2024 Yılı Divan Kurulları Genel Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hem divana hem savcılığa sunamıyor muydu? Bilmediğimden soruyorum. Şimdiye kadar neden sunmamış mesela savcılığa? Hatta direk haber olarak kendi kanalından sunması yasak mı mesela herkese?

Normalde divana sunabilirdi. Zaten divana sunulan belgeler eninde sonunda savcılığa iletilecektir.

Ama sanırım dursun ile ilgili de sıkıntılar var. Bayağı sert yüklenmiş dursuna. Olayı kapatmak istemiş gibi bazı duyumlarını olmuş ve bunları divanda söylemiş.

Bu yüzden divanı es geçip doğrudan savcılığa vereceğim demiş olabilir.

Arkadaşlar divanla ilgili haber paylaşanlar kimler? Biz de merak ediyoruz.

Normalde divana sunabilirdi. Zaten divana sunulan belgeler eninde sonunda savcılığa iletilecektir.

Ama sanırım dursun ile ilgili de sıkıntılar var. Bayağı sert yüklenmiş dursuna. Olayı kapatmak istemiş gibi bazı duyumlarını olmuş ve bunları divanda söylemiş.

Bu yüzden divanı es geçip doğrudan savcılığa vereceğim demiş olabilir.
Onu anladım da mesela geçtiğimiz hafta içi savcılığa verip bu gün bir kopyasını Divan'da sunabilirdi ya da direk o haberlerinde mış ile yapacağına bu belgelerle yapsa daha iyi olmaz mıydı? O zaman bak belgelerde var xx kişiler gerçekten yapmış bu işi denip daha hızlı, fazla ve net reaksiyon alınmaz mıydı?

Onu anladım da mesela geçtiğimiz hafta içi savcılığa verip bu gün bir kopyasını Divan'da sunabilirdi ya da direk o haberlerinde mış ile yapacağına bu belgelerle yapsa daha iyi olmaz mıydı? O zaman bak belgelerde var xx kişiler gerçekten yapmış bu işi denip daha hızlı, fazla ve net reaksiyon alınmaz mıydı?

Benim şahsi fikrim ilk kendisi x'te belge sunmadan önce haberi paylaşarak yönetimin tepkisini görmek istedi. Sonuçta bu adam yılların gazetecisi. Neyi ne zaman ve nasıl yapacağını bizlerden daha iyi biliyordur.

Yönetim de ilk tepkisi basın açıklaması ile bu bir iftira demek oldu.

Sonrasında bugün söylediği şeylerden biri doğru yada yanlış bilemem dursunun ertem şeneri çağırtıp programında bu konuyu kapatması istemesi olmuş.

Yönetim daha yeni iç soruşturma ile ilgili bir firma görevlendirdiği paylaştı. Olay altaylı tarafından duyurulduktan kaç gün sonra.

Bu yüzden belki de yönetimin hamle yapmakta geç kaldığını, konuyu kapattırma olayı doğru ise bunu yanlış bulduğu için belgeleri divan yerine savcılığa vereceğim demiş olabilir.

Bu arada elinde ne var kendisi dışında kimse bilmiyor. Orası da farklı bir konu.

Tek bildiğim durumlar karışacak gibi.

Burada farklı düşünüyorum. O çamur temizlenmedikçe yönetimin üzerinde kalacak.

Zaten bunun farkındalar ki dışarıdan bir firma ile anlaşıp iç soruşturmaya başladılar.

Aslında en başında cl maçı öncesi iftira diye saçma bir basın açıklaması yapacaklarına en son yaptıkları hamleyi en başta yapmaları lazımdı. Geç kaldılar. Tepki gördüler.

Bu arada iç soruşturma sonucuna ve bunu yürüten firmaya insanlar güvenir güvenmez orası apayrı bir konu. Kişilerin kendi kararı artık.
Herkes yönetime bindirme derdinde. Dedim ya, iyi tık alıyorlar. Durum bundan ibaret.

Ben iyi tık almıyorum ama yönetime bindiriyorum. Daha doğrusu olmayan yönetime ve hatta üzerinde ciddi şaibeler olan yönetime bindirdikçe bindiriyorum. Bindirmekle kalmaz alayını tokatlarım da onu yapamıyoruz maalesef.

Galatasaray'ın mevcut yönetimi tüm güvenilirliğini yitirmiştir. Bir an önce seçimli olağanüstü genel kurula gidilmelidir.

Ben iyi tık almıyorum ama yönetime bindiriyorum. Daha doğrusu olmayan yönetime ve hatta üzerinde ciddi şaibeler olan yönetime bindirdikçe bindiriyorum. Bindirmekle kalmaz alayını tokatlarım da onu yapamıyoruz maalesef.

Galatasaray'ın mevcut yönetimi tüm güvenilirliğini yitirmiştir. Bir an önce seçimli olağanüstü genel kurula gidilmelidir.

Şu seçim olayı için tüzüğe bakmıştım. Yönetim kendisi erken seçim kararı almadan zor gibi. 2.000 küsur üyenin imzası gerekiyor. Bugün bile 500-600 kişi gelmiş kapalı kurula. Muhalefetin başında kim duracakta o kadar imzayı toplayacak. Çok zor iş.

Keşke olsa.

Şu seçim olayı için tüzüğe bakmıştım. Yönetim kendisi erken seçim kararı almadan zor gibi. 2.000 küsur üyenin imzası gerekiyor. Bugün bile 500-600 kişi gelmiş kapalı kurula. Muhalefetin başında kim duracakta o kadar imzayı toplayacak. Çok zor iş.

Keşke olsa.
İmzala o seçim işi zormuş. Noter huzurunda almaları lazımmış imzaların o yüzden yaş o iş. Sadece dursun birakirsa seçim olur. O da imkansız adam kösele surat hayatta birakmaz.

Ortada bir sorun olduğu açık

Bu dillendirilip hesap sorulunca masumiyet karinesi ihlal edilmiş olmuyor ki

Ceza kesen yok, hesap soran var.

Dünkü toplantı sonrası basına sızan az bilgileri derleyip topladım. Bunlar x'te bulunan bilgilerdir. Bir kaç gazete ile bazı ulusal tv kanalları da haberini yaptılar.

1- 600 civarı kişi ile divan toplantıları arasında rekor bir katılım olmuş. Ağır liselilerin hepsi varmış.

2- Toplantıdan kayıt alınmaması için üyelerin cep telefonları toplanmış.

3- Basına kapalı olan toplantı için gizlilik kararı da alınmış. Kayıtlar arşive kaldırılacak ve 10 yıl süre ile halka açıklanmayacakmış. Bu Galatasaray tarihinde bir ilk. Daha önce böyle bir olay olmamış sanırım.

4- Dursun Özbek, Fatih Altaylı, Rezzan Özdemir ve Süheyl Batum'un konuşma yaptığı söyleniyor. Başka konuşan varsa da adı basına yansımadı.

5- Dursun olayların incelenmesi hakkında aldıkları tedbirleri ve iç soruşturma hakkında bilgi vermiş.

6- Dursun olayı Florya projesine bağlamış. Florya'nın önünün engellenmesi nedeniyle bu iftiralar atılmış. (Burası garip. Olayların ortaya ilk atan Fatih Altaylı. Florya için toplanan genel kurulda konuşma almıştı. Ben Dursun Özbek'e Florya projesi için güveniyorum ve arkasındayım demişti halbuki)

7- Fatih Altaylı konuşmasında dursuna yüklenmiş. Özellikle dursunun, ertem şenere olayı kapatması için baskı yaptığını söylemiş. Yönetime güvenmediğini, delilleri karartma ihtimalleri olduğunu bu yüzden delilleri elden savcılığa kendi vereceğini söylemiş.

8- Süheyl Batum ve Rezzan Özdemir konuşmalarının detayı hakkında çok bilgi görmedim.

9- Sadece Rezzan Özdemir'de olaylar ile ilgili savcılığa şikayette bulunacaklarını açıklamış.

10- Özellikle bazı ağır kongre liselileri dursuna güven tazelemesi için acil seçim kararı alması yönünde ciddi bir baskı yapmışlar. Ama dursun bu çağrılara sessiz kalmış.

Genel bilgiler bu şekilde.

Dünkü toplantı sonrası basına sızan az bilgileri derleyip topladım. Bunlar x'te bulunan bilgilerdir. Bir kaç gazete ile bazı ulusal tv kanalları da haberini yaptılar.

1- 600 civarı kişi ile divan toplantıları arasında rekor bir katılım olmuş. Ağır liselilerin hepsi varmış.

