#22 Hakan Balta

Bu adamı ne zaman göreceksiniz ?

.Atağa çıkarken top kaptırıp pozisyon yediriyor
.Arkaya adam kaçırıyor
.Zamanlama hatasını her maçta illa ki yapıyor.

Daha ne yapabilir ?

Hakan'ı severim ama Serdar'a şans verilmeli artık.

Bu adamı ne zaman göreceksiniz ?

.Atağa çıkarken top kaptırıp pozisyon yediriyor
.Arkaya adam kaçırıyor
.Zamanlama hatasını her maçta illa ki yapıyor.

Daha ne yapabilir ?
Ben daha bu adamin rakibi ile mucadele edip bir topu soktugunu gormedim stoper dedigin guclu olur rakibini issirir rakip topu aldigi anda dibinde biter ve top yapmasina yada arkasini rahat donmesine izin vermez hakanin bunu yaptigi 100 macta belki 1 dir bu adam suya sabuna dokunmadan resmen arada kayniyor diye aylardir soyluyorum aslinda oncesindede biliyordum durumu ama semih kazmasindan daha iyi bide az para aliyor diye cok ses etmiyordum semihten kurtulduk ama bunlada bir gelecegimiz yok derhal yedege cekilmeli

tapatalk

Ben daha bu adamin rakibi ile mucadele edip bir topu soktugunu gormedim stoper dedigin guclu olur rakibini issirir rakip topu aldigi anda dibinde biter ve top yapmasina yada arkasini rahat donmesine izin vermez hakanin bunu yaptigi 100 macta belki 1 dir bu adam suya sabuna dokunmadan resmen arada kayniyor diye aylardir soyluyorum aslinda oncesindede biliyordum durumu ama semih kazmasindan daha iyi bide az para aliyor diye cok ses etmiyordum semihten kurtulduk ama bunlada bir gelecegimiz yok derhal yedege cekilmeli

tapatalk

Denayeri kiralamak lazım. Gerek yok hiç maceraya

Kesilip Serdar-Ched olursa kağıt üzerinde çok riskli duruyor.Serdar-Chedjou-Denayer bu adamlar birbirine çok benzer stilde oynayan stoperler.Hakan dediğiniz gibi çok fazla 1-1 mücadelede rakibinden topu kapamaz ama 1-1 pozisyonlarda kontra olsun başka pozisyon olsun vücüt teması almadan doğru yöne yönlendiriyor.İyi yerde pozisyon alarak rakibin rahat açısını bozuyor.Bugünkü maçta da zaten benim dediğimi destekleyen pozisyon oldu Rodellaganın.Mesela Semih falan olsa orada Muslera'ya falan çarpardı herhalde rakibe basmayı deneyip

beyler adam 33 yasina gelmis. Bunu ilk 11de oynatanlar utansin. Hakan normalde düsük bütceli takimi kulübü cok iyi taniyan herseyi görüp bicmis bir backup olmasi gerekiyor. Adam bir nebze efsane olmus Bizde. 2 sene backup kaldiktan sonra güzel bir jübile ile veda etmesi gerekiyorken biz halen ilk 11de oynatiyoruz.

aXM6WR.png

Evet yine rakip takımın gelişen pozisyonunda rakibine doğru hamleyi yapan ched ve yine adam şut çekme anında jogging ile ceza sahasına dahi girememiş bir balta.Bu pozisyonla başladım çünkü şu durum çok önemli burada pozisyon gol olmuş olsa golü ched yedirmiş olarak anlatılacaktı.Hakan her zaman olduğu gibi stoper olmasına rağmen bizim ceza sahamızda cereyan eden hiç bir pozisyonda olmadığı gibi bunda da pozisyon içinde olmadığı için hiç göze batmayacaktı.

5YmbpL.png

Bu pozisyonda topun düştüğü nokta artık stoperin topu keseceği noktalar arkadan gelecek sol bekten burada topu kesmesini beklemek artık o stoperin acizliğidir yine kadrajda var ancak topa müdahale noktasında yine seyretmeyi yeğliyor balta.

kELm9m.png

Böyle pozisyonlar artık çok standart hale geldi balta için her zaman arkasına atılan topu rakibin almasını sağlıyor rahatsız etmeyi bile tercih etmiyor rakip hiçbir müdahaleye maruz kalmadan ceza sahasına giriyor çalım yada şut insiyatifini kullanıyor bu pozisyonda muslera çıkıp rahatsız ediyor rakibi ve dışa doğru sürüklüyor.Pozisyonda chedin kaleyi kapatmak için nasıl kale çizgisine koştuğuna birde hakanın nasıl jogging attığını görebilirsiniz.

1NDqMY.png

Bu pozisyon ise kanımı donduran bir pozisyon resmen olan biteni seyrediyor sahada adım atacak hali yok.

İzlemek isteyenler için video dakikası 3

216-217 Akhisar Bld.Spor 1-3 Galatasaray mac ozeti Ligtv.com.tr

aXMmLd.png

Bu hatayıda her maç yapıyor topu izleyeceğim diye yerini kaybediyor alan kontrolünü yitiriyor zaten rakip araya atmayı becerebilse ayağını dahi uzatamıyor topu kesmek için bu tarz pozisyonlarda sürekli tehlike yaşıyoruz maalesef.

Bakınız chedi savunmak için değil bu yazdıklarım chedjou benim gözümde yetersiz bir stoperdir ancak şu hakanın chedjou'dan daha iyi olduğunu söylemek akıl tutulmasıdır.Bu adamı ilk 11 de başlattığın her maç sahaya 10 kişi çıkıyorsun demektir.

Emekleri için teşekkür edilip derhal genç ve saldırgan bir oyuncuya o alan teslim edilmelidir.Ve muhtemelen gelecek genç ve saldırgan bir stoper ön libero içinde son derece rahatlatıcı olacaktır diye düşünüyorum.

Stoper'de olması gereken soğuk kanlılık hava topları iyi ama artık ölüsün ben Hakan reis çok yaşlandı kendisi

Cok dogru karar milli takima alinmamasi asalak futbolculardan kurtulmali milli takim

tapatalk

Geri
Üst Alt