2023 asgari ücreti

Maaşlara istedikleri kadar zam yapsınlar hiçbir şey değişmeyecek ev sahipleri kiralara aynı miktarda zam yapacak 10.000 TL isterken 15.000 TL isteyecek ya da markete girince %35-50 hatta bazı ürünlerde %70-80 zamlar göreceğiz. Daha geçen ay benzin 19 TL'ydi şimdi 25 TL'ye geldi 5 TL daha zam gelse %50 artış yaşanmış olacak. Sigara, Alkol ve eğlence ürünlerine zamlar geliyor.

Ne desek boş 2 verecekler 3 alacaklar kendi tahminimse en düşük memur maaşı 22.000 TL, asgari ücret 12.500-13.000 TL, en düşük emekli maaşı 11.000-11.500 TL olur.

0

0

0

Ülkenin çalışan kesiminin %60 ının aldığı maaşa neden asgari ücret deniyor hala?

Bildiğin yerli ve milli maaş denmesi lazım.

Bu ücretin belirlenmesi ülkedeki herşeyi değiştiriyor. Halka ödeme yaparken komünist rejimlerdeki gibi sabit bir tutar belirleniyor ama halk bu maaşı yaşama dönüştürürken tam tersi bir şekilde rezil acımasız bir kapitalizmle mücadele ediyor.

Bu ülkenin insanlarına bu hayatı reva görenlerin işi rast gitmesin.

SM-G780G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Türkiye'ye ne zaman gitsem iyi işlerde çalışan akrabaların 2 yılda bir iç çamaşırı gibi araba değiştirdiğini, televizyonları falan büyüttüğünü görüyorum. Evde neredeyse yemek pişmez oldu bazı kişilerde. Köfteleri bile hazır alıyorlar. Avrupa'da görmediğim rahatlığı ve ilginç şeyleri iç anadolu'da görüyorum. Bu işte bir bit yeniği yok mu? Bu adamların içinde karışık muhalifi de var iktidar yanlısı da var.

Almanya'da profesörlerin almadığı arabaları Türkiye'de görüyorum.

Özel okullara, suv'lara, lacoste marka ürünlere her şekilde paraları yetiyor nasıl oluyorsa. Özel okula gönderen 1-2 kişi değil, daha fazla hatta.

Türkiye'ye ne zaman gitsem iyi işlerde çalışan akrabaların 2 yılda bir iç çamaşırı gibi araba değiştirdiğini, televizyonları falan büyüttüğünü görüyorum. Evde neredeyse yemek pişmez oldu bazı kişilerde. Köfteleri bile hazır alıyorlar. Avrupa'da görmediğim rahatlığı ve ilginç şeyleri iç anadolu'da görüyorum. Bu işte bir bit yeniği yok mu? Bu adamların içinde karışık muhalifi de var iktidar yanlısı da var.

Almanya'da profesörlerin almadığı arabaları Türkiye'de görüyorum.

Özel okullara, suv'lara, lacoste marka ürünlere her şekilde paraları yetiyor nasıl oluyorsa. Özel okula gönderen 1-2 kişi değil, daha fazla hatta.
Siniflar arasi makas acildi bir de buyuk ihtimalle cogu naptiginin farkinda degil. Amerika da boyleydi. Girtlaklarina kadar borc yapanlar bir resesyonda battilar.

Geri
Üst Alt