#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Chedjou fena stoper değil ama çok risk alıyor, gereksiz yere. Ayrıca defansı organize edebilme özelliği olmaması büyük sıkıntı.

Sevgili

En sevgili

Ey sevgili

Uzatma dünya sürgünümü benim

Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır

Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır

Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır

Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır

Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır

O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır

Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır

Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır

Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır

Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır

Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır

Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır

Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır

Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır

Sevgili

En sevgili

Ey sevgili

sevgili

sev

Chedjou iyi bir stoper ama maç boyunca konsantrasyonu yüksek seviyede kalamıyor bence aynı Dany gibi. Ben Dany'i de geçen sene birçok maçta çok iyi oynadı gibi duruyordu ama bir hata yapıyor tüm performansını siliyordu. Chedjou'da öyle Kopenhag maçı en iyi örnek Chedjou çok iyi oynadı diyorsun tek gol yiyorsun hata Chedjou'dan olmuyor işte böyle.

Bizim takım o kadar amatörce takım da savunması yapıyor ki rakip kontraya çıktığında ortada ne sol ne sağ bek ne de kanatlar oluyor. Oyuncularımız yürüyerek geriye geliyorlar.

Atletico Madrid'in yaptığı takım savunmasını aklıma getiriyorum adamlar ileride topu kaybettiği vakat en uçtaki oyuncu geriye sprint atarak koşuyor veya anında topu geri kazanmak için önde baskı yapıyorlar. Bizde herkes sallana sallana sahada geziniyor.

Dünyanın en iyi stoperlerinde birini Chedjou'nun yerine koy yine aynı olur.

sağolsun ortasaha çok güzel geri geldi....50 metre uzaktalardı hep..muslerayla oynadı sürekli.

Bizim takım maç seçiyor. Bu da kadro derinliğimizin yetersiz olduğundan kaynaklanıyor. Sürekli aynı oyuncular oynuyor. Rotasyon yapamıyoruz ve bu da oyuncuların daha ekonomik oynamasını sağlıyor.

Bu maçta 4-5 oyuncuyu dinlendirip ve doğru bir 11 ile oynasaydık farklı olabilirdi. Engin, Riera, Bruma, yerli kaleci, Aydın vs yedeklerimizin kaliteleri tartışılır ama Kopenhag maçı öncesi o maçta oynayacak oyuncuların daha rahat maça hazırlanmalarını sağlayacaktı. Sneijder'da bu maç dinlenmiş olupta Drogba oyunun belli bir süresinde oynayabilirdi.

Abi bir stoperden ne beklediğinizi çözemedim..Topu oyuna sokamıyor diyordunuz adam bırak oyuna sokmayı Lucio gibi driblling dahi yapıyor -pasları stopere göre gayet iyi ..Ched yumuşaksa Semih ultra ultra soft bir oyuncudur.. Tank gibi adam pozisyon alması da gayet iyi..Bence Chedjou Semih ve Sabrinin ceremesini çekiyor.. Yanında Egemen gibi bir adam sağında da Eboue oynasa bu adam kral olur..

Abi bir stoperden ne beklediğinizi çözemedim..Topu oyuna sokamıyor diyordunuz adam bırak oyuna sokmayı Lucio gibi driblling dahi yapıyor -pasları stopere göre gayet iyi ..Ched yumuşaksa Semih ultra ultra soft bir oyuncudur.. Tank gibi adam pozisyon alması da gayet iyi..Bence Chedjou Semih ve Sabrinin ceremesini çekiyor.. Yanında Egemen gibi bir adam sağında da Eboue oynasa bu adam kral olur..

Adamlar Şecu'dan savunmayı toparlamasını düzenlemesini istiyorlar,çünkü futbolun f'sinden haberleri yok.Yanında oynayan Sabri-Semih gibi adamlar var hala bu adama sallıyor bir yerine Zan'ı koyuyorlar :S

Dediğin gibi topu oyuna sokuşu üst düzey,ben çok beğeniyorum.Zan iyileşirse Semih mutlaka kesilmeli berbat ötesi oynuyor...

takımın oynadığı mesafe ne kadar kısa olursa adam iyi oynuyor bkz. kopenhag maçı takım mesafesi ne kadar uzarsa adam rezil oluyor bkz. real maçı/kayseri maçı yenen 2 goldeki hatası.

Savunma ağırlıklı oynayan bir takımda kral olabilir ancak bizde hiçbir zaman tam anlamıyla beklenileni veremeyecek.

takımın oynadığı mesafe ne kadar kısa olursa adam iyi oynuyor bkz. kopenhag maçı takım mesafesi ne kadar uzarsa adam rezil oluyor bkz. real maçı/kayseri maçı yenen 2 goldeki hatası.

Real maçını baz almıyorum orada farklı bir durum oldu..Takım mesafesi ile alakası yok..Bizdeki mesafe anlayışı futbolla anlatılır gibi değil..Kayseri maçında Ömer çok çabuk bir adam bu adamın önüne hangi defansı koysan geçer her türlü bomboş alan var önünde..Orada asıl irdelenmesi gerekn Sabri'dir..Chedjou'nun g.tü çıktı Sabrinin arkasını toplayacağım diye..Sabri Eboue'ye özeniyor hücum konusunda deli dumrul gibi açılıyor sanırsın sağ forvet..

defans da yinede tek adamdi, topla öne cikmak isteyen, gerisi hep topu muslera ya atti, bunu son iki yilldir söylüyorum, deli ediyorlar topu hemen kaleciye yollayinca, bunu hic bir takim yapmiyor, bunu nerden akil etmisler anlamadim, Mancini efendi hemen kritize etti, Terim niye edemedi anlamadim gitti. Kontrollü attak baslatamiyoruz, muserla ya top geliyor adam da hemen ayagindan uzaklastirmak zorunda, ve orda sans cidden yükseliyor hata yapmak icin, kaleye top attilmaz bunu kimse ögretmiyor mu ya

Chedjouyada kötü diyenleri anlamak zor. Siz hayatınızda chedden iyi kaç stoper gördüğünüz gs formasıylaki chedjouyu beğenmiyorsunuz ?

kaptan bülenti popescuyu falco yu gördük, song tomas ikilisini gördük, ujfalusi, filipescu, emre aşık,

şöyle düşünmek lazım, forvetin Drogbaysa stoperin Chedjou olmaz, seviyeler çok farklı,

en basiti geçen hafta yaptığı penaltıyı bir defans oyuncusu yapabiliyorsa, ondan Galatasaraya futbolcu falan olmaz.

kaptan bülenti popescuyu falco yu gördük, song tomas ikilisini gördük, ujfalusi, filipescu, emre aşık,

şöyle düşünmek lazım, forvetin Drogbaysa stoperin Chedjou olmaz, seviyeler çok farklı,

en basiti geçen hafta yaptığı penaltıyı bir defans oyuncusu yapabiliyorsa, ondan Galatasaraya futbolcu falan olmaz.

Bu adamın seviyesiyle ilgili bir problem yok. Sen Real, Münih veya Juventus değilsin. Orta sınıf bir avrupa takımı avrupadan bu tarz oyuncuları kovalar. Birçok kez de Juve, Lyon, Porto vb. seviyesindeki takımlar bu tarz oyuncuları alarak her sene CL'de aynı noktalarda kalıyor. Fransanın sayılı stoperlerinden olarak gösteriliyormuş adam. Ki bunu bizi birçok kez gösterdi. Sorun bizim takımın genel oyun performansına bağlı. Fazla bireysel takılmak zorunda kalıyor defans oyuncuları.

Misal bu adam bugün Dortmund'da olsa ve bizdeki juve (şimdilik ilk aklıma gelen) maçındaki performansı sergilese adamlar nereden buluyorlar böyle futbolcuları deriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt