2026 DK J Grubu M:2 | Arjantin 2-0 Avusturya | MS | 22 Haziran | TRT 1

Alvarez'den biraz bekliyordum ama o da iyi durumda görünmüyor. Zaten yedekten giriyor. Ben bu turnuvada Guilliano Simeone öyle Di Maria tarzı 2. bir yıldız gibi değil ama vereceği katkıyla ciddi faktör olur diyordum... Tempolu mücadeleci ve skoru da var... Hem Messi'nin defansif zaafını kapatmada hem de taştan gol çıkarmada, hem preste falan... Onu da oynatmıyor... Solda oynamaz mı o çocuk? Ondan mı oynatmıyor bilemedim... A.Madrid'de sağda oynatıyor babası...

Bir de hani biraz vites artırdıklarını falan düşünsek bile Enzo ve McAllister'ı pamuklara sarmaları lazım... Parades'le, Lo Celso'yla falan tutamazlar bu orta sahayı...
Lautaro da mecburen oynadığı için 4-4-2 oynatıyor hocaları. O yüzden sağ kanatta orta saha orjinli de paul oynuyor gibi. Simeonenin forma şansı bulması biraz zor. Bulundukları turnuva ağacı diğer tarafa göre daha kolaydı sanırım yanlış hatırlamıyorsam bi yarı final görürler mi acaba bakalım.

Messi çok koşamasa da oyun kurulumunda büyük yardım ederek ve enerjisini çok akıllı kullanarak fazla yük olmuyor. Hücumu o sırtlayınca geridekiler de rahat ediyor ve defansa yoğunlaşabiliyor

Abi işte ben bugün bir tık aksini gördüm. Çok sıkı basıldığı zaman eskisi kadar az top kaybıyla oynayamayacak gibi. Rakip sert ve baskıyla girdikten sonra yanına verirken bile zorlandığı 3-5 pozisyon var. Ha çok rölanti bakıyordur bu turlara, vites artırır bilemem ama bugün göründüğü kadarıyla o üst düzey rakiplere karşı maçlarda öyle her dokunduğu altın olmayacak, aksine çok top kaybedip geçiş yedirecek hissi verdi bana... Hatırlar mısın Fransa finalinde 2-2 yapan golde de topu Messi kaybetmişti... Bana rakip Fransa-İngiltere falan gibi takımlar olduğunda benzer şeyleri 2022'ye göre daha sık göreceğiz gibi geliyor maalesef...

Ha defansı sağlam tutuyorlar. İyi alan daraltıyorlar. Gerektiğinde sertlik falan derken çok iyi savunuyorlar. Bir de her şeye rağmen ne yapacağı belli olmayan bir sihirbaz var. O yüzden şansları elbette var ama ben bugün sert atletik ve hücumda da etkili bir takıma karşı zorlanacaklarının ufak sinyalini aldım gibi...

Arjantin bu futbolla çeyrekte elenir. En azından 1 kişi daha öne çıkmalı. Allah var iyi savaşıyorlar

Ara ara Prime Messi dönemlerine Youtube'da düşerim. Kariyerine kanlı-canlı şahit olabildiğim için şanslıyım. Bu sporu sevme sebebim Hagi ve Messi. Ne kadar sahada kalırsa o kadar zevkli bu futbol işi.

Geri
Üst Alt