Halim Kırıkçı
Şef Gümüş Kıvrım
- 12 Ocak 2011
- 74.983
- 39.343
- 3.993
3 yılda gelen milyonlarca euro para nereye gitti gelen sponsor paraları transfer paraları vs nereye gitti açıklayın diye sorsa birisi göt gibi kalacaklar
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hakslisin, buna zaten bir sey demiyorum ama bugune kadar Florya hasilati ile bu odemeler iliskilendirilmemisti, bunun onunu acarsak daha cok cuesta gibi isler izleyebiliriz. Hatipoglunun tahribati sadece baslangic olur.Bonservis ve menejerlik paraları yüksek olabilir katılırım ama kıyas yaparken rakibi baz almak lazım diye düşünüyorum. Türkiye şartlarında yüksek ama rakibin olan takıma bakınca daha düşük bütçe ile şampiyonluğa gidiyorsan başarı var diyebiliriz. Avrupa yı ayrı tutuyorum. Bu bütçe ile bu sene daha ileri gidilebilirdi mevcut kupada. Ama rakip harcıyorsa biz de harcamak durumundayız.
Ben senin gibi düşünmüyorum. Transferlerin iyi ya da kötü olmasından da bahsetmiyorum. Ama yapılması gereken mevkilere harcanan paralar gözüyle bakmak lazım olaya.Dünyanın hiçbir yerinde böyle rakip harcıyorsa biz de harcamak zorundayız diye bir mentalite yok.
Hele de bu sene harcanan paraların çoğu çöpe atılmışken. Yönetimi geçen sene de oyuncuları bir görelim diye savunuyordun, gördük ama yetmedi hala savunuyorsun harcamak zorundayız diye.
En basiti Jelert Cuesta gibi adamlara 40 milyon euro gömmeseydik ne kaybedecektik de harcamak zorunda oluyoruz.
Keramettine verdiğim cevapta da bahsettim. Oyuncu seçimleri transfer başarıları başarısızlıkları dışında söylüyorum bunu. Kendini rakip olarak görüyorsan rakibinle aynı oranda standartlarda olmak gerek. Oraya Ali para aktarıyorsa biz de bir şekilde para elde edip aktarmalıyız yarışın içinde kalabilmek adına. Bunu anlatmaya çalışıyorum.Hakslisin, buna zaten bir sey demiyorum ama bugune kadar Florya hasilati ile bu odemeler iliskilendirilmemisti, bunun onunu acarsak daha cok cuesta gibi isler izleyebiliriz. Hatipoglunun tahribati sadece baslangic olur.
Fenerle para konusunda harcama konusunda yarisamazsin, batarsin. Cebinden 300 m atmis, o kadar olmasada karsiliksiz (yersen) para akitanlar var orda. Bizim tarafta bu elestirirlir genelde ama aslinda dogrusu bizimkisi. Sistem kendisi ayakta kalmali ve donmeli
Bu denge icin sen zaten stad gelirlerin vs ile hesap kitap yapiyor olman lazim, o kumenin disindan paraya ihtiyac oldugu anda butun bu tantananin anlami kalmiyor.
Abi biz 3 senedir kısıtlı kadrolarla rotasyon yapıyoruz, geçen sene biraz farklıydı sadece. 15 oyuncuyla sezon bitiriyoruz genelde, zaten hala ilk seneki iskelet üzerine gidiyoruz.Ben senin gibi düşünmüyorum. Transferlerin iyi ya da kötü olmasından da bahsetmiyorum. Ama yapılması gereken mevkilere harcanan paralar gözüyle bakmak lazım olaya.
Dünyanın her yerinde de bu böyle bence. Almanya da Fransa da İngiltere de İtalya da şampiyonların bütçeleri belli. Rakipleri de en az onlar kadar harcamak zorunda kalıyorlar. Arada tabi ki bir iki takım çıkıp daha düşük bütçeler ile başarı sağlıyor ama genel gerçekliği değiştirmiyor bu durum.
Söylediğim gibi yanlış oyuncu seçimlerinden bağımsız olarak konuşuyorum.
En çok para harcayanın başarısının kesin olmadığı tek spor dalı futbol. Güzelliği de buradan geliyor. Diğer branşlar öyle değil. Basketbolda, voleybolda vs... parayı harcadığın gibi başarı geliyor neredeyse.Abi biz 3 senedir kısıtlı kadrolarla rotasyon yapıyoruz, geçen sene biraz farklıydı sadece. 15 oyuncuyla sezon bitiriyoruz genelde, zaten hala ilk seneki iskelet üzerine gidiyoruz.
Fener bu sene çılgın para harcadı mesela, onlar 150 biz 80 falan harcadık ki en az yarısı kötüydü. Ona rağmen bizim ilk seneki iskeleti deviremediler.
Parayı doğru kullandıktan sonra gidelim yarısını harcayalım da demiyorum, gelirimiz kadar harcasak yeterli, finansal borçlar düşüldüğünde de. Zaten gelirler kafa kafaya iki takımın.
