3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlu Olsun

Yanlış anladığımı sanmıyorum, ben Osmanlıyı'da Selçukluyu'da onların bıraktığı mirasa'da hem saygı duyarım hem de sahiplenirim burada itiraz ettiğim bir konu yok zaten benim itiraz ettiğim nokta senin İslam öncesi Türk kültürü ve realitesini yok sayman ki belirttiğin devletler Türk kültür ve geleneklerini İslam kültürüyle birleştirmişlerdir bu sebeple olacak ki Türkiyede ki İslam'ı yaşayış şekli bariz şekilde Ortadoğulu komşularımızdan farklıdır. Eğer sen İslam öncesi Türk realitesini kabul ediyorsan o zaman lafım yok tabi ki.

okadarini bizde biliyoruz, ve bunu inkar edecekte degilim

tabiki gormezden gelmiyorum ama Islam sayesinde turk kulturu baska boyuta geldi ve daha guclu oldu

deginmek istedigin konuda bu, yani islamin faydasi cok, sadece bunu diyorum baska sey demiyorum

Yanlış anladığımı sanmıyorum, ben Osmanlıyı'da Selçukluyu'da onların bıraktığı mirasa'da hem saygı duyarım hem de sahiplenirim burada itiraz ettiğim bir konu yok zaten benim itiraz ettiğim nokta senin İslam öncesi Türk kültürü ve realitesini yok sayman ki belirttiğin devletler Türk kültür ve geleneklerini İslam kültürüyle birleştirmişlerdir bu sebeple olacak ki Türkiyede ki İslam'ı yaşayış şekli bariz şekilde Ortadoğulu komşularımızdan farklıdır. Eğer sen İslam öncesi Türk realitesini kabul ediyorsan o zaman lafım yok tabi ki.

kendi adıma cevap vereyim ben fatih ile ne kadar gurur duyuyorsam,oğuz kağan ile de o kadar gurur duyuyorum, konu saptırılmaya çalışıyor alakasız bir şekilde, islamiyet öncesi türkleri aşağılayan yok burada,ama biraz araştırmak yeterli olacaktır islamin türklere neler kattığını görmek için,Yazar Seyyid Ahmet Arvasinin güzel bir sözü var;

Türk, bütün varlığı ve heyecanı ile islamiyete koşarken hasretle beklediği

dine kavuşmanın mutluluğunu yaşamıştır. "Allah’tan başka ilah yoktur"

diyen, "cihad" emri ile "alplik ruhunu" besleyen, öte yandan "hak yolda"

alimlerin akıttığı mürekkebi, şehid kanından daha mübarek bulan

islamiyet, kısa zamanda Türk’ün ruhunu keşfetmekle kalmamış, Türk’ü

yeniden Türk’e buldurmuştur.

"Bütün ordum türklerle olussa bütün dünyayi alirdim. Türkler ödürülebilir fakat maglup edilemezler." - Napolyon

"insanları yücelten iki büyük meziyeti vardır: erkeğin cesur, kadının iffetli olması. bu iki meziyetin yanında bir meziyet daha vardır: vatana her şeyini feda edecek kadar bağlı olmak. bunlar büyük kahramanlığı, elem ve kedere karşı koymayı doğurur. işte türkler bu çeşit kahramanlardandır." -Napolyon

"türkler size dokunmadıkça siz de onlara sakın dokunmayın." -Hz. Muhammed (s.a.v)

"türklerin vatana bağlılıkları, her özelliklerinin üstündedir." - Cahiz

"türkler muhakkak ki avrupa tarihinin ve yakın asya tarihinin bildiği en halis efendi millettir." -Kayzerling

"türklerle dost ol ama düşman olma." - Gianni de Michelis

"türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker yoktur" -Hamilton

cidden inaniniyonmu bunlara :topsy_turvy:

göktürk imparatorluğu

gokturk-haritasi.jpg

hazar imparatorluğu

hazar-harita.jpg

büyük hun imparatorluğu

Asya-Hun-B%C3%BCy%C3%BCk-Hun-Devleti.gif

hiçbiri müslüman değildi ve arap özentiğilinden uzak öz türklerdi. osmanlı gibi arap özentisi değildi yazıları da türkçeydi arapça değil.

