Burak Lewandowski´den iyi diye ciddi ciddi tartisilirken bu forumda hepiniz ordaydiniz, ama Adem Cakar nerdeydi ? Adem Cakar Burak´i elestiriyordu, ve simdi ironi ile Burak üzerinden cevap yiyecek kisi yine benmiyim aceba ? Türk taraftarlari saglikli degerlendirme yapmiyor, cünkü not tutmuyorlar, ezbere konusuyorlar. Not tutmadan yapilan yorumlar ile hic bir yere varamazsin. Bu devirde gerekde yok, rakamlara geciyor cünkü yapilan her katki. Burak´in gol istatistikleri iyi, (cok iyi degil) ama Burak geldiginden beri takimin kollektif gol istatistikleri nasil ?
Istatistik futbolda ne demek ?
Istatistik YAPILMIS bir katkiyi rakamlara döker, ama YAPILACAK katkiya yansimayabilir.
Istatistik sporda cok önemlidir, ama Türk insani rakamlara deger vermez. Alakasiz bir sekilde Ferguson´un sözünü kullanir, ve isten siyrilir.
Hocam semihi herkesin aksine uflausi döneminde bile beğenmem..
Bu dünyada bana kimse semihi beğendiremez...
GS semih varken şu kadar gol yemiş semih yokken şu kadar gol yemiş diyorsun.
Ama bu tamamen aldatıcı bir istatistik...
Semih varken yenilen gollerde semihin kaç gole direk etkisi var kaç gole yok ona baktın mı ?
Semih yokken yenilen gollerin analinizi oluşumunu yaptın mı ? Defansın bireysel hatasından mı yoksa baska sebeptenmi yendi diye ?
Daha böyle bir çok analizi çıkarman açman lazım. Ondan sonra biraz belki inandırıcılığı olur o istatistiklerin..
Ama ben sana şunu çok rahat söyleyebilirim.
Seninle semihin 11 başladığı son 2-3 yıldaki GS ve Milli takım maçlarını açıp tekrar izleyelim kaç tane gole semih % 100 etki etmiş görelim...
Geçen seneki turnuvayı kaçırmamızın en büyük sebeplerinden biridir semih yedirdiği hatalı gollerle milli takımda.
Aynı şekilde GS ın gerek ligde gerek şampiyonlar liginde yediği bir çok golde payı vardır.
Bunlar işin istatistik yanı.
Birde bunun bilimi var gerçeği var.
Nedir bu bilim , gerçek dediğim...
Futbolda her bölgede oynayan oyuncuların belli başlı özellikleri vardır. Olmalıdır. Bu özelliklerinden bazılarında çok iyidir bazılarında çok kötü olabilir.
Mesela teknik direktör yada felsefe tercihidir. Bir hoca çıkar derki
Kardeşim ben oyunu geriden defansdan kurucam benim defansdaki adamımın ayakları çok iyi olmalı çok iyi top yapmalı. Çok güçlü olmasını yada çok uzun boylu olmasını fazla önemsemeyebilir.
Öbür hoca derki kardeşim benim oyunu kuracak çok iyi oyuncularım var benim defansım uzun boylu hava hakimiyeti olan bir adam olmalı rakibi döndürmemeli...
Neyse konuyu uzatmadan şuna gelicem.
Söylermisin bana bir defans oyuncusunda aranan özelliklerden hangisi yada hangileri semihde var ?
Boyu mu uzun hava toplarını mı çok iyi indiriyor ?
Ayaklarına mı çok hakim çok iyi mi oyun kuruyor ?
Çok mu güçlü adamı döndürmüyor mu kaleye ?
Oyunu harika mı okuyor kademesi kesiciliği mi on numara ?
Çok mu süratli çalım yesede hemen yanındamı bitiyor ?
Bunlardan hangisini yapabiliyor semih ?
Ben iddia ediyorum.
Semihin artısı tıpkı sabri gibi GS dan altyapıdan gelmiş olmaları. Birilerinin torpili yardımı artık her neyi ise ....
Hanginiz bu semihi bu sabriyi anadoluda oynasa alırdınız ?
Semih kartalsporda oynadı yanlış hatırlamıosam kaçınız farkındaydınız ?
Semih topçu mopçu değil.
Kimse masal anlatmasın...
Ve semihi direk kesicek yürekli gerçekleri gören bir hoca olmadığı sürece GS daha çok çile çeker...
Şunuda unutmayın...
Semih ne zaman oynamasa yedeğe alınsa eleştirilmeye başlansa ardından mutlaka transfer haberleri çıkar juveye gidiyor intere gidiyor manuya gidiyor diye.
Yada semih varken gol bu kadar yneiyordu semih yokken gs çok gol yiyor gibi haberler yapılır.
Bunların hepsinin semihin takıma monte edilmesi için oluşturulan ısmarlama haberler oldugunu düşünüyorum...
Adamın ya menejeri çok iyi bu işleri biliyor yada bir yönetici ile çok yakın bir ilişkisi var o ayarlıyor...
Ama hiç şaşmaz.
Ne zaman semih sorgulansa haber mutlaka çıkar ...
Bakalım yine aynısı olucakmı