2024 Yılı Divan Kurulları Genel Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
satışı negatif etkileme ihtimali var biraz- gerçi orda kat sınırı var , o yüzden sıkıntı kısa vadeli olur.

baktığında acarkent , beykoz konakları , mesafesine rağmen rivaya kaçtı millet 17 ağustostan sonra mesela - oralardan ne vole vurdu bazıları belli değil.

Riva, Zekeriyaköy vs zaten zenginleri deprem ile oraya yönlendirme projeleri idi tamamen.

Deprem olursa sonrasında kar diye bir şey olmaz bence bizim için.

Kısa vadede elden çıkartsak daha mı iyi ya da hiç elden çıkartmasak daha mı iyi diye düşünüyorum zaman zaman.

Kaç olacak mesela maksimum

%53 mü

Şunu dillendirirsen kimse sana gelip 60 vermeyecek.
İhale olmadan ne desek havada kalıyor. Şöyle bir şeyde olabilir mesela %60-%40 yapar normalde bu başarı olmaz değil mi? Ama %50-50 dendiği ve yerleştiği için bunu başarı olarak sunma gibi bir iletişimde yürütüyor olabilir.

Fon falan hikaye olacak ya zaten, 500dü 400 oldu şimdi 300e düştü bir de gülerek adam 100 m euro kazanacak 3 senede diyor, Galatasaray’ın malıyla bir firma en az 100 m euro kazanacak ve daha komiği bizim kazanacağımız bedel de 230 milyon euro ve bunun bir bölümü de Kemerburgaz’ın ikinci etabı, Ada vs yerlere harcanacak, fonda kalacak parayla çok bir şey yapılması olası değil ki fonun oluşma süreci de belirsiz.
burdaki hesaplar , üzerine konuşmalar çok garibime gidiyor benim.

kalıp ve geniş hesaplar var. ama müteahhitid harcamaları maşallah net konuşuluyor.

inşaat alanından metrekare satış hesabı yapıyorlar - bu doğru değil.

kaç blok - kaç hane - tipoloji (büyük - dubleks - daha pahalı - daha ucuz hedeler) gibi detaylı fizibilitesi olması lazım.

3 4 cümlelik hesap işi değil o . kolay hesapta değil .

bu tanıtılmadan avantajlı bir fikir yürütmek çok zor.

ben bile firmalarda çalışırken minimum 2 hafta kafa patlatıyorduk şuna ne kadar zam gelir, bütçe ne kadar şişer , satış nerelere gider diye "biz bunu yapalım" a varana kadar. ki basit tek apartman üzeirne yani 20-24 daireli iş max.

burda çok büyük kapsam - hesaplara inanmıyorum o yüzden.

Hedef bu demedi ki. Başlarken en kötü duruma göre vereceğim rakamları dedi. Yoksa daha ihale olmamış, teklifler yok ortada. İş zaten hasılat paylaşımı rakamdan ziyade yüzde ile aslında belli ki minimum kabul edilecek teklif 70 milyon dolar peşin ödemeli %50-%50 hasılat.
benim isyanım o orana zaten - kabullenmişlik ve "50-50" makul gibi bakılıyor . en azından o havayı alıyorum ben.

büyük şirketim olsa - param olsa sıcak dövizden falan balıklama atlardım o ihaleye öyle söyliyeyim.

İhale olmadan ne desek havada kalıyor. Şöyle bir şeyde olabilir mesela %60-%40 yapar normalde bu başarı olmaz değil mi? Ama %50-50 dendiği ve yerleştiği için bunu başarı olarak sunma gibi bir iletişimde yürütüyor olabilir.
Şu ortamda 60-40 üstüne 70 cash her türlü başarı olur çünkü rezalet yönetildi süreç.

Ev piyasası kötü diyorlar mesela ya zaten iyi olsa faizler düşmüş olacak o zaman da faiz yükümüz 5 milyon euro olur niye çıkalım deriz.

Bu olayın tek avantajı BB borcuna bağlı faiz yükünden kurtulmak ama eminimki kısa sürede yeni kredi çekilip yine borç yapılacak ve her şey boşa gitmiş olacak.
Nakit akışı sağlam tutmak için kredi ve faizinden kurtulup duran varlık almak lazım. Muhtemelen yine kredi çekilse bile duran varlık alınacaktır.

benim isyanım o orana zaten - kabullenmişlik ve "50-50" makul gibi bakılıyor . en azından o havayı alıyorum ben.
Oran konusunda haklısın. Bence orada %50-%50'yi aslında başarı olmayan bir oranı makul gösterip muhtemelen ihalede daha yüksek bir orana anlaşınca reklam PR'ı yapmak en azından ben böyle anladım. Mesela biri dedi %50-%50'yi alan bulunur başkanım Adnan Polat olarak sizin farkınız ile o oranı arttırırsınız gibi bir şeye getirdi sanki bunun altı bu.

Şu ortamda 60-40 üstüne 70 cash
yarın ilk bunu söyleyene verilsin - korunaklı bir sözleşme ile ...keşke yani.

olması gereken bu +/ - 35- 50 M diyelim hadi o 70 peşinat hatrına diyelim. 70 M şak diye konulması çok basit para değil bir inşaat firması işleyişinde (bence)

dedecim GSTV yi kimse izlemez berbat program kalitesiyle kusra bakma ..

Taner Aşkın en son atar yapıp dahada gelmem dememiş miydi zaten...neye rahatsızım demiş.

bir kerede her diyeceğini söyleyip rahatla be Hayri Kozak.

Şu ortamda 60-40 üstüne 70 cash her türlü başarı olur çünkü rezalet yönetildi süreç.

Ev piyasası kötü diyorlar mesela ya zaten iyi olsa faizler düşmüş olacak o zaman da faiz yükümüz 5 milyon euro olur niye çıkalım deriz.
Öyle işte de normalde başarı değil bunu sanki Adnan Polat başarısı bu demek için rakamları da en kötüden açıkladı yoksa zaten bakılması gereken oran %50-%50 olsa bile oranın 7-8 bin dolardan 100 bin m2 350-400 milyon dolar olur. Bir üyenin orada dediği Adnan Polat'a başkanım sizin farkınız da olur falan dediği yerde bana sanki aslında eh tamam denecek bir anlaşmayı başarı gibi bir PR yapma iletişim stratejisi gibi bir şey hissettirdi bana. Ekim'de olacak sanırım ihale o da GS TV'den yayınlanacak o zaman göreceğiz artık.

bilet olaylarında 18 kişi çağırılmış - üstüne niye alındın Hayri Kozak ?

gayet ciddi bir problem bu. inşallahta katakullisi olan çıkar ortaya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt