Ilk defa 14 sene sonra kaleci transferini dusunmeye basladim ki bundan once boyle bir derdimiz olmadi hic.
Kisa tutmaya calisacagim cunku kac gundur dusunuyorum ve mantigima dogru gelen bir profil ararken hangi kriterler on plana cikiyor diye bir kriter listesi yaptim;
Bati ve Kuzey Avrupa (Fransa haric)
Dogu Avrupa
Afrikali
Uygun olan:
Guney Amerikali
veya
Ak deniz ulkesinden olmasi
Bizim kaleci ile bir bag kurmamiz lazim, tabi Muslera sonrasi her yeni gelenle bir yabancilik yasayacagiz ama bu sebeple ilk once sicak kanli olmasi, guler yuzlu, saha icinde gol attigimizda taraftara donup sevincten bagirmasi, isler kotu gidince de bizim Ak deniz insanindaki sert ve agresif bagirma sekli, bunlarin hepsini ariyorum yeni yapilacak kaleci transferinde. Cunku taraftarin ilk dikkat cekecegi bunlar oluyor saha icinde. O yuzden fazla duygusuz tiplerden uzak durulmali kanaatindeyim.
Bunun disinda baski icinde ayakta durmasini bilecek, bunun icinde ya buyuk takimda kalecilik yapmis olmasi lazim ya da en azindan Top 5 ligden bir takimda son 2 sezonda as 11 kalecisi olarak tecrube edinmis olmasi gerekiyor diye dusunuyorum.