2025 Yılı Divan Kurulları Genel Başlığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bizim stadın mimarı ölmedimi,dış cephe icin neden hala birşey yapamıyorlar adamın vasiyetı filanmı var
Mimar öldü ama mülkiyet ile ilgili sorunları var. Adnan Polat zamanında üstü kapalı olarak projelendirme yapılmıştı ama Polat başkan üstünü kapamayın, biz o parayla stadın ince işlerini yapalım, sonra da o parayla stadın yanına spor salonu yapalım diyerekten kolpa yaptı. Gel zaman git zaman kimse bu işi yapmadı. Ülkemizde de kanun gereği GSGM'ye bağlı olduğu için tüm stadlar biz üst kullanım hakkına sahip kiracı gibiyiz. Tüm yükümlülükleri yerine getirmeden mülkiyetimize geçmiyor ve kalıcı değişiklik yapamıyoruz. Bugün de anlıyoruz ki Dursun Özbek'in yaptığı Polat'ın yaptığı kolpalari düzeltmek. Açıklanan salon projesi de yine GSGM ile anlaşma çerçevesinde. Ne zaman salon projesi biter o zaman stadın bırak dışını değiştirmek bugün FB'nin yapacağı gibi kaçak kat bile çıkarız. Yoksa çivi bile çakamayız.

gereksiz ego diye görüyorum işte - GS STADI ESERİM manyaklığı var biraz burada.

Mimarsın sen - müşteri değişiklik istiyorsa inat etmeyeceksin - sensiz olmasın buyur sürece dahil ol et tabii de inatlaşmayı ben de anlamsız bulurum açıkçası.
Para verip hakkını al sgit diyeceksin mirasçılara

Mimarsın sen - müşteri değişiklik istiyorsa inat etmeyeceksin - sensiz olmasın buyur sürece dahil ol et tabii de inatlaşmayı ben de anlamsız bulurum açıkçası.
he şunuda ekleyeyim buraya - değişiklik yapılmak istenen kısım nedir , nasıl bir değişiklik kısmıda önemli

örnek fener stadının alt kısmı full cephe kaplaması düz kitle - onu biraz feneryum girişini led 3 boyut havasında ışıklandırmalı bir şeyler yapıp kırmaya çalıştılar ama deli alakasız duruyor geneline bakınca.

o kafada bir şeyse saçma olur benim bakışımdan - stad formunun görünmesi hoş şeyler , bunu bozmadan ama üzierne çalışılabilir şeyler çıkabilir.

Mimar öldü ama mülkiyet ile ilgili sorunları var. Adnan Polat zamanında üstü kapalı olarak projelendirme yapılmıştı ama Polat başkan üstünü kapamayın, biz o parayla stadın ince işlerini yapalım, sonra da o parayla stadın yanına spor salonu yapalım diyerekten kolpa yaptı. Gel zaman git zaman kimse bu işi yapmadı. Ülkemizde de kanun gereği GSGM'ye bağlı olduğu için tüm stadlar biz üst kullanım hakkına sahip kiracı gibiyiz. Tüm yükümlülükleri yerine getirmeden mülkiyetimize geçmiyor ve kalıcı değişiklik yapamıyoruz. Bugün de anlıyoruz ki Dursun Özbek'in yaptığı Polat'ın yaptığı kolpalari düzeltmek. Açıklanan salon projesi de yine GSGM ile anlaşma çerçevesinde. Ne zaman salon projesi biter o zaman stadın bırak dışını değiştirmek bugün FB'nin yapacağı gibi kaçak kat bile çıkarız. Yoksa çivi bile çakamayız.
o anlaşma sonraki başkanlar dönemınde hatta ünal aysal olması lazım,revize edilmedimi spor bakanlıgı ile görüşülerek yani çatı ve spor salonu zorunlulugu projeden cıkarıldı diye hatırlıyorum ben
eger o zorunluluk yüzünden stada birşey yapılamıyorsa yıllardır hiç dillendirilmemeside garip
fb nin stad durumu nasıl bilmiyorum ama onlarda izin almadan kat nasıl cıkacak

Mülkiyet konusu çözülmedi mi yav öyle olması lazım

Güzel tonda ele aldı Aydın Özmızrak valla.

o anlaşma sonraki başkanlar dönemınde hatta ünal aysal olması lazım,revize edilmedimi spor bakanlıgı ile görüşülerek yani çatı ve spor salonu zorunlulugu projeden cıkarıldı diye hatırlıyorum ben
eger o zorunluluk yüzünden stada birşey yapılamıyorsa yıllardır hiç dillendirilmemeside garip
çıkamazlar zaten onay almadan

he çok zorlanacak bir süreç yaşarlarmı tepedeki adamlara bakınca - sanmıyorum.

kat çıkma işi bana göre cinayet olur . bunu kesinlikle fener-karşıtı bir hisle söylemiyorum bu arada. gerçekten korkutucu bir hamle o.

bana saçma gelen , mimar madem ölmüş ..peki allah rahmet eylesin tabii ama o hak (teknik bir hak- adamın mesleği ile bağlantılı bir hak) mirasa nasıl bağlanıyor o garip geliyor.

bu durumda TMMOB 'ye bağlanmalı aslında o iş - mimarlar odasına yani. daha doğru adres olamaz ki.

Onay brökratik iş. Yukarıda anlatılan gibi, mimar-mühendis , bakanlık vs. Parayı koy yap. Biz parayı koysak da yapamıyoruz, Florya'nın durumu gibi. Orada da benzer şey var, önce Bankalar Birliğinden çık, sonra diğer arazilerdeki temlik kalksın.

kemerburgaz tesislerine dışarıdan biri gelse hangi kulübe ait diyebilir giriş kısmındaki ufak logo harici hiçbirşey yok

çok garip yani bu tarz detaylara neden önem verilmiyor binanın içinde 1 tane bile logo görmedım

kemerburgaz tesislerine dışarıdan biri gelse hangi kulübe ait diyebilir giriş kısmındaki ufak logo harici hiçbirşey yok

çok garip yani bu tarz detaylara neden önem verilmiyor binanın içinde 1 tane bile logo görmedım
o logoda...istinat duvarı üzerinde

katman katman bir yazı

Oval değil köşeli bir arka plaka ...

ilk konulduğundan beri hasta eden şey beni.

şöyle düşün. Adama " biz senin yaptığın bu betonarme mimari yapıyı hiç beğenmiyoruz. Muhakkak iyi mimarsındır ama olmadı bu yakışmıyor değiştirmek istiyoruz." demiş oluyorsun. Şahsen ben bunu hoş karşılamaz ve para talep ederdim!! Mimar vefat ettiği için ancak bu yola da gidemiyoruz. Sonsuza kadar bu mimari kalabilir. Zaten GS gibi dev bir kulübün 50 yılda bir stad değiştirmesi lazım yenisi daha güzel şık yaparlar kaldı şurada 35 yıl.

bana saçma gelen , mimar madem ölmüş ..peki allah rahmet eylesin tabii ama o hak (teknik bir hak- adamın mesleği ile bağlantılı bir hak) mirasa nasıl bağlanıyor o garip geliyor.

bu durumda TMMOB 'ye bağlanmalı aslında o iş - mimarlar odasına yani. daha doğru adres olamaz ki.
herif hollanda da yaşıyordu galiba yani bizim ülke vatandaşı mı o bile soru işareti
yani bizim odalarla vs bagı yoktur belkide
kulüpte hiçbirzaman bu konuda dogru bilgilendirme yapmadı ,sebeblerden biride para vermemek icin muhtemelen

Galatasaray sahip olduğu taraftar kitlesiyle ilerleyen yıllarda daha fazla gelir elde edecek

şöyle düşün. Adama " biz senin yaptığın bu betonarme mimari yapıyı hiç beğenmiyoruz. Muhakkak iyi mimarsındır ama olmadı bu yakışmıyor değiştirmek istiyoruz." demiş oluyorsun. Şahsen ben bunu hoş karşılamaz ve para talep ederdim!! Mimar vefat ettiği için ancak bu yola da gidemiyoruz. Sonsuza kadar bu mimari kalabilir. Zaten GS gibi dev bir kulübün 50 yılda bir stad değiştirmesi lazım yenisi daha güzel şık yaparlar kaldı şurada 35 yıl.
Kim bekleyecek lan 35 yıl

Hee salon olacak elbette o yapılsın zaten

TT Arena'nın dışı da değişiyor!​

Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkının alınmasıyla birlikte dış cephesi de tamamen değişecek.​

17/12/2016 Cumartesi Sabah

Türk Telekom Arena Ocak 2011'de açılmasına rağmen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile başta çatı olmak üzere birçok davası bulunan Galatasaray'a bu yüzden stadın üst kullanım hakkı verilmemişti.

Sarı-kırmızılı kulüp Arena'nın yanına yapılacak kapalı basketbol salonu projesi ile bu sorunu çözdü. Başkan Dursun Özbek'in temaslarının ardından yönetim kurulu üyesi Tarık Taşar bu hafta içinde Ankara'da Spor Bakanlığı ile son görüşmeleri yaptı.

Galatasaray'a Arena'nın üst kullanım hakkının verildiği ve resmî imzaların atıldığı öğrenildi. değişiklik yapılacak Yönetim devre arasında stadın dış kısmında değişiklikler yapacak ve Arena'ya gelen rakiplere deplasman atmosferi sahaya çıkmadan hissettirilecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt