#27 Sérgio Oliveira

10 numara oynarsa bence verimli olur.

1.) Oliveira'nin Gol sayısı ve asist sayısı artar.
2.) Forvetleri topla buluşturma oranımız artar. Bu durum Icardiye yarar. Savunma arkasi koşuları artar.
3.) Oliveira savunmada Torrerira'ya yeterli derecede katkı vermiyordu. Torreira Mitso ve önlerinde Oliverira olursa orta saha savunması ve dinamikliği de artar.

3lü ortasaha denemeliyiz bazi maçlar kerem cok etkisiz oldugundan kanatlardan oynayamiyoruz merkezi 3leyip ortasahadan hucum atraksiyonlarina girmemiz lazim.

Daha iyi anlatmak için;

Oyun zekası ve teknik kapasitesi inin seviyesi ligimizin üstünden çünkü tam Avrupa baş-altı takımın ideal oyuncusu. Roma gibi, Porto gibi işte. Ajax gibi ya da. O nedenle rahatça oynuyor. Oyuncuyu iyi tanımak lazım. Hantal bir oyuncu top sürerken ve temposu düşük. Ancak dinamik ve oyun içinde üstüne şutör bir isim. Doğru kullanmak çok değerli.

Çok iyi oynuyor çok, hatta Boey ile birlikte bizim takımı geçtim ligin de en etkili oyuncuları olabilirler şimdiye kadar geçen süreçte

Dün de çok iyi oynadı
Bir yerde 2 kişi arasına girip kaptırması dışında hatasıza yakındı
Gol attı, gittiği yer ve topu kaleye bırakışı çok iyiydi
2. golde de dubois’yı kaçırışı süperdi

Hem merkez ikiliden biri rolünde oynasın ve defansif görevlerini aksatmasın, hem de bu kadar hücuma çıkıp ataklara liderlik etsin...Şimdilik yapabiliyor olsa bile sezon genelini bu şekilde götüremez, o da bir insan!..

Konuya ait çekincelerimi (4-2-3-1/4-4-2), özellikle kanat oyuncularımızın özelliklerine vurgu yaparak en baştan belirtmiştim. Denk güçte takımlara karşı Torreira ve Oleveira' ya çok fazla yük binecektir. Kısa yoldan mantıklı çözümü 4-3-3 gibi duruyor; Torreira merkez, Oliveira ve Midtsjö/Berkan (Yerli olması nedeniyle bazen mecburen) sağ-sol iç gibi oynar, Oliveira daha hücuma dönük oynar yine...

Bu adamı çözemedim. Takima etkisi pozitif görünüyor ama olsa mi daha iyi olmasa mı bilemedim.

Son iki maçta skora direkt katkı verdi. Tek eksiği bence darbede kendini çok çabuk yere bırakıyor. Hakem faul vermediğinde rakipten geçiş yiyoruz.

1663488584785.webp

Sorumluluk alan ve sürekli aksiyon halinde olan bir orta saha, Burada öve öve bitirilemeyen Gedson'dan çok daha efektif bir oyuncu ama defansif yönde biraz eksik kalıyor bu kadar da olacak. Oliveira tam anlamıyla büyük takım oyuncusu şutu var pası var oyun zekası var keza mesafe tanımaksızın frikik atabiliyor ve kornerleri etkili kullanabiliyor. Takımın organizasyonunda ki en önemli isimlerden birisi Oliveira ama Midtjsö'yü de unutmamak gerekir özellikle zorlu maçlarda bu iki ismi birlikte oynatmak çok mantıklı olacaktır.

Premier lig sampiyonu sekiztasin orta sahası josef-gedson-salih. 3unun yeteneğini üst üste koysan olivyeranin son iki haftada kereme ve dubuaya attigi pasları atamazlar. Galatasaray taraftarı aklını başına devşirsin ve saçmalamayi kessin. Gerçi keşke olivyera yerine gedsonu alsaydık diyen insanlardan boyle bir sey beklemek hata olur. Arkadaşlarımız hala gedsonu faydali bir futbolcu sanıyorlar.

Klas. Orta saha demek deli dana gibi bknz. Ndiaye pres yapmak demek degil. Orta saha da Oliveira'nın aklına ihtiyacımız var Mico'yu daha tam tanımadan yerine koymak anlamsız. Geçen sene de Cicaldau'yu çok beğeniyorduk ilk maçlarda sonrası malum. Ben begeniyorum kendisini umarım üstüne koyarak devam eder.

Midstjö - Torreira ve Sergio üçlüsü oynarsa da kreatiflik problemleri oluşacaktır. 8 numarada yarattığı farkı 10 numarada yaratamaz.

Gedsonla falan da uzaktan yakından alakası olan bir profil değil Sergio, bambaşka oyuncular. Ligde kıyaslanabileceği tek adam Hamsik profil olarak.

Sergio'nun sıkıntılı noktası 4 senelik kontrat, özellikle son 2 senesinde verimli olması için kendisine iyi bakması lazım. Aslında çok koşan bir adam ama bayağı ağır gerçekten.

Midstjö - Torreira ve Sergio üçlüsü oynarsa da kreatiflik problemleri oluşacaktır. 8 numarada yarattığı farkı 10 numarada yaratamaz.

Gedsonla falan da uzaktan yakından alakası olan bir profil değil Sergio, bambaşka oyuncular. Ligde kıyaslanabileceği tek adam Hamsik profil olarak.

Sergio'nun sıkıntılı noktası 4 senelik kontrat, özellikle son 2 senesinde verimli olması için kendisine iyi bakması lazım. Aslında çok koşan bir adam ama bayağı ağır gerçekten.
Midstjö yerine Berkan atıp kanatta Rachica ya veya oyun içinde yusufa güvenmenin artısı olur mu ?

Kerem 2.Hamle oyuncusu olsa ? Yoksa sana göre hali hazırda kerem bu iki oyuncudan da daha mı kreatif

+++
İlerde daha az top kaybı olursa sergionun fiziğinin diri kalmasına da destekte bulunmuş olunmaz mı

ilk 2 hafta falan durgundu ama süper oynuyor son maçlarda gerçekten

Geri
Üst Alt