2024 Yılı Divan Kurulları Genel Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kusura bakmayında Galatasaray'ın parası derya deniz yemeyen kerizmiş. Bunu gördüm ben.

Hala %50-50 diyorlar. Şaka gibi. Bir de bunu savunanlar var. Adam ne mühendis ne mimar ne de bu işin içinde %50-50 oranını savunuyor. O daha da komik.

Ben başında beri 100 defa dedim. Bu oranlar yanlış. Maliyet hesabı yanlış. Satış fiyatı yanlış diye. Kaç yıllık mühendisim. Yıllarım bu işin içinde geçti. Fiyatları, satışı, maliyeti hepsini biliyorum adım gibi.

Recep'e başka bir nedenle özelden yazmıştım. Şimdi buradan yazayım. Arkadaşım Nivak Grupta Florya'da çalışıyor. 3-4 hafta önce beraberdik. Şu forumda söylenen rakamları telaffuz ettiğimde affedersiniz bir yeri ile güldü. Ne güzel sizi silecekler dedi.

Yahu adamlar m2'si 10.000 dolar üzerinde satış yapıyorlar. m2 maliyetleri 45/50 binlerde. Deli para kazandılar.

Oraya gökdelen yapmıyorsunuz. Tek katlı villa da yapmıyorsunuz. İnşaat işinde en optimum maliyeti olan 5-6 katlı apartmanlar olacak. En ucuz maliyet bu tarz binalarda.

Ama yok Adnan Polat dedi ya. Camianın güvenilir adamı. 100 yıllık inşaatçı.

Yahu Adnan Polat geçen ki genel kurul öncesi ET'u yalanlayıp Dursun'a doğru diyen adam. Röportajı Adnan Polat görevlendirildi diye açılan ilgili konuda var. Ben bulup netten paylaşmıştım. Bu adamlara güvenilmez.

Hafta başı Çeşme/Dalyan'da marinaya yakın bir yerde kat karşılığı anlaştım. 900 m2 arsa. 2 ayrı villa olacak. %55-45 oranı. %55 arsa sahibinin. Ben ciddi para kazanacağım %45 orana rağmen.

Florya Arkadaş. Orası Florya. Dalyan merkez nerede Florya nerede. Kıyaslama kabul etmez. Ben burada %45 alıp ciddi para kazanıyorsam orası müteahhit için %30-35 ler olmalı maksimum. Ama nerede. Milleti diye diye 50-50 oranına şartladılar. Bu nasıl ihale arkadaş. Girecek firmalar bu oranı biliyorlar. Şaka mısınız?

Dalga geçiyorlar millet ile.

Yahu orası bunlardan birinin şahsi arsası olsa hadi bu orana versinler bakalım. Babayı verirler. %1 in hesabını yaparlar. Ama Galatasaray'ın malı ne olacak ki. Ver gitsin. Biz yolumuza bakalım.

Ben orası kendi yerim gibi yorum yapıyorum. Doğruları yazmaya çalışıyorum. Üzülüyorum.

Florya'da gidecek. Aynı Riva gibi. Burası da gitsin rahat edecekler. Tek ada kalacak. Onu da zamanı gelince satarlar.

Yazıklar olsun. Şunları görüpte susana da yazıklar olsun izin verene de yazıklar olsun.
Hocam ben de İzmir’de inşaat işiyle uğraşıyorum. Bırak dalyan gibi yeri afedersin bk kokan yerlerde, ulaşımın dahi olmadığı lokasyonlarda arsa sahipleri %55 orandan küsürat dahi inmiyorlar :)) vallaha çok iyi anlaşmışsın

Bizde kalkıp Türkiye’nin en değerli yerlerinden birini %50 veriyoruz. zaten müteahhit firma maksimum %30 kazanır. %20 payın kimlere gideceği bellidir.

Yüzdeyi düşüren baştan alınacak 70 milyon USD avans o olmasa yüzde altmış verirler

bu arada Adnan Polat'ın ufak hikayesini yemezler...

Yok bana deidler gel yap burayı , ben GS parasını almam etmem ... geçeceksiniz bunları.
Biliyorki öyle olsa gündemden düşmeyecek, sürekli lekelenecek vs vs.

Köpekbalıklarının olduğu havuza atlamam diyemiyor tabi :D

Yüzdeyi düşüren baştan alınacak 70 milyon USD avans o olmasa yüzde altmış verirler
Rivada aldığımızı borç olarak yazmışlar, açılan hesapta biriken para yoksa kredi çekip borçlar ödenmiş emlak konur tarafından, ve bunun faizi de bize yaslanmış.
2024'e kadar 350 milyona kırdırdığımız 500 milyon haricinde kar etmemişiz.

Masumiyet karinesi altında bu yazıyı yazmakta ne bileyim garip olmuş.

Eğer böyle bir olay yaşanmamışsa ve insanlar masum ise gerçekler zaten ortaya eninde sonunda çıkar. O zaman iftira atıldı ise o iftirayı atan kişiler hakkında hukuksal olarak gereğini yaparlar.

Sonuçta kanunlar nezdinde suçu ispat edilene kadar herkes masumdur. Buna kimse bir şey demiyor.

Ama bu olayları iftira, belge olmadan yapılan karalama diyerek savunmakta doğru değil. Kim ne derse desin yapılan suçlamalarla isimler, mekanlar veriliyor. Basit bir karalama hareketi olsa bu kadar detay verilmezdi bence. Kongre üyelerinin olayı savunmaktansa tam tersi incelenmesini istemesi gerekirdi.

En basitinden bu olaylar olmadan önce satışa çıkıp bulunamayan biletler artık bulunabiliyor. Ve kimse de bunun nasıl olduğunu açıklayamıyor. Ne garip değil mi. Tesadüf sanırım.

Belli ki yönetime yakın birileri olayı masumiyet karinesi ya da karalama altında genel kurulda gündeme getirecek. Geçiştirecek.

Bende tam tersini yapılmasını isterdim. Bahsedilen geçen kişiler ve mekanlara ait kamera kayıtları incelenip denilen şeyler olmamışsa bir iç soruşturma ile kongre üyelerine bilgilendirme yapılması daha doğru olacaktı.

Yanlış olmuş. Aynı yönetimin cl maç öncesi alelacele basın açıklama yapması gibi.

Batıya açılan pencere, şeffaflık derken Dursun Özbek'in kulübü getirdiği nokta dışa kapalı divan kurulu.

basına kapalı değil miydi bu ??

iyi bari gözlemleyelim ....heömpff

kyujhgfsd.webp

Konumuz : Karaborsa kombine ve biletler.

salon FULL

werdf.webp

Önerge üzerine basına açılmış heralde - en başta kapalı açıklandı.

Oylamaya çevrilmiş. onaylanırsa yayın kapanacak sanırım.

edit: Hep toplantılar açık başlarmı - önerge gelirse basına kapatılıyor ve 10 yıl boyunca gizli şekilde arşivleniyor. dedi

2 kişi istemedi - diğer herkes kapatılsın dedi .

yayın kesiliyor.

Konumuz : Karaborsa kombine ve biletler.

salon FULL

Ekli dosyayı görüntüle 260787
Oylamaya sunuldu oylama ile kapalı oldu bence doğrusu da bu. Zaten oradan sonra önemli iddia veya varsa kanıtlarla bir şey haberleri çıkacaktır sonra. Şimdi kapalı ortamda herkes taşları döksün, kan gövdeyi götürsün. Seçimse seçime gidilsin başka kararlar alınacaksa onlar alınsın ne olacaksa olsun kısaca.

Oylamaya sunuldu oylama ile kapalı oldu bence doğrusu da bu. Zaten oradan sonra önemli iddia veya varsa kanıtlarla bir şey haberleri çıkacaktır sonra. Şimdi kapalı ortamda herkes taşları döksün, kan gövdeyi götürsün. Seçimse seçime gidilsin başka kararlar alınacaksa onlar alınsın ne olacaksa olsun kısaca.
bir rahat rahat sesler yükselmeli orası kesin ... ama ordan çıkacak *haberlerin* doğruluğunu göreceğiz ...

muhabirlere ne servis edilirse onlar konuşulacak gibi ama bakalım neler çıkacak.

şu futbol üzerine tam konuşamayan Kerem Övet bari izlemeye gitmiş olsun ses çıkaramasa bile - anlatabilidiğini anlatıp bir işe yaramış olur.

bir rahat rahat sesler yükselmeli orası kesin ... ama ordan çıkacak *haberlerin* doğruluğunu göreceğiz ...

muhabirlere ne servis edilirse onlar konuşulacak gibi ama bakalım neler çıkacak.
Bir çok üye olduğu burada muhalif isimlerde olacağı için yanlış haber çıkacağını düşünmüyorum.

Yayını gizlediler ha

Hainler
Gafiller

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt