- 31 Ağustos 2021
- 69.569
- 49.785
- 3.258
en çok önemsediğim kısım ibra olmazlarsa en azından 1 dönem seçilemezler.Senin dediğin gibiymiş Can. İbra edilmezler ise en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim kararı almaları gerekiyor. 2023 tüzük değişikliği sadece ibraları tek çatı altında toplamış. Diğer maddeler eskisi gibi geçerli. Ekim ayının ilk haftasında yapılacak olağan kurul toplantısı.
Tüzükteki kısımları yazıyorum aşağıya.
"İbra edilmeyen Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler.
Görevde olduğu sırada yapılan Yıllık Olağan Genel Kurulda, herhangi bir mali faaliyet yılına ilişkin ibra edilmeyen Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin görevleri sonlanır. Başkan ve Yönetim Kurulu için boşalan görevler ile ilgili olarak Madde 92 ve Madde 93 hükümleri uygulanır. Denetim Kurulu için boşalan görevler ile ilgili olarak Madde 93 hükümleri kıyasen uygulanır ve seçim süreci yalnız Denetim Kurulu için yürütülür."
"Genel Kurulca ibra edilmemesi durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde Olağanüstü Seçim Genel Kurulunu toplantıya çağırmak,"
Bu da Madde 92 ve 93,
"BAŞKANLIĞIN BOŞALMASI
MADDE 92: Kulüp başkanlığı herhangi bir nedenle boşalırsa ve bir sonraki Seçim Genel Kuruluna 6 (altı) aydan daha fazla süre kalmışsa, Tüzük hükümlerine göre 1 (bir) ay içerisinde başkanlık ile diğer tüm organ ve kurulların seçimi için yeni seçim Genel Kurulu yapılır. Genel Kurul tarihine kadar mevcut Yönetim Kurulu 2. Başkan yönetiminde görevine devam eder. Sürenin 6 (altı) aydan daha az kalması durumunda mevcut Yönetim Kurulu 2. Başkan yönetiminde görevine devam eder.
İşbu maddede belirtilen 6 (altı) aylık süre Mayıs ayının ikinci yarısındaki ilk Cumartesi gününden geri saymak sureti ile hesaplanır.
YÖNETİM KURULUNUN VE ÜYELERİNİN İSTİFASI
MADDE 93: Yönetim Kurulu üyeliklerinin boşalması durumunda yedek üyelerden en çok oy alan üye göreve çağırılır.
Başkan dışında Yönetim Kurulu üyeliklerinin boşalması ve Yönetim Kurulunun yedek üyelerin katılımı ile de toplantı çoğunluğunun sağlanamaması halinde Yönetim Kurulu ve Başkan düşmüş sayılır. Bir ay içinde Tüzük hükümlerine uygun olarak yeni seçim yapılır. Yeni Başkan ve Yönetim Kurulu seçilinceye kadar düşmüş sayılan
Başkan ve Yönetim Kurulu görevine devam eder."
tüm uyuşuklar/görüntü var ses yok profilleri şu an yönetimde gibi - topluca kenara itilmiş olurlar gibi.
he burda önemli detayda şu şaka maka - yönetimi eleştiriyoruz ama , iyi kötü Dursun özbek'in söz geçirdiği bir ortam var GS içinde (yani söz tutması değilde , kendi isteiğini iteleme diyelim). O açıdan güçlü isim - tahminen siyasi ilişkileride iyi.
böyle bir şey yaşanırsa hakikaten güclü bir ekip çıkması lazım ortaya - kim olur nasıl olur orasıda muamma işte. Taraftar OH BE moduna girer en başta sonra "nur gözlüm affet"e dönerler güçlü - ayağı yere basan ve iletişimde iyi bir yönetim çıkmazsa.
çünkü florya-kemerburgaz- BB detayları - ne gitti ne geldi parasal olarak vs gibi süreçler hep kilit süreçler. Boş muhalefet ve laf değil - icraat yapacak insanlar gelmesi lazım.
Tüm gözler Erden Timur'a çevrilecek ekimde böyle bir şey yaşanırsa - çok değişik süreç yaşanır. Yeterli üelik süresi var mı aday olmak için vs vs gibi bir sürü detayı var.
bunlar tabii afaki / teoride böyle - ibra konusu geldiğinde derinleşir konu.