29 yaşındaki evsizle yapılan röportaj

Hayır

Bende de anlama kıtlığı olabilir bir şey diyemem ama bence anlaşılmıyor
İyi de ibrahimle benzer minvalde postlarımız var dolayısıyla aynı konu başlığında mutabık olduğumuz belli olmuş olmuyor mu? Görmedi desen tepkime vermişiz birbirimize? Bu da haberdar olduğumuzu ortaya koymuyor mu?

Hızlı düşünüp hem tasdik etme hem de yeni bir argüman koymayı aynı postta yapmış bulundum ki genelde böyle yazışıyorum başlıklarda...

Ne onda biri üstat yediği önünde yemediği ardında olan bile isyan ediyor bu hayat adil değil diyen şimdi engellediğim bir arkadaş vardı özelden sordum hayırdır bir hapis cezası filan bir rahatsızlık mı var diye arkadaşının kız arkadaşı kendisinin kız arkadaşından güzelmiş :) İnternetten 2017 yılına kadar uzak durduğumdan mıdır nedir ya da ben mi malım anlamadım ama gaaltasaray platformlarında bile yani tematik bir ortamda bile böyleysek ben bilemedim yani diğer mecraları...

Ben ayrımcılık yapan birbirine saygı duymayan her zihniyete karşıyım.. Şu pırıl pırıl çocuktan bahsederken bile bu derece ayrışmamız cidden çok üzüyor.

Üstat seni severim ama bazen çok uzun yazdığın zaman asıl söylemen gereken/istediğin karışabiliyor. 2-3 cümle ile söylemeyi denersen daha rahat anlaşılacaksın. Akademik tartışma gibi oluyor.
Kendimden geçiyorum kusura bakma üstat hele ki elimin altında desktop yahut laptop varsa duramıyorum :( Sürekli aklıma bilgiler, örnekler, argümanlar geliyor... Bir de ayıptır söylemesi çayım varsa yanımda :(

Ben ayrımcılık yapan birbirine saygı duymayan her zihniyete karşıyım.. Şu pırıl pırıl çocuktan bahsederken bile bu derece ayrışmamız cidden çok üzüyor.
Aynen yani bu polarize olunabilecek bir başlık değil buna hayret ettim en azından ama anti-homeless diye bir şey olduğunu ve ingiliz gavurlarının üçgen kazıklar çaktığını gördüm vay arkadaş bir sundurma ne bileyim saçak hiç değilse köprü altını bile çok görüyorlarmış yani millet hayatta kalmak için orada keyfinden değil ama bunların göz zevki demek ki bu insanların yaşam hakkından daha değerli...

İyi valla kafanı ters çevir senin sorunun bitti ama adam orada kazılara otursun :)

Alıntıladığın mesajda İsmail bunu yapmıyor mu? :)
Üstat o mesajda ayrımclık mı yapıyorum? Münferit bir örnek o... Yani ayrımcılık belli bir toplumsal gruba karşı yapılır. Ha o post değil de genel olarak ayrımcılık yapıyorsun diyorsan da asla bir etnik gruba yahut inanca ayrımcılık yapmam, yapmadım. Hatta siyasi görüşe bile yapmam.

Yani liboş derim ama sosyal demokrat da liboş olabilir liberal demokrat da islamcı da sosyalist de ayrıca her toplumsal gruptan insan liboş olabilir. Aynı durum sosyal sınıflar için de geçerli yani zengin, fakir, orta direk herkes liboş olabilir. Dolayısıyla ayrımcılık diyemeyiz bence... Ama öyle algılanmama hayıflandım açıkçası...

Aynen yani bu polarize olunabilecek bir başlık değil buna hayret ettim en azından ama anti-homeless diye bir şey olduğunu ve ingiliz gavurlarının üçgen kazıklar çaktığını gördüm vay arkadaş bir sundurma ne bileyim saçak hiç değilse köprü altını bile çok görüyorlarmış yani millet hayatta kalmak için orada keyfinden değil ama bunların göz zevki demek ki bu insanların yaşam hakkından daha değerli...

İyi valla kafanı ters çevir senin sorunun bitti ama adam orada kazılara otursun :)

Bence senin üslup hatalı üstad çoğu zaman demek istediğini kafandaki gibi aktaramıyorsun yç.. Veya yukarıda arkadaşın dediği gibi uzun cümleler kurunca konu amacından çıkıyor

yoksulluk sadece onu istismar eden zenginler için güzeldir. Yoksulluğu öven, şükür telkin eden yoksulluğu yaratan düzeni över bu kadar net.

yoksulluk sadece onu istismar eden zenginler için güzeldir. Yoksulluğu öven, şükür telkin eden yoksulluğu yaratan düzeni över bu kadar net.
Kimse yoksulluğu övmedi ki ben mi atladım engelliler filan mı söyledi hele videodaki çocuk hiç de övmemiş üstat

Üstat o mesajda ayrımclık mı yapıyorum? Münferit bir örnek o... Yani ayrımcılık belli bir toplumsal gruba karşı yapılır. Ha o post değil de genel olarak ayrımcılık yapıyorsun diyorsan da asla bir etnik gruba yahut inanca ayrımcılık yapmam, yapmadım. Hatta siyasi görüşe bile yapmam.

Yani liboş derim ama sosyal demokrat da liboş olabilir liberal demokrat da islamcı da sosyalist de ayrıca her toplumsal gruptan insan liboş olabilir. Aynı durum sosyal sınıflar için de geçerli yani zengin, fakir, orta direk herkes liboş olabilir. Dolayısıyla ayrımcılık diyemeyiz bence... Ama öyle algılanmama hayıflandım açıkçası...

Şöyle söyleyeyim.

Bir insanın yanlış davrandığını düşünürsen bunu ifade etmenin yolları vardır, sen eğer direkt olarak onu fişlersen ayrımcılığa sebep olursun lakin ona doğruyu anlatmayı denersen durum farklılaşır ki yine de temel ahlaki değerler dışında doğrular subjektiftir, kimse senin kafandaki dünyadaki gibi olmak zorunda değildir yanii sen bu yüzden insana liboş vs dersen ortada gereksiz bir cepheleşme oluşturursun.

Örneğin "sen böylesin." dediğin insan sana daha da cephe alır, daha fazlasını yapar ama daha farklı yaklaştığın insanın tavrı ise değişken olur.

Mesele Demir benden 7 yaş küçük, ateist bense inançlı bir insanım ama muhtemelen ikimiz de yaşıtlarımızla anlaştığımızdan daha iyi anlaşıyoruzdur. Şu an ülkede oluşan bu ayrımcılık, cepheleşme hep böyle basit şeyler yüzünden oldu, biri birine koyun dedi diğeri çapulcu dedi cepheleştik, kimisi dine daha da bağlandı kimisi dinden daha da uzaklaştı, basit geliyor ama gelinen noktanın başlangıcında sadece ufak kıvılcımlar vardı.

Bu yaklaşımdan herkes vazgeçmeli.

Şöyle söyleyeyim.

Bir insanın yanlış davrandığını düşünürsen bunu ifade etmenin yolları vardır, sen eğer direkt olarak onu fişlersen ayrımcılığa sebep olursun lakin ona doğruyu anlatmayı denersen durum farklılaşır ki yine de temel ahlaki değerler dışında doğrular subjektiftir, kimse senin kafandaki dünyadaki gibi olmak zorunda değildir yanii ee sen bu yüzden insana liboş vs dersen ortada gereksiz bir cepheleşme oluşturursun.

Örneğin "sen böylesin." dediğin insan sana daha da cephe alır, daha fazlasını yapar ama daha farklı yaklaştığın insanın tavrı ise değişken olur.

Mesele Demir benden 7 yaş küçük, ateist bense inançlı bir insanım ama muhtemelen ikimiz de yaşıtlarımızla anlaştığımızdan daha iyi anlaşıyoruzdur. Şu an ülkede oluşan bu ayrımcılık, cepheleşme hep böyle basit şeyler yüzünden oldu, biri birine koyun dedi diğeri çapulcu dedi cepheleştik, kimisi dine daha da bağlandı kimisi dinden daha da uzaklaştı, basit geliyor ama gelinen noktanın başlangıcında sadece ufak kıvılcımlar vardı.

Ben zaten sosyal medya kullanmıyorum üstat günlük hayatta da kimseyle bu mevzuları konuşmuyorruz o kadar amatör branş tribünü de kovaladım misal dün sana sorduklarım ve iki galatasaraylının arasındaki geçen diyalogları vallaha yeni öğrendim. Yani ben kimseyi kutuplaştırmam ki...

Benim postum özeline gelince aynı diyalogta o çocuğa söyledim ulan dedim kız arkadaşın var en azından kıyas yapıyorsun dedim atar yaptı zaten dediğim gibi engelli şimdi yani kestirip atmadım konuştuk.

Dediğim gibi liboş lafzını belli bir zümreye karşı değil tam olarak kelime manasıyla çıkarcı, tutarsız, sadece nefsini tatminle iştigal edenlere kullanıyorum. Herhangi bir art niyetim yok...

Şöyle söyleyeyim.

Bir insanın yanlış davrandığını düşünürsen bunu ifade etmenin yolları vardır, sen eğer direkt olarak onu fişlersen ayrımcılığa sebep olursun lakin ona doğruyu anlatmayı denersen durum farklılaşır ki yine de temel ahlaki değerler dışında doğrular subjektiftir, kimse senin kafandaki dünyadaki gibi olmak zorunda değildir yanii sen bu yüzden insana liboş vs dersen ortada gereksiz bir cepheleşme oluşturursun.

Bence orada fişlemekten ziyade şükürle alakalı basit bir örnek vermek istedi ama dediğim gibi üslup nedeniyle konu farklı anlaşılabilir..
Son paragraf zaten günümüzdeki en büyük problem maalesef orta direği yok etmeye çalışıyor günümüz toplumu..çok basit bir örnek vereyim hiç kimseyi şuncu bunu diye yaftalamak istemem ama başka türlü ifade edemiyorum.. ben bir akpli ortamda akp düşmanı chpli ortamda ise akpli olarak algılanıyorum..kimse demiyor ki bu adamın 3.-4. hatta 5. Bir ihtimali olabilir..
Bir kesim diğerini dinsizlikle suçlarken kendi dindarlarının yediği haltları hoş görmeye çalışıyor.. Diğeri düşünce özgürlüğü derken inancı olanın inancıyla alay edip aşağılıyor..

Siz manyak mısınız yav takıla takıla adamın şükür etmesine mı takıldınız. Konu nereden nerelere gelmiş.

Yılbaşında Berlin'e gitmiştim, ilk defa hayatımda Almanya da bu kadar evsiz barksız gördüm. Neredeyse istinasız her köprü veya üst geçit altında oturanlar/yatanlar vardı. Almanya da evsizlerin geceyi geçirebileceği kurumlar var ama bunlar yetersiz kalıyor ve sanırım herkesi de içeri almıyorlar örneğin hijyen konusunda çok kötü durumdalar ise falan.

Almanya gibi sosyal yardımlaşması yüksek olan bir ülke bile böyle sorunlarla baş edemiyorsa bizimkilerin bunu halledebilmemesine pek şaşırmamak lazım açıkçası.

Benim bu konudaki düşüncem net, bir devlet gerçekten böyle yaşayan insanlara yardım etmek istese rahatlıkla edebilir. Bunlar için belirli kurumlar kurulabilir, belirli programlar uygulanabilir insanları tekrardan topluma kazandırmak adına.

Kaderlerine terk edip kendilerinin bu durumdan kendi çabalarıyla sıyrılmasını beklemek hayalcilik açıkçası. Uzaktan herşey kolay gözükür, eskiden ben de isteyen bir birey her türlü iş bulur diye düşünürdüm ama o işler öyle yürümüyor maalesef.

sent via GSC

Bence orada fişlemekten ziyade şükürle alakalı basit bir örnek vermek istedi ama dediğim gibi üslup nedeniyle konu farklı anlaşılabilir..
Son paragraf zaten günümüzdeki en büyük problem maalesef orta direği yok etmeye çalışıyor günümüz toplumu..çok basit bir örnek vereyim hiç kimseyi şuncu bunu diye yaftalamak istemem ama başka türlü ifade edemiyorum.. ben bir akpli ortamda akp düşmanı chpli ortamda ise akpli olarak algılanıyorum..kimse demiyor ki bu adamın 3.-4. hatta 5. Bir ihtimali olabilir..
Bir kesim diğerini dinsizlikle suçlarken kendi dindarlarının yediği haltları hoş görmeye çalışıyor.. Diğeri düşünce özgürlüğü derken inancı olanın inancıyla alay edip aşağılıyor..
Ki önemli olan insanın kendini nasıl gördüğü değil nasıl algılandığıdır. Biz kendimizi birbirimizden ne kadar farklı görsek de dışarıdan bakan biri için aramızda ciddi bir farklılık yok kimisi kahvede, günde dedikodu yapıyor kimisi içki sofrasında ama sonuçta ortak nokta dedikodu yapmak. Türk dedikodu yapar misal bir Alman yapmaz. Alman toplumuna entegre olamamanın sebebi de bu. Biz zannediyoruz ki yediğimiz ile içtiğimiz ile farklıyız :)

Bence bunun sebebi cahillik yani biz kendi adımızı hatta ülkemizin adını bile biz seçmedik. Gavur bize Türk dedi törek yani töre sahibi konar göçer aslında tam bir etnik grup da değiliz. Hatta memleketimizi bile latinler Turchia diye seçti.

Mesela biz frenk derken aslında bir etnisiteden bashsediyoruz ama onlar serazen derken arapları kastetmiyorlar kudüsü geri almaya çalışan müslümanlara verilen isim. Saracen diye bir ırk mı var orta doğuda? Tüm batılı kaynaklarda Selahattin Eyyubi Saracen Leader olarak geçer bizim kaynaklarımızda da Eyyubiler olarak... Bunun gibi çok misal var...

Ki önemli olan insanın kendini nasıl gördüğü değil nasıl algılandığıdır. Biz kendimizi birbirimizden ne kadar farklı görsek de dışarıdan bakan biri için aramızda ciddi bir farklılık yok kimisi kahvede, günde dedikodu yapıyor kimisi içki sofrasında ama sonuçta ortak nokta dedikodu yapmak. Türk dedikodu yapar misal bir Alman yapmaz. Alman toplumuna entegre olamamanın sebebi de bu. Biz zannediyoruz ki yediğimiz ile içtiğimiz ile farklıyız :)

Bence bunun sebebi cahillik yani biz kendi adımızı hatta ülkemizin adını bile biz seçmedik. Gavur bize Türk dedi törek yani töre sahibi konar göçer aslında tam bir etnik grup da değiliz. Hatta memleketimizi bile latinler Turchia diye seçti.

Mesela biz frenk derken aslında bir etnisiteden bashsediyoruz ama onlar serazen derken arapları kastetmiyorlar kudüsü geri almaya çalışan müslümanlara verilen isim. Saracen diye bir ırk mı var orta doğuda? Tüm batılı kaynaklarda Selahattin Eyyubi Saracen Leader olarak geçer bizim kaynaklarımızda da Eyyubiler olarak... Bunun gibi çok misal var...

Yine allak bullak ettin beni son paragrafta... Bir tek saracensi anladım age of empiresta filleri keserdi namussuzlar :asd:

Geri
Üst Alt