#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mesajıma itirazın var ve üst seviye kabul ediyorsun anlamı çıkıyor, 'ayakta zor duran stoper' için, nasıl yani?:)

Gücünün ne oldugunu bilmeli diyorum abi. Bu herif bilmiyor. Düşünemeyen insan aptaldir. O POZİSYON anlik bir olay degil. 3-4 saniye düşünme şansin var. Sen çalişiyor ama bu kadari oluyor diyorsun buna inanmiyorum.
Şunuda söyliyim karakterli insan ben bunca para aliyorum az güçleneyim der. Twitterde edilen laflara eyvallah diyip artistlik yapmaz.

Gücünün ne oldugunu bilmeli diyorum abi. Bu herif bilmiyor. Düşünemeyen insan aptaldir. O POZİSYON anlik bir olay degil. 3-4 saniye düşünme şansin var. Sen çalişiyor ama bu kadari oluyor diyorsun buna inanmiyorum.
Şunuda söyliyim karakterli insan ben bunca para aliyorum az güçleneyim der. Twitterde edilen laflara eyvallah diyip artistlik yapmaz.

''Belki'' diyorum, olamaz mı?...Sen ise kestirip atıyorsun farkındaysan, çoğunluğun yaptığı gibi ki hep ne denli azimli çalıştığı anlatılır, aksine rastlamadım?...

Bu çocuk da Arda'nın son sene yaşadığı gibi sakatlıklar ile iyice düşüşe geçti.

2010-2011 sezonunu hatırlatıyor bana her şey. :(

Semih Kaya torpil ile mi oynuyor, takima son 4 yilda katkisi ne ? Oynadigi maclarda kac gol yemisn takim, oynamadigi maclarda kac gol yemis ?

2011/2012 (Meshur Ujfalusi sayesinde Semih Kaya iyi gözüktü sezonu)

Semih Oynayinca: 24 mac = 15 Gol
Semih Oynamayinca: 10 mac = 9 Gol

2012/2013

Semih Oynayinca 25 mac = 23 Gol
Semih oynamayinca 9 mac = 10 Gol

2013/2014

Semih Oynayinca: 29 mac = 27 gol
Semih Oynamayinca: 5 mac = 3 Gol

2014/2015

Semih Oynayinca: 19 mac = 11 Gol
Semih Oynamayinca: 15 mac = 22 Gol

Semih oynayinca Toplam = 97:76 = 0.78 Gol ortalamasi /

Semih oynamayinca Toplam = 39/42 = 1.07 Gol ortalamasi /

Bir oyuncunun takim savunmasina pozitif etkisini, daha iyi bir sekilde yansitabilecegini düsünmüyorum. 4 yillik istatistik, ve Semih´in oynadigi maclari sezon bazina baksak... 34 macta macta, ortalama 26.5 gol yiyor takim Semih oynyayinca. Oynamayinca yedigi gol sayisi 36.3 gibi ucuk bir rakam. Arada daglar kadar fark...

Oyunculara Türk diye linc girisimi yapmayi birakin. Semih sezona kötü basladi, ama muhtemelen onun performansini gecen bir Muslera var. Gecen senede kötü baslamisti, ama kimsenin umrunda degil. Kücük resime bakip, degerlendirme yapmak rahat geliyor tabi.. Muslera´nin hatalari ile 3-4 tane galibiyet verdik simdiye kadar... Yani kim olursa olsun, formsuz olma hakki vardir, devamli oyuncularin üzerine bashing uygulayarak, günlük degerlendirmeler ile bir yere varamazsiniz.

Adem Çakar boşa analiz yapmakla uğraşma senin analizine göre takımın en iyisi selçuk ve semih çıksa bile bence takımın en berbatları şuan kadro dışına bırakılmayı hakedenler onlar ben semihli semihsize bakmam takımın belkide ligin en iyi stoperi ched yedek ve semih 11 deyse ve bi önceki dandik maçlarda bile yaptığı hataları herkes gördüyse ve ona rağmen bizim için önemi çok büyük bi maçta 11 de başlayıp yaptığı hataların sayısı belli değilse direkt takımdan şutlanır selçuk , burak , umut ,semih gibiler artık 1dk takımda durmayı haketmiyolar hamzanın gönderilmesinden bile önemlisi bunların kadro dışı kalması bunlar takımda olduğu sürece 1 gram ilerleme olmaz.

Semih Kaya torpil ile mi oynuyor, takima son 4 yilda katkisi ne ? Oynadigi maclarda kac gol yemisn takim, oynamadigi maclarda kac gol yemis ?

2012/2013

2013/2014

2014/2015

Bir oyuncunun takim savunmasina pozitif etkisini, daha iyi bir sekilde yansitabilecegini düsünmüyorum. 4 yillik istatistik, ve Semih´in oynadigi maclari sezon bazina baksak... 34 macta macta, ortalama 26.5 gol yiyor takim Semih oynyayinca. Oynamayinca yedigi gol sayisi 36.3 gibi ucuk bir rakam. Arada daglar kadar fark...

Oyunculara Türk diye linc girisimi yapmayi birakin. Semih sezona kötü basladi, ama muhtemelen onun performansini gecen bir Muslera var. Gecen senede kötü baslamisti, ama kimsenin umrunda degil. Kücük resime bakip, degerlendirme yapmak rahat geliyor tabi.. Muslera´nin hatalari ile 3-4 tane galibiyet verdik simdiye kadar... Yani kim olursa olsun, formsuz olma hakki vardir, devamli oyuncularin üzerine bashing uygulayarak, günlük degerlendirmeler ile bir yere varamazsiniz.

belki forvet için bu dediğin geçerli olabilir ama defans için bunu baz alamazsın. semih senelerdir bu takımın ilk 11 oyuncusu. futbolda yardımlaşmanın, birbirini anlamanın en gerekli olduğu mevki stoperdir. 2 stoper birbirini ne kadar iyi tanırsa o takımın defansı o kadar iyi olur. semih de normal şartlarda ilk 11 oyuncusu olduğu için dolayısıyla yanındaki partnerini gayet iyi tanıyor. oynamadığı maçlarda ise 2 tane birbirini tanımayan stoper oynuyor ve gol ortalamamız yükseliyor. bunun haricinde zaten ujfa'dan sonra doğru düzgün stoper bulamadık. yani takımın 3. stoperi hiçbir zaman öyle kaliteli bir stoper olmadı. dolayısıyla semih olmadığında onun yerine oynayan oyuncular hep vasat oyunculardı. ama bu sene durum daha farklı. hakan balta gibi stoperde yeniden doğmuş bir oyuncu ve denayer diye genç yetenek var. chedjou'yu ise zaten tartışmanın anlamı yok. bu sebeplerle yukarıdaki istatiğin yanıltıcı olacağını düşünüyorum

2012/2013

2013/2014

2014/2015

Semih 1-2 maçtir mi böyle. Bu adam hep böyleydi. Bu istatistik işlerini geçin. Canli izliyoruz bu adamlari. . Forveti marke edemiyor. Her maç böyle. Son maçta yedirdigi gol rezaletti. Sadece Semihe laf edilmiyor. Bunun malligi daha ön planda golü yediriyor. Muslera ile bunu bir mi tutuyorsun. Muslera hata yapsada artisi fazla.

Sirf istatistikle iş olsaydi. Burak Dünya yildizi olurdu adem. Gerçi sen dünya yildizi görüyor olabilirsin:DD

@Adem Çakar boşa analiz yapmakla uğraşma senin analizine göre takımın en iyisi selçuk ve semih çıksa bile bence takımın en berbatları şuan kadro dışına bırakılmayı hakedenler onlar ben semihli semihsize bakmam takımın belkide ligin en iyi stoperi ched yedek ve semih 11 deyse ve bi önceki dandik maçlarda bile yaptığı hataları herkes gördüyse ve ona rağmen bizim için önemi çok büyük bi maçta 11 de başlayıp yaptığı hataların sayısı belli değilse direkt takımdan şutlanır selçuk , burak , umut ,semih gibiler artık 1dk takımda durmayı haketmiyolar hamzanın gönderilmesinden bile önemlisi bunların kadro dışı kalması bunlar takımda olduğu sürece 1 gram ilerleme olmaz.

