Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic
Şu bir gerçek ki oyuncular belli bir kaliteyi aştıktan sonra güçlü olmak iyi takım olabilmekten geçiyor. Türkiye'de oldukça iyi kadrolar var. Bu açıdan sakatlıklar nedeniyle kadro kalitesini en az kullanabilen takım son 4 senedir malesef biz olduk. Şu an elimizde takım oyunu oynamaya çok yatkın bir futbolcu grubu var. Arda, Elano, Misimovic, Baros, Cana, Neill gibi hem üst düzey yeteneğe hem de üst düzey mental özelliklere sahip bir Galatasaray'a sahibiz aslında. Yeter ki kenetlenelim, yeter ki birarada maç oynayabilsin kritik oyuncularımız, yeter ki takım olabilelim.
18 kişilik kadroya bakacak olursak aslında belki de ligin en kaliteli takımıyız. Bunu Fener maçının gazıyla değil öncesinde de söyledim. Tabiki eksiklerimiz var. İyi bir kaleci ve iyi bir orta saha oyuncusuyla bu takım hakikaten ürkütücü bir hale gelebilir.
Ufuk
Sabri Neill Servet İnsua
Cana Barış
Elano Misimovic Arda
Baros
11'i hem A'dan Z'ye her oyuncusuyla baskılı oyuna yatkın, hem de Barış ve Servet dışında pas yeteneği yüksek ve son derece yaratıcı bir kadro oluşturur.
Kenarda bekleyecek Pino, Kewell, Ayhan, EMRE ÇOLAK, Serkan, Aykut, Hakan ve bu 18 dışında Çağlar, Ali Turan, Aydın, Berkin gibi oyuncularla Türkiye'nin futbolcu açısından en zengin takımıyız aslında. Bu arada Emre Çolak'ı büyük harflerle yazdım, çünkü azıcık destek gördüğü takdirde klübede tutulması imkansıza yakın olacaktır. Hatta Barış'ın yerine takıma girip üstün pas yeteneğiyle inanılmaz hızlı bir oyun oynamamıza sebep olabilecektir. Açıkcası napıp edip bu oyuncunun artık takıma kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Hani o çok gıpta ettiğimiz Xavi ve İniesta var ya... onlar da çok atletik ve güçlü oyuncular değil. Emre denen çocukta o ışık var. Defansif olarak doğru yerde durup, doğru pozisyonda topa girdiği takdirde kesinlikle fiziğinin sıkıntısını çekmeyecektir. Zaten üstün tekniği top ayağındayken böyle bir sıkıntısı olmamasını sağlıyor. O yüzden bu oyuncuyu kazanıp bir de orta saha oyuncusu transfer edebilirsek, tercihim Türk olmasından dolayı Selçuk'tan yanadır o zaman çok şaşırtıcı bir futbol ortaya koyabiliriz. Şimdi tekrar efsane olmak Hagi ve Tugay'ın elinde. Ellerinde ki Misimovic, Arda, Elano ve Emre gibi hiç kimsede bulunmayan 4 maestro özellikli futbolcuyu iyi kullanıp Türkiye'nin gördüğü en iyi takımı yaratabilirler.