#24 Salih Dursun

Tamam.

Oyun zekasi nedir anlat hele.

Defansif acidan hangi özelligi yok.

Dogru dürüst sebepler yazamazsan hangi yüzle bu forumda kalacaksin onu merak ettim.

Bebeler günün futbolu sizin bildiginiz o 4-4-2 yazip, en degerli oyunculari oynatmak degildir. Hayatinizda hic bi kere Seminar´lara katildiniz mi ? Lisans´i hic demiyorum.

yok yav biz öylemi yapıyomuşuz. tey allam benden küçük velet bana bebe diyor. savunduğun adam salih savunurken iki kere düşün. bir futbolcunun oyun zekasını 10 dakikada bile anlarsın. nasıl anladığımızı uzun uzun anlatacaksak olaya futbolun keşfinden başlayalım.

defansif özellik oyun zekasıyla birebir orantılıdır. bolca adam kaçıracak defanstan çıkarken yığınla pas hatası yapacak bir gelecek görüyorum kendisinde. 4 lü savunma oynayabilecek ne çabukluğa ne top kapma yeteneğine sahip. zaten orjinal mevkisi bile belli olmayan bi adam. mancini nerde oynatacağını kendi bile şaşırdı en sonunda oyundan aldı.

bir futbolcunun sabri potansiyelinde olduğunu anlamak için aradan 10 sene geçmesi 300 e yakın maç yapması gerekmiyor. biraz futboldan anlıyosan bu çocukta gelecek olmadığını net görebilirsin

bıraz sans vermek lazım gelısebılır ancak tarık veysele para verme buna 2.75 ı dırek ver anlamıs degılım bu mantıgı...

Zoruna gitti heralde gercekler.

Salih Dursun´a süper topcu demiyorum. Bana kalsa Veysel Sari´yi alirdim.

Ben sana oyun zeka nedir diye sordum, kac dakikada oyun zekasi varmi diye gördügünü degil. Genelde pas atan oyunculara oyun zekasi yüksek derler, ama futbol pas atarak oynanmiyor. En yavas, en agir, en kazma futbolcu´da oyun zekasi olur.

Ama sana soriyorum, oyun zekasi tam olarak nedir. 10 dakikada varmi yokmu diye görebiliyorsan bu sorumada bi cevabin vardir heralde.

Adam ilk macinda forvet olarak girdi, ikinci macinda sag acik olarak oyuna girdi ve bugün 45 dakika sag bek oynadi. Bolca adami ne ara kacirdi. Elazig ilk yarida bi kere geldi o da Dany Noenkeu´nun hatali pasindan sonra.

Hatalar yapti mi ? Yapti. Iyi oynadimi ? Bence iyi oynamadi.

Ama sorun bu degil. Roberto Mancini iki sezondur Sampiyon olan, Sampiyonlar Liginde iki sene üst üste gruplardan cikmayi basaran bi takimin kondisyonundan memnun degil. Kayserispor´dan gelip kamp´a dogru dürüst katilmadan oyuncunun kondisyonundan nasil memnun kalsin. Hic bi oyuncu fit olmasa istedigini yapamaz. Buna Lionel Messi´de dahil.

Salih Dursun´dan beklentilerim nedir ?

Takimin direnis gücünü artirsin ( bizimki yerlerde su an Felipe Melo, Emre Colak ve Semih Kaya haric ).

Duran toplarda hem defansda katki saglasin hem önde tehlikeli posisyonlara girsin/yaratsin.

Defansif görevlerini haddini asirmadan hal etsin.

Emmanuel Eboue´nun verdigi katkiyi bekleyemesin, ama bunu hic bi türk bek´den bekleyemesin. Caner Erkin ve Gökhan Gönül´ün yaptiklari delidana gibi öne dalmaktir, katki degildir. Bizim bekler öyle agresif oynasa her 3 dakikada hücüm faul´u yeriz.

bence salih'i degerlendirmek icin 2-3 mac 4lü defansta bek veya stoper oynamasi lazim. bugün 45 dakka bek oynadi ve adam kacirdigni görmedim. zaten mac boyunca bizim kaleye bikere geldiler oda balta kacirdi adami.

Zoruna gitti heralde gercekler.

Salih Dursun´a süper topcu demiyorum. Bana kalsa Veysel Sari´yi alirdim.

Ben sana oyun zeka nedir diye sordum, kac dakikada oyun zekasi varmi diye gördügünü degil. Genelde pas atan oyunculara oyun zekasi yüksek derler, ama futbol pas atarak oynanmiyor. En yavas, en agir, en kazma futbolcu´da oyun zekasi olur.

Ama sana soriyorum, oyun zekasi tam olarak nedir. 10 dakikada varmi yokmu diye görebiliyorsan bu sorumada bi cevabin vardir heralde.

Adam ilk macinda forvet olarak girdi, ikinci macinda sag acik olarak oyuna girdi ve bugün 45 dakika sag bek oynadi. Bolca adami ne ara kacirdi. Elazig ilk yarida bi kere geldi o da Dany Noenkeu´nun hatali pasindan sonra.

Hatalar yapti mi ? Yapti. Iyi oynadimi ? Bence iyi oynamadi.

Ama sorun bu degil. Roberto Mancini iki sezondur Sampiyon olan, Sampiyonlar Liginde iki sene üst üste gruplardan cikmayi basaran bi takimin kondisyonundan memnun degil. Kayserispor´dan gelip kamp´a dogru dürüst katilmadan oyuncunun kondisyonundan nasil memnun kalsin. Hic bi oyuncu fit olmasa istedigini yapamaz. Buna Lionel Messi´de dahil.

Salih Dursun´dan beklentilerim nedir ?

Takimin direnis gücünü artirsin ( bizimki yerlerde su an Felipe Melo, Emre Colak ve Semih Kaya haric ).

Duran toplarda hem defansda katki saglasin hem önde tehlikeli posisyonlara girsin/yaratsin.

Defansif görevlerini haddini asirmadan hal etsin.

Emmanuel Eboue´nun verdigi katkiyi bekleyemesin, ama bunu hic bi türk bek´den bekleyemesin. Caner Erkin ve Gökhan Gönül´ün yaptiklari delidana gibi öne dalmaktir, katki degildir. Bizim bekler öyle agresif oynasa her 3 dakikada hücüm faul´u yeriz.

Oyun zekasını sahanın tümünü görebilmektir. Top ayağına gelmeden ne yapacağına karar verebilmektir. Pas attığı oyuncunun topu alacağı pozisyona göre pasın şiddetini ve yönünü ayarlamaktır. Hücumdan dönemeyen takım arkadaşının yerini doldurmaktır. Gerektiğinde faul almayı bilmektir. Ne zaman ileri çıkıp ne zaman geri geleceğini bilmektir. Faullü oynamakla sert oynamak oynamanın arasındaki farkı bilmektir. Oyunu açabilmektir rahatlatmaktır... Bunları ve daha pekçok özelliği salihte göremedim.

adam geçme özelliği yok kanatlarda bindirme yapmıyor sağ bek sağ kanat oyuncusu değil kesinlikle salih maçın durumuna göre oyuna sonradan girip fizik gücü ve mücadelesi ile takıma katkı sağlayabilecek bir oyuncu

Riera geldiğinde: süper İspanya milli takım ve Liverpoolda oynamışlıpı var

İlk sene sonunda:çöp kazık leş bitmiş

İkinci sene sonunda: ya adam mevkisi dışında gayet iyi oynadı bu sene gidince: aslında çok iyiydi senin yerine chedjou gitmeliydi

Caner geldiğinde: iş yapar

Oynarken: eh ama gitsede olur

Fener alınca: çöp leş

Bu yıl: nasıl bıraktık ulan adam oynuyor

Şimdi bu örnekler uzaaar gider her ne kadar bana oynadığı maçlar itibariyle ışık vermese de ara transfer döneminde gelen hiçbir futbolcumuza özellikle de genç oyuncularımız hk övgü ya da yergide bulunmamaya çalışacağım gelecek sezona kadar

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konuşmak için çok erken ama yerine Veysel'in alınması daha iyi olabilirdi.

Takımda Umuttan daha kazması yok diyordum ama Salih epey zorlayacak gibi...BU elemanı ilk alınca da dedim stoperden başka mevkide işimize yaramz..Bir de zorunlu kalınca sağ bek oynayabilir..Adamda top tekniği falan bildiğin 0 .savaşçı-sert bir oyuncu neden stoperde denemiyoruz ki ?

Bu paranin yarisina hem veysel hem Tarik'i almak varken baya ilginc bir transfer oldu.

Tarık en iyi yerli sağ bek durumunda bence ve daha da geliştirecek kendini bu kesin ancak Veysel de kalıplı uzun boylu bir oyuncu Salih gibi ancak özellikle oturup izlemedim yani Veysel'i özellikle izleyen renktaşlarıma soruyorum Veysel ve Salih'i kıyaslar mısınız ?

Ben Veysel'in gelmesini istiyordum.Salih ile kıyaslarsak ondan çok daha tempolu ve en az Salih kadar mücadeleci.

Alper'in adı bizimle geçtiği dönemlerde ben Veysel'i almalıyız diyordum.Ben beğeniyorum ve bizim oyun stilimize daha yatkın olduğunu düşünüyorum.

Biraz çirkef olduğu için insanlar beğenmiyor ama iyi topçudur.

Bu arada hani bazı bekler vardır stoperden bozma; Zabaleta, İvanovic gibi... Salih kalite olarak değil de stil olarak öyle bir adam olsa yine tamam diyeceğim de adam savunma yapmasını da bilmiyor. Cidden bana şaka gibi geliyor Salih'in transferi.

Bi kere bu çocuğu Mancini falan aldırmamış ben aldırdım ayağı çekerse yalan söylüyor demektir. Sağ açık, sol açık falan ne varsa oynadı adam. Yani biraz kazma olduğunu anlamak için prof. olmaya gerek yok. Ama atletikliği var Salih'in fiziği iyi havadan da fena değildir stoperden bozma sonuçta. Sağ stoperde oynayabilir ama 3-5-2 nin sağında çok yetersiz kalır. Veya Mancini 4'lü defansa dönecek Tellas sürekli atağa çıkan bi bek deniliyor yani galiba diğer tarafa defansif ağırlıklı birini kullanmak için de alınmış olabilir.

Bu arada hani bazı bekler vardır stoperden bozma; Zabaleta, İvanovic gibi... Salih kalite olarak değil de stil olarak öyle bir adam olsa yine tamam diyeceğim de adam savunma yapmasını da bilmiyor. Cidden bana şaka gibi geliyor Salih'in transferi.

Bülent tulun stayla transferi.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bi kere bu çocuğu Mancini falan aldırmamış ben aldırdım ayağı çekerse yalan söylüyor demektir. Sağ açık, sol açık falan ne varsa oynadı adam. Yani biraz kazma olduğunu anlamak için prof. olmaya gerek yok. Ama atletikliği var Salih'in fiziği iyi havadan da fena değildir stoperden bozma sonuçta. Sağ stoperde oynayabilir ama 3-5-2 nin sağında çok yetersiz kalır. Veya Mancini 4'lü defansa dönecek Tellas sürekli atağa çıkan bi bek deniliyor yani galiba diğer tarafa defansif ağırlıklı birini kullanmak için de alınmış olabilir.

Mancini Ceyhun-Umut gibi elemanları tutan bir hoca Salih'te değişik türde bir kazma Mancini aldırmıştır büyük iihtimal..O İtalyadaki gibi sanıyor heralde fiziği sağlam,koşuyor,diri joker olur diye düşünmüştür ama bu elemandan stoper dışında birşey olmaz ..

Geçen sene böyle değildi bu çocuk, hatta çok iyi bir sezon geçirip göze batmıştı ama bu sene ne olmuş böyle anlamadım, hantallaşmış ve sanki ağır çekim hareket etmeye başlamış.

Bülent tulun stayla transferi.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok Gökhan ya ne Bülent Tulun'u, Tarık-Veysel-Salih üçlüsünden bile istediğini aldıramıyorsa Mancini yapmasın bu işi. Direk Mancini transferi bu açık ve net olarak belli. Etrafındaki Tugay gibi adamlar doldurmuşlardır en fazla Salih'i alalım falan diye.

Mancini Ceyhun-Umut gibi elemanları tutan bir hoca Salih'te değişik türde bir kazma Mancini aldırmıştır büyük iihtimal..O İtalyadaki gibi sanıyor heralde fiziği sağlam,koşuyor,diri joker olur diye düşünmüştür ama bu elemandan stoper dışında birşey olmaz ..

Ceyhun iyi ama dünde çok iyiydi gol attığından değil oyun olarak. Bişeyler gördü demek ki tutuyor Ceyhun'u. Salih 3'lünü sağında oynayabilir gibi ama o izlenim verdi.

Geri
Üst Alt