30 Mart 2014 Yerel Seçimleri

CNN ne güzel gidiyordu 15 dakikadır durdu

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Belli olmaz o işler. Mhp asla tek başına iktidar olamaz. Bunu bende biliyorum ama en azından %20'yi geçebilecek bir potansiyel var. Ama Bahçeli olduğu sürece hiçbir zaman o kadar oy alamaz.

akp çökerse o oyları çok rahat alır ama karşısında bu kadar güçlü parti varken işleri zor. Ama durum şu durumdayken çok güçlü lider çıkarırlarsa dediğin olabilir ama görünürde böyle birini göremiyorum.

İstanbul ile ilgili denilen şeylere inanmayın %3 kaldı okunmayan genel fark 600.000 orada iş bitti

Ankara ve Antalya kritik Ankara'da CHP, Antalya'da AKP kazanacak gibin son dakikalarda

Simdilik chpliyim nedeni bu partiye gereginden cok haksizlik yapiliyor. Cumhuriyet devrimi ve bu ulkeye verdikleri icraatlar yokmus gibi gosterilip surekli din uzerinden saldiriliyor. Evet belki hatalari olmustur yanlislari olmustur dogrudur veya yanlistir tartismak yersiz nedeni 60 yil onceki hikayeler cunku. Bu partiye bir zihniyet empoze edildi ve bu zihniyet bazilari icin ocu gibi geliyor ben batili gibi dusunen yenilicikci cagdas seviyeli bir anlayis istiyorum chp tam olarak belki yansitamiyor belki nedeni bazi itici tipleri ve ataturk dusuncesini tam kavramamis kemalistler. Batili ulkelerin seviyesine gelmek istiyorsak onlar gibi dusunmemiz ve potansiyelimizi ona gore tutmak gerekir chp de bu potansiyel varmi? Az ama diger partilerde sifir. Ozellikle akp ne desem bu zihniyete bilemiyorum din uzerinden siyaset yapilmasindan nefret ediyorum cunku bu anlayis bizi saga mahkum ediyor ve bu anlayis kirilmadikca akpye mahkumuz ve bunu bilen akp zihniyeti insanlari bir robot gibi surekli bu goruste tutmaya calisiyor. Bir adam dusun basbakan oldu ekonomoyi kalkindirdi ulkeye cag atlatti ulkseini ezdirmedi disa mahkum birakmadi super bir insan oldu oylari da %55 60 a dayandi ama bu adamin ateis

. Oldugu ortaya cikti oylari okadar duser ki meclise bile giremez hatta siyasi hayati biter! Neden peki din odakli siyasi gorus yani akpnin insanlara dayattigi bu gorus.

Görüşlerine katılıyorum keşke Chp adam gibi siyaset yapabilseydi de bi yerlere getirebilseydi ülkeyi inan ben partileri sevmememe rağmen bunu isterdim çünkü evet chp biraz daha batı düşüncesine yakın. Zaten din üzerinden siyaset olmaz çünkü dinin kendisi yani müslümanlıkta şu vardır Benim bildiğim Yüce Rabbimiz zaten dinde zorlama olmaz diye buyurmuştur. Buraya kadar eyvallah ancak ben şuanki Chp zihniyetinin de çıkarcılıktan öte olduğunu düşünmüyorum çünkü gerçekten Akp nin karşısına adam gibi çıkamıyor dik bir duruşu yok.Bak Chp adam gibi muhalefeti becerebilseydi bence çok fazla oy toplardı ancak kendi içinde bir problem var. Tüm bunları geçtim eski mesajlarımda da var yazmıştım Ben şuan toplumumuzun en küçük yapı taşı olan aileden başlayarak acaip bir şekilde menfaatçiliğe yalancılığa ve güvensizliğe doğru hızla gttiğini görüyorum. Maalesef bizde düzenbazlığı engelleyecek bir sistem de yok.Düzenbazlığı engelleyecek bir sistem yerine var olan düzenbazlıktan nemalanma, en alt tabakadan en üst tabakaya hastalık gibi bulaşmış durumda.(Lafım herkese değil ama takdir edersiniz ki düzgün insan git gide azalmaktadır). Bak amerikaya gizli servisleri harıl harıl çalışıyor tamam orda da yolsuzluk bilmem ne elbet var ama bunu denetleyen bir mekanizma var ve çalışıyor. Bizde ise denetim mekanizması denetlediği düzenbazlığa uyum sağlıyo menfaatleri gereği.Tüm bunların ışında ben herşeyin temelden başlayacağına inanan biri olarak toplumumuzun bilinçlenmemesi ve böyle saçma bir şekilde devam ettiği takdirde tehlike ile karşı karşıya kalabileceğini düşünüyorum.

Peki bilinçlerndirmeyi nasıl yapmalıyız asıl sorun burda. İşte tamda cevabımı alamadığım konu

Ya insanlara koyun deyip dışlayacaksın yada düzgünce fikirlerini anlatacaksın. Bana göre düzgünce anlattığın fikirler her zaman daha etkili olur. Kimse koyun vs. değildir. Belkide sen Chp yi desteklediğin için onun gözünde koyunsun. İşte tam bu noktada adam akıllı saygı çerçevesinde fikirlerini birbirine anlatmak ve olaylara farklı açılardan bakılabilmesini sağlamak herkesin üzerine düşen görevdir bence.

Buda benim nacizane fikrim

halk tv ye göre chp ankara da 20 000 öne gecmıs denıyor

Önce akp oylarını açıklayıp akp aldı izlenimi yaratarak sandıkları başı boş bırakmaya çalıştılar ama insanlar sandıkların başından ayrılmayınca taktikleri zora girdi.Bunların bu taktiği önceki seçimlerde kullanmadığı ne malum.Ülkede oy vermek yetmiyor bir de sahip çıkmak gerekiyor.Daha önce bu kadar seferber olunmadığı için bu saatlerde rahat rahat değiştirmişlerdir oyları.

BkBAkKxIcAAvmyU.jpg

bakırköy chp oyları yüksek iht.daha yskya gitmemiş

BkArgVKIIAEk3yT.jpg

millet oyuna sahip çıkıyor beşiktaş bölgesi daha oylar yskya gitmemiş burasıda chplidir bilen bilir

2009da Adana hariç bu kadar ortada il hatırlamıyorum her oy kıymete bindi.

Geri
Üst Alt