#30 Yusuf Demir

Mertens'in son dönemki formu düşünülünce ADS maçı gibi maçlarda 11 başlamayı hak ediyor bence

Oraya fırsat transferi kovalayalım KdB Nkunku Felix Fati falan alalım istiyodum ama artık paramız cebimizde kalsın Yussi izleyelim diyorum

Mertens'in son dönemki formu düşünülünce ADS maçı gibi maçlarda 11 başlamayı hak ediyor bence

Oraya fırsat transferi kovalayalım KdB Nkunku Felix Fati falan alalım istiyodum ama artık paramız cebimizde kalsın Yussi izleyelim diyorum
Birde as takimla dahada katki saglayabilir. Bikerede öyle izlemek lazim.

Özgüven’i yok oynamadigi icin

Oynadikca yunus gibi cözebilir bunu ama bence en büyük sorunu mental

Yillar sonra kariyerinde gol atmis,attigi gole bile sevinmiyor

Cilginlar gibi sevinsin demiyorum tabiki ama golü attigini da belli etsin

Icine kapanik bir cocuk oldugu burdan belli

Yetenegine yazik ediyor

Gayet iyiydi bugün şurda yazılanlara bakınca insan futboldan soğuyor. Kısa süre bulduğu için eksantrik gol atayım ekstra iş yapayım derdine düşüyor. Ahmet'e attığı pası takımımızda Mertens, Sara haricinde atacak bir adam daha yok. Takımın en teknik üçüncü adamı.

Birkaç maç üstüste şu adamı kesmeden oynatsa Mertens'e alternatif olacak ama oynatmıyor. Morutan'ı maçın admı olduğu maçtan sonra kesmişti şimdi Yusuf'u da kesecektir.

Mental olarak zayıf bir çocuk fakat bizim hocanın takıntı ve inadını düşününce pek şansı yok

Yunus yeteneginde, Yunus'un bocaladigi yillardaki gibi. Yunus gibi patlama yapar mi, ben umitliyim.

Takimda en sevdigim top tepicidir. Keske ismim yusuf olsaydi hatta yusuf olsaydi da asla ismimi degistirmrzdim.

Gayet iyiydi bugün şurda yazılanlara bakınca insan futboldan soğuyor. Kısa süre bulduğu için eksantrik gol atayım ekstra iş yapayım derdine düşüyor. Ahmet'e attığı pası takımımızda Mertens, Sara haricinde atacak bir adam daha yok. Takımın en teknik üçüncü adamı.

Birkaç maç üstüste şu adamı kesmeden oynatsa Mertens'e alternatif olacak ama oynatmıyor. Morutan'ı maçın admı olduğu maçtan sonra kesmişti şimdi Yusuf'u da kesecektir.
Teknik olarak mertensten bile iyi. Morataya attigi pas gösteriyor bunu ama mertensin artisi cok saglam pres yapabilmesi. Hocada bunu istiyor 10 nosundan.

niye yeni gelmiş gibi yazıor
Kafası biraz yerine gelmiş gibi, öncesinde mal mal hareketleri vardı, şu an daha olgun gördüm

en önemlisi hocayı yalamaya başlamış şaşırtıcı bir biçimde

yeni geldiğini sanıyor olabilir

Oynadığı mevkide özgüven çok önemli.

Özgüveni kırık, en ufak hatada yedeğe çekilirim korkusuyla 10 numara mı oynanır.

Ama bu özgüveni vermek de teknik heyetin işi. Bu çocuk bilse ki Mertens'in yedeği kendisi, her maç en az 10-15 dakika şans bulacak, yani bi hata yaptı diye kim bilir bir sonraki maçına ne zaman çıkacak vs, böyle bi ortamda gelişirsin.

Çocuk şimdi bi sonraki maçına allah bilir en zaman çıkacak.

