#26 Semih Kaya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haberPCqeUy.jpg

Hocam semihi herkesin aksine uflausi döneminde bile beğenmem..

Bu dünyada bana kimse semihi beğendiremez...

GS semih varken şu kadar gol yemiş semih yokken şu kadar gol yemiş diyorsun.

Ama bu tamamen aldatıcı bir istatistik...

Semih varken yenilen gollerde semihin kaç gole direk etkisi var kaç gole yok ona baktın mı ?
Semih yokken yenilen gollerin analinizi oluşumunu yaptın mı ? Defansın bireysel hatasından mı yoksa baska sebeptenmi yendi diye ?

Daha böyle bir çok analizi çıkarman açman lazım. Ondan sonra biraz belki inandırıcılığı olur o istatistiklerin..

Ama ben sana şunu çok rahat söyleyebilirim.

Seninle semihin 11 başladığı son 2-3 yıldaki GS ve Milli takım maçlarını açıp tekrar izleyelim kaç tane gole semih % 100 etki etmiş görelim...

Geçen seneki turnuvayı kaçırmamızın en büyük sebeplerinden biridir semih yedirdiği hatalı gollerle milli takımda.
Aynı şekilde GS ın gerek ligde gerek şampiyonlar liginde yediği bir çok golde payı vardır.

Bunlar işin istatistik yanı.

Birde bunun bilimi var gerçeği var.
Nedir bu bilim , gerçek dediğim...

Futbolda her bölgede oynayan oyuncuların belli başlı özellikleri vardır. Olmalıdır. Bu özelliklerinden bazılarında çok iyidir bazılarında çok kötü olabilir.

Mesela teknik direktör yada felsefe tercihidir. Bir hoca çıkar derki

Kardeşim ben oyunu geriden defansdan kurucam benim defansdaki adamımın ayakları çok iyi olmalı çok iyi top yapmalı. Çok güçlü olmasını yada çok uzun boylu olmasını fazla önemsemeyebilir.
Öbür hoca derki kardeşim benim oyunu kuracak çok iyi oyuncularım var benim defansım uzun boylu hava hakimiyeti olan bir adam olmalı rakibi döndürmemeli...

Neyse konuyu uzatmadan şuna gelicem.

Söylermisin bana bir defans oyuncusunda aranan özelliklerden hangisi yada hangileri semihde var ?

Boyu mu uzun hava toplarını mı çok iyi indiriyor ?
Ayaklarına mı çok hakim çok iyi mi oyun kuruyor ?
Çok mu güçlü adamı döndürmüyor mu kaleye ?
Oyunu harika mı okuyor kademesi kesiciliği mi on numara ?
Çok mu süratli çalım yesede hemen yanındamı bitiyor ?

Bunlardan hangisini yapabiliyor semih ?

Ben iddia ediyorum.
Semihin artısı tıpkı sabri gibi GS dan altyapıdan gelmiş olmaları. Birilerinin torpili yardımı artık her neyi ise ....

Hanginiz bu semihi bu sabriyi anadoluda oynasa alırdınız ?

Semih kartalsporda oynadı yanlış hatırlamıosam kaçınız farkındaydınız ?

Semih topçu mopçu değil.

Kimse masal anlatmasın...

Ve semihi direk kesicek yürekli gerçekleri gören bir hoca olmadığı sürece GS daha çok çile çeker...

Şunuda unutmayın...

Semih ne zaman oynamasa yedeğe alınsa eleştirilmeye başlansa ardından mutlaka transfer haberleri çıkar juveye gidiyor intere gidiyor manuya gidiyor diye.
Yada semih varken gol bu kadar yneiyordu semih yokken gs çok gol yiyor gibi haberler yapılır.

Bunların hepsinin semihin takıma monte edilmesi için oluşturulan ısmarlama haberler oldugunu düşünüyorum...

Adamın ya menejeri çok iyi bu işleri biliyor yada bir yönetici ile çok yakın bir ilişkisi var o ayarlıyor...

Ama hiç şaşmaz.

Ne zaman semih sorgulansa haber mutlaka çıkar ...

Bakalım yine aynısı olucakmı

Senin o dedigin cok kapsamli analizleri yapma imkani ancak Teknik Direktörler´de vardir, daha dogrusu analistleri olur, onlar belirli bir para karsiligi alir, mac görüntülerini alir, ve Teknik Direktör´e bir sunum hazirlar.
Ama düz mantik ile bakalim... Eger Semih devamli hatali goller yediriyorsa, ozaman bunlar 4 senelik istatistiklerde yansimasi gerekmiyor mu ? Semih Milli takimda bir tane kritik hata yapti, ama bu gayet dogal. Stoperler hata yaparlar, hemde cok hata yaparlar, cünkü hataya en cok megilli olan pozisyondur. Isterse 40 yasina girsin tabiki hata yapacak. En cok bireysel hata yapan oyuncu da Chedjou stoperler arasinda, ama en cok katki veren stoperde o takimda.

Semih Kaya zeki ve cevik bir oyuncu, o yüzden Mancini´nin gözde oyuncularin basinda geliyordu. Sag bekte oynayinca da siritmadi. Italyan´lar savunma oyuncularindan anlayan, yegane millettir. Ve Semih Kaya´yi bilmedigini de fark ettim. Semih Kaya 0815 bir alt yapi topcusu degil, zamaninda Feldkamp Florya´yi yikmisti Semih´in capraz baglarini yirttigi haberi gelince. (TD ihimali vardi) Semih Kaya daha profesyonel olmadan, büyük takimlar tarafindan izleniyordu (Inter/Mancini), sonra cocuk iki kere capraz bagini kopardi, ve kariyeri baslamadan bitme noktasina geldi ki, 2011/2012 sezonunda birden kendini buldu...

Player | Team | Football | Stats Comparison Tool | Squawka.com

Istatistikleri Semih´in "Well rounded" bir oyuncu oldugunu gösteriyor. Hava toplarinda da, zannedildigi kadar kötü degil.

Bu istatistikler sahaya yansimiyor ozaman. Semih'in biraz sezgileri iyi. Ben Semih'i şimdi begenmiyorum demedimki. Ben 2 senedir begenmiyorum zaten. Öyle bir anlik sinirle söylemiyorum. Ben bir oyuncuyu tartarim. artilari eksileri. ile. Bu çocugun eksisi baya fazla bizde 11 oynayamaz. Bir defans oyuncusu böyle güçsüz olamaz. Her duran topta ileri gidiyor. Net bir vuruş yaptigini görmedim daha gol filan demiyorum.

Buraga gelince. Son 2 senedir 16 gol atiyor. Bireysel istatistigide matah degil. Lewandowski olayi ise çogunun duygusal davranmasi. Ronaldo ile çekişiyor diyince millet çoştu.

Semih´in en büyük eksikligi agresif olmayisi rakibe karsi, o yüzden ileride de yansiyor. Rakip ile bogusmuyor. Ibrahim toraman Semih´den de daha gücsüz ve kisaydi, ama tonla gol atardi önde. Lugano rakibi ile wrestling yapip, bir türlü yikip, kafayi vururdu, Melo keza öyle.

Ama dedigim gibi Stoperler hata yaparlar, yani belirli levele gelip, artik hata bitmiyor. Cok kötü sezon geciren oyuncularda oluyor, misal Hummels felaketti gecen sene. Birde tabiki takimin kollektif oyunu da stoperleri, daha fazla hataya zorlar. Misal gecen yilki Dortmund, yada son 3 sezondur Galatasaray.

Fenerbahce´de de Kjaer´in yaptigi hatalar ortada, ve oda Semih gibi biraz daha yumusak oyuncu. Kjaer Fransa´nin iyi stoperlerindendi, ama Türkiye´de linc oluyor adam, Chedjou benzer seyler yasadi bu forumda.

Yani takim olarak sen stoperleri ne kadar zorlarsan, stoperlerin defansta okadar patlak verir. Galatasaray´da stoperler son 3 yildir cok zorlaniyor, Ujifa icin bir sans bu döneme denk gelmemesi. Chris okadar sansli degildi. Semih bu sezona cok kötü basladi, ve bir paydos verilmesi gerekiyor. Ama dedigim gibi, genel anlamda son 4 yilda savunma daha kötü profil cizmistir oynamayinca. Tabiki simdi aynisi olacak diye bir kaide yok, ama zamaninda öyleydi. Bana göre kesilmesi gereken isimde Hakan B´dir...

Son düzenleme:
Hamza nereye gidiyorsa bunu da yaninda gotursun..

Analize bakıyorsak sadece sürekli yan pas geri pas yapan Selçuk takımın en iyisi

-Tapatalk-

Selcuk tipi oyuncular, genel anlamda sevilir TD´ler tarafindan. Selcuk Inan´in oynadigi bölgede oyunculardan zaten kontrollü oynamasi beklenir. Selcuk takimda en cok geriye top oynayan oyuncu, ama ayni zamanda en cok ileriye oynayan oyuncu. Yani bu konuda aslinda gayet normal, takimda en cok top kullanan oyuncu olarak.

Selcuk ayni sneijder gibi, topsuz alanda hareketli takima ihtiyac duyuyor. Mac acilmadigi sürece, Selcuk´da kilitleniyor dogal olarak. Gecen sene Bruma oynayinca, takim hareketleniyordu, karsisinda birde Yasin olunca, ve forvette Burak, hem Sneijder´in, hemde Selcuk Inan´in performansi artiyordu. Daha fazla pozisoynluk pas veriyorlardi, takim daha cok pozisyon buluyordu. Göze hos geliyordu oyun...

Yani bunlar da yasniyor istatistiklere... Ama hersey istatistik degil tabi, ama sporun önemli bir parcasi, cünkü istatistik olmadan yapilan degerlendirmeler, saglikli olamaz. Istatistik olarak cok iyi gözüken bir oyuncu belki aslinda cok iyi degildir, ama kötü yada vasat olma ihtimali da yoktur.

Son düzenleme:
Semih' imiz için karakter-azim vs olarak hep olumlu referanslar verilir (Aydın' ın tembelliği bilinir mesela), çocuk belki çok çalışıyor da ancak bu kadar olabiliyor; bu ihtimali kimse düşünmek istemiyor nedense?...Şahsen kendisinde en üst seviye futbol potansiyelini hiçbir zaman görmedim, maalesef yanıltamadı, o yüzden pek de kızamıyorum hani...
dediklerine katılmıyorum ..kendimden örnek vereyim ..94 kiloydum ...baktım göbek aldı başını gidiyor nefes kesilmeleri başladı oturdum düşündüm..bu böyle olmaz dedim. başladım diyete ...tek oturuşta iki ekmeğe of demeyen ben günde yarım ekmez yemez oldum ..sonra işi daha sıktım haftada iki kez olimpik havuzda yüzmeye bir gün de 3,5 km koşusuna başladım ..ilk zamanlar kalbim patlayacak yığılıp öleceğim dedim ama günler zorlukla geçiyordu kilom git gide düşüyordu sonra dağ yürüyüşlerine de başladım ..ancak bacaklarım çok güçsüzdü. squat yapmaya başladım sonra ağırlıkla squat yapmaya başladım . havuzda 1,5 saat sürekli yüzmeye başladım . 20 dakikada 3,5 km koşmaya başladım .tek tırmanışta dinlenmeden 300 metre tırmanmaya başladım . bacaklarım squatla kas belirgin hale geldi. kilom 2 ayın sonunda 79'a indi.
evet bu dediklerimin hepsi doğrudur. kendime inanamadım bu ben miyim dedim ...
ben ki sporla alakası olmayan adam bunları yapıyorsa profesyonel futbolcu bu kadar sene bu işle uğraşıyorsa nasıl kendini geliştirmez nasıl güçlenmez nasıl böyle rezil olur anlamıyorum ...

Son düzenleme:
dediklerine katılmıyorum ..kendimden örnek vereyim ..94 kiloydum ...baktım göbek aldı başını gidiyor nefes kesilmeleri başladı oturdum düşündüm..bu böyle olmaz dedim. başladım diyete ...tek oturuşta iki ekmeğe of demeyen ben günde yarım ekmez yemez oldum ..sonra işi daha sıktım haftada iki kez olimpik havuzda yüzmeye bir gün de 3,5 km koşusuna başladım ..ilk zamanlar kalbim patlayacak yığılıp öleceğim dedim ama günler zorlukla geçiyordu kilom git gide düşüyordu sonra dağ yürüyüşlerine de başladım ..ancak bacaklarım çok güçsüzdü. squat yapmaya başladım sonra ağırlıkla squat yapmaya başladım . havuzda 1,5 saat sürekli yüzmeye başladım . 20 dakikada 3,5 km koşmaya başladım .tek tırmanışta dinlenmeden 300 metre tırmanmaya başladım . bacaklarım squatla kas belirgin hale geldi. kilom 2 ayın sonunda 79'a indi.
evet bu dediklerimin hepsi doğrudur. kendime inanamadım bu ben miyim dedim ...
ben ki sporla alakası olmayan adam bunları yapıyorsa profesyonel futbolcu bu kadar sene bu işle uğraşıyorsa nasıl kendini geliştirmez nasıl güçlenmez nasıl böyle rezil olur anlamıyorum ...

