#27 Sérgio Oliveira

Aylar önce saçma sapan bir şekilde bu adam yerin dibine sokuluyordu. Hiç anlam veremiyordum, insanların kafayı yediğini düşünüyordum.

O zaman da dediğim gibi bu adam bu takımın beyni. Olmadığı her maç net zorlanırız. Direkler olmasa, asistleri hunharca yenmese rahatça 7 gol ve 10+ asist ile oynuyordu şimdiye kadar. Mertens ve Sergio benzer derecede şanssızlar şimdiye kadar skor konusunda.

Mesela geçen sezon da Kerem'in kaç tane asisti güme gitmişti bitiriciliksizlik konusunda takım level atladığı için.

Son düzenleme:
Dün Arao ve Crespo'ya siklet farkını fazlasıyla hissettirdi. Haz verdi.

Saridan sonra biraz düstü

Başta biraz soğuktum zaman zaman eleştirdim ama adam kalite adam yetenek adam tam bir orta saha. Kadıköy deplasmanında ilk 15 dakika herkesin ayağı bir ufak titrer bu gözler orada ne yıldızların çekindiği gördü. Bir dakika bile adam oyun tarzından vazgeçmedi ne yapmak istiyorsa onu denedi.

Yine ufaktan değdirmeden geçemeyeceğim ama çok kolay ve gereksiz kart görüyor ve bu kartların onun oyununu engelliyor. Abim sakin ya gerek yok uğraşma hakemle falan yap işini gidelim zaten yetenek akıyor paçalarından.

Bir diğer konuda bazen Belhanda vari hareketler yapıyor bir anda lauballeşip garip işler deniyor. Yapabilir sorun değil ama kendisine yakışmıyor kafamda anlamlandıramıyor. Bugün mesela ikinci yarı tam topu ona verdik çıkart bizi dedik bir anda geriye doğru Nelsson'un arkasına ters bir top bıraktı. Çok ciddi bir hataydı yani kafamda anlamlandıramadığım şey bu. Nasıl oluyor bu kadar iyi oynarken bir anda bunu başarabiliyor garip bir durum.

4 senelik sözleşme sıkıntı, bu sezon ve önümüzdeki sezon bu katkıları verirde fizik gücü şimdi bile çok yeterli değilken son 2 senesi Selçuğun son sezonlarına benzemez inşallah.

4 senelik sözleşme sıkıntı, bu sezon ve önümüzdeki sezon bu katkıları verirde fizik gücü şimdi bile çok yeterli değilken son 2 senesi Selçuğun son sezonlarına benzemez inşallah.
Fenerbahçe maçında fiziğiyle dövdü Crespo ve Arao'yu. Bu görüş biraz klişeye kaçıyor son 2 aylık oyununa bakılırsa.

Golden sonra kameraya sevgilerini gonderdigi sahne seneler boyu gif olarak kullanilacak kalitede

Porto ile feshettiği sözleşme 3 yıllığına daha geçerliydi ve maaşı da sağlamdı. O sözleşmeden vazgeçirip, TR ye gelmeye ikna etmek için mecbur kaldılar yüksek maaş, uzun süreli kontrat vermeye. O zaman da demiştim, maaş neyse de 2+1 yıl gibi bir şey olsaydı keşke, diye ama işte...Bir yandan da direkt kalite katacak bu tip tecrübeli orta saha oyuncusuna had safhada ihtiyaç vardı...Şimdilik iyi gidiyor. Allah vere de sözleşmesinin sonuna kadar çok fazla düşmese performansı...

Böyle transferler, bizimki gibi kulüpler için büyük risk barındırıyor. Gösterebileceği en iyi performansa göre sözleşme yapıyorsun; adam ''34 yaşından sonra daha mı pro futbol oynayacağım zaten?'' kafasında olup yatışa geçerse eline sağlık...

O yüzden, bir çok şeye doymuş, kendi kulübünde elini rahatlatan sözleşmeye sahip futbolcular yerine daha 'aç', daha düşük ama yükselmesi muhtemel profilli futbolculara yönelmek gerekiyor bundan sonra. Yeterince tecrübeli futbolcumuz var...

Hayranı olduğumu belirtmekte beis görmem.

Porto ile feshettiği sözleşme 3 yıllığına daha geçerliydi ve maaşı da sağlamdı. O sözleşmeden vazgeçirip, TR ye gelmeye ikna etmek için mecbur kaldılar yüksek maaş, uzun süreli kontrat vermeye. O zaman da demiştim, maaş neyse de 2+1 yıl gibi bir şey olsaydı keşke, diye ama işte...Bir yandan da direkt kalite katacak bu tip tecrübeli orta saha oyuncusuna had safhada ihtiyaç vardı...Şimdilik iyi gidiyor. Allah vere de sözleşmesinin sonuna kadar çok fazla düşmese performansı...

Böyle transferler, bizimki gibi kulüpler için büyük risk barındırıyor. Gösterebileceği en iyi performansa göre sözleşme yapıyorsun; adam ''34 yaşından sonra daha mı pro futbol oynayacağım zaten?'' kafasında olup yatışa geçerse eline sağlık...

O yüzden, bir çok şeye doymuş, kendi kulübünde elini rahatlatan sözleşmeye sahip futbolcular yerine daha 'aç', daha düşük ama yükselmesi muhtemel profilli futbolculara yönelmek gerekiyor bundan sonra. Yeterince tecrübeli futbolcumuz var...
4 yıllık neden yapıldığını biliyorum kardeşim riske girmeye değer görülmüş belliki..Hırslı ve karakterli bir oyuncu ona sözüm yok ama fizik gücü düştükçe istediklerini yapamıyor olmak hırslı biri için zor bir psiloloji.Akılcı ve ekonomik kullanmak gerekebilir.Portekizli olması önümüzdeki sezon filan uygun şartlarda satılabilmesini sağlayabilir.

Adamın kalitesi bu ligin üstünde diye daha oynamaya başlamadan bile belirttik. Şimdi de MEDYUM olmuş 2 sene sonrasına kehanet yapıyorsunuz. Vizyonsuz elemanlarla karşılaştırma yapıyorsunuz. Artık foruma gülmeye giriyorum.

oynadığı bölge itibariyle kontratta sorun yok bence, 8 numara dediğimiz adamların prime dönemi zaten 28-34 yaş oluyor genelde. yanında torreira gibi bişey oynadığı takım da ii bi kimyaya sahip olduğu sürece sergionun oyuna her türlü hükmedecek kalitesi var...

En ön yargılı baktığım transferdi , fakat zaman gösterdi ki ön yargı kötü birşey. İcardi den sonra takımda izlediğim en keyif verici futbolu oynuyor.

Geri
Üst Alt