2023-2024 Sezonu Sistem ve Taktik Sohbet Başlığı - Sayfa 31 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
3'lü defans fikri ustaca bir işti. Donk yeri geldiğinde Nzonzi'nin yanına gider ve çift ön libero ile oynarız yine 4'lü defansa geçiş yapabiliriz maç içerisinde. Bu takımda iyi bir Donk'a gerek içerde gerek dışarda gerek defansta gerek orta sahada her zaman için ihtiyaç var. Son 2 sezonda aldığımız şampiyonluklarda son 6-8 maçımızı iyice bir inceleyin özellikle evimizde oynadığımız büyük maçlarda Beşiktaş, Başakşehir, Trabzon gibi derbilerde falan Donk hep 90 dakika oynamış Fernando & Donk çift ön libero ile oynamışız Ndiaye gibi adam kesilmiş ilk 11'den düşünün.
 
Takım yavaş yavaş oturuyor. Ama hücum organizasyonları çalışmalı bol bol. Defansif olarak çok sıkıntılı bir takım değiliz bence ama hücum edemiyoruz. Yıllardır yapabildiğimiz en iyi şeyi yapamıyoruz.
 
Hiç yoktan lig deplasmanlarında ve tüm Avrupa maçlarında 3'lü savunmada ısrar etmeliyiz. Ligde hemen aklıma gelen son rahat deplasman galibiyetimiz de geçen yıl Ömer'in 5'linin solunda oynadığı Kayseri deplasmanında gelmişti. Hem hücum tarafında kansere dönüşen sol kanadımızı Ömer'le canlandırmak, hem de 4'lü de alternatifsiz görünen Mariano'nun istikrarsızlığından ve yorgunluğundan biraz kurtulma adına 3'lü savunma, 5'li orta saha bizim için ideal görünüyor. Bu sistemde 4'lünün değişilmezleri görünen ama kimseyi de memnun etmeyen Mariano-Yuto'yu tribüne gönderip dinlendirme şansımız olur. Gelecek sene bu oyuncuların olmayacağı durumları da test etmiş oluruz. Santrafor değişebilir ama Andone varken Babel çok mantıklı görünmüyor. Burada bizim tavanımızı esas belirleyecek olan şu anda takımın hücum anlamında en keskin ayağı görünen Feghouli'nin sisteme nasıl yedirileceği. Onu becerirsek daha rahat gol atabilen ve en önemlisi bireysel hatalar haricinde çok zor gol yiyen bir takıma dönüşebiliriz. Bizim kadronun en azından 4'lü savunmada Fatih hocanın hayalindeki savunma performansını veremeyeceği kesinleşti artık, belki 3 stoperli sistem yaramıza merhem olur. Falcao'ya da hücumda bir partner elzem görünüyor şu aşamada.
 
Sürekli geçiş oyunu geçiş oyunu deniyor da 100 sene önce de hücuma kalkarken "geçmen" gerekiyordu karşı sahaya zaten :)

Haddim olmayarak Fatih Hoca'nın da libero olarak oynadığı Brian Birch sonrası 70'li, 80'li ve Saftig dönemi sonuna kadar uyguladığımız 5-3-2 sistemine neden dönmüyoruz?

O zaman 2 bek-1 libero-2 santrhaf-2 iç-1 oyun kurucu-1 santrafor ile sahaya çıkardık. Şu an libero yerine ön libero, iki açık ve bir iç oyuncusuyla bu sistem revize edilebilir...

1 EKİM 2019 GS-PSG Maçı da bunun dönüm noktası pekala olabilir... Bunun için devre arasında en az 1 stoper daha almak lazım sadece...
 
Beyler olay 3'lü savunmadan cok 2'li forvet.

Lig maclarinda Nzonzi biraz daha geri cekilerek 4-4-2 de oynanabilir.

Donk'un yerine Lamina'yi oynatip orta sahayi iyice kalabaliklastirabiliriz.
 
Marcao'nun sol stoper olarak oynaması topla çıkışlar yapmasında ve önde basmasında ikili savunmaya nazaran hareket alanı verdi.

Donk Nzonzi Marcao'nun varlığı Luyindama'ya oyun kurma konusunda az imkan verdi. Böylece savunmada oyun kurma konusunda alternatif arttı.

Çift forvete dönmemizle de Falcao oyun içinde tek forvete nazaran daha aktifti.

Bu oyun sisteminde bir tane rakip yarı saha etrafında etkili olacak oyuncu tipi lazım ki Emre Mor hareketli yapısıyla bu oyunda iş yapar.

Hücumda hareketli olacak oyuncular çıkarıp skorer oyuncularımıza pozisyon yaratmak şart. Bu olgun oyun formatında bu tip oyuncular çıkarırsak bu birlikte oynanan oyun skora da yansıyacak.

 
Üst Alt