#29 Olcan Adın

Salih, Yasin, Tarık filan baştan yanlış transferlerdi, sanki bize soran varmış gibi burada debelenip duran epeyce kişi olarak boş yere kendimizi yorduk, alınmasınlar diye...

Ancak Olcan' ın durumu farklı, 'Son 5 yılın tartışmasız en iyi yerli kanat oyuncusu' sıfatını layık gördüğümüz adamın ciddi bir bedelle alınmasını, 29 yaşında olmasına rağmen büyük çoğunlukla istedik...Şu ana kadarki performansı için ''Hayal kırıklığı'' ifadesi yanlış olmaz, diğerleri için kendi adıma hayalim yoktu ki kırıklığı olsun!...

Olcan' ın fiziksel olarakta eski diri görüntüsünde olmamasını esas, takımın oyun yapısı ve sağ kanatta oynatılmasını da yan faktörler olarak görüyorum..Kendisi en verimli maçlarını daha önce de hep sol kanatta oynamıştı, biraz tezcanlı denebilecek yapısıyla ters kanatta oynayabilecek tarzda bir oyuncu değil, sol kanatta oynadığında hem çizgiye çok rahat inebildiğini hem de düşünülenin aksine daha fazla şut şansı da bulduğunu TS dan biliyorum...Umarım kendisini bir an önce toparlar da şu yoklukta 'banko' olarak gönül rahatlığı ile yazabileceğimiz bir performansa ulaşır...

TS'lilere göre Burak&Selçuk&Olcani zamaninda elden çikarmislar. Verimini alip bize kakalamislar. Ts'den gelen iki futbolcu bizim ligi domine etmemize engel oldu. orasi kesin. Bugüne kadar anadoludan Istanbula gidip sürekli basari yakalayan oyuncu bir elin parmaklarini geçmez. Bu adamlar Istanbulda saglam kontrati kapinca tasalari kalmiyor. futbolu birakip keyfine bakiyorlar. Anadolu takimlarina attigimiz bonservislerin haddi hesabi yok. Bir tane bile as oyuncu çikaramadik bunlarin içinden. Olcan ders olsun. birakin artik anadoludan topçu toplamayi. Bunlardan bize hayir gelmedi, gelmez.

Kilo vermeli, gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Kamera ne zaman Olcana yakin cekim yapsa kahroldum.
Adam resmen gobekli.Memeleri falan var.

Kadrodisi kalmali fiziksel olarak kendini toplayana kadar.

TS'lilere göre Burak&Selçuk&Olcani zamaninda elden çikarmislar. Verimini alip bize kakalamislar. Ts'den gelen iki futbolcu bizim ligi domine etmemize engel oldu. orasi kesin. Bugüne kadar anadoludan Istanbula gidip sürekli basari yakalayan oyuncu bir elin parmaklarini geçmez. Bu adamlar Istanbulda saglam kontrati kapinca tasalari kalmiyor. futbolu birakip keyfine bakiyorlar. Anadolu takimlarina attigimiz bonservislerin haddi hesabi yok. Bir tane bile as oyuncu çikaramadik bunlarin içinden. Olcan ders olsun. birakin artik anadoludan topçu toplamayi. Bunlardan bize hayir gelmedi, gelmez.

Selçuk iki şampiyonluğumuzun baş aktörüydü.
Burak son şampiyonluğumuzda büyük pay sahibi oldu, ayrıca o sezon Şampiyonlar Ligi'nde 8 gol atarak ayrıca büyük katkı verdi takıma.
Öncelikle bu tüketim toplumu mantığından sıyrılmak lazım.
Olcan'a gelirsek, yabancı sınırı varken yapılabilecek en iyi transferdi kendisi. Mesela siz kimi önerirsiniz Selçuk, Burak, Olcan gibi anadolu topçuları yerine? Fakat gerçekçi olmanızı rica ediyorum. Yani Tolgay, Nuri, İlkay, Çalhanoğlu gibi asla ve hiç bir paraya Türkiye'ye gelmeyecek oyuncuları yazmayın. Geçen sezon Drogba'yı da verimli kullanamadı takım. Sorun belki de her biri son derece kaliteli futbolcularda değil kadro yapısında.

Töre yerine Olcan'ı almak dogru bir hamle olmadı maalesef.Töre mafya felan ama en azından top oynuyor.Aynı paraya geldi Töre ile ama performans acısından fark var.Ayrıca aralarında 7 yas fark var.Biri 30'una gelmis öbürü 22 yasını sürüyor henüz.Yanlıs bir tercih yaptık.Gerci Töre'de Bjk'den baskasında oynamak istemiyor diyorlardı ama yine de teklif yapmalıydık.

Töre yerine Olcan'ı almak dogru bir hamle olmadı maalesef.Töre mafya felan ama en azından top oynuyor.Aynı paraya geldi Töre ile ama performans acısından fark var.Ayrıca aralarında 7 yas fark var.Biri 30'una gelmis öbürü 22 yasını sürüyor henüz.Yanlıs bir tercih yaptık.Gerci Töre'de Bjk'den baskasında oynamak istemiyor diyorlardı ama yine de teklif yapmalıydık.

Buna inanmıyorum.
Töre'yi alacağımız zaman ortaya Töre-Silah olayları çıktı medya GS almasın diye haddinden fazla dillendirdi olayı bu nedenle kurumsal başkanımız vazgeçti transferden neredeyse aynı paraya gidip Yasin'i aldı.

Olcanin performansi kotu, ts tayfasi basaksehir macinda satis yapti bence, bunlar beraber hareket ediyor. İstese daha iyi oynar. Aslinda olcan ve tore yi beraber alacaktik ama medya yuzunden toreden vazgectik. Gerci bize gelse medya cok ustune giderdi torenin.

transfer'ul
5_hand.jpg
para etmes.

Olcanin performansi kotu, ts tayfasi basaksehir macinda satis yapti bence, bunlar beraber hareket ediyor. İstese daha iyi oynar. Aslinda olcan ve tore yi beraber alacaktik ama medya yuzunden toreden vazgectik. Gerci bize gelse medya cok ustune giderdi torenin.
Basimizda bulunan teknik adamin kanat oyuncusuna takintisi var. Ikisini alsan da oynatacak hoca yok ki. Adam 3 yabanci ile cikiyor maca ama bruma yok kadroda. Komedinin onde gideni. Alsan ne yapacaksin ki ?

zamana ihtiyaci var. hem sanki tüm takim iyi de olcan kötü.

yalniz fazla kilolari var, cok belli. daha iyi beslenmesi lazim.

gecen gün gstv'de bir programda "cok sagliksiz besleniyorum, hep disardan yiyorum" demisti.

Transfer döneminde alın olcanı alın olcanı diyenler şimdi 5 para etmez diyor. yav bu adam da insan teknik direktörle bir sıkıntısı olur öyle 1 maçta oynayıp 1 maçta oynamıyınca dengesi bozulmuş olabilir biraz halden anlayın ya.

Boru gibi döşedi Trabzon bize 4.5 miyon Euro'yu.

Daha genç, daha makul, henüz 22-23 yaşında potansiyelinin yarısına bile ulaşmamış ve Beşiktaş'la kamp dönemleri boyunca sözleşme imzalamayıp muhtemelen Galatasaray'la anlaşmayı beklemiş Gökhan Töre'ye, 30'una yaklaşmış ve en formda halinde bile yapacakları sınırlı olan ve bu sınırları Galatasaray'ın hedefleriyle uzaktan yakından kesişmeyen bir Olcan'ı tercih ettik. Ama bu forum'da Olcan için ölüp bitenleri de tarih ayrıca affetmeyecektir.

Geri
Üst Alt