2022 FIFA Dünya Kupası Grupları Belli Oldu

Insan kanıyla inşa edilmiş bu turnuvayı izlemem ben.

2026'da Amerika'da görüşürüz.

Her zaman klimalı odada soğuk içecekler eşliğinde izlediğimiz Dünya Kupası'nı, kalorifer yanan odada sıcak içecekler eşliğinde izlemek ilginç olacak.

E grubu maçlarında tribünlerde baya meşgul olacaktır kameramanlar

playoff dan gidecek iki takim icin oynanan iki eslesmeyi de izledim.

australya 90 dakika net hakim ve pozisyonlara giren taraf olarak- fisi normal sure de cekebilirdi...
aziz behich'in sonlara dogru muthis slalom sonrasi yaptigi sag ayakli vurusu cok az farkla diregi siyirdi- gol olsa gunun kahramani olmustu....

uzatmalarda peru tarafi bir kac sans buldu, direkten bir topu dondu....

penaltilara gidildi...
australya uzatmanin son dakikasinda *penaltilar icin *kaleci oyuna aldi. riskti,ama saglam tuttu.
*imkani olan penaltilari mutlaka izlesin...*epik sahneler mevcut kaleci ozelinde. ilgili vidyoyu baska bir basliga eklemistim macin ertesinde.

australya penaltilar da kalecisinin aykiriligi ve kurtarisi sayesinde finallere gitmeye hak kazandi......

yeni zellanda versus kosta rika macinda,
kosta rika baliyla kazanan taraf oldu dersem yanilgi olmaz.
mc boyu yeni zellanda ustundu,pozisyona da giriyorlardi. kosta macin hemen basinda buldugu gol-----
ilerleyen donemde *yeni zellanda nin 10 kisi kalmasi - buna ragmeen 1 eksik kaldiktan sonra bile ustun taraf olmasi-malesef golun gelmemesi ile katar sicaginda 1-0 yenilip kupaya gidemediler. yz tarafi underdog idi, finallere gitmelerini isterdim sahsen. aussie tarafi da keza underdog tarafi idi, onlar zorda olsa finallere gidiyorlar.

gruplara yonelik detayli nacizane yorumlari ilerleyen donem de rahat bir vakitte yapmayi dusunuyorum.

simdilik tek diyecegim ; H grubunda *gana kanimca sonuncu olur-sayet radikal degisiklikler olmazsa. bu hafta izledigim gana bitikdi- cok cok net. klasik,fizikle bir yere kadar dayanirlar kupada,...* ust tur icin daha fazlasi gerek, en azindan defans yapmalari gerek< <bu hafta oynadiklari maclarda yer almayan ozellik....

son bir kac yildir yakindan gozlemim. *arjantin izledigim en kompakt takim. *brezilya elemelerdeki momentumu finallere tasirsa, yari finali gormeleri icten bile degil,,daha ustu o gunku performansa bakar kanimca.....

Dünya kupası mı konferans kupası mı belli değil bu nedir yav.

S.Arabistan
Katar
İran
Tunus
Costa Rica
Kanada

Şaka gibi olay yeminlen. Bunlar ezik ülkelerle maç yapa yapa turnuvaya gitsin biz, italya falan avrupa arenasında savaşıp elensin. Hayret verici iş.

playoff dan gidecek iki takim icin oynanan iki eslesmeyi de izledim.

australya 90 dakika net hakim ve pozisyonlara giren taraf olarak- fisi normal sure de cekebilirdi...
aziz behich'in sonlara dogru muthis slalom sonrasi yaptigi sag ayakli vurusu cok az farkla diregi siyirdi- gol olsa gunun kahramani olmustu....

uzatmalarda peru tarafi bir kac sans buldu, direkten bir topu dondu....

penaltilara gidildi...
australya uzatmanin son dakikasinda *penaltilar icin *kaleci oyuna aldi. riskti,ama saglam tuttu.
*imkani olan penaltilari mutlaka izlesin...*epik sahneler mevcut kaleci ozelinde. ilgili vidyoyu baska bir basliga eklemistim macin ertesinde.

australya penaltilar da kalecisinin aykiriligi ve kurtarisi sayesinde finallere gitmeye hak kazandi......

yeni zellanda versus kosta rika macinda,
kosta rika baliyla kazanan taraf oldu dersem yanilgi olmaz.
mc boyu yeni zellanda ustundu,pozisyona da giriyorlardi. kosta macin hemen basinda buldugu gol-----
ilerleyen donemde *yeni zellanda nin 10 kisi kalmasi - buna ragmeen 1 eksik kaldiktan sonra bile ustun taraf olmasi-malesef golun gelmemesi ile katar sicaginda 1-0 yenilip kupaya gidemediler. yz tarafi underdog idi, finallere gitmelerini isterdim sahsen. aussie tarafi da keza underdog tarafi idi, onlar zorda olsa finallere gidiyorlar.

gruplara yonelik detayli nacizane yorumlari ilerleyen donem de rahat bir vakitte yapmayi dusunuyorum.

simdilik tek diyecegim ; H grubunda *gana kanimca sonuncu olur-sayet radikal degisiklikler olmazsa. bu hafta izledigim gana bitikdi- cok cok net. klasik,fizikle bir yere kadar dayanirlar kupada,...* ust tur icin daha fazlasi gerek, en azindan defans yapmalari gerek< <bu hafta oynadiklari maclarda yer almayan ozellik....

son bir kac yildir yakindan gozlemim. *arjantin izledigim en kompakt takim. *brezilya elemelerdeki momentumu finallere tasirsa, yari finali gormeleri icten bile degil,,daha ustu o gunku performansa bakar kanimca.....

Buradaki takımlara saçma diyenleri 4 yıl sonraki kupa statüsüne bakmaya davet ediyorum. 3'er takımlı 16 tane grup. Şimdikinden 16 tane daha fazla takım olacak. Gruptan 2'şer takım çıkacağı için örneğin ilk maçında Burkina Faso, Guatemala gibi takımlar ile karşılaşıp 3-4 farklı kazanan Fransa, Almanya gibi devler ilk maçtan gruptan çıkmayı garantileyecek. O yüzden eğer o formatta ısrar edilirse belki de son keyifli Dünya Kupası olabilir.

Dünya kupası sistemi değişmeli aslında komple. Baba takımlar kendi ülkelerindeki çerez takımları yeniyor. Karma sistemi getirilmeli bu durum için. Tüm ülkelerin karışık olduğu gruplar yapılmalı. Atıyorum biz kalkıp Asya'ya gitmeliyiz. Asya'daki kalkıp Güney Amerika'daki ile olmalı. Turnuva böyle daha ilgi çekici hale gelir. Turnuva öncesi de güzel olmuş olur.

Geri
Üst Alt