#21 Zvjezdan Misimović

Cevap: #21 Zvjezdan Misimovic

skibbe nin altını kazanlar hala Galatasaray forması giyiyor.

Aman çok umrumda, Skibbe de çok umursuyor zaten. Adamı kaybettiğimize ben yanarım bir, başkası da beni bağlamaz. Adamın konusu duruyor orada, arar bulurum 5 yedikten sonra kimlerin neler dediğini. 5 yediğimiz gün daha çok inanmıştım ben o adama, her neyse. Eski mevzular, konu bu değil zaten. Misi'ye dönsek yeridir.

misimovic yalan oldu.aynı hakan yakın gibi.ilerde kafamızı taşa vururuz

Wenger'in de hataları var, Ferguson'un da, Jose'nin de. Hatasız bir kul yok zaten. Ama Skibbe'yi eleştirmek kadar yersiz birşey de yok. Adam senın son 10 yılda görüp görebileceğin en iyi futbolu oynattı.

Arkadaşım susayım diyorum kopartıyorsun. Skibbe 9 defansif oyuncu sadece 1 forvetle, defansif bir oyunla Staeu'ya elenmemize neden oldu! Adam neredeyse takım otobüsünü kalemizin önüne park edecekti! Ligdeki maçlarda da bunu yaptı. Rakipleri tanımıyordu daha doğrusu Galatasaray'ın bu ligin lokomotif takımı, en büyük takımı olduğunu bilmiyordu. Yenildik, berabere kaldık problem değil ama çıkıp "1 puan çok iyi sonuç", "Rakip çok güçlü" diyorsa bir problem vardır. Aslanı kediye boğduruyordu bazı maçlarda.

Arkkadaşım susayım diyorum kopartıyorsun. Skibbe 9 defansif oyuncu sadece 1 forvetle, defansif bir oyunla Staeu'ya elenmemize neden oldu! Adam neredeyse takım otobüsünü kalemizin önüne park edecekti! Ligdeki maçlarda da bunu yaptı. Rakipleri tanımıyordu daha doğrusu Galatasaray'ın bu ligin lokomotif takımı, en büyük takımı olduğunu bilmiyordu. Yenildik, berabere kaldık problem değil ama çıkıp "1 puan çok iyi sonuç", "Rakip çok güçlü" diyorsa bir pronlem vardır. Aslanı kediye boğduruyordu bazı maçlarda.

tek steu maçını seyrettin galiba.bir ara sakatlıklardan meira yı ortasaha barosu da sağ kanattda oynatmak zorunda kalmıştı.tam kadroyken son 10 ylın en iyi futbolunu oynuyorduk.aziz in ödü patlıyacaktı kadıköye finale gideceğiz diye.lincoln şaha kalkmıştı ama bizim türkler sağolsu hesabı kesti

Yaptığı taktiksel değişiklikler(4-2-3-1'den, 3-5-2'ye dönüş gibi) tamamen mecburiyetten idi. Onu da yediniz, suçlusunuz madem, kabul edin hatanızı...

tek steu maçını seyrettin galiba.bir ara sakatlıklardan meira yı ortasaha barosu da sağ kanattda oynatmak zorunda kalmıştı.tam kadroyken son 10 ylın en iyi futbolunu oynuyorduk.aziz in ödü patlıyacaktı kadıköye finale gideceğiz diye.lincoln şaha kalkmıştı ama bizim türkler sağolsu hesabı kesti

O yıl tüm maçları seyrettim. Çok defansif kadro çıkarıyordu ve çok bilirim "Anasını satayım sanki Real Madrid karşımızdaki takım ne bu ya!" dediğimi. Lincoln çok iyiydi ama birileri onu ve Skibbe'yi istemedi yazık.

Benfica idi değil mi Skibbe dönemindeki maç. O maçı hatırlıyorum çok iyi oynamıştık herhalde ve 2-0 yenmiştik. Lincoln savunma bile yapmıştı. Skibbe Lincoln'u kazandı fakat Türkler Skibbe'yi göndermeyi tercih ettiler büyük ihtimal.

Skibbe, Gerets, Feldkamp ve Rijkaard bunlar bana göre cok iyi td ler di...

B korkmaz, f Terim filan beni kaplamaz, begenmiyorum, cok egoman kisiler, ve yaptiklari isleri sanki anlamiyorlar gibi geliyor... eskide kalmislar

Arkadaşım susayım diyorum kopartıyorsun. Skibbe 9 defansif oyuncu sadece 1 forvetle, defansif bir oyunla Staeu'ya elenmemize neden oldu! Adam neredeyse takım otobüsünü kalemizin önüne park edecekti! Ligdeki maçlarda da bunu yaptı. Rakipleri tanımıyordu daha doğrusu Galatasaray'ın bu ligin lokomotif takımı, en büyük takımı olduğunu bilmiyordu. Yenildik, berabere kaldık problem değil ama çıkıp "1 puan çok iyi sonuç", "Rakip çok güçlü" diyorsa bir problem vardır. Aslanı kediye boğduruyordu bazı maçlarda.

