#25 Fernando Francisco Reges

Ben meziyetlerine birşey demiyorum durumu formu eski oyununu oynayamıyor
Ofansif yönü olmaması kabul göremez her oyuncu artı koyacak her anlamda mesela ikinci golde serdar-ın selcuga pası

Şampiyon GALATASARAY yazdıracağız

Inan bana yaz kampinda hoca taktik sablonu ve yaninda oynatacagi orta saha tiplerini oturttuktan sonra atagin basladigi yer Fernando olacak

Andre Villas Boas'in Porto'sunu hayranlikla takip ederdim, orada da oyleydi. Rakibin hucumunu keser ve atagi baslatirdi. Onemli bir meziyet.

Ne yazikki bu adami bilen elestirebiliyorlar, adam ligimizin en iyi DM'i ve ofansik katki veremiyor cunku bu adamin rolu o degil. Fernandonun yanina bir saf kan CM(8) koydunuzmu bakin nasil oynuyor.

Seneye baslamadan Fernando - Ndiaye vardi suan Fernando - Donk var iki DM aslinda.

Fernando box-to-box falan degil dostlar, Fernando safkan bir DM

En basarili olacagi orta saha modeli ise 10-11 Porto modelidir

Yani bir Moutinho ve bir Guarin ile sizin de Avrupa fatihi bir orta sahaniz olabilir
Fernando Türkiye de box-to-box oynar o seviyede bir futbolcu. DM oynaması Türkiye ligine göre çok hafif geliyor fernando için. Şampiyonlar liginde ise o görevde oynayamaz zaten. Ama Türkiye liginde serbestlik tanınmalı. Potansiyeli çok yüksek bir futbolcu

Fernando Türkiye de box-to-box oynar o seviyede bir futbolcu. DM oynaması Türkiye ligine göre çok hafif geliyor fernando için. Şampiyonlar liginde ise o görevde oynayamaz zaten. Ama Türkiye liginde serbestlik tanınmalı. Potansiyeli çok yüksek bir futbolcu

Dogru bir dusunce sekli degil, her oyuncunun meziyetleri, aliskanliklari ve zayif yonleri bellidir. Ayrica kaldi ki Turkiye oyle eskisi kadar seviyesi geride bir lig degil, ki oyle olsa bile bir oyuncu pozisyonu disinda oynayabilir diyemeyiz.

Zaten DM olarak da daha serbest olabilir. Su an oturmus bir taktik ve orta saha sablonu yok, ayrica kendisi de agir bir sakatliktan dondu ve tam anlamiyla fit degil hala.

Oynayamaz. Bunu kaç maç gösterdi. Ligin seviyesiyle alakasi yok; adamin oyun stiliyle alakali. Fernando defansif özellikleri üst düzey bir oyuncu ama hücum anlamda hiç bir zaman başarili olamadi Porto veya City'de.

Ofansif yönden kastiniz ne bilmiyorum ama, Fernando CL'nin underdog takımlarının bile ideal 6 numarası olabilecekken, ona skora katkı vermesi gibi extra yükler bindirmek kadar saçma bir beklenti olamaz. Matic'in 1 gol 1 asisti, Kante'nin 1 gol 1 asisti, Busquets'in 1 gol 3 asisti, J.Martinez'in 1 gol 1 asisti var bu sezon kendi liglerinde. Hepsi de mevkilerinin en iyileri olarak gösterilen futbolcular. Bu oyuncular neden vazgeçilmez olabiliyor skor katkısı yapmamalarina rağmen diye bir düşünmelisiniz bence. Hoş, bağnazca Belhanda savunan birine bunu anlatamazsınız.
Üstat haklısın ama skor olarak bakmamak lazım Kante oyunu çok iyi açan bir adam ofansif yönde de, Matic de öyle.

Konudan ayrı bunları belirtmek istedim.

Fernando'nun eksiği pasör bir 8 numara ile oynamıyor oluşu.