arap özentiliği diye bir durum yok,bugün hunlar nerede peki ve yahut hazarlar hepsi asimile oldular,atalarımızı karalayan yok konuyu islam düşmanlığına dönüştürme,oğuz kağan atillaya methiyeler düzüp osmanlıya arap özentisi demek büyük çelişki bu imparatorluklar her zaman türklükleri ile gurur duymuşlardır

kendi adıma cevap vereyim ben fatih ile ne kadar gurur duyuyorsam,oğuz kağan ile de o kadar gurur duyuyorum, konu saptırılmaya çalışıyor alakasız bir şekilde, islamiyet öncesi türkleri aşağılayan yok burada,ama biraz araştırmak yeterli olacaktır islamin türklere neler kattığını görmek için,Yazar Seyyid Ahmet Arvasinin güzel bir sözü var;

Türk, bütün varlığı ve heyecanı ile islamiyete koşarken hasretle beklediği

dine kavuşmanın mutluluğunu yaşamıştır. "Allah’tan başka ilah yoktur"

diyen, "cihad" emri ile "alplik ruhunu" besleyen, öte yandan "hak yolda"

alimlerin akıttığı mürekkebi, şehid kanından daha mübarek bulan

islamiyet, kısa zamanda Türk’ün ruhunu keşfetmekle kalmamış, Türk’ü

yeniden Türk’e buldurmuştur.

Dini konularda nasıl insanların gelip konuya alakasız şeyler yazmasından rahatsız oluyorsanız o zaman bu konuda'da aynı tutumu sergileyeceksiniz ki tutarlı olunsun, konu 3 mayıs Türkçülük günü konunun din ile alakası yok, konuyu saptıranları yenlış yerde arıyorsun bence. konumuz İslam, Türklere neler kattı konusu değil

arap özentiliği diye bir durum yok,bugün hunlar nerede peki ve yahut hazarlar hepsi asimile oldular,atalarımızı karalayan yok konuyu islam düşmanlığına dönüştürme,oğuz kağan atillaya methiyeler düzüp osmanlıya arap özentisi demek büyük çelişki bu imparatorluklar her zaman türklükleri ile gurur duymuşlardır

Mesajının muhattabı ben değilim zira ben tarihimiz'de şu iyidir bu kötüdür gibi ayrımlar yapmam lakin, yanlış bilgilere de kendimizi kaptırmamak lazım, Osmanlı'nın Türklüğüyle gurur duyduğunu söylüyosun bu fikrini destekleyen olgu nedir?

"Allahın "Doğuda" bir ordusu vardır.Onun adını Türk koymustur.kendisine bas kaldıranlardan işte onlar vasıtasıyla intikam alır."

"Türkler dünyaya iki defa hükmedecektir."

Dini konularda nasıl insanların gelip konuya alakasız şeyler yazmasından rahatsız oluyorsanız o zaman bu konuda'da aynı tutumu sergileyeceksiniz ki tutarlı olunsun, konu 3 mayıs Türkçülük günü konunun din ile alakası yok, konuyu saptıranları yenlış yerde arıyorsun bence. konumuz İslam, Türklere neler kattı konusu değil

Mesajının muhattabı ben değilim zira ben tarihimiz'de şu iyidir bu kötüdür gibi ayrımlar yapmam lakin, yanlış bilgilere de kendimizi kaptırmamak lazım, Osmanlı'nın Türklüğüyle gurur duyduğunu söylüyosun bu fikrini destekleyen olgu nedir?

bende ayrım yapmadım ,ayrım yapanlar başka arkadaşlar ilk mesajınıza cevap vereyim,konuyu islam düşmanlığını döndüren arkadaş belli, konuda gayet güzel mesajlar vardı türklükle ilgili,saçma yorumlar olduğundada susmak mümkün olmuyor ,osmanlının soyu oğuzlara dayanır en başta,osmanlı dönemi tüm tarihçiler tarafından mesela 16. yüzyıl önemli tarihçisi gelibolulu mustafa alinin eserlerinde güzel ümmet türk milleti diye tasvir edilir,fatihin torunlarına oğuz korkut isimlerini vermesi türklüğüyle gurur duydugunun göstergesidir ,ilber ortaylı halil inalcık gibi günümüzün en önemli tarihçilerini bir dinle derim hocam kısaca bu konuyla ilgili yorumları mecvut

Kimseyle polemiğe girmeyeceğim. Konu güzel bir konu gereksiz tartışmalarla dolmasını istemiyorum.

Bazı arkadaşlar Alparslan Türkeş'in Türklükle-İslamı bir tutan sözünü paylaştığım için çok bozulmuşlar. Siz beğenseniz de beğenmeseniz de Türklük=İslamdır. Müslümanız diye arapçı falan değiliz. Eski Türkler Müslüman olmayabilir belki ama bu onları sevmeyeceğimiz anlamına gelmez. Bizim için Fatih Sultan Mehmet Han, Abdulhamit Han ne kadar atamızsa; Atilla Han da, Mete Han da o kadar atamızdır. Sizin gibi osmanlıyı inkar edip de göktürkleri sevmiyoruz biz. Hepsi bizim için aynı değerdedir.

bende ayrım yapmadım ,ayrım yapanlar başka arkadaşlar ilk mesajınıza cevap vereyim,konuyu islam düşmanlığını döndüren arkadaş belli, konuda gayet güzel mesajlar vardı türklükle ilgili,saçma yorumlar olduğundada susmak mümkün olmuyor ,osmanlının soyu oğuzlara dayanır en başta,osmanlı dönemi tüm tarihçiler tarafından mesela 16. yüzyıl önemli tarihçisi gelibolulu mustafa alinin eserlerinde güzel ümmet türk milleti diye tasvir edilir,fatihin torunlarına oğuz korkut isimlerini vermesi türklüğüyle gurur duydugunun göstergesidir ,ilber ortaylı halil inalcık gibi günümüzün en önemli tarihçilerini bir dinle derim hocam kısaca bu konuyla ilgili yorumları mecvut

Osmanlı çok uzun bir döneme yayılmıştır, haliyle dönemler arası farklılıklar vardır, ayrıca Fatih Sultan Mehmet uygurca'da bilmektedir mesela neyse konuyu uzatmadan sadede geleyim, yukarıda yazdıklarından ''Osmanlı Türklüğüyle gurur duyardı'' anlamı çıkmaz, ilk padişahların Türk geleneklerine bağlı olduğu zaten su götürmez bir gerçek ama buradan millet olarak Türk'ler ile gurur duyulduğu gibi bir anlam çıkmaz, elbette padişahlar soylarına saygı duyuyordu ama bir devlet politikası olarak Türk milleti kavramı hiçbir zaman işlenmedi, zaten Osmanlıca Dili'nin varlığı bile yeterli ölçüde Türklük bilincinin olmadığının göstergesidir. Tabi bu tartışmayı yapabilmek için o dönemlerde ki Dünya'yı az biraz bilmek lazım, Avrupalılar neredeyse tüm Müslümanlara Türk derdi ancak bu bir ırk'ı temsil etmemekteydi bu ve bunun gibi pek çok şey var... Türk Devrimi'nin altyapısını oluşturan olguları/olayları iyi bilmek gerekir bu konuyu anlamak için, yüzeysel bilgi ve bakış açısıyla içinden çıkılacak bir konu değildir, burada Forum'da tartışılması da pek mümkün olan bir konu değil. 6 ay Halil İnalcık'ın asistanı'nın yardımclığını yaptım, hocayla tanışma fırsatımda oldu hocayı bildiğine göre ne kadar önemli bir Osmanlı tarihçisi olduğunu da biliyorsun demektir. Osmanlı imparatorluğu üzerine araştırmlara 1 ve 2, Osmanlı ve Modern Türkiye ve Osmanlı tarihini yeniden yazmak kitaplarını şiddetle tavsiye ederim...

Kimisi hala kafasına göre şu benim atam, bunları sevmiyorum bunlar benim atalarım olamazlar zihniyetinde. Kimsenin seceresini çıkartacak hali yok ama Orta Asya Türkleri ne kadar bizim atamızsa Selçuklular da o kadardır, Osmanlılar da ve bu Cumhuriyet'i kuranlar da o kadar atalarımızdır. Ortada büyük bir kültürel miras var, İslamiyet de bu mirasın bir şekilde içine dahil olmuş. Bu herkes Müslüman olacak anlamına gelmiyor ama bunu yok saymak, hayır onlar benim atalarım değil komik oluyor.

Olasi bir uzayli istilasina karsi en buyuk guvencemiz Turk milletinin cesaretidir. I.Asimov

Engel olmazsak Turkler uc kitaya degil tum dunyaya hukmederler. F.Rotschilds

Askerlerimize hersey ogretiyoruz ama Turklerin cesaretini veremiyoruz. Amerikali General Cartman

Tum Turklerin ve kendini Turk hissedenlerin gunu kutlu olsun.