2- Toplantıdan kayıt alınmaması için üyelerin cep telefonları toplanmış.

3- Basına kapalı olan toplantı için gizlilik kararı da alınmış. Kayıtlar arşive kaldırılacak ve 10 yıl süre ile halka açıklanmayacakmış. Bu Galatasaray tarihinde bir ilk. Daha önce böyle bir olay olmamış sanırım.

4- Dursun Özbek, Fatih Altaylı, Rezzan Özdemir ve Süheyl Batum'un konuşma yaptığı söyleniyor. Başka konuşan varsa da adı basına yansımadı.

5- Dursun olayların incelenmesi hakkında aldıkları tedbirleri ve iç soruşturma hakkında bilgi vermiş.

6- Dursun olayı Florya projesine bağlamış. Florya'nın önünün engellenmesi nedeniyle bu iftiralar atılmış. (Burası garip. Olayların ortaya ilk atan Fatih Altaylı. Florya için toplanan genel kurulda konuşma almıştı. Ben Dursun Özbek'e Florya projesi için güveniyorum ve arkasındayım demişti halbuki)

7- Fatih Altaylı konuşmasında dursuna yüklenmiş. Özellikle dursunun, ertem şenere olayı kapatması için baskı yaptığını söylemiş. Yönetime güvenmediğini, delilleri karartma ihtimalleri olduğunu bu yüzden delilleri elden savcılığa kendi vereceğini söylemiş.

8- Süheyl Batum ve Rezzan Özdemir konuşmalarının detayı hakkında çok bilgi görmedim.

9- Sadece Rezzan Özdemir'de olaylar ile ilgili savcılığa şikayette bulunacaklarını açıklamış.

10- Özellikle bazı ağır kongre liselileri dursuna güven tazelemesi için acil seçim kararı alması yönünde ciddi bir baskı yapmışlar. Ama dursun bu çağrılara sessiz kalmış.

Genel bilgiler bu şekilde.
1- önemli katılım - ama genelde de biraz böyle olması lazım. totolar tutuşunca değil

2-3- tüzük gereği bu kısımlar

4- Hayri Kozak banko konuşmuştur - içinde kalır çünkü

5- geçenlerde kapım açık gelin her şeyi konuşalım tavrındaydı klasik...

6- çünkü 2 yıl yönetim süresini doldurmama ihtimali yükseliyor, hemen bağlayıp BB den çıkma durumunu koz olarak sunuyor hala

7 - bu adamda boş mu dolu mu sallıyor hukuki süreçte göreceğiz - boş çıkarsa bir daha ciddiye alınmaz/alınmamalı

8-9 - ne tarafta durdukları tam belli değil yetki kongresinden beri. muhalefetler eyvallah ama aksiyonlarını göreceğiz konu sınırları içinde

10 - dursuna : pişman olduk - ilk fırsatta postalayacağız mesajıdır bu.

benim merakım sırf bilet olayları mı konuşuldu yoksa yönetimin vediği güvensizlik ya da florya sürecinden ekonomik kısımdan vuranda oldu mu .

Ekim ayında ibra muhabbeti yok muydu bu arada? (artık idari / mali diye ayırlmıyorda - tek 1 tane oylaması var o işin)

orad ibra olmazsa seçim mi oluyor mesela ? (yönetim kararı o yönde olursa tabi - yoksa inat mı ederler )

Çare Yeni Seçim
Güven ortamı bitti an olay biter.

Ekim ayında ibra muhabbeti yok muydu bu arada? (artık idari / mali diye ayırlmıyorda - tek 1 tane oylaması var o işin)

orad ibra olmazsa seçim mi oluyor mesela ? (yönetim kararı o yönde olursa tabi - yoksa inat mı ederler )

2023 te tüzük değiştiğinde bu ibralar tek çatı altında birleşti. Eskiden yönetim ibra edilmeyince seçime gidilebiliyordu ama 2023 sonrası sanırım gidilmiyor. Detaylı bakmadım. Bakayım bulabilecek miyim.

Edit : Ekim ayı ilk haftasındaki olağan genel kurulda ibra edilme/edilmeme durumu var.

2023 te tüzük değiştiğinde bu ibralar tek çatı altında birleşti. Eskiden yönetim ibra edilmeyince seçime gidilebiliyordu ama 2023 sonrası sanırım gidilmiyor. Detaylı bakmadım. Bakayım bulabilecek miyim.
yok otoamtikman olmuyor...

orda yönetimin ibrasızlık durumunda seçim kararı alması lazım. (belmas'ın yaptığı gibi)

hayır arkadaş biz görevimizin başındayızda diyebilirler.

fakat burda ayrı bir sıkıntı çıkıyor ortaya - gerçi çıkmıyorda denebilir.... Kemerburgaz kemerburgaz derken floryayı boşaltıp seçime gidilirse sakat... o süreç sekteye uğrarsa acele bir tesiste oluruz - mevcut tesis yatar (belki altyapı koyulur)

orda ince bir detayda var bu şekilde.

orda yönetimin ibrasızlık durumunda seçim kararı alması lazım. (belmas'ın yaptığı gibi)

Zaten 2023 yılında tüzük burak elmas ibra konusundan dolayı da değişti diye biliyorum. İbra edilmeme durumu gene var. Sanırım bu seçime gitmeyi zorunlu bırakmıyor artık. Dediğim gibi yeni tüzüğe bakacağım ben.

fakat burda ayrı bir sıkıntı çıkıyor ortaya - gerçi çıkmıyorda denebilir.... Kemerburgaz kemerburgaz derken floryayı boşaltıp seçime gidilirse sakat... o süreç sekteye uğrarsa acele bir tesiste oluruz - mevcut tesis yatar (belki altyapı koyulur)

orda ince bir detayda var bu şekilde.

Senin dediğin gibiymiş Can. İbra edilmezler ise en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim kararı almaları gerekiyor. 2023 tüzük değişikliği sadece ibraları tek çatı altında toplamış. Diğer maddeler eskisi gibi geçerli. Ekim ayının ilk haftasında yapılacak olağan kurul toplantısı.

Tüzükteki kısımları yazıyorum aşağıya.

"İbra edilmeyen Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler.

Görevde olduğu sırada yapılan Yıllık Olağan Genel Kurulda, herhangi bir mali faaliyet yılına ilişkin ibra edilmeyen Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin görevleri sonlanır. Başkan ve Yönetim Kurulu için boşalan görevler ile ilgili olarak Madde 92 ve Madde 93 hükümleri uygulanır. Denetim Kurulu için boşalan görevler ile ilgili olarak Madde 93 hükümleri kıyasen uygulanır ve seçim süreci yalnız Denetim Kurulu için yürütülür."

"Genel Kurulca ibra edilmemesi durumunda, en geç 30 (otuz) gün içinde Olağanüstü Seçim Genel Kurulunu toplantıya çağırmak,"

Bu da Madde 92 ve 93,

"BAŞKANLIĞIN BOŞALMASI

MADDE 92: Kulüp başkanlığı herhangi bir nedenle boşalırsa ve bir sonraki Seçim Genel Kuruluna 6 (altı) aydan daha fazla süre kalmışsa, Tüzük hükümlerine göre 1 (bir) ay içerisinde başkanlık ile diğer tüm organ ve kurulların seçimi için yeni seçim Genel Kurulu yapılır. Genel Kurul tarihine kadar mevcut Yönetim Kurulu 2. Başkan yönetiminde görevine devam eder. Sürenin 6 (altı) aydan daha az kalması durumunda mevcut Yönetim Kurulu 2. Başkan yönetiminde görevine devam eder.

İşbu maddede belirtilen 6 (altı) aylık süre Mayıs ayının ikinci yarısındaki ilk Cumartesi gününden geri saymak sureti ile hesaplanır.

YÖNETİM KURULUNUN VE ÜYELERİNİN İSTİFASI

MADDE 93: Yönetim Kurulu üyeliklerinin boşalması durumunda yedek üyelerden en çok oy alan üye göreve çağırılır.

Başkan dışında Yönetim Kurulu üyeliklerinin boşalması ve Yönetim Kurulunun yedek üyelerin katılımı ile de toplantı çoğunluğunun sağlanamaması halinde Yönetim Kurulu ve Başkan düşmüş sayılır. Bir ay içinde Tüzük hükümlerine uygun olarak yeni seçim yapılır. Yeni Başkan ve Yönetim Kurulu seçilinceye kadar düşmüş sayılan

Başkan ve Yönetim Kurulu görevine devam eder."

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt