#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sen ortaya ici disi dolu olmayan istatistik atiyorsun. Dedigim gibi, oynadigi/oynamadigi takimlarin gol oranina bakalim bi. Bölye tek tarafli düz mantikli istatistik olmaz. Bunun tek maclik 90 maclik ile alakasi yok.

Hayir, ben 90 maci kapsayan bir istatistik paylasirken, sen buna tek maclik bir örnek ile cürütmeye calistin. Senin iddian su. Chedjou hep tesadüfen gol ortalamasi daha yüksek takimlara karsi oynadi... Kanitla ozaman. Adam zaten maclarin cogunda oynadi geldiginden beri. Hadi kanitla ozaman, buyur...

Hayir, ben 90 maci kapsayan bir istatistik paylasirken, sen buna tek maclik bir örnek ile cürütmeye calistin. Senin iddian su. Chedjou hep tesadüfen gol ortalamasi daha yüksek takimlara karsi oynadi... Kanitla ozaman. Adam zaten maclarin cogunda oynadi geldiginden beri. Hadi kanitla ozaman, buyur...
Hayir tesadüf fln iddia etmiyorum. Ama gol oranlarimizda rakibin heralde etkisi olacak. Neyse sen devam et. Burak icin ayni istatistiki bekliyorum senden.

@Adem Çakar Maç başına alınan puanlara bakarsak Chedjou>Semih diyebilir miyiz renktaş? :trollfacce.gif:
zlGlBY.png

Aralarinda kücük bir fark var, istatistikleri toplarsan... Bu istatistik stoperlerin ön planda oldugu bir istatistik degil, ancak Cgedjou´nun ofansif anlamda Galatasaray tarihinde en iyi stoperler arasinda oldugunu söylemek lazim.

Hayir tesadüf fln iddia etmiyorum. Ama gol oranlarimizda rakibin heralde etkisi olacak. Neyse sen devam et. Burak icin ayni istatistiki bekliyorum senden.

Burak Yilmaz bireysel anlamda iyi istatistiklere sahip bir oyuncu, ama kollektif anlamda istatistikleri kötü takimin oynadigi maclarda, özellik ile derbilerde. Biz bunlari paylasirken zamaninda, Burak burada kral muamelesi görüyordu.

Burak Yilmaz bireysel anlamda iyi istatistiklere sahip bir oyuncu, ama kollektif anlamda istatistikleri kötü takimin oynadigi maclarda, özellik ile derbilerde. Biz bunlari paylasirken zamaninda, Burak burada kral muamelesi görüyordu.
Burak icin ayni istatistiki yapsan ama Burak olumlu anlamda ortaya cikar? Yani burda mantiken hata oldugunu hala anlayamiyorsan, neyse devam et :)

Burak icin ayni istatistiki yapsan ama Burak olumlu anlamda ortaya cikar? Yani burda mantiken hata oldugunu hala anlayamiyorsan, neyse devam et :)

Hayir öyle birsey yok, Burak´in derbi istatistiklerini, ve takimin Burak olmadiginda derbi istatistiklerini cogu kez paylastim. Hatta baska bir arkadas da var bunlari devamli paylasan. Burak gelmeden önce, Galatasaray daha fazla pozisyon üreten, ve daha fazla gol atan bir takimdi. Geldiginden beri gol ortalamalarimiz düsük, sadece bu sezon haric.
Burak ile ilgili oynadigi sürede komple olarak yaparsan, önde cikar. Cünkü son yillarda Galatasaray dogru düzgün forvet almadi, yedegi Umut Bulut burakdan kötü bir oyuncu. Galatasaray´da uzun süredir düzenli bir sekilde oynayan iki forvet Umut ve Burak zaten...

Bu tip istatisklerin etkili olabilmesi icin, 100´e yakin mac kapsamasi gerekiyor. Ne kadar cok mac, okadar az tesadüf vardir.

Son düzenleme:
Derbi'yi paylasma yahu, hic kivirmayalim. Genel istatistik yap iste. 4-5 maclik yapma :)

Hani sende bana diyordun ya Bayern örnegi sonra.

Neyse bundan sonra bu konu hakkinda cevap vermem, cok kez sacmaliyorsun ama fazla inatcisin.

Derbi'yi paylasma yahu, hic kivirmayalim. Genel istatistik yap iste. 4-5 maclik yapma :)

Hani sende bana diyordun ya Bayern örnegi sonra.

Neyse bundan sonra bu konu hakkinda cevap vermem, cok kez sacmaliyorsun ama fazla inatcisin.

3 senedir düzenli forma sansi bulan iki tane forvet var takimda. Biri Umut Bulut, digeri Burak Yilmaz. Burak Yilmaz´in bu konuda, daha iyi olmasi gayet dogal... Bunun sonucunu bilmek icin, istatistiklere bakmaya gerek yok.

Son 4 senede hep kücük erozyonlar yasadi takim. Söyle bir gercek var ki, Burak Yilmaz geldiginden beri takima, hem gol ortalamasi, hemde pozisyona girme ortalamasi ciddi bir derecede düstü.

Bu takima Burak Yilmaz´in da oturmadigi gözlemlenen bir durum. Verim alindigi dönemler var, ancak etrafindaki oyunculari better yapan bir oyuncu degil.

Son düzenleme:
E yani istatistiklerin bu konuda pek anlami olmadigini sende kabul etmisn oluyorsun yani. Demek senin Chedjou hakkinda calisman hic birseyi göstermez.

Konu kapanmistir.

E yani istatistiklerin bu konuda pek anlami olmadigini sende kabul etmisn oluyorsun yani. Demek senin Chedjou hakkinda calisman hic birseyi göstermez.
Konu kapanmistir.

Benim Chedjou hakkinda yaptigim calisma, takimin oynadigi 54 macta, her zaman takimin bir golden fazla yedigini, ve kötü bir defansif performans ortaya koydugunu gösteriyor...

Yukarida yazdiklarimdan, nasil böyle bir kanata varabildin, anlamak güc. Bu istatsitikleri aynen yapsam, Burak Yilmaz´in Umut Bulut´dan daha iyi bir forvet oldugunu ortaya cikarir.

Benim Chedjou hakkinda yaptigim calisma, takimin oynadigi 54 macta, her zaman takimin bir golden fazla yedigini, ve kötü bir defansif performans ortaya koydugunu gösteriyor...

Yukarida yazdiklarimdan, nasil böyle bir kanata varabildin, anlamak güc. Bu istatsitikleri aynen yapsam, Burak Yilmaz´in Umut Bulut´dan daha iyi bir forvet oldugunu ortaya cikarir.
Dalga mi geciyorsun arkadas?

Bende diyorum Burak icin 54 maclik istatistik yapsan müthis birsey ortaya cikar, ama yine de sen ve taraftar istemiyorlar. Ama senin mantigina göre istatistike güvenip istememiz lazim.

Simdi daha fazla sacmalama lütfen. Cevap yazmakla cidden vakit kaybediyorum ama bir insan nasil bu kadar inatci olur anlayamiyorum. Hani birde hakli olsan susacam ama..

Chedjou vasat üstü stoper ama iyi futbolcu. Kademe anlayışı iyi değil chedjounun ki stoper in en önemli yanı budur değerlendirmede.
İstastik bu arada mini etek gibidir :)

Şimdi konuyu kilitliye bilirsiniz.

54 mac, nerdeyse iki tane full sezon demek. Iki tane full sezonun dolmasi icin, sadece 14 mac kalmis. Isteyen bezelye saymaya devam edebilir, sanki oynadigi takimlar süperlig takimlari degilmis gibi.

Chedjou´lu savunma hatlari, Galatasaray´in son 15 yilin en kötü savunma hatlarindan bir tanesini olusturuyor.

34 macta kalesinde 38 golden fazla gören iki takim var sadece son 15 senede... 2003-2004 ve 2010-2011 Galatasaray... Bu takimlar kalelerinde 48´er gol gördü...

Bu istatistikler Chedjou´nun, Galatasaray savunmasini oturamadigini gösteriyor.

Son düzenleme:
Burak'in da 3 senelik istatistikleri de Galatasaray'in forvet'e ihtiyaci olmadigini gösteriyor bu sekilde. Hadi düz mantiga devam kardes.

Burak'in da 3 senelik istatistikleri de Galatasaray'in forvet'e ihtiyaci olmadigini gösteriyor bu sekilde. Hadi düz mantiga devam kardes.

Galatasaray Burak´dan önce yasadigi son 3 sampiyonlukta, Burak ile yasadigi üc sampiyonluktan ortalama olarak cok daha fazla gol kaydetti. Galatasaray sampiyon olmasina ragmen, cok düsük bir gol ortalamasi ile oynuyor.

Buda takimin, daha iyi bir forvete ihtiyac duydugunu gösteriyor. Daha dogrusu bunun ici bir argumandir, müthis hücum hattindan dolayi sampiyon olmuyor takim.

Son düzenleme:
Yine Adem Çakar yine yanlış analiz. Sana tavsiyem istatistiklerle uğraşma çok fazla kaptırıyorsun kendini.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt