30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

Bu kadar hırsızlığı yapan adama hala oy mu verecekler özellikle istanbul ve ankarada

Sent from my iPhone using Tapatalk

İstanbul ve Ankara için CHP bekleniyor ama bir 2009 secimlerinden yola cıkarak her iki ildede AKP, CHP'ye %6 %7 civarında fark atmıs. Bu rakamları her iki ilin nüfuslarına oranlarsak İstanbul'da CHP'nin AKP'yi geride bırakabilmesi için en az 2 milyon, Ankara'da ise 700 bin kisinin fikir değiştirmesi gerekiyor. Sanmıyorum birşeylerin değişeceğini.

Yanlış hesaplamışsın.

İstanbul: AKP 44.2 (3.083.593), CHP 37 (2.578.623), MHP 5.1 (358.686), SP 4.9 (342.319), DTP 4.6 (323.778), DSP 1.4 (96.986), BBP 1.1 (76.867)

İstanbul'da AKP ile CHP arasındaki fark 504.970 kişi oluyor. Farkı kapatmak için bu kişilerden 504.970/2 = 252.485 tanesinin fikir değiştirmesi yeterli. Birisinden o kadar kişi eksilir diğerinden artarsa kafa kafaya gelirler. Bunun için İstanbul'da AKP'ye oy veren 100 kişiden 8 kişinin fikrini değiştirmesi gerekiyor. Olmayacak şey değil. Keza 100 bine yakın DSP oyunun, hatta MHP ve BBP'den de belli bir kısmın CHP'ye kayma potansiyelini düşünürsek şuan herşey olabilir.

Ankara: AKP 38.5 (939.365), CHP 31.5 (769.299), MHP 26.9 (656.895), SP 1.1 (26.119)

Ankara'da ise AKP - CHP arasındaki fark 170.066 yani 85.033 kişinin fikir değiştirmesi yeterli olacaktır. Bunun için de AKP'ye oy veren 100'den 9'u fikir değiştirip CHP'ye oy vermeli. Ankara MHP tabanı güçlü bir il ama CHP'nin adayından ötürü oradan da biraz takviye gelirse yine kapatılmayacak bir fark değil.

CHP'nin iki ili kazanması için fikir değiştiren 335.000 seçmene eğer fikir değiştiren olmazsa diğer parti seçmenlerinden toplam 675.000 seçmene ihtiyacı var. Sen ise sadece İstanbul'da 2 milyon, Ankara'da ise 700.000 kişi demişssin ama alakası yok. O kadar seçmen fikir değiştirse AKP bir yıl içersinde erken seçime gider ve bu seçim onlar adına hezimet olur. Gerçi benim öngördüğüm kişiler de fikir değiştirse AKP için seçimin kaybı oluyor ama en azından açık ara fark ile kaybetmezler.

yaw arkadas tr de siyaset tartisinca herkes geriliyor. kayinpederle kafayi cekerken siyaset tartisiyoz adam koyu merkelci tartisiliyor adamla. yaw adamin yerel secimde oy hakki yok benim de oy hakki yok türkiye icin almanyada iki türk birbirimizi yiyoz siyaset tartisirsak. ben de geriliyom akplisi de hatta mhp liside geriliyor. bizde durum harbi sakat. dandik bi secim sistemimiz var. merkel %40 i gecti tek basina iktidar olamadi gitti en büyük secim rakibi ile koalisyon kurdu. bizde insanlar ciddi neredeyse kanli bicakli oldu. bilmiyorum uzun zamandir ugradigim da yok memlekete belki gercek yasamda gene can kuzu ciger sarmasidir insanlar. ama forumda kanli bicakli gibi insanlar. chpyi destekleyenler en ufak birseyden kil kapiyor. akpli geliyor ha ha bilmem ne oy alacaz diyor. ne ulan bu futbol maci mi nasi koyduk be baba size der gibi. su secim barajini düsürmeleri lazim yoksa durum fena türkiyede. yarin mhp chp koalisyon olur tek akp kalir muhalefet olarak. akp iktidarda muhalefetde olan iki parti de birbirine benziyor. renk yok mecliste.

Baba,

Sana her zaman için müteşekkirim. Çünkü Kemalist düşünceyle yetiştirdin beni… Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş Savaşı anılarıyla büyüdüm. Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim.

Baba, biz Türkiye’nin ikinci Kurtuluş savaşçılarıyız. Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağız da… Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi… Ama bu topraklan yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onları…

Düşün baba;Bugün hükümet işini, gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdadırlar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız.

28 Ocak 1971 Deniz Gezmiş

Tutuklandigi zaman yasasin markiszm leninizm yuce ideolijisi dememismiydi?

Bunlar iyi hesaplar ama sandıkta hile yapacaklar oyları çalacaklar yine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yanlış hesaplamışsın.

İstanbul: AKP 44.2 (3.083.593), CHP 37 (2.578.623), MHP 5.1 (358.686), SP 4.9 (342.319), DTP 4.6 (323.778), DSP 1.4 (96.986), BBP 1.1 (76.867)

İstanbul'da AKP ile CHP arasındaki fark 504.970 kişi oluyor. Farkı kapatmak için bu kişilerden 504.970/2 = 252.485 tanesinin fikir değiştirmesi yeterli. Birisinden o kadar kişi eksilir diğerinden artarsa kafa kafaya gelirler. Bunun için İstanbul'da AKP'ye oy veren 100 kişiden 8 kişinin fikrini değiştirmesi gerekiyor. Olmayacak şey değil. Keza 100 bine yakın DSP oyunun, hatta MHP ve BBP'den de belli bir kısmın CHP'ye kayma potansiyelini düşünürsek şuan herşey olabilir.

Ankara: AKP 38.5 (939.365), CHP 31.5 (769.299), MHP 26.9 (656.895), SP 1.1 (26.119)

Ankara'da ise AKP - CHP arasındaki fark 170.066 yani 85.033 kişinin fikir değiştirmesi yeterli olacaktır. Bunun için de AKP'ye oy veren 100'den 9'u fikir değiştirip CHP'ye oy vermeli. Ankara MHP tabanı güçlü bir il ama CHP'nin adayından ötürü oradan da biraz takviye gelirse yine kapatılmayacak bir fark değil.

CHP'nin iki ili kazanması için fikir değiştiren 335.000 seçmene eğer fikir değiştiren olmazsa diğer parti seçmenlerinden toplam 675.000 seçmene ihtiyacı var. Sen ise sadece İstanbul'da 2 milyon, Ankara'da ise 700.000 kişi demişssin ama alakası yok. O kadar seçmen fikir değiştirse AKP bir yıl içersinde erken seçime gider ve bu seçim onlar adına hezimet olur. Gerçi benim öngördüğüm kişiler de fikir değiştirse AKP için seçimin kaybı oluyor ama en azından açık ara fark ile kaybetmezler.

. diger illerde akpden kopan mhpye verebilir oyu. ama istanbulda mhpnin oyu az. akpye oy verip geri chpye dönen olur mu bilemem. ama su var istanbulda. secime gitmeyen ne kadar insan vardi. bunlarin secime gidip gitmemesi de cok etkili olur. akpliler genelde gidiyor secime. gitmeyen daha cok laylaylom modunda insanlar. onlar secime giderse akpye oy vermez cogu chpye verirler. bir digeri de sirrinin oyunu yükseltmesi. sirri kürtlerden aldigi oyu yükseltirse akpyi asagi ceker. chp kazanabilir.

ankarada mhp tabani kayarsa olur birseyler. mansur mhp kökenli ordan mhp oylari gelebilir. ankara icin su da var bir gazetede okudum. akpye oy veren cogu kitlenin kafa olarak önderligini sayisi az olmasina karsin cemaat yapiyormus. melihin cemaate hicbirsey dememesinin nedeni de bu diyorlardi. cemaat sayica az olmasina karsin o kitleyi yönlendirme kabiliyetine sahipmis. ankarada chp daha yakin istanbuldan belediyeyi almaya. melih aglamazdi yoksa ya da o da saydirirdi cemaate.

CHP nin sosyaldemokratik ile uzakdan yakindan alakası yok.

Baykal ile o tren soldan sağa dogru gitdi

* LG G2 Tapatalk *

Memleketim Mersin'de MHP alacak inş.

İstanbul-AKP

Ankara-CHP

İzmir-CHP gibi görünüyor.

AKP nin oylarinda azalma olacagini zannetmiyorum, aksine artis olacagini düsünüyorum. AKP li degilim sadece bir öngörü.

Demokrağğsi şölenine hazırmıyız Türkiye :D

Bu işler hiç belli olmaz. Anketlere falan hiç bakmayın derim. Büyük sürprizler her zaman vardır.

Füze hızıyla iktidara gelenler, roket hızıyla yere çakılabilir.

AKP'ye kim neden oy verecek diyen arkadaşlar unutmasınlar ki bu yerel seçim.. Adayın önemi büyük, küçük şehirlerde özellikle Adaydan dolayı CHPlisi de oy verir MHPlisi de.. Dün konuştuğum koyu CHPli arkadaşın amcası 2.kez AKP'den aday.. Geçen yıl vermedim bu yıl vereceğim diyor.. Yani küçük yerlerde adayların çevresindeki CHPli, MHPli veriyor genel seçim mantığıyla bakmamak lazım

Kullanırız birazdan :) Birisi Ankara-CHP demiş ama orası AKP'nin en bankosu bence.

Görevimi yaptım rahatladım,hayırlı olsun vatana millete...

Verdik oyumuzu :) Hayırlısı olur inşallah.

Geri
Üst Alt