Demir Türk
Parçalı Üye
- 26 Temmuz 2023
- 3.141
- 2.817
- 998
Hocam ben de İzmir’de inşaat işiyle uğraşıyorum. Bırak dalyan gibi yeri afedersin bk kokan yerlerde, ulaşımın dahi olmadığı lokasyonlarda arsa sahipleri %55 orandan küsürat dahi inmiyorlarKusura bakmayında Galatasaray'ın parası derya deniz yemeyen kerizmiş. Bunu gördüm ben.
Hala %50-50 diyorlar. Şaka gibi. Bir de bunu savunanlar var. Adam ne mühendis ne mimar ne de bu işin içinde %50-50 oranını savunuyor. O daha da komik.
Ben başında beri 100 defa dedim. Bu oranlar yanlış. Maliyet hesabı yanlış. Satış fiyatı yanlış diye. Kaç yıllık mühendisim. Yıllarım bu işin içinde geçti. Fiyatları, satışı, maliyeti hepsini biliyorum adım gibi.
Recep'e başka bir nedenle özelden yazmıştım. Şimdi buradan yazayım. Arkadaşım Nivak Grupta Florya'da çalışıyor. 3-4 hafta önce beraberdik. Şu forumda söylenen rakamları telaffuz ettiğimde affedersiniz bir yeri ile güldü. Ne güzel sizi silecekler dedi.
Yahu adamlar m2'si 10.000 dolar üzerinde satış yapıyorlar. m2 maliyetleri 45/50 binlerde. Deli para kazandılar.
Oraya gökdelen yapmıyorsunuz. Tek katlı villa da yapmıyorsunuz. İnşaat işinde en optimum maliyeti olan 5-6 katlı apartmanlar olacak. En ucuz maliyet bu tarz binalarda.
Ama yok Adnan Polat dedi ya. Camianın güvenilir adamı. 100 yıllık inşaatçı.
Yahu Adnan Polat geçen ki genel kurul öncesi ET'u yalanlayıp Dursun'a doğru diyen adam. Röportajı Adnan Polat görevlendirildi diye açılan ilgili konuda var. Ben bulup netten paylaşmıştım. Bu adamlara güvenilmez.
Hafta başı Çeşme/Dalyan'da marinaya yakın bir yerde kat karşılığı anlaştım. 900 m2 arsa. 2 ayrı villa olacak. %55-45 oranı. %55 arsa sahibinin. Ben ciddi para kazanacağım %45 orana rağmen.
Florya Arkadaş. Orası Florya. Dalyan merkez nerede Florya nerede. Kıyaslama kabul etmez. Ben burada %45 alıp ciddi para kazanıyorsam orası müteahhit için %30-35 ler olmalı maksimum. Ama nerede. Milleti diye diye 50-50 oranına şartladılar. Bu nasıl ihale arkadaş. Girecek firmalar bu oranı biliyorlar. Şaka mısınız?
Dalga geçiyorlar millet ile.
Yahu orası bunlardan birinin şahsi arsası olsa hadi bu orana versinler bakalım. Babayı verirler. %1 in hesabını yaparlar. Ama Galatasaray'ın malı ne olacak ki. Ver gitsin. Biz yolumuza bakalım.
Ben orası kendi yerim gibi yorum yapıyorum. Doğruları yazmaya çalışıyorum. Üzülüyorum.
Florya'da gidecek. Aynı Riva gibi. Burası da gitsin rahat edecekler. Tek ada kalacak. Onu da zamanı gelince satarlar.
Yazıklar olsun. Şunları görüpte susana da yazıklar olsun izin verene de yazıklar olsun.
Bizde kalkıp Türkiye’nin en değerli yerlerinden birini %50 veriyoruz. zaten müteahhit firma maksimum %30 kazanır. %20 payın kimlere gideceği bellidir.