Oynayamaz. Bunu kaç maç gösterdi. Ligin seviyesiyle alakasi yok; adamin oyun stiliyle alakali. Fernando defansif özellikleri üst düzey bir oyuncu ama hücum anlamda hiç bir zaman başarili olamadi Porto veya City'de.
Oynayamaz dediğimiz dönem sakatlıktan döndüğü dönem. Ayrıca sakatlıktan sonra iyi oynayamadı. Türkiye gibi bir ligde seneye gayette rahat oynar.

Dogru bir dusunce sekli degil, her oyuncunun meziyetleri, aliskanliklari ve zayif yonleri bellidir. Ayrica kaldi ki Turkiye oyle eskisi kadar seviyesi geride bir lig degil, ki oyle olsa bile bir oyuncu pozisyonu disinda oynayabilir diyemeyiz.

Zaten DM olarak da daha serbest olabilir. Su an oturmus bir taktik ve orta saha sablonu yok, ayrica kendisi de agir bir sakatliktan dondu ve tam anlamiyla fit degil hala.
Fernando dan tam verim alınması için 10 numarasız sağlam bir 8 numara ve ndiaye tarzı bir isim almalıyız. O zaman şampiyonlar liginde harika bir şekilde kullanabiliriz. Türkiye liginde ise orta sahanın her yerinde oynar yeter ki formunda olsun.

Fernando dan tam verim alınması için 10 numarasız sağlam bir 8 numara ve ndiaye tarzı bir isim almalıyız. O zaman şampiyonlar liginde harika bir şekilde kullanabiliriz. Türkiye liginde ise orta sahanın her yerinde oynar yeter ki formunda olsun.

Bilmiyorum denk geldin mi ama 2 aydir bunu diyorum. Fernando bulunmaz bir firsattir. Avrupa fatihi Porto'nun orta sahasi felaket iyiydi: Fernando - Moutinho - Guarin

Bize ikisi de lazim, bunun icin de mucize bir Belhanda transferi yapmamiz sart

Fernando
John Obi Mikel
Lucas Leiva
Busquets

Boyle adamlari stoperlerin onunde oynatacaksin orta sahayi tek basina kontral eder. Fernando'nun yanina oyunu iki yonlu oynayabilen, oyun gorusu iyi ve topla dribbling yapabilen bir orta saha aldin mi tamamdir.

Bilmiyorum denk geldin mi ama 2 aydir bunu diyorum. Fernando bulunmaz bir firsattir. Avrupa fatihi Porto'nun orta sahasi felaket iyiydi: Fernando - Moutinho - Guarin

Bize ikisi de lazim, bunun icin de mucize bir Belhanda transferi yapmamiz sart
Denk gelmiştim de. Size çok tepki vardı yazamadım cevapla
Fatih hocanın bunu yapması için kendi diziliminden biraz sapması gerekecek. Fernando gibi bir oyuncu için değer mi. DEĞER

Bende bu stil olayını diyorum zaten en önemli özelliklerini de yapamadı üstüne fiziki olarak da yetersiz olunca çekilmez hale geliyor
80 le 90 arası bir pozisyon var ben akıl sır erdiremedim ne yapmaya çalıştığına

Fernando
John Obi Mikel
Lucas Leiva
Busquets

Boyle adamlari stoperlerin onunde oynatacaksin orta sahayi tek basina kontral eder. Fernando'nun yanina oyunu iki yonlu oynayabilen, oyun gorusu iyi ve topla dribbling yapabilen bir orta saha aldin mi tamamdir.
Aynen öyle. Bir tane değil iki tane aldın mı Türkiye de maç kaybetmezsin.

Yazın da çoğu kez demiştim.

Tam 4-1-4-1 sisteminde savunmanın önünde oynayacak adam Fernando.

sent via GSC

1 sezonda çok maç oynayabilecegini sanmiyorum

o yüzden o mevki için mutlaka rotasyon oyuncusu alinmali

böylece fernandodan daha iyi bir sekilde faydalanabiliriz

Muslera

Mariano - Marcano - Serdar - Nagatomo

Fernando

Feghouli - Ndiaye - Moutinho - Emre Mor

Gomis

Buyrun isaretledigim istim üstü maçlar neler yapmış bunlarda hepsinde dökülmüş
d99e5eb1683959a2ed886880631fdbfc.jpg