#28 Koray Günter

"Semih´in yanina lider ruhlu stoper alalim" bahanesi miadini doldurdurdu artik.Seneye yabanci kisitlamasi kalktigindan ,artik Chedjou´nun yanina aliriz o meshur lider vasifli stoperi.Yoksa lider ruhlu stoper ile oynama ayricaligi sadece Semih bey icin mi gecerli?

Chedjou iyi bir stoper değil bana göre.

Semih'de adam kaçırma özelliği olan biri ama oyun disiplini kesinlikle daha iyi Chedjou'ya kıyasla.

Yaş olarak da ona göre 6 yaş daha genç bir isim.

Hangi Avrupa ülkesi takımı olsa ona yatırım yapar şu an.

o ayrı

bide her topu rakibin alıp kendi mallığından tehlike yaratamadığı gerçeğini de gün ışığına çıkaralım

Peki aynı pozisyonlarda Semih olsaydı nasıl bir fark yaratırdı. Mesela Sercan'ın pas verdiği pozisyonda napacaktı Koray gidip adama omuz atıp penaltı mı yaptıracaktı ? Hiç önemli değil Semih gelecek bize gene goller yedirecek (eminim) ve bu sene ofansif anlamda da hiç bir katkısı olmayacak ( bundan da eminim ) bu mesajımı hatırlayın o zaman Semih başlığında görüşeceğiz.

Peki aynı pozisyonlarda Semih olsaydı nasıl bir fark yaratırdı. Mesela Sercan'ın pas verdiği pozisyonda napacaktı Koray gidip adama omuz atıp penaltı mı yaptıracaktı ? Hiç önemli değil Semih gelecek bize gene goller yedirecek (eminim) ve bu sene ofansif anlamda da hiç bir katkısı olmayacak ( bundan da eminim ) bu mesajımı hatırlayın o zaman Semih başlığında görüşeceğiz.
kardeşim ben zaten semihe leş yazmışım dikkatini çekmemiş heral

Chedjou iyi bir stoper değil bana göre.

Semih'de adam kaçırma özelliği olan biri ama oyun disiplini kesinlikle daha iyi Chedjou'ya kıyasla.

Yaş olarak da ona göre 6 yaş daha genç bir isim.

Hangi Avrupa ülkesi takımı olsa ona yatırım yapar şu an.
Dikkat ettiysen yas veya peformans kiyasi yapmadim ,sadece forum olarak kendimizi kandirdigimiz "lider ruhlu stoper ile daha iyi oynar" balonuna dikkat cektim.Bu ayricalik sadece Semih icin mi gecerli diye de basit bir soru sordum sana.

Her kafa topunu suursuz bir sekilde uzaklastirmasi,rakiple birebirlerde sacma sapan düsmelerini lider Stoper eksikligine baglamak ucuz bir yöntem.

Bu is yasi ile alakali olsaydi Koray'a güvenmek en mantikli hamle olurdu.

☆$☆

Son düzenleme:
Dikkat ettiysen yas veya peformans kiyasi yapmadim ,sadece forum olarak kendimizi kandirdigimiz "lider ruhlu stoper ile daha iyi oynar" balonuna dikkat cektim.Bu ayrilacilik sadece Semih icin mi gecerli diye de basit bir soru sordum sana.

Her kafa topunu suursuz bir sekilde uzaklastirmasi,rakiple birebirlerde sacma sapan düsmelerini lider Stoper eksikligine baglamak ucuz bir yöntem.

Bu is yasi ile alakali olsaydi Koray'a güvenmek en mantikli hamle olurdu.

☆$☆

Semih ilk çıktığı sezon bu kadar savruk değildi ama.

Hava toplarında güçlü kalabilecek tarz bir stoper değil zaten. Chedjou gibi güçlü, fizikli değil.

Hepsini gönderebileceksek tamam ben Semih'i top class namzeti bir stoper olarak adlandırmıyorum zaten.

Sadece Chedjou, Koray gibi isimlerden daha iyi bu da benim şahsi görüşüm.

Semih bence daha iyi. Ama Koray da kötü değil.

Bizim taraftarda bir oyuncuyu linç etme geleneğinin devamı olarak öbürünü fazla övme var. O sebeple hem beklenti yükseliyor hem de en ufak hatada bu kez bu adama linç başlıyor.

Semih ilk çıktığı sezon bu kadar savruk değildi ama.

Hava toplarında güçlü kalabilecek tarz bir stoper değil zaten. Chedjou gibi güçlü, fizikli değil.

Hepsini gönderebileceksek tamam ben Semih'i top class namzeti bir stoper olarak adlandırmıyorum zaten.

Sadece Chedjou, Koray gibi isimlerden daha iyi bu da benim şahsi görüşüm.
Bir iki mac oynamis Koray'dan iyi gözükmesi onun iyi oldugu anlamina gelmez.Kimse burada Semih düsmanligi yapmiyor;ama 4 senedir bir gram ilerleme olmamasini o malum sebebe baglamak hayalden öteye gecmez.

☆$☆

Stoperin çok hızlı olmasına gerek yok. Bkz: Vidic, Terry, Hummels vs vs. Yediğimiz golde hatası var. Ofsayt'ı var savunmada lider bir stoperimiz olsa bu hataya düşmez. Chedjou 'nun daha fazla konuşması lazım. Koray daha çok tecrübesiz ama oynadıkça daha iyi olacak.

Semih'te ilerlemeden ziyade gerileme can sıkıcı. Kasımpaşa maçında geçen sene öyle bir hata yaptıki faul almaya çalışırken Babel'e top kaptırdı hem kırmızı hem penaltı. Bu sene aynı şeylerden dolayı 2 gol daha yedirdi. E 10 tane yedirmesini mi bekleyeceğiz. Amaç linç değil takımın iyiliği Ben bu tür yapılan hataları affetmiyorum bu topu ayağından kaçırmak yada rakipten çalım yemek değil onlar olur her defansçı yaşar ama faul almaya çalışırken top kaptırıp takımına 3 tane gol yedirmek bir stoper'in işi değil. Artı bu hatalarını kapatacak katkısı yok. Chedjou savsak bazen ama gidiyor kornerlerde kafayı atıyor, ileri çıkıp asist yapıyor Semih ne kendi görevini adam gibi yapıyor ne de artı katkı veriyor.

defansın arkasına atılan her top tehlike oldu 2.yarı

3-4 tane atakları var kendi beceriksizlikleri yüzünden tehlikeli olamadılar

hepsinde de dağınık defans yüzünden
Burda sorun defansın arkasına sürekli top atılmasına imkan veren orta saha oyuncularıdır Emre gibi cılız biri ile orta sahada defansa yapılmayacağını bir kez daha görmüştür herkes. Biz 2.yarı takım olarak sıfır defans yaptık. Rakip elini kolunu sallayarak orta sahayı geçti bir kişi eksik olmalarına rağmen.

"Koray çok iyi bir oyuncu. Ben onu gördüğümde o fizikle nasıl 20 yaşında olduğuna inanamıştım. Müthiş fiziği var. Çok güçlü bir futbolcu. Zamanla daha da iyi olacak."

Chedjou

Chedjou ilk önce kendisi iyi olsun.Atılan her ara pası pozisyon oluyor.

Koray Semih´den daha potansiyalli. Ancak illaki bir oyuncuyu överken, digerine yermek gereksiz. Semih okadar kötü ise, nasil iki sene boyunca basarili bir takimin parcasi olabildi sorgulamak lazim. Koray´da genc, Semih´de genc. Stoper olarak 35 yasinda kadar ust düzey bir sekilde oynayabilirsin, Semih ve Koray gibi iki tane yetenekli stoper olduguna sevinecegimize devamli birine yermek pesindeyiz...
Bu takimin su an en iyi stoperi Chedjou ama unutmayalim ki Koray´dan 9, Semih´den de 6 yas daha büyük. Galatasaray eger Chedjou´yu satip, Koray ve Semih ile stoper tandemi kurabilirse gelecegimiz kurtulur, hemde nerdeyse para harcamadan.

Zaten her zaman kalite satin alabilirsin, ama birlikte uyumlu bir sekilde oynamis bir takimi satin alamazsin. Ah be biraz vizyonlu düsünün, birazcik ufukunuzu acin be... :( Ne kadar ani yasayan bir ülkeyiz be.

Chedjou ligin ilk yarısında takımın en istikrarlı adamıydı iyi de oynuyordu. Lakin devre arası oldu afrika kupasına gitti gidiş o gidiş... Chedjou henüz dönmemiş bence :red: Bundan dolayı önümüzdeki süreçte semih-koray ikilisine hayır demem.

Açık konuşmak icap ederse, yabancı sınırı kalkmışken stoper ikilisini Semih-Koray yapmak en hafif tabirle mallık olur.

{taptap}

Geri
Üst Alt