30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

sen kafanı yorma bu ülkeyi sahipsizde sanma senin yerine gitmem ama suriyedeki türkmne kardeşlerimiz için giderim

Sen daha yazdığım cümleyi anlıyamamışsın.

Benim yerime gidersin dedim, benim için gidersin demedim.

Neyse, arkadaşlar biraz önce dediğim gibi, AKP seçmeni arkadaşlarla tartışamıyorum bile. Çünkü daha ne söylediklerinin farkında değiller.

Sen daha yazdığım cümleyi anlıyamamışsın.

Benim yerime gidersin dedim, benim için gidersin demedim.

Neyse, arkadaşlar biraz önce dediğim gibi, AKP seçmeni arkadaşlarla tartışamıyorum bile. Çünkü daha ne söylediklerinin farkında değiller.

senin içinde giderim be renktaş biz savaştan korkmayız bu devletin nasıl kuruldugunuda biliyoruz hiç kimse ben askere gitmem demedi herkes savaşa vatanı içinm gözünü kırpmadan gitti

siz böyle millete hakaret etmeye devam edin asıl koyun sensin ben hiç bir zaman diğer partilere oy verenlere koyun cahil hain diye birşey demiyorum çünkü demokratik bir ülkede yaşıyoruz

Sen gerçekten demokratik bir ülkede yaşadığını düşünüyor musun? Dürüst ol kendine, demokrasinin hangi olmazsa olmazları var şu an bu ülkede? Düşünüyorsan da kusura bakma ama ya koyun ya da cahilsin. Koyun olana koyun derim ben, bu aşağılamak falan değil, neyse o.

inlerine giricez inlerineeeee:D sandiga gidelim ha lan ordada çaliyorsun hirsiz. sistemin bu. ülkeyi böldügünde doguya özerkligi verdiginde herşey görülür ama geç olur.

keyfi bi savasa gitmem. gunun birinde saddam gibi rteye karsi savas olursa sayet abd cephesinde tr polislerine karsi savasirim. forza usa

Şahsi analizim.

-Velhasıl, seçimin en karlı partisi BDP'dir. Hedefledikleri bölgenin %95'ini aldılar. Bu özerklik için büyük koz verdi ellerine.

-Peki bu kozu nasıl kullanacak? AKP, %40'ın üstüne çıktığı için Tayyip CB adayı olacak. Kazanması şu durumda zor, çünkü karşısında %57'lik bir kesim var. Bu kesimden oyunu alabileceği ya da eksilteceği (referandumdaki boykot gibi) tek parti var, o da BDP. Bu durumda ister istemez bu 4-5 aylık süre içerisinde bir takım tavizler vermek zorunda. Yayınlanan apo ses kayıtlarından da rahatlıkla anlaşılabilir.

-Yeni parti kurulabilir mi? Bence kurulacak. Bu süre içerisinde Tayyip cemaati bitirmek için var gücüyle çalışacak, bu yüzden cemaat kemikleşmiş bir kitle oluşturmak isteyecektir. Ertuğrul Günay-İdris Bal-Hakan Şükür önderliğinde bir parti oluşturmaları muhtemel.

-Peki CHP ve MHP bu seçimden nasıl bir ders çıkarmalı? Bir defa sorun ortada ve iki taraf da bu adamdan kurtulmak istiyor. Bu bakımdan 70'lerden bu yana çatışma halinde olan(ki sadece fikir çatışması değil, her iki taraf da ne canlar verdi) sağ ve sol grupların bu seçimdeki dayanışması MHP ve CHP'ye bir mesaj olmalı. Halkın bu mesajını alıp en azından CB'lığı seçimlerinde ortak bir aday çıkarılmalı.

-Her iki tarafın da üzerinde uzlaşacağı aday kim olabilir? CB'lığı için ismi geçenler; Meral Akşener, Ümit-Cem Boyner, Feyzioğlu ve Başbuğ. Bu isimler arasında her iki tarafında üzerinde uzlaşacağı tek isim Başbuğ'dur. (3. bir adayın çıkmaması çok önemli.)

-Bu durumda AKP, CHP, MHP VE BDP-HDP oylarına göre CB'lığı seçiminde Cemaat ve BBP, DSP, İP, DP ve SP gibi partiler belirleyici olacak. Cemaat'in ergenekon tabusunu yıkması çok zor.

Ama ben şahsen artan Tayyip düşmanlığının giderek büyüyeceğini düşünüyorum. Bu bakımdan umutluyum...

Not: (İçimde kalmasın) Bu Trabzon bi daha kupa mupa demesin.

Ülkenin bölünmesine, özgürlüklerimizin daha da kısıtlanmasına, Öcalanın bile meclise girmesine izin verdiğin,vereceğin için teşekkürler Türkiye !

bu mıllete hırsız koyun makarnacı kıl vs dedıkce bu chp cı zıhnıyet bu mıllette gıder akp ye oyunu atar.burda yorum yapanlar bu hakaretlere devam edıp kendılerını çagdas sanıyorlar galıba.akp bunca pislıgıne ragmen bu kadar oy almasını bu chp lılere borçlu.ne yazık ki şu an Türkiyedekı en karakterlı genel başkana ve çizgisini bozmadan yoluna devam eden mhp ye yazık oluyor.buna ragmen yuzde 18 e yakın oy alman buyuk basarı.ulkucu işaretı yapan kılıçdaroğlu ve mıllete hakaretler yagdıran chp lıler le her turlu şaibeye bulaşmış barzanıyı krallar gıbı karsılayan teröre canak tutan akp lılerle mhp yı bırlıkmış gıbı göstermekten uzak durun luften.mhp 2 partıye de gayet uzak uçlarda.

Benim Tayyip Erdogan ile ilgili söyle sikintilarim var:

"Basi acik da kabulüm, basi kapali da" diyor, ama biraz dekoltesi olan sunucuyu isten attirdilar. (Nerde hosgörü?)

"Atatürk´ü de seviyoruz" diyorlar ya, neden mitinglerde posterleri, heykelleri örtülüyor o zaman?

Neden israrla Atatürk agzindan cikmiyor da, "Mustafa Kemal" diyebiliyor sadece? (O benim atam degil demek istiyor)

Baris ve kardeslik taviz üstüne taviz vererek mi gelecek? PKK, Apo posterleri serbest, Atatürk bayraklarina da TOMA.

Demokrasi diyor, ama karsi görüslere asla tahammül edemiyor. Gazetecileri iceri aliyor, kovduruyor vs. Sonra örgüt mörgüt bi bahaneler üretiyor.

Sana karsi olanlarin hepsi mi dis güclere hizmet ediyor be adam? Neden farkli görüslere tahammülün yok?

Ergenekon Ergenekon diyordun, olay sana da dokununca "Icerde sucsuz yatiyorlar" diyorsun. Cogunu cikariyorsun.

Zengin devlet adamlarina inanmam. Hele hele milyar dolarlari icime sindirmem mümkün degil. Hakli nedeni yok o paralarin.

Akraba, es dost vs. oraya buraya yerlestiriliyorsa, bunu da icime sindirmem mümkün degil. Bu da demokrasi degil.

din için oy verilseydi saadet partisi her sene iktidar olurdu yapmayın Allah aşkına mhp de muhafazakar bir parti ona kalırsa kandırmayın kendinizi millet hizmete oy veriyor Antalyayı bundan önce chp kazandı adamın bir tane icraati yok bütün alt geçitler menderes türel zamanında yapıldı ve adam yine kazandı burdaki millet yanlış yaptıgını anladı tekrardan ak parti aldı antalyayayı

Saadet'in maddi olanakları,medya propagandası vs. asla akpninki gibi değil.

Medya saadeti pompalasa o da akp gibi olurdu.

[attachment=9178:tape.jpg]

Ekli dosyalar

• tape.webp
    tape.webp
    37,3 KB · Görüntüleme: 116
Ne yazıkki RTE ölmeden bu ülkeye rahat yok o zaman zaten Akp diye bir şey kalmaz.

Ama o ölene kadarda ülke ne hallere gelecek düşündükçe içim ürperiyor resmen.

ne yapmış tayyip bir anlatsana bu millet herşeyi görüyor ve Atatürküde seviyor

:)

Ben Atatürk'ü sevmiyorlar dedim mi?

Ayrıca tayyip ne yapmış diyorsan bunu bana sormaman gerekir. Elin tutuyor, gözün görüyor, kulağın işitiyor.. Biraz araştır. Neler olmuş, neşer bitmiş.. Lakin hala bir şey yapmamış diyorsan. Dediğim gibi buna ben bir çözüm bulamam. Bir uzmandan yardım almak en mantıklısı..

Çünkü bazı şeyler gözgöre göre inkar ediliyorsa, ciddi bir problem vardır.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Ne yazıkki RTE ölmeden bu ülkeye rahat yok o zaman zaten Akp diye bir şey kalmaz.

Ama o ölene kadarda ülke ne hallere gelecek düşündükçe içim ürperiyor resmen.

Simdi beni kimse linc etmesin burada. Sadece bir misal. Diyelim ki biri bu adami vurdu. Sonra nasil bir sürec yasanabilir ? Secime mi gidilir yoksa AKP baska birini mi atar yerine. Gercekten bilmedigim icin soruyorum. Nasil bir gidisat olabilir?

Simdi beni kimse linc etmesin burada. Sadece bir misal. Diyelim ki biri bu adami vurdu. Sonra nasil bir sürec yasanabilir ? Secime mi gidilir yoksa AKP baska birini mi atar yerine. Gercekten bilmedigim icin soruyorum. Nasil bir gidisat olabilir?

Muhtemelen Akp yerine başkasını atar ve eğer vurulursa genel seçimde %80 oy ile gelir bu sefer.

Resmen kahraman olur.

Geri
Üst Alt