Mesela Barca’nın bütçesi Real’in yarısı falan bu sene, Liverpool City’nin yarısı, Napoli, Inter’in çok gerisinde.
Anliyorum ve katiliyorum ama liginde ulkeninde ortami, eti budu belli. Sirf TV geliri bile saka seviyesinde mesela.Keramettine verdiğim cevapta da bahsettim. Oyuncu seçimleri transfer başarıları başarısızlıkları dışında söylüyorum bunu. Kendini rakip olarak görüyorsan rakibinle aynı oranda standartlarda olmak gerek. Oraya Ali para aktarıyorsa biz de bir şekilde para elde edip aktarmalıyız yarışın içinde kalabilmek adına. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Şu rekabetlerden hiçbirinde fener çirkefliği göremezsinAbi biz 3 senedir kısıtlı kadrolarla rotasyon yapıyoruz, geçen sene biraz farklıydı sadece. 15 oyuncuyla sezon bitiriyoruz genelde, zaten hala ilk seneki iskelet üzerine gidiyoruz.
Fener bu sene çılgın para harcadı mesela, onlar 150 biz 80 falan harcadık ki en az yarısı kötüydü. Ona rağmen bizim ilk seneki iskeleti deviremediler.
Parayı doğru kullandıktan sonra gidelim yarısını harcayalım da demiyorum, gelirimiz kadar harcasak yeterli, finansal borçlar düşüldüğünde de. Zaten gelirler kafa kafaya iki takımın.
Mesela Barca’nın bütçesi Real’in yarısı falan bu sene, Liverpool City’nin yarısı, Napoli, Inter’in çok gerisinde.
Bugun bi ayhan ozmizrak bekliyorum, 2 3 kere minimum gulp gulp su icecektir.Eskiden bizim genel kurul ve üyeler acımadan elestirirdi, dursun bunlara paramı yediriyor nedir fener kongrelerine döndük artik
Anlatmak istediğimi futbol dışı bir örnekle de vereyim. Türkiye de bir firma kuracaksın ve Apple la samsungla falan rakip olacağız diyeceksin. Bunun için bütçen argen çalışan sayın çalışan kalitesinin reklam giderlerinin vs bu büyük firmalar ile eşdeğer olması lazım ki rekabet edebilesin. O bütçen yoksa ancak Vestel cesper falan oluyorsun işte.Anliyorum ve katiliyorum ama liginde ulkeninde ortami, eti budu belli. Sirf TV geliri bile saka seviyesinde mesela.
Tff dir ali koctur mhk dir, bunlar etken oldugu surece de , kimileri bu organizasyindan kimsenin ruhu duymadan cukkaliyorsa ligin degeri 5 para etmez zaten.
Avrupada yarismak once buranin duzelmesine direkt bagli, yoksa belli istisna olabilecek performans haricinde cok ama cok zor. Sen altyapindan yetistiremiyirsun bile en basta, portekiz guruhu gibi 3 4 kerem cikario pazarlasan o zaman dedigin harcamalara yaklasabilirsin dogru/yanlis transfer disinda bakarsak.
Sirf harcamaya bagli degil aslinda bahsettigin sey, en azindan ben oyle bakiyorum. Dedigine yakin donem belki Aysal zamani olabilir ama orda da isler karisinca , 1 kotu sezondan sonra sikintili tabloda kaliyorsun. Keske dedigin gibi olsa, ligin degeri olsada ilerlesek. Baktiginda sirf biz degil anirmal bir sosyal medya, takio edilme ve reklam gucu var. Maddi olarak ama realize olamiyor belli esikleri atlayamadigimiz icin.
Fosiller önemli değil, onların dünyadan haberi yok ,esas böyle geniş katılımlı günlerde genc üyeler ayaklanma yapardı çok sağlam konuşurlardi, ben çok uzun yıllardır ilk defa bir başkanın aleni yalanları olduğu halde elestitilmedigini görüyorum garip birseyler dönüyor,onlarca yalan yazarim ama en basiti bankalar birligi için bile soran yokBugun bi ayhan ozmizrak bekliyorum, 2 3 kere minimum gulp gulp su icecektir.
Burda hemfikiriz zaten.Anlatmak istediğimi futbol dışı bir örnekle de vereyim. Türkiye de bir firma kuracaksın ve Apple la samsungla falan rakip olacağız diyeceksin. Bunun için bütçen argen çalışan sayın çalışan kalitesinin reklam giderlerinin vs bu büyük firmalar ile eşdeğer olması lazım ki rekabet edebilesin. O bütçen yoksa ancak Vestel cesper falan oluyorsun işte.
Bakmayın siz aslında bu rekabet eğer bir gün Avrupa da başarı getirirse getirecek. Bunlar Türk takımlarının emekleme zamanı. Oshimen torreira gibi daha çok oyuncuyu çekmeye başladığımız zaman Avrupa da da başarı gelecektir. Ama yine de söyleyeyim alt yapıdan sağlam oyuncular sürekli çıkartmaya başlamadan barışlar yunuslar gibi o da zor.