Benim analizlerim degil, ben tamamen ön yargidan uzak, objektif rakamlar kullaniyorum. Aradaki fark bu... Sen diyorsun ki, ben onu bunu anlamam, hata yapan gider. Eee güzel kardesim, bu sezon bana göre en kötü baslayan oyuncu Muslera. Iyi bir tane maci yok, 3-4 tane kritik hata ile, en az üc macta puan kaybina sebebiyet verdi, onu da mi sutlayalim ozaman ? Muslera´da 11´de basliyor, ve yaptigi hatalarin sayisi belli degil...

Benim analizlerim degil, ben tamamen ön yargidan uzak, objektif rakamlar kullaniyorum. Aradaki fark bu... Sen diyorsun ki, ben onu bunu anlamam, hata yapan gider. Eee güzel kardesim, bu sezon bana göre en kötü baslayan oyuncu Muslera. Iyi bir tane maci yok, 3-4 tane kritik hata ile, en az üc macta puan kaybina sebebiyet verdi, onu da mi sutlayalim ozaman ? Muslera´da 11´de basliyor, ve yaptigi hatalarin sayisi belli degil...

Ben sana diyorum ki daha iyisi varken neden zorla semih art niyetsiz bi insan ched varken semihi koymaz 11 e geldiğinden beri aynı gelişir gelişir diye sabır gösterildi ama arkasını sağlama almaktan başla bi yol olmadı muslera da bu maldonada yüzünden kötü saatli bomba semih varken diken üstünde oynuyo dünyanın en iyi kalecisi olsa ne yazar önündeki böyle bi oyuncu olduktan sonra.

Semih 1-2 maçtir mi böyle. Bu adam hep böyleydi. Bu istatistik işlerini geçin. Canli izliyoruz bu adamlari. . Forveti marke edemiyor. Her maç böyle. Son maçta yedirdigi gol rezaletti. Sadece Semihe laf edilmiyor. Bunun malligi daha ön planda golü yediriyor. Muslera ile bunu bir mi tutuyorsun. Muslera hata yapsada artisi fazla.

Sirf istatistikle iş olsaydi. Burak Dünya yildizi olurdu adem. Gerçi sen dünya yildizi görüyor olabilirsin:DD

Burak Lewandowski´den iyi diye ciddi ciddi tartisilirken bu forumda hepiniz ordaydiniz, ama Adem Cakar nerdeydi ? Adem Cakar Burak´i elestiriyordu, ve simdi ironi ile Burak üzerinden cevap yiyecek kisi yine benmiyim aceba ? Türk taraftarlari saglikli degerlendirme yapmiyor, cünkü not tutmuyorlar, ezbere konusuyorlar. Not tutmadan yapilan yorumlar ile hic bir yere varamazsin. Bu devirde gerekde yok, rakamlara geciyor cünkü yapilan her katki. Burak´in gol istatistikleri iyi, (cok iyi degil) ama Burak geldiginden beri takimin kollektif gol istatistikleri nasil ?

Istatistik futbolda ne demek ?

Istatistik YAPILMIS bir katkiyi rakamlara döker, ama YAPILACAK katkiya yansimayabilir.

Istatistik sporda cok önemlidir, ama Türk insani rakamlara deger vermez. Alakasiz bir sekilde Ferguson´un sözünü kullanir, ve isten siyrilir.

Burak Lewandowski´den iyi diye ciddi ciddi tartisilirken bu forumda hepiniz ordaydiniz, ama Adem Cakar nerdeydi ? Adem Cakar Burak´i elestiriyordu, ve simdi ironi ile Burak üzerinden cevap yiyecek kisi yine benmiyim aceba ? Türk taraftarlari saglikli degerlendirme yapmiyor, cünkü not tutmuyorlar, ezbere konusuyorlar. Not tutmadan yapilan yorumlar ile hic bir yere varamazsin. Bu devirde gerekde yok, rakamlara geciyor cünkü yapilan her katki. Burak´in gol istatistikleri iyi, (cok iyi degil) ama Burak geldiginden beri takimin kollektif gol istatistikleri nasil ?

Istatistik YAPILMIS bir katkiyi rakamlara döker, ama YAPILACAK katkiya yansimayabilir.

Istatistik sporda cok önemlidir, ama Türk insani rakamlara deger vermez. Alakasiz bir sekilde Ferguson´un sözünü kullanir, ve isten siyrilir.

Madem iş istatistik Necati Elmander ile 70 üzeri gol atarken Burak oldugunda nasil 60 larda kaliyoruz. İstatikçi adem bey. Gerisinde olan oyuncular hep ayni oyuncular. Bunu bana anlat hadi adem

Bu 2'si toplamda 24 gol atmişlar. şimdi 2 si bir burak etmiyormu bunlar.

Son düzenleme:
Ben sana diyorum ki daha iyisi varken neden zorla semih art niyetsiz bi insan ched varken semihi koymaz 11 e geldiğinden beri aynı gelişir gelişir diye sabır gösterildi ama arkasını sağlama almaktan başla bi yol olmadı muslera da bu maldonada yüzünden kötü saatli bomba semih varken diken üstünde oynuyo dünyanın en iyi kalecisi olsa ne yazar önündeki böyle bi oyuncu olduktan sonra.

Güzel kardesim rakamlari dökmüsüm. Semih okadar kötü ise 4 yildir savunma neden daha iyi performans cikariyor oynayinca ? Tersi olmasi gerekmiyor mu normalde ? Cikmasi gereken oyuncu da Hakan, Semih degil. Chedjou´da az linc yemedi bu forumda... Gecen sezon ilk yarisinda Taraftar bu adami en iyi oyuncu secti, ikinci yarisinda linc etti.

Madem iş istatistik Necati Elmander ile 70 üzeri gol atarken Burak oldugunda nasil 60 larda kaliyoruz. İstatikçi adem bey. Gerisinde olan oyuncular hep ayni oyuncular. Bunu bana anlat hadi adem

Bunu anlattim zaten...

"Bu devirde gerekde yok, rakamlara geciyor cünkü yapilan her katki. Burak´in gol istatistikleri iyi, (cok iyi degil) ama Burak geldiginden beri takimin kollektif gol istatistikleri nasil ?"

Elmander ve Necati ile takimin kollektif olarak Gol rakamlari daha yüksekti. Burak geldiginden beri bu bu rakamlar düsmeye basladi. Rakamlara yansiyor cogu sey zaten (hersey degil), sadece dogru istatistigi bulmak lazim.

Bir istatistik kullanilmaz, bende misal olarak Semih´de iki tane ayri veri kullandim. Ilk veri burada Burak´in gol ortalamasinin iyi oldugunu ortaya döküyor, ikinci ise oyun konusunda eksiklerini gösteriyor. Pres yapmamasi, oyuncularini oynatamamasi pivot olarak, düsük gol rakamlari olarak yansiyor takima.

Son düzenleme:
Güzel kardesim rakamlari dökmüsüm. Semih okadar kötü ise 4 yildir savunma neden daha iyi performans cikariyor oynayinca ? Tersi olmasi gerekmiyor mu normalde ? Cikmasi gereken oyuncu da Hakan, Semih degil. Chedjou´da az linc yemedi bu forumda... Gecen sezon ilk yarisinda Taraftar bu adami en iyi oyuncu secti, ikinci yarisinda linc etti.

Analize bakıyorsak sadece sürekli yan pas geri pas yapan Selçuk takımın en iyisi

-Tapatalk-

Bunu anlattim zaten...

"Bu devirde gerekde yok, rakamlara geciyor cünkü yapilan her katki. Burak´in gol istatistikleri iyi, (cok iyi degil) ama Burak geldiginden beri takimin kollektif gol istatistikleri nasil ?"

Elmander ve Necati ile takimin kollektif olarak Gol rakamlari daha yüksekti. Burak geldiginden beri bu bu rakamlar düsmeye basladi. Rakamlara yansiyor cogu sey zaten (hersey degil), sadece dogru istatistigi bulmak lazim.

Buragin istatistigi kendine. Elmander Necati takimin verimini arttiryordu. O yüzden fazladan gol ve güzel oyun izliyorduk.

İstatistige göre gole bakarsak 2'si bir Burak etmiyor anlamina geliyor. İstatistigin genelde futbolda boş oldugunu gösteriyor. Onun için maçlari canli canli izleme daha gerçekçi olacaktir adem

Hocam semihi herkesin aksine uflausi döneminde bile beğenmem..

Bu dünyada bana kimse semihi beğendiremez...

GS semih varken şu kadar gol yemiş semih yokken şu kadar gol yemiş diyorsun.

Ama bu tamamen aldatıcı bir istatistik...

Semih varken yenilen gollerde semihin kaç gole direk etkisi var kaç gole yok ona baktın mı ?
Semih yokken yenilen gollerin analinizi oluşumunu yaptın mı ? Defansın bireysel hatasından mı yoksa baska sebeptenmi yendi diye ?

Daha böyle bir çok analizi çıkarman açman lazım. Ondan sonra biraz belki inandırıcılığı olur o istatistiklerin..

Ama ben sana şunu çok rahat söyleyebilirim.

Seninle semihin 11 başladığı son 2-3 yıldaki GS ve Milli takım maçlarını açıp tekrar izleyelim kaç tane gole semih % 100 etki etmiş görelim...

Geçen seneki turnuvayı kaçırmamızın en büyük sebeplerinden biridir semih yedirdiği hatalı gollerle milli takımda.
Aynı şekilde GS ın gerek ligde gerek şampiyonlar liginde yediği bir çok golde payı vardır.

Bunlar işin istatistik yanı.

Birde bunun bilimi var gerçeği var.
Nedir bu bilim , gerçek dediğim...

Futbolda her bölgede oynayan oyuncuların belli başlı özellikleri vardır. Olmalıdır. Bu özelliklerinden bazılarında çok iyidir bazılarında çok kötü olabilir.

Mesela teknik direktör yada felsefe tercihidir. Bir hoca çıkar derki

Kardeşim ben oyunu geriden defansdan kurucam benim defansdaki adamımın ayakları çok iyi olmalı çok iyi top yapmalı. Çok güçlü olmasını yada çok uzun boylu olmasını fazla önemsemeyebilir.
Öbür hoca derki kardeşim benim oyunu kuracak çok iyi oyuncularım var benim defansım uzun boylu hava hakimiyeti olan bir adam olmalı rakibi döndürmemeli...

Neyse konuyu uzatmadan şuna gelicem.

Söylermisin bana bir defans oyuncusunda aranan özelliklerden hangisi yada hangileri semihde var ?

Boyu mu uzun hava toplarını mı çok iyi indiriyor ?
Ayaklarına mı çok hakim çok iyi mi oyun kuruyor ?
Çok mu güçlü adamı döndürmüyor mu kaleye ?
Oyunu harika mı okuyor kademesi kesiciliği mi on numara ?
Çok mu süratli çalım yesede hemen yanındamı bitiyor ?

Bunlardan hangisini yapabiliyor semih ?

Ben iddia ediyorum.
Semihin artısı tıpkı sabri gibi GS dan altyapıdan gelmiş olmaları. Birilerinin torpili yardımı artık her neyi ise ....

Hanginiz bu semihi bu sabriyi anadoluda oynasa alırdınız ?

Semih kartalsporda oynadı yanlış hatırlamıosam kaçınız farkındaydınız ?

Semih topçu mopçu değil.

Kimse masal anlatmasın...

Ve semihi direk kesicek yürekli gerçekleri gören bir hoca olmadığı sürece GS daha çok çile çeker...

Şunuda unutmayın...

Semih ne zaman oynamasa yedeğe alınsa eleştirilmeye başlansa ardından mutlaka transfer haberleri çıkar juveye gidiyor intere gidiyor manuya gidiyor diye.
Yada semih varken gol bu kadar yneiyordu semih yokken gs çok gol yiyor gibi haberler yapılır.

Bunların hepsinin semihin takıma monte edilmesi için oluşturulan ısmarlama haberler oldugunu düşünüyorum...

Adamın ya menejeri çok iyi bu işleri biliyor yada bir yönetici ile çok yakın bir ilişkisi var o ayarlıyor...

Ama hiç şaşmaz.

Ne zaman semih sorgulansa haber mutlaka çıkar ...

Bakalım yine aynısı olucakmı

sende ıstıfa et futbol katili semih defol git ulan

Buragin istatistigi kendine. Elmander Necati takimin verimini arttiryordu. O yüzden fazladan gol ve güzel oyun izliyorduk.

İstatistige göre gole bakarsak 2'si bir Burak etmiyor anlamina geliyor. İstatistigin genelde futbolda boş oldugunu gösteriyor. Onun için maçlari canli canli izleme daha gerçekçi olacaktir adem

Futbol takim oyunudur, ayni basketbol gibi. Bir Üneversite sporu oldugu icin, icinde daha fazla istatistik, daha fazla analiz ve veriler vardir. Her sezon oyuncularin performansini ölcen, yeni Istatatistikler cikar ortaya, ve hangisinin daha iyi oldugu tartisilir.

Burak Lewandowski´den iyi diyenler, ozamanlar mac izlemiyormuydu ? Yada Chedjou´yu ilk yari takimin yildizi, ve ikinci yarida linc edenler ? Kos koca yarim sezonluk katkisi yok sayilmadi mi admain, bir kac hata yapinca ?

Bireysel istatistik bir yerdedir, kollektif istatistik diger yerde... Burak´in iyi oldugu bireysel gol istatistikler ile ortaya ciksa da, eksiklerini de kollektif istatistikler ortaya koymaktadir. Elmander bireysel gol istatistiklerinde cok iyi olmasada, kollektif istatistikler onun ile birlikte daha iyi duruyor... Ben Burak´in cok önemli oyuncu oldugunu da düsünemedim hic bir zaman, ama abartildigi kadar düsmanlik yapmak da zararli.

Semih´in bireysel istatistikleri de mevcut, ve bir stoper icin onlar da iyi seviyede. Ama ben Semihsporlu, yada Buraksporlu, yada Sneijdersporlu da degilim, benim icin önemli olan takima verilen katkidir, benim icin KOLLEKTIF ISTATISTIKLER daha önemlidir... Semih´in performansinin rakamsal yansimasi bireysel olarak iyi, kollektif olarak cok iyi, hemde 4 senelik rakamlar ile. Su an taraftar sinirli ve gergin, ama sinirlenince, gemileri yakma aliskanligindan kurtulmaliyiz.

Futbol takim oyunudur, ayni basketbol gibi. Bir Üneversite sporu oldugu icin, icinde daha fazla istatistik, daha fazla analiz ve veriler vardir. Her sezon oyuncularin performansini ölcen, yeni Istatatistikler cikar ortaya, ve hangisinin daha iyi oldugu tartisilir.

Burak Lewandowski´den iyi diyenler, ozamanlar mac izlemiyormuydu ? Yada Chedjou´yu ilk yari takimin yildizi, ve ikinci yarida linc edenler ? Kos koca yarim sezonluk katkisi yok sayilmadi mi admain, bir kac hata yapinca ?

Bireysel istatistik bir yerdedir, kollektif istatistik diger yerde... Burak´in iyi oldugu bireysel gol istatistikler ile ortaya ciksa da, eksiklerini de kollektif istatistikler ortaya koymaktadir. Elmander bireysel gol istatistiklerinde cok iyi olmasada, kollektif istatistikler onun ile birlikte daha iyi duruyor... Ben Burak´in cok önemli oyuncu oldugunu da düsünemedim hic bir zaman, ama abartildigi kadar düsmanlik yapmak da zararli.

Semih´in bireysel istatistikleri de mevcut, ve bir stoper icin onlar da iyi seviyede. Ama ben Semihsporlu, yada Buraksporlu, yada Sneijdersporlu da degilim, benim icin önemli olan takima verilen katkidir, benim icin KOLLEKTIF ISTATISTIKLER daha önemlidir... Semih´in performansinin rakamsal yansimasi bireysel olarak iyi, kollektif olarak cok iyi, hemde 4 senelik rakamlar ile. Su an taraftar sinirli ve gergin, ama sinirlenince, gemileri yakma aliskanligindan kurtulmaliyiz.

Bu istatistikler sahaya yansimiyor ozaman. Semih'in biraz sezgileri iyi. Ben Semih'i şimdi begenmiyorum demedimki. Ben 2 senedir begenmiyorum zaten. Öyle bir anlik sinirle söylemiyorum. Ben bir oyuncuyu tartarim. artilari eksileri. ile. Bu çocugun eksisi baya fazla bizde 11 oynayamaz. Bir defans oyuncusu böyle güçsüz olamaz. Her duran topta ileri gidiyor. Net bir vuruş yaptigini görmedim daha gol filan demiyorum.

Buraga gelince. Son 2 senedir 16 gol atiyor. Bireysel istatistigide matah degil. Lewandowski olayi ise çogunun duygusal davranmasi. Ronaldo ile çekişiyor diyince millet çoştu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt