#27 Sérgio Oliveira

yarın olunca 1 haftası bitti bile.27sinden beri sakat

Atfl yırtığı ,benim de başıma gelmişti üniversite halısaha turnuvasında 2 hafta atelde geçirmiştim 10 günden sonra ateli çıkartıp atmış ve final maçındaki oynamıştım kupayı almıştık sonra iyileşme süreci birkaç ay uzadı ve 6ay -1 sene boyunca ayak bileğimde hep bir hareket kısıtlılığı hissettim.

artık 2 haftalık immobilizasyon tercih edilmiyor , 10 gün korumaya alınıyor ayak bileği.

Futbolcu ve atletler bağ yırtığının şiddetine göre 7 ila 15 günde spora dönebiliyorlar ama bu tabi profesyonel maça çıkabilir anlamına gelmiyor oyuncu iyi hissetmeli.

Bu sağlık raporunda bağ yırtığının detaylı bir tanımı yok ama biz grade 3 tam kat yırtık kabul edelim.
Ayrıca MR raporunu bilmiyoruz orda belki diğer bağlarda da hasar var belki kemik ödemi var ?

Tahmini olarak 2 hafta sonra salonda çalışmalara başlar bir aksilik olmazsa 1 ay gibi bir sürede sahaya döner.ayak bileklerinde net bir süre vermek çok zor , misal sezon sonu şampiyonluk maçı olsa risk alıp 2 haftada yetiştirirlerdi ama tüm yaz rehabilitasyon ile geçerdi, şimdi tüm sezonu riske atmak olur erken dönmesi.

Ameliyattan bahsedilmemiş, öyle olsa 1.5-3 ayı bulabiliyor.

Bu arada ben mitzönün bu fırsatı çok iyi değerlendireceğine inanıyorum

Kaynak : Return to Play After a Lateral Ligament Ankle Sprain
senin dediğine göre istanbulspor macı kadrosunda olabilir abi,bu cok iyi

Ayağının son hali

1669977095739.png

ne oldu?yedlinle kıyas yapılınca aynı gen mi falan deniyodu

Geri
Üst Alt