Yav kim Türk ırkı dünyada ki tüm ırkların efendisidir, onlardan daha üstündür dedi de, '' üstünlük takvadadır'' demek zorunda hissettiniz kendinizi anlamadım ki, bir insanın ''ecdadıyla'' veya ''ırkıyla'' gurur duymasının ne gibi bir sakıncası var, yeni moda olarak bu çıktı anasını satıyım, bir insan kürtlüğüyle gurur duyduğunda, onun hakkı oluyor, ama bir insan Türklüğüyle gurur duyduğunda bir dünya muhalefet oluyor.(sadece bu forum genelinde değil, genel olarak böyle bir şey var ne yazık ki)

3 kitaya san salan, Avrupalilara 'Mamma Li Turchi' dedirttiren,Kudusten Bosnaya,Kirimdan Cezayire izi,eseri,hukmu olan bugun bile Turk dunyasinca varligi,gucu ozlenilen(Kirim Turklerinin Baskanin aciklamasi; Osmanli olsaydi Ruslar burayi isgal edemezdi) ,Mozarta "Turk Marsini'' yazdiran Cihan Imparatorlugu Turklerin en yuksek medeniyet insasina ulasmis Osmanli Turk degil Arapci, 3. sinir ergen Ateist sitesi mensubu arkadaslar has Turk.Nasil gulunur buna bilemedim...Acik acik Islam karsiti ol bunu arapcilik diye maskelemeye calisma, Turk Dunyasi en dogudan en batiya kadar Musluman Dogu Turkistan Halkindan Kirima kadar durum boyle sen Turklerin Dinine dusman olacaksin sonra Turkcuyum diye ortalikta dolascaksin..Yemezler.Bugun Arapla Turku karistiran yarin daha hayati seyleri karistirir kendi yasaminda.

Bu konuya aciklik getirebilecek Tarihin gordugu en buyuk denizcilerden(denizci) Barbaros Hayrettin Pasa'dan Gelsin;

"haber aldım ki abdullah, tlemsen'e gelmiş ve şehre hakim olmuş. karındaşı mes'ud, korkusundan kaleye kapanmış. 25 gün dayanmış. bizim leventler bakmışlar ki iş uzar, yanlarında kale muhasarasına yarar büyük top yoktur, aralarında müşavere etmişler:

"sahte bir ricat hareketi yapalım, demişler; "bizi kaleyi bırakıp kaçtık sansınlar. bu araplar gayetle arsız bir kavimdir. galiptik, mağluptuk bilmezler. "türkler kaçtı" deyü kaleden çıkıp yağma hırsıyla üzerimize gelirler. o zaman onları haklar, kaleyi alır, emir abdullah'a teslim eder, cezayir'e döneriz."

aynıyla böyle oldu. "hay türkler firara yüz tutup kaçıyor!" diyen kaledeki sultan mes'ud taraftarı araplar, leventlerin ardına düştü. leventler gerisin geriye hamle yapıp çoğunu kılıçtan geçirdiler. zira bu araplar, cenk sanatını bilmez bir kavimdirler. çölde çapulculuk yapmakla ordu halinde cenk etmeyi aynı şey sanırlar. cenk sanatını bilen ispanyol kafiri bile türk leventlerine daima mağlup olagelmişken, hangi akılla bilinmez, bu arap kabileleri olur olmaz yerde türkler'in karşısına çıkıp perişan olurlar. zira onlarda insan canı gayetle değersizdir. kulluklarını bilip tedbir alacakları yerde, "her şey allah'tandır" deyip budalaca ölürler.

gerçi iyi ata binerler ve içlerinde cesur olanlar vardır. ancak atlarının koşumları bile gayetle iptidaidir. iyi silahları yoktur. olsa da kullanamazlar. ateşli silahlarla araları iyi değildir. sonra en büyük mağlubiyet sebepleri şudur ki, kitle halinde döğüşmenin kaidelerini asla bilmezler."

Osmanli arapcii yeaaaaa xd

Osmanlı'da "Türk milleti" diye bir kavram yoktu diyen, bu faşizm daha sonra Atatürk ile geldi deyip tv'de "Kürtçülük" propogandası yapan cahil ve fırsatçı aydınlara(!) :

ceddin deden, neslin baban

hep kahraman türk milleti

orduların pek çok zaman

vermiştiler dünyaya şan

türk milleti, türk milleti

aşk ile sev milliyeti

kahret vatan düşmanını

çeksin o mel'un zilleti

Mehmet Akif Ersoy "Türk milleti"ne dolaylı veya doğrudan bir vurgu yapmamıştır diyen kanı bozuk, İsviçre bankalarındaki hesaplarının araştırılması gereken aydın görünümlü kara cahil profesörlere(!) :

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.

Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:

Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.

Televizyonlarda çok bilmiş taklidi yapan 3 maymunu oynayan, Türk milleti ile dalga geçen hadsizlere umarım birgün gereken cevap verilecektir.

Geri
Üst Alt