önemli sporcular kültürel etkileri ve en önemlisi Amerika kıtasında oluşu yeterli.

Laik , demokrat , hukuk üstünlüğü olan ülke ? Yanlış tanıtımı mı izliyorum ben ? :surprised:

Stadları ve yeni olimpiyat köyleri yapma fikirleri akıllarına gelirse ha bir de unutmayalım oluşacak rant kaygısıyla bence Kuzey'e taşıma olayı oldukça olası.

O zaten var. Ancak onun sebebi deprem ve yeni konutlaşma (cep doldurma... bknz: müteahhit kafalı siyasiler..)

Sabaha kadar taşı kuzeye vs.. iş yerleri nerede ? Beşiktaş-taksim-fatih-mecidiyeköy-eminönü ve kadıköy.

Gerisi hikaye. Boğaz trafiği ve sahildeki trafik bitmez. 3 şeritli yollar vs..

Geri
Üst Alt