Cunku onlar en iyi oyuncular oldugundan calisma gibi bir olaylari olamazlar. Rutin antrenmanlar yeterli

Yeri gelmişken sporcu gelişimi ile ilgili genel bir tespitte bulunma ihtiyacı hissettim; sadece sporcu için de değil aslında, hayatın başka alanlarında da insanların doğuştan gelen kapasite ve limitleri vardır...

Alt seviyelerde bir üst seviyeye ulaşmak için pek bir limit olmadığını söylemek mümkündür, azmetmek kafidir; ancak seviye yükseldikçe bir üstüne ulaşmak her kademede giderek daha da zorlaşır, tepe noktaya ise en yetenekli, en güçlü, en azimli ve en adanmış insanlardan çok azı ulaşabilir: Milyonlarca satranççıdan tek bir Kasparov çıkabilmiştir, Karpov belki ondan daha fazla emek vermiştir de yetmemiştir, aksini kim iddia edebilir?...Akranı milyonlarca insan atletizme hayatını adamıştır da en popüler branş olan yüz metrede içlerinden tek bir Bolt çıkmıştır; gölgesinde kalan Blake' i geçtim, belki daha çok emek veren bir başka sprinterin adını bile duymadık?...Beyin Cerrahı olmak hayaliyle tıp fakültelerine giren milyonla insandan kaçı bunu başarabilmiş de bunlardan Gazi Yaşargil seviyesine kaçı ulaşabilmiştir?...Böyle sayısız örnek verilebilir...

Semih' imiz için karakter-azim vs olarak hep olumlu referanslar verilir (Aydın' ın tembelliği bilinir mesela), çocuk belki çok çalışıyor da ancak bu kadar olabiliyor; bu ihtimali kimse düşünmek istemiyor nedense?...Şahsen kendisinde en üst seviye futbol potansiyelini hiçbir zaman görmedim, maalesef yanıltamadı, o yüzden pek de kızamıyorum hani...

Bir tek Kasparov çıktı derken hangi açıdan?

Senin o dedigin cok kapsamli analizleri yapma imkani ancak Teknik Direktörler´de vardir, daha dogrusu analistleri olur, onlar belirli bir para karsiligi alir, mac görüntülerini alir, ve Teknik Direktör´e bir sunum hazirlar.
Ama düz mantik ile bakalim... Eger Semih devamli hatali goller yediriyorsa, ozaman bunlar 4 senelik istatistiklerde yansimasi gerekmiyor mu ? Semih Milli takimda bir tane kritik hata yapti, ama bu gayet dogal. Stoperler hata yaparlar, hemde cok hata yaparlar, cünkü hataya en cok megilli olan pozisyondur. Isterse 40 yasina girsin tabiki hata yapacak. En cok bireysel hata yapan oyuncu da Chedjou stoperler arasinda, ama en cok katki veren stoperde o takimda.

Semih Kaya zeki ve cevik bir oyuncu, o yüzden Mancini´nin gözde oyuncularin basinda geliyordu. Sag bekte oynayinca da siritmadi. Italyan´lar savunma oyuncularindan anlayan, yegane millettir. Ve Semih Kaya´yi bilmedigini de fark ettim. Semih Kaya 0815 bir alt yapi topcusu degil, zamaninda Feldkamp Florya´yi yikmisti Semih´in capraz baglarini yirttigi haberi gelince. (TD ihimali vardi) Semih Kaya daha profesyonel olmadan, büyük takimlar tarafindan izleniyordu (Inter/Mancini), sonra cocuk iki kere capraz bagini kopardi, ve kariyeri baslamadan bitme noktasina geldi ki, 2011/2012 sezonunda birden kendini buldu...

Player | Team | Football | Stats Comparison Tool | Squawka.com

Istatistikleri Semih´in "Well rounded" bir oyuncu oldugunu gösteriyor. Hava toplarinda da, zannedildigi kadar kötü degil.

Semih milli takımda 1 tane hata yaptı dedin ya valla helal olsun...

Birde klasikleşen chedjouya bağlama olayı var.

Ya şu chedjouya hala laf ediosunuz da semihe toz kondurmuyorsunuz ya valla taş olacaksınız..

Semih kaya eğer zeki oyuncuysa Sabri de dünyanın en iyi orta kesen oyuncusu .

Ya hocam en azından bunu söyleme zeki dediğin adam yıllar geçti yıllar daha hala yanlardan gelen ortalarda topun kesinlikle kafayla ceza yayına göbeğe indirilmeyeceğini bilir.

Bunu daha kulüpten içeri ilk adımını attıgın anda söylerler çocukken .

Ama ne hikmetse o zeki semih yıllar geçti öğrenemedi...

Neyse uzatmayacam.

Semihi övüyorsan beğeniyorsan biz seninle orta noktada buluşamayız.

Gerçekten rezalet bir dönemden geçiyor çok hata yapıyor ama kendini toplayacağına inanıyorum burada kötü gidişi yıkmak için bolca hata yapan stoperden daha iyisi bulunamaz normal olarak :) hatalar yapiyor evet ama kotu oyuncu falan degil lutfen bu aralar kolayca harcanan oyuncular arasina girmesin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gerçekten rezalet bir dönemden geçiyor çok hata yapıyor ama kendini toplayacağına inanıyorum burada kötü gidişi yıkmak için bolca hata yapan stoperden daha iyisi bulunamaz normal olarak :) hatalar yapiyor evet ama kotu oyuncu falan degil lutfen bu aralar kolayca harcanan oyuncular arasina girmesin

Sent from my iPhone using Tapatalk

O kötü dönem neredeyse 3 sene sürdü ama ;)

On yıl da oynasa bir metre yol alamaz, Matrix deki gibi beynine futbol yüklesen beyni yanar yine öğrenemez. Bundan cacık olmaz hala şans verelim diyenler var, Avrupa'dan ediyor, ligde hataları yüzünden en az 10-15 puan gidiyor hala şans verelim değil mi, nede olsa yerli malı. Hemde ne mal. Forvet oynasam karşımda hep semih olsun isterim, adam bildiğin seyrediyor hemde rahatsız etmeden.

Bu kadar laf söylüyoruz da Hamza gitmeden hiçbirşey olmaz hatta yerli td yasaklanmalı bu kadar net

Semih vitaminsizi bile fenevden cok CL macina cikmistir :D Saka bir yana bu her sene CL de oynayan bi stoper bu kadar kazma olmamali

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bulent Korkmazi ornek aliyor.

Hangi yönüyle ??????ben bir ortak yönlerini göremiyorum, defansta oynaması hariç

Ayağa kafa uzatan varını yoğunu ortaya koyan Bülent ile forveti en az 3 metre ilerden izleyen yumuşak semih. İroni ise kusura bakma, sinirden hemen atladım yazdığına

Hangi yönüyle ������ben bir ortak yönlerini göremiyorum, defansta oynaması hariç

Ayağa kafa uzatan varını yoğunu ortaya koyan Bülent ile forveti en az 3 metre ilerden izleyen yumuşak semih. İroni ise kusura bakma, sinirden hemen atladım yazdığına

Tabiki ironi.

Bir tek Kasparov çıktı derken hangi açıdan?

Alanında -Hemen herkese göre- en iyi olmasından dolayı örnek verdim; büyük rakibi Karpov yahut hiç adı sanı duyulmamış, Dünya sıralamasına girememiş bir başka satranç ustası belki ondan kat kat fazla kendini adamıştır. En üst düzey yarışmacılık seviyesinde sıkı çalışmak da bir yere kadar götürür, demek istiyorum...

Bülent Korkmaz' ın nasıl bir antrenman manyağı olduğunu takım arkadaşları hep anlatır; o sayede fizik gücünü maksimum seviyeye çıkarmış, hatta zayıf olduğu hava topu hakimiyetini 28-29 yaşından sonra olağanüstü geliştirebilmiştir, ancak top kullanma özelliği hep vasatın altında kalmıştır ki eminim bunun için de herkesten çok çalışmıştır...

adem çakar istatistik koyacaktı ne oldu :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt