29 Ekim Cumhuriyet Bayramı | Tartışma Konusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!!!

Kuzey Kore gibi aerobik şovlarla saçma sapan kutlamalar yapılmadan sade bir geçit töreni olabilir. Hatta bundan sonra hep böyle yapsak daha iyi. Bu arada Atatürk bayrağı ne ya:) Çok güldüm:) Poster desen neyse de:)

Kurban Bayramının da iptal edilmesini öneriyorum. Ülke olarak yastayız. son 2 ayda bir sürü şehit vermişiz, ülkemizin doğusundaki depremde yüzlerce insan hayatını kaybetmiş. Bu sene sonuna kadar bütün bayramlar iptal edilmeli.

Kurban Bayramı'nı iptal edelim diyen var vallahi var. Ben gördüm şahitlerim var. Böylesi de var. Vallahi gördüm.

Merak ediyorum; 1948'de tren kazasında ölen 38 vatandaş için 29 Ekim kutlamalarını iptal eden İsmet İnönü acaba cumhuriyet düşmanı mıydı...?

Yada Şeriat mı getiriyordu...

Cevap verin bakalım Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olduğunu idda eden taife...?

Yoklama macunu atıyorlar. Tepkiler çekindikleri düzeye çıkmayınca da - ki genelde çıkmıyor- bir adım daha öteye gidiyorlar.

Bundan bir şey olmaz. Aman ne olacak yahu. Bu da mesele mi arkadaş tekerlemeleriyle maslahatı idare etmeye çalıştıkça bir takım zevat, Eşek- Kurt hikâyesinin aktörleri haline dönüşecekler.

Bilindik hikâyedir:

Yaşlı, tembel bir eşek dağda gezerken, kurt uluması duymuş. Ama kurttan kaçacak mecali yok. Başlamış kendini kandırmaya; ”Kurt sesi değil o, kurt sesi değil.” diyerek. Kurdun uluma sesi gittikçe yaklaşıyor, ama eşek kendini kandırmaya devam ediyormuş. Sonra, uzaktan kurt görünüvermiş. Şöyle bir bakmış eşek kurdun geldiği yöne ama, kendini kandırmakta ısrar ediyormuş. ”Şu karşıdan gelen hayvan, kurda hiç benzemiyor canım. Kurt değil, Kurt değil.” diyor, uyuz uyuz kaşınıyormuş.

Neyse sonunda kurt gelmiş gelmiş, bizim tembel ve yaşlı eşeğin ensesinden yapışmış. İşte o zaman eşeğin aklı başına gelmiş. Ama neye yarar! Eşeğin ağzından son sözleri dökülmüş: "Aaaaa ! O imiş... Aaaa ! O imiş... Aaaaaa! Oooooo! İiiiii!" derken; "Aaaaiiiii. Aaiiiiii " diye haykırmış... İşte o günden sonra tüm eşekler, “Aaa iii Aaaaaa iiiiii” diye ses çıkarır olmuşlar..."

Kıssadan hissesi de bu olsun ;)

Kuzey Kore gibi aerobik şovlarla saçma sapan kutlamalar yapılmadan sade bir geçit töreni olabilir. Hatta bundan sonra hep böyle yapsak daha iyi. Bu arada Atatürk bayrağı ne ya:) Çok güldüm:) Poster desen neyse de:)

ataturk-bayragi.jpg

Merak ediyorum; 1948'de tren kazasında ölen 38 vatandaş için 29 Ekim kutlamalarını iptal eden İsmet İnönü acaba cumhuriyet düşmanı mıydı...?

Yada Şeriat mı getiriyordu...

Cevap verin bakalım Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olduğunu idda eden taife...?

Ben Inonuyu'de sevmem.

Sevip sevmemen beni ırgalamaz...

Cumhuriyetin ikinci adamı değil mi...?

Bana hele anlatın...

Sabahtan beri b.k atanlar...

Turk olmaktan gurur duyanlara Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. :bayrak::bayrak::bayrak:

Cumhuriyet Bayrami torensiz kutlanmamasi yanlis olabilir, ama art niyet aramak dogru degildir bence.

Twitter'dan alinti.

Merak ediyorum; 1948'de tren kazasında ölen 38 vatandaş için 29 Ekim kutlamalarını iptal eden İsmet İnönü acaba cumhuriyet düşmanı mıydı?

17 Ağustos depreminden sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını iptal eden dönemin başbakanı Bülent Ecevit asker düşmanı mıydı?!

Yarın akşam bayraklarımızla Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız biz İzmirliler.

Resmi törenlerin iptali kararı bir fiyaskodur, en azından bu aptal karar yarın akşam bizlere çok daha büyük bir kararlılıkla kutlatacaktır Cumhuriyet Bayramı'nı İzmir'de.

Bu konuda daha fazla yorum yapmakta istemiyorum açıkçası, neyin ne olduğu tamamen ortada.

Bilindik hikâyedir:

Yaşlı, tembel bir eşek dağda gezerken, kurt uluması duymuş. Ama kurttan kaçacak mecali yok. Başlamış kendini kandırmaya; ”Kurt sesi değil o, kurt sesi değil.” diyerek. Kurdun uluma sesi gittikçe yaklaşıyor, ama eşek kendini kandırmaya devam ediyormuş. Sonra, uzaktan kurt görünüvermiş. Şöyle bir bakmış eşek kurdun geldiği yöne ama, kendini kandırmakta ısrar ediyormuş. ”Şu karşıdan gelen hayvan, kurda hiç benzemiyor canım. Kurt değil, Kurt değil.” diyor, uyuz uyuz kaşınıyormuş.

Neyse sonunda kurt gelmiş gelmiş, bizim tembel ve yaşlı eşeğin ensesinden yapışmış. İşte o zaman eşeğin aklı başına gelmiş. Ama neye yarar! Eşeğin ağzından son sözleri dökülmüş: "Aaaaa ! O imiş... Aaaa ! O imiş... Aaaaaa! Oooooo! İiiiii!" derken; "Aaaaiiiii. Aaiiiiii " diye haykırmış... İşte o günden sonra tüm eşekler, “Aaa iii Aaaaaa iiiiii” diye ses çıkarır olmuşlar..."

Cool story bro :animation:

Sevip sevmemen beni ırgalamaz...

Cumhuriyetin ikinci adamı değil mi...?

Bana hele anlatın...

Sabahtan beri b.k atanlar...

Gul'de cumhuriyetin 11. adami ,oluyor boyle seyler iste.Memlektin su zor gunlerinde bayramin daha icten ve kuvetli kutlanip birlik mesajinin verilmesi gerektigi yerde iptal ediliyor.Biz neyin ne olup olmadigini goruyoruz ve izlemedeyiz.Kimse merak etmesin.

İsmet İnönü'nün bayramı iptal ettiğine dair bir haber bulamadım.Bulan varsa gönderebilir mi?

Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun.

99 depreminden sonra şimdi olduğu gibi okullardaki törenler iptal edilmedi, Ankara hipodromdaki geçit töreni iptal edildi.

Büyük Zafer buruk kutlandı

Haber Merkezi - Geçen yıllarda büyük bir coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı, ülkeyi derin üzüntüye boğan deprem felaketi nedeniyle tüm yurtta ve KKTC'de buruk kutlandı.

................

İstanbul'da ise Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törene 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök , Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nahit Şenoğul , İstanbul Valisi Erol Çakır , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve diğer ilgililer katıldı.

Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan tören sırasında gaziler, şehitler ve depremzedeler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Göndere bayrağın çekilmesinin ardından 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hilmi Özkök, Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı.

Ekli dosyayı görüntüle 3380

Ekli dosyalar

• ağustos.webp
    ağustos.webp
    195,8 KB · Görüntüleme: 71

Yarın saat 19:00'da Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar'da.

% 50 gerekeni yapar, % 50 düğünü kutlasın.

Ne alaka...?

Pardon...

Arkadaş ölmeden neyi iptal edeceksiniz...?

Hastamısınız olm siz...

Vuracak başka bişey kalmadıda Cumhuriyet Resepsiyonunda viski içilmedi diye Cumhuriyet'in elden gideceğini felan mı düşünüyorsunuz...?

Samimi olalım...

Ön yargılarınızı yıkmadan bana gelip hikaye anlatmayın...

Ayrıca Alper...

Dedelerimin kurduğu Cumhuriyet'e sahip çıkmayı sen ve senin gibilerden öğrenecek değilim...

Haddin değil benim neyi sevip sevmediğim...

Ben senin Vatan sevgini Cumhuriyet sevgine zerre laf etmiyorsam aynı saygıyıda senden beklerim...

Kimsin ki sen benim Cumhuriyet,Vatan Millet Sevgimi sorgulama densizliğine ve hadsizliğine kalkışıyorsun...

Bişeyi sevdiğimi ne sana nede senin kralına sorarım...

Riyakarlık ve İkiyüzlülükle birşeyler kazanacağını zannediyorsan...

Popülizm ile nefret kusacağım diyorsan devam et durma yolunda güzel kardeşim...;)

hiç bir lafında zerre samimiyet yok uzatmak istemiyorum bu mevzuyu oyüzden senin gibi klavyede uzun uzun yazmayacağım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt