Hacı Palta
Yeni Üye
- 6 Ağustos 2013
- 12
- 0
- 691
istda yaşayıp da oyunu levent kırcaya vermeyen pişman olacak.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
1) haber okusan bilirsin sırrının toppaşa söylemedigi kalmadı.hatta sirrinin Benim Topbas'a dedigimi, atin onune koysan at yemez, itin onune koysan it yemez! demisligi bile var
2) ben bb adayı olsam halkın yanında olmayan herkese muhalefet ederim.sarıgül ve toppaş aynı düzenin adamı.
3) sarıgül ve mansura oy vermenin kafa degistirme olmadıgını bende biliyorum. chpnin böyle bir derdi yok diyorum. böyle bir derdi olmayan adamda toplumsal ilerlemeyi saglamayacak.siz sanıyorsunuzki sarıgül gelse ptesi günü isveç olacagız. mesela biri yazmıştı ümraniyede icki icemiyorum diye. ümraniyede içki içilmemesi belediyeyle alakalı degil oradaki toplumun gericiliginden kaynaklanıyor.
4) mansura veya sarıgüle oy veren sosyalistle milliyetciyi kagıda bastıkları tokmak ile birleştiremessin. bu nasıl birleşme akp karşıtlıgı üzerinden ideoloji kurulmaz.
5) sarıgül dediğin adamın kendisi zaten rantçı. cemaat şuanda akpden stad bile alamayacakken sarıgül gelince alacak. akpyle çıkarları çatıştı cemaatin fakat sarıgülle istediği ortaklıgı kurma imkanına sahip. fetullah gülen hoca efendi diyip duruyor cemaate zulum ediliyor diyip duruyor.rahmi kocların dibinden ayrıldıgı yok. hem şirketlere hem halka hizmet edilemeyecegi de bu sistemde oldukca açık.
Oy verecek olan kürtlerin hangi zihniyette olduğuna göre değişir o. Eğer gerçekten Türk vatandaşlığını benimsemiş ve ülkenin bölünmesini istemeyen bir Kürt akp'ye vermez. Ama doğu da özerklik, veya apo yanlısı bir kürt akp'ye verir. O hdp denen parti tamamen chp oylarını bölmek için kuruldu. Sırrı denen herif gezi olayında bir makinenin önüne geçti diye kendisini kahraman ilan edenler oldu, bunu kullanarak oy bölmeye çalışacak. Ne kadar etkili olacağını göreceğiz.
Konu kapandı, cevap hakkımı kullanamadım, şimdi vereyim cevabı.
Birincisi; gündemi biraz takip eden insan bu herifin Apo'nun adamı olduğunu ve tüm gayesinin İstanbul'da chp'ye oy kaybettirmek olduğunu bilirdi. Topbaş'ı eleştirmişmiş. Sırrı denen herifin ne olduğunu herkes biliyor. Göstermelikten eleştirileri kimse yemez. Bu herifi de bana kimse savunamaz.
İkincisi; Sarıgül veya Yavaş'ın hizmet yapmayacağını garanti edemezsin. O gelse değişmez, öbürü gelse değişmez diye bir mantık olursa bu işin içinden çıkılmaz. Şans vereceksin ve bekleyeceksin. Hizmet vermezse o zaman oyunu bir daha ki seçimde değiştirirsin. Bunun bir sonu yok.
Üçüncüsü; Sarıgül rantçı değildir demiyorum. Fakat şehir efsanesi olmuş hikayeler yerine, önümde delil ve argüman görmek isterim. Bunları görmeden de kimse hakkında bir yargıya varmam. Ha eğer ki bu adam belediye başkanı olur da senin tahminlerini gerçekleştirirse, gider cemaate stad verirse veya şunu bunu yaparsa, o zaman ona karşı da birleşir bu insanlar, merak etme. Ama şu an gün mevcut yönetimi değiştirme günüdür. Bunun farkında olduğunu varsayıyorum.
Dördüncüsü; insanların yeni bir ideoloji kurma dertleri yok. Ülkenin durumu ortada, ve çok büyük bir kaos var. Söz konusu ülke geleceğiyse ideolojiler teferruattır, gerekirse tüm bu hainlikler karşısında zıt fikirler birleşebilir. Bütün bunlar için birazcık bile olsa vicdan sahibi olmak yeterlidir.
Neyse isteyen istediği gibi düşünebilir ama sadece şu unutulmamalı ki, yarın ki seçimler partizanlık yapılacak seçimler değil. Bir şeylerin değişmesi lazım ve herkesin de bunun farkında olup, ona göre vicdanını sorgulaması ve bir karar vermesi lazım.
birakin su oy bölme isini. yillardir ayni terane. adam emepli, sdp li, ödpli isci parti ve tkp yi de kat ise niye gidip chpye oy versin. adamlar kapitalizme karsi. chp kapitalizmi savunuyo mu savunuyo. bitti o adamlar icin. elma ile armutu kiyaslamaya benziyor bu oy bölme isi. sirrinin böldügü oy da akp oyu. solun oyu belli istanbulda. gecen secimin üstüne cikacagi her oy kürtlerden gelecek. sirri orda zayif olsun ya da hdp olmasin orda kürtlerin o oylarinin hepsi akpye gider. hdp ve chpnin taban farkli. elma armut kiyasi yapiyon su anda.
Konu kapandı, cevap hakkımı kullanamadım, şimdi vereyim cevabı.
Birincisi; gündemi biraz takip eden insan bu herifin Apo'nun adamı olduğunu ve tüm gayesinin İstanbul'da chp'ye oy kaybettirmek olduğunu bilirdi. Topbaş'ı eleştirmişmiş. Sırrı denen herifin ne olduğunu herkes biliyor. Göstermelikten eleştirileri kimse yemez. Bu herifi de bana kimse savunamaz.
İkincisi; Sarıgül veya Yavaş'ın hizmet yapmayacağını garanti edemezsin. O gelse değişmez, öbürü gelse değişmez diye bir mantık olursa bu işin içinden çıkılmaz. Şans vereceksin ve bekleyeceksin. Hizmet vermezse o zaman oyunu bir daha ki seçimde değiştirirsin. Bunun bir sonu yok.
Üçüncüsü; Sarıgül rantçı değildir demiyorum. Fakat şehir efsanesi olmuş hikayeler yerine, önümde delil ve argüman görmek isterim. Bunları görmeden de kimse hakkında bir yargıya varmam. Ha eğer ki bu adam belediye başkanı olur da senin tahminlerini gerçekleştirirse, gider cemaate stad verirse veya şunu bunu yaparsa, o zaman ona karşı da birleşir bu insanlar, merak etme. Ama şu an gün mevcut yönetimi değiştirme günüdür. Bunun farkında olduğunu varsayıyorum.
Dördüncüsü; insanların yeni bir ideoloji kurma dertleri yok. Ülkenin durumu ortada, ve çok büyük bir kaos var. Söz konusu ülke geleceğiyse ideolojiler teferruattır, gerekirse tüm bu hainlikler karşısında zıt fikirler birleşebilir. Bütün bunlar için birazcık bile olsa vicdan sahibi olmak yeterlidir.
Neyse isteyen istediği gibi düşünebilir ama sadece şu unutulmamalı ki, yarın ki seçimler partizanlık yapılacak seçimler değil. Bir şeylerin değişmesi lazım ve herkesin de bunun farkında olup, ona göre vicdanını sorgulaması ve bir karar vermesi lazım.
sirri zaten geziye yalandan girdi. şimdi chpye saldirip chpye oy attirmamaya çalişiyor ama bir etkisinin olacagini düşünmüyorum. ha gider o ve çevresi ampule oy atabilir. zarari en fazla bu olur.
Kimin ne kıyası yaptığı belli, daha olup bitenden bir habersin, o yüzden sana enerjimi harcayamam. Kolay gelsin.
sol ne birader hayatinda chp haric hic bir sol yapinin icinde yer aldin mi ? istanbulda sirriyi destekleyen gruplar kim ? acikla da aydinlanalim buraz.
istda yaşayıp da oyunu levent kırcaya vermeyen pişman olacak.
Sol dedin mi farklı bir yere kayar olay. Ülkemizdeki sol anlayışı seküler, dünyanın hiç biryerinde yok bizdeki sol anlayışı, burada dini yönü zayıf kişiler solcu olarak nitelendirilir ve genelde öyle olurlar. Dünya 'da sosyalist görüşlü insanlar sol görüşe sahiptirler.
ee kaysin zaten olay. burdaki cogu kisi sol deyince zannediyorki chp tek sol ve gidip oyunu ona vermeli. yaw adamlar chpye de karsi. sirriyi destekleyen bu adamlar. kürtler emepliler sdpliler yesiller bu adamlar zaten chpye oy vermezler. hayatinda chp haric soldan bihaber adamlar yorum yapiyor sirri oylari bölüyor diye. solun bir kismi belli direk secimi bile boykot ediyor. kücük sol partiler tek basina giriyodu bi halt edemiyodu. en son secimde levent tüzeli falan soktular emepten istanbulda. bu yesillerdir emeptir sdpdir bilmem nedir hatta onu birak kemalist olan isci partisi bile desteklemiyor chpyi. ortada elma ve armut durumu var. vatandas ordan oylari bölüyor diyo. ha akp de chpnin oylari bölüyor o zaman. ikisi farkli seyler. bir chp var bir de diger sol var. ama o adamlara oy bölüyor demek hikaye biraz. taban anlayis tamamen farkli. mesala sirriya verecek olanlar oylari kürt olmayanlardan kürt konusunda chpden cok farkli düsünen adamlar. chpyi de bu konuda sonuna kadar elestiren adamlar.
:asd2: good 1 palta
palta seni yatırır sapını batırır
tf? old queer ass nigga
1) sırrı denen adamın kim oldugunu acıkla kimmiş ben bilmiyorum.postacı falan diyeceksen burayı gecelim.apo konusundan laf ureteceksen orayı da gecelim cünkü gercekci konusalım apo savaş başlatan savaş bitiren bir adam bu konuda itiraz edecegini sanmıyorum.
2) mesele hizmet meselesi proje meselesi degil.zaten maaşını bu iş için alan adama aa sen ne güzel iş yapıyon ya denmez.o adam o işi yapmak için maaşını alıyordur. rantı toplumdaki konumlandırılışını falan gectim. hizmet metro köprü falansa zaten yapar cünkü onunda müteahit arkadasları kankileri var onları üzmek isteyecegini sanmıyorum. ki havalimanı ve köprü projelerinin 2sini de durdurmayacagını açıkladı.
3) sırrının toppaşa çakışlarını görmeyen sarıgulun rantçı oldugunu da zaten gormez
4) sen siyasi partiye oy veriyorsun. chp siyasi görüşünü söylemeye cekinen ortaokul 7.sınıf cocugu gibi.sanki siyasi parti degil ticaretyapan bir holding gibi her tarafa guller dagıtıyor ve sen bunu birleşme olarak algılıyorsun daha çok omurgasızlık.
Haklısın, apo barış elçisi, Sırrı da gezici halk kahramanı. Kimin neyi görmek istediği belli. Senin düşüncendir seni bağlar.
İyi forumlar.