Lucescu'dan sonra en iyi futbolu Skibbe zamanında oynadık. Hemde çok maçda. Zaten Skibbe üzerinden 1.5 yıldan fazla geçti ama o süredir iyi futbolda hiç oynamadık. Skibbe çok iyiydi ama onu da harcadık.

Lucescu'dan sonra en iyi futbolu Skibbe zamanında oynadık. Hemde çok maçda. Zaten Skibbe üzerinden 1.5 yıldan fazla geçti ama o süredir iyi futbolda hiç oynamadık. Skibbe çok iyiydi ama onu da harcadık.

İyi futboldan kastın, göze hoş gelen futbolsa; Lucescu en berbat futbolu izletiyordu bize ama kazanmayı alışkanlık haline getirtmişti.

Skibbe 1 puan iyi sonuç, rakip güçlü dediyse, benzerlerini Rijkaard da dedi, 1 puan iyi sonuç, kalitemiz yetersiz vs. vs. diye. Bence hep temel yanılgımız 2008 oluyor. O sene şampiyon olduk ve herkes o kadronun gerçekten kaliteli olduğunu düşünüyordu. Fakat kaliteli değildi. Skibbe de olsun hatta Rijkaard da olsun bu takıma maksimunu oynatıyorlardı. ( Artı Ayhan, Barış, Servet ve Hakan'ın çok iyi olmamalarına karşın 2008'e göre çok daha geride olmaları Rijkaard zamanında ) Hagi gelsin, Mourinho gelsin, Wenger gelsin, bu takımın, Servet'li ve Sabri'li bir defans hattının, Ayhanlı, Barışlı, Mustafalı bir orta saha hattının yapacağı bu fazlasını yapamazlar. Ahh işte sorun gerçekten bu 2008 şampiyonluğu.

İyi futboldan kastın, göze hoş gelen futbolsa; Lucescu en berbat futbolu izletiyordu bize ama kazanmayı alışkanlık haline getirtmişti.

Lucescu iyi oynatıyordu derken, adam başarıyordu. Kolay kolay kaybetmiyorduk. Yoksa dönüp bakarsak son 10 yılda Skibbe dönemini hatırlayacak herkes.

Skibbe 1 puan iyi sonuç, rakip güçlü dediyse, benzerlerini Rijkaard da dedi, 1 puan iyi sonuç, kalitemiz yetersiz vs. vs. diye. Bence hep temel yanılgımız 2008 oluyor. O sene şampiyon olduk ve herkes o kadronun gerçekten kaliteli olduğunu düşünüyordu. Fakat kaliteli değildi. Skibbe de olsun hatta Rijkaard da olsun bu takıma maksimunu oynatıyorlardı. Hagi gelsin, Mourinho gelsin, Wenger gelsin, bu takımın, Servet'li ve Sabri'li bir defans hattının, Ayhanlı, Barışlı, Mustafalı bir orta saha hattının yapacağı bu fazlasını yapamazlar. Ahh işte sorun gerçekten bu 2008 şampiyonluğu.

Derine inersek sorunun tamamen UEFA kupasından kaynaklandığını savını da ortaya atabiliriz. :) Bizim vizyonumuz genişleyeceğine iyice daraldı, bizi geçmişe mahkum etti. Bazen keşke almasaydık diyorum.

UEFA kupasına inmeye gerek yok.Sorun 2008 şampiyonluğu idi.O kadro kaliteli olsaydı o yıl ki UEFA grubundan biyerlerimizi yırtarak çıkmazdık.

Bence gidilmeli UEFA'sına kadar. Ben de aynı düşünüyorum. Bir de Anadolu takımları gerçekten eskisi gibi değiller. Hani geçmişte gerçekten takımda 3-4 iyi futbolcu varsa bir şekilde isim ile gene yeniyorduk Anadolu takımlarını. Fakat onlar da çok değişti. Fener kaliteli kadro diyoruz onlar da dökülüyor, Beşiktaş bizden çok farkı yok vs. vs. Artık Anadolu takımları da kendine güveniyor, dengesiz haydeeeeee diye gidilirse üstlerine 3-4 gol yer geliriz artık.

Anadolu takımlarının cesaret kazanmasını sağlayan, Bursaspor ve Sivasspor oldu. Bu iki takımın cesaret kazanmasını sağlayan da gerek medyada gerek MHK'da, gerek de Federasyon'un bünyesinde bulunan bazı isimlerin, Anadolu'dan şampiyon çıkmasını arzulamasından kaynaklandı. Cesaret fitilini ateşleyecek bir el gerekiyordu, bu eller de bunu başardı.

Galatasaray'ı küçülten UEFA kupası oldu. Başta fazla abartıldı, beklentiler arttı. Beklentiler arttıkça hatalar, basiretsizlikler, panikler bu abartıya eşlik etti. Daha sonra da çöküş başladı, şimdi bu çöküşün en derin noktasındayız maalesef.

Bu kadar kolay harcanmamalı Misimovic. Hemen pes etmek yok Misi reis, gidişin sönük fakat dönüşün muhteşem olucak. Tekrar kadroya alındığında hırs yapıcağını düşünüyorum.

Geri
Üst Alt