⚽ 2024 Süper Kupa | Galatasaray 0-5 Beşiktaş | MS | 3 Ağustos | ATV

Son hazırlık maçlarını ölçü alıp yorum yapmak hata olur biz parmayla oynadık onlar gençlerbirliğiyle biz oyuncu denedik efe sağ bek demirbay stoper falan onlar as kadro oynadı ama biz daha iyi takımız oturmuş kadro ve aynı hoca var onlar ise yeni hocayla hazır değiller tam olarak kazanıp kupayı almalıyız

bu adamlar nasıl oynuyor - forumun bir kısmı izledi hazılrık maçlarını

immobile falan oynadı mı / bir şey yaptı mı ? bir tek rafa becerikli gibi algıladım bazı yorumlardan.

Tamamen HAZIRLIK kampında izlediklerime dayanarak söylüyorum;

Tek istisna Jelert olacak çünkü o tarafta çaremiz yok.

Beşiktaş maçında genel olarak topa sahip olma ve set hücumu mantığıyla oynarsak bize büyük avantaj sağlayacaktır.

Orta saha merkezli oyun kurulumu için;

Sete yerleşirken;

——Nelsson ———Apo——
—Jelert — Torreira —Köhn—
———Efe———Kerem D——
———Ziyech—Bats————
—————İcardi—————

Rakip sahaya yerleştik ve pozisyon arıyoruz;

—Jelert——Torreira——Köhn—
———Efe————Kerem——
—————Ziyech——————
————Bats——İcardi———

Topu kaptırdığımızda gereksiz ön alan presi yerine orta sahada karşılamak daha mantıklı geliyor bana.

—————Muslera—————
jelert—nelsson—apokerim—köhn
——————Efe———————
Ziyech——Torreira——Kerem—
—————Bats (yardım için)

icardi en önde kalmaya devam edebilir

Çıkmasını istediğim
Muslera
Jelert Davinson Abdulkerim Köhn
Torreira Kaan
Barış Mertens Zaha
Batshuayi

Çıkacak
Muslera
Barış Nelsson Abdulkerim Köhn
Torreira Kaan
Ziyech Mertens Zaha
Icardi

kaza yaşarsak sezon öncesi büyük travma olur.
ilk önce bu bakış açısından kurtulmak gerekiyor bence. türk futbol taraftarının içine düştüğü en büyük yanlış bu.

kötü oynanacak formsuz dönemleri, alınabilecek yenilgileri "hayatın sonu" gibi değil, futbolun içinde var olan bir "normal" gibi görmeye başlamalıyız.

2 yıldır kırılmadık rekor bırakmayan, yaşadığı onca hakzıslık ve bel altı iğrenç rekabet ortamına rağmen ligi sürklase eden bir takımımız var. şampiyonlar liginde de gayet güzel maçlar çıkarıldı.

sezon başı, kazananı "sadece bir 90 dkda" belirlenecek, prestijden başka hiçbir ehemmiyeti olmayan bir kupayı kaybetti diye, ligin en başarılı camiası neden travma yaşasın?

bu arada yukarıdaki yazdıklarımdan sadece mevcut yönetimi ve başkanı ayrı tutuyorum. derhal istifa etmeliler. gs süper kupayı bjk'i 10-0 yenip, 5 yıl üst üste şamp olacaksa da, yine de istifa etmeliler. çünkü onlarla ilgili yaşanılan sorun, futbol, başarı, transfer ile ilgili değil.

Çıkmasını istediğim
Muslera
Jelert Davinson Abdulkerim Köhn
Torreira Kaan
Barış Mertens Zaha
Batshuayi

Çıkacak
Muslera
Barış Nelsson Abdulkerim Köhn
Torreira Kaan
Ziyech Mertens Zaha
Icardi

Kaan'i bence sag bek oynatacak. Demirbay da ortasahada. Maalesef..

beşiktaşta savunma hattına takviye yapamadı, ön taraf kaliteli gözükse de daha alışma sürecinde. Bizim ön taraf 3.senesine girecek. Orta saha muhtemelen berkan-torreira olur sağ bekte de kaan oynar jelert yedek olur

