Cevap: #22 Hakan Kadir Balta
Şu zamana kadar 3 tane hazırlık maçı oynadık. Hepsinde stoper olarak görev verildi kendisine. Demekki Rijkaard kendisini stoper olarak düşünüyor kadroda. Yada A2 takımından gelen genç arkadaşları oynatmak için ancak kendisine stoper rotasyonunda yer buluyor. Ben Hakan Balta'dan stoper olmayacağını savunanlardanım. Arkasına bir sürü adam kaçırıyor. Geçen sene bir kaç maç denenmişti kendisi stoper olarak. Belki mecburiyetten denendi o bölgede. Belkide Rijkaard benim göremediğim stoper ışığını görüyor kendisinde. Stoperlerimizin ayaklarına hakim olmaları gerekli, mevcut sistemimize göre. Ama Hakan Baltanın bu özelliği onu orjinal stoper yapmaz. Arkasına çok adam kaçırdığını düşünüyorum. Yanındaki diğer stoper arkadaşı ile arasını bazen fazla açıyor. Sadece ayağına hakim diye onu stoper oynatmak bence çok yanlış olur. Fiziksel özellikleri iyi olabilir, topu oyunada iyi sokabilir. Ama bence stoperlerin asıl görevleri defans yapmak olmalıdır. Topu oyuna daha iyi sokacaz diye devşirme stoper oynatılmasına kesinlikle karşıyım. Elinden geleni oynamaya çalışacağından şüphem yok ama yinede sol tarafta oynaması gerektiğini düşünüyorum.