Sercan Eren
Parçalı Üye
- 31 Ağustos 2010
- 4.657
- 1
- 1.148
Bu kadar hırsızlığı yapan adama hala oy mu verecekler özellikle istanbul ve ankarada
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
İstanbul ve Ankara için CHP bekleniyor ama bir 2009 secimlerinden yola cıkarak her iki ildede AKP, CHP'ye %6 %7 civarında fark atmıs. Bu rakamları her iki ilin nüfuslarına oranlarsak İstanbul'da CHP'nin AKP'yi geride bırakabilmesi için en az 2 milyon, Ankara'da ise 700 bin kisinin fikir değiştirmesi gerekiyor. Sanmıyorum birşeylerin değişeceğini.
Baba,
Sana her zaman için müteşekkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni… Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim.
Baba, biz Türkiye’nin ikinci Kurtuluş savaşçılarıyız. Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağız da… Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi… Ama bu topraklan yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onları…
Düşün baba;Bugün hükümet işini, gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdadırlar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız.
28 Ocak 1971 Deniz Gezmiş
Tutuklandigi zaman yasasin markiszm leninizm yuce ideolijisi dememismiydi?
Yanlış hesaplamışsın.
İstanbul: AKP 44.2 (3.083.593), CHP 37 (2.578.623), MHP 5.1 (358.686), SP 4.9 (342.319), DTP 4.6 (323.778), DSP 1.4 (96.986), BBP 1.1 (76.867)
İstanbul'da AKP ile CHP arasındaki fark 504.970 kişi oluyor. Farkı kapatmak için bu kişilerden 504.970/2 = 252.485 tanesinin fikir değiştirmesi yeterli. Birisinden o kadar kişi eksilir diğerinden artarsa kafa kafaya gelirler. Bunun için İstanbul'da AKP'ye oy veren 100 kişiden 8 kişinin fikrini değiştirmesi gerekiyor. Olmayacak şey değil. Keza 100 bine yakın DSP oyunun, hatta MHP ve BBP'den de belli bir kısmın CHP'ye kayma potansiyelini düşünürsek şuan herşey olabilir.
Ankara: AKP 38.5 (939.365), CHP 31.5 (769.299), MHP 26.9 (656.895), SP 1.1 (26.119)
Ankara'da ise AKP - CHP arasındaki fark 170.066 yani 85.033 kişinin fikir değiştirmesi yeterli olacaktır. Bunun için de AKP'ye oy veren 100'den 9'u fikir değiştirip CHP'ye oy vermeli. Ankara MHP tabanı güçlü bir il ama CHP'nin adayından ötürü oradan da biraz takviye gelirse yine kapatılmayacak bir fark değil.
CHP'nin iki ili kazanması için fikir değiştiren 335.000 seçmene eğer fikir değiştiren olmazsa diğer parti seçmenlerinden toplam 675.000 seçmene ihtiyacı var. Sen ise sadece İstanbul'da 2 milyon, Ankara'da ise 700.000 kişi demişssin ama alakası yok. O kadar seçmen fikir değiştirse AKP bir yıl içersinde erken seçime gider ve bu seçim onlar adına hezimet olur. Gerçi benim öngördüğüm kişiler de fikir değiştirse AKP için seçimin kaybı oluyor ama en azından açık ara fark ile kaybetmezler.
İzmir'den yana bir şüphem yok. İzmir Cumhuriyet'in kalesidir. Sarıgül ve Mansur Yavaş'a başarılar..
İzmirden kasıt büyükşehir değildir herhalde