2-0 gibi net skorla kazanırız

immobile falan oynadı mı / bir şey yaptı mı ? bir tek rafa becerikli gibi algıladım bazı yorumlardan.
Zayif rakipler ile oynadılar.Yani ben izlemedim ama rafa silva eklendi bi iste,o da boyle topla iyi ve cezahasinda pozisyon hazırladığında bitirici biri.ama rafa silvayi beslemen lazim immobile gibi.bi de bize ozel hazirlnan gedson manyagi var biliyosun

oyuncu oyuncu yazacak olursak;

*gedson yine en dinamik oyuncuları. her yere koşuyor bir şekilde. bence bjk'in en iyi oyuncusu hala gedson.

*rafa hücum hattına bariz kalite getirmiş. driplingle top taşıması, pozisyona girmesi, tabela yapması falan gayet iyi.

*immobile de klas oyuncu yani buldu mu atar. istasyon olur vb. fiziksel durumunu düşük buldum ama.

*rachica bildiğimiz gibi işte o da hareketli oyuncu.

yani bu 4 oyuncu kalite. diğer oyuncuları ise bildiğin vasat yaw. özellikle defans hattı bayağı evlere şenlik. gençlerbirliği bile zaman zaman bayağı boş alan ve pozisyon buldu ama oyuncu kalitesi eksikliğinden bırak sonuçlanmayı, olgunlaşamadı bile ataklar. bizim hücumcular o boşlukları bulursa, cezayı kesmemiz çok yüksek olasılık.

bir de yedek kulübesi çok zayıf bjk'in. maç içinde olası bir sakatlık/ceza ya da takım kondüsyonunun erken bitmesi durumunda bjk hocasının kaliteyi koruyarak müdahale etme şansı pek az.

özet: muhtemelen favorisi biziz maçın. ancak her an iş yapabilecek 3-4 kaliteli oyuncusu olan bir takım ile oynayacağız. her şey olabilir yani gayet.

edit: son olarak bir de duran top işine çok dikkat etmemiz gerekiyor. özellikle colley çok tehlikeli olabiliyor duran toplarda.

Son düzenleme:
oyuncu oyuncu yazacak olursak;

*gedson yine en dinamik oyuncuları. her yere koşuyor bir şekilde. bence bjk'in en iyi oyuncusu hala gedson.

*rafa hücum hattına bariz kalite getirmiş. driplingle top taşıması, pozisyona girmesi, tabela yapması falan gayet iyi.

*immobile de klas oyuncu yani buldu mu atar. istasyon olur vb. fiziksel durumunu düşük buldum ama.

*rachica bildiğimiz gibi işte o da hareketli oyuncu.

yani bu 4 oyuncu kalite. diğer oyuncuları ise bildiğin vasat yaw. özellikle defans hattı bayağı evlere şenlik. gençlerbirliği bile zaman zaman bayağı boş alan ve pozisyon buldu ama oyuncu kalitesi eksikliğinden bırak sonuçlanmayı, olgunlaşamadı bile ataklar. bizim hücumcular o boşlukları bulursa, cezayı kesmemiz çok yüksek olasılık.

bir de yedek kulübesi çok zayıf bjk'in. maç içinde olası bir sakatlık/ceza ya da takım kondüsyonunun erken bitmesi durumunda bjk hocasının kaliteyi koruyarak müdahale etme şansı pek az.

özet: muhtemelen favorisi biziz maçın. ancak her an iş yapabilecek 3-4 kaliteli oyuncusu olan bir takım ile oynayacağız. her şey olabilir yani gayet.

edit: son olarak bir de duran top işine çok dikkat etmemiz gerekiyor. özellikle colley çok tehlikeli olabiliyor duran toplarda.
Abi rafa ciddi anlamda beslenmesi gereken biri,sağdan ve soldan top getiren olmalı o adama

Forvette batsuhayi sağ bekte yeni transfer oynar umarım bu macta. Torreira Kaan 2 liside oynaması lazım. Barış sağ zaha sol. Şu an bunlar oynamalı kupada

Geri
Üst Alt