.gorece elbette . ki , yunus'u belki forumda en cok tutan uyelerdenim. kendisini alt yaslardan yakindan takip ettigimden - kiraya bile gitmesine razi degildim (ads donemi dahil) . bu bir yana,

diger yandan , *yusuf , nazarim da skala olarak ,yetenek kumasi olarak daha yuksek bir oyuncu. nazarimda.
bi nevi *wonderkid . alindigi gun detayli mesajim da vurguladigim gibi .
o gunlerde de nacizane dedigim gibi ,mertens'in bolgesi ve serbest bolge minvalin de oynatmamizi temennni etmistim .

ilk izledigim yas doneminden bugune kefil oldugum kumas kalitesi ,bold yetenek skalasi vb bir yana ,
kanimca , kendisine sistem, taktik geliskenlerini yuklerken ~ teknik baglamda takima gunden gune entegre ederken , ^ekstra olarak mental yonden de hazirlamak ,psikolojik olarak hazir olmasina ,guclenmesine destek verilmesi gerekirdi .

bize 19. yasinda geldi . suan yasi 21 . bu yaslarda kisa donemde degisimler hazmetmesi kolay degil. kendince de olayin psikolojik mental acmazlari, eksik kaldigi anlari , donemleri toparlayamamasi,kendini mental olarak verememesi de anlasiilir bir durum . oz elestiri yi de elbette kendisi ve kendisinin yakinlari yapiyordur tahminim. avusturya,ispanya, turkiye derken kiralik isvire,,
ve nihayetin de bize kira dan donusuyle mevcut yusuf . bence artik teknik ekip ,camia kendisine net kucak acmali, sarip sarmalamali . kadro da yerinin oldugunu samimi sekilde belirtmeli . icine kapanikligini asmasi icin, takimi sahiplenmesi icin adimlar samimice atilmali .
bugun oynadi, cok da iyi oynadi . yarin dakika *alir mi ? - mevcut sezonun rotasyon islevseligi ve dengesizligini gordukce, nacizane olarak - *bilemiyorum . . .

velhasil ,

kendisini , geldiginden bugune bekledigim gibi degerlendirememiz, ustune bir seyler eklemesine,
takimin mevcut sistemine~kadroya saglikli sekilde entegre edemeyisimiz , hatta daha da geriye goturmemiz denkleminde hata siralamasin da ; teknik ekip oncelikli gelir tarafim adina .

bu sezon , yanlis gormediysem ; ya bizim forumda ya da gssozlukte ; eren elmali'ya karsilik kiralik verilmeli. gibi gibi yorumlara denk gelmistim. sasirmistim acikcasi . aksine, uzerinde mutlak durulmasi gerekir yorumlarini gormek isterdim.
bir ustte de dedigim gibi , kanimca alindigi gunden bugune *sureci teknik ekip yonetemedi .

*dogru sartlar ve *geliskenler denkleminde - temennim bizle uzun yillar kalici olmasi .

tum bunlar goreceli elbette .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli

saygi ve selamlar .

.gorece elbette . ki , yunus'u belki forumda en cok tutan uyelerdenim. kendisini alt yaslardan yakindan takip ettigimden - kiraya bile gitmesine razi degildim (ads donemi dahil) . bu bir yana,

diger yandan , *yusuf , nazarim da skala olarak ,yetenek kumasi olarak daha yuksek bir oyuncu. nazarimda.
bi nevi *wonderkid . alindigi gun detayli mesajim da vurguladigim gibi .
o gunlerde de nacizane dedigim gibi ,mertens'in bolgesi ve serbest bolge minvalin de oynatmamizi temennni etmistim .

ilk izledigim yas doneminden bugune kefil oldugum kumas kalitesi ,bold yetenek skalasi vb bir yana ,
kanimca , kendisine sistem, taktik geliskenlerini yuklerken ~ teknik baglamda takima gunden gune entegre ederken , ^ekstra olarak mental yonden de hazirlamak ,psikolojik olarak hazir olmasina ,guclenmesine destek verilmesi gerekirdi .

bize 19. yasinda geldi . suan yasi 21 . bu yaslarda kisa donemde degisimler hazmetmesi kolay degil. kendince de olayin psikolojik mental acmazlari, eksik kaldigi anlari , donemleri toparlayamamasi,kendini mental olarak verememesi de anlasiilir bir durum . oz elestiri yi de elbette kendisi ve kendisinin yakinlari yapiyordur tahminim. avusturya,ispanya, turkiye derken kiralik isvire,,
ve nihayetin de bize kira dan donusuyle mevcut yusuf . bence artik teknik ekip ,camia kendisine net kucak acmali, sarip sarmalamali . kadro da yerinin oldugunu samimi sekilde belirtmeli . icine kapanikligini asmasi icin, takimi sahiplenmesi icin adimlar samimice atilmali .
bugun oynadi, cok da iyi oynadi . yarin dakika *alir mi ? - mevcut sezonun rotasyon islevseligi ve dengesizligini gordukce, nacizane olarak - *bilemiyorum . . .

velhasil ,

kendisini , geldiginden bugune bekledigim gibi degerlendirememiz, ustune bir seyler eklemesine,
takimin mevcut sistemine~kadroya saglikli sekilde entegre edemeyisimiz , hatta daha da geriye goturmemiz denkleminde hata siralamasin da ; teknik ekip oncelikli gelir tarafim adina .

bu sezon , yanlis gormediysem ; ya bizim forumda ya da gssozlukte ; eren elmali'ya karsilik kiralik verilmeli. gibi gibi yorumlara denk gelmistim. sasirmistim acikcasi . aksine, uzerinde mutlak durulmasi gerekir yorumlarini gormek isterdim.
bir ustte de dedigim gibi , kanimca alindigi gunden bugune *sureci teknik ekip yonetemedi .

*dogru sartlar ve *geliskenler denkleminde - temennim bizle uzun yillar kalici olmasi .

tum bunlar goreceli elbette .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli

saygi ve selamlar .
Bu cocuktan olsa olsa 10 numara olur abi. Kanat ya da iç filan oynayacak caliskanlik ve hız yok. Oyun gorusu ve pasörlük iyi, fizik idare eder. Ama kendisinde anlamlandiramadigim bir tembellik var. Silah zoruyla top oynuyor gibi vücut dili, Dervişoğlu familyasından maalesef. O yüzden kendisinden pek bir şey olacagini zannetmiyorum, bizden bagimsiz. Bunu kiraya da vermistik, orda da oynatmamislardi.

Bugun çok çabaladı yalan yok aam hala bizim seviyeden çok uzak. Yeteneksiz demicem artık ama bu takımda oynamak istiyorsa yerinde olsam ortam bu kadar müsaitken Eyüp’e oynama zorunluluğuyla gidip elimden geleni yapardım.

Tribünde oturup bir yere gelemez bizim takımda.

Bu cocuktan olsa olsa 10 numara olur abi. Kanat ya da iç filan oynayacak caliskanlik ve hız yok. Oyun gorusu ve pasörlük iyi, fizik idare eder. Ama kendisinde anlamlandiramadigim bir tembellik var.
ustteki kisima , kendimce degineyim istedim ; degindigin ,caliskanlik kismi bencede puan kirici . gunumuz futbolunda,ozellikle elit seviye de bu nuans da, olmazsa olmazlar arasinda .
barca da devamini getirememe de ayni denklem icerisinde bakildiginda , oyuncu, ince kritik nuanslar da esik olarak *yeterli *gorulmezse,uzerinde durmuyorlar . elbette liglerin vs seviye farki da cabasi . sonucta *sistem ve *dengesi *oncelik bu gibi takimlarda .

bencede no 10 da degerlendirilmeli ,bi tik serbestlik . su, realde yer alan *brahim' , milan da kiralik verim vermisti benzer sekilde . sahadakii digerleri arkadan idare edebiliyordu kendisini . pioli donemi idi , 5 mac 90 dakika tam oynamistir yanilmiyorsam, geri kalan ya yarim devre, ya son ceyrek veya 60da cikis, ya da sonradan oyuna giris.
izlediklerim den gozlemim suan da ayni.her iki oyuncununda defans ve caliiskanligini,fizik kon'u yeterli bulmuyorum.

bu tip oyuncular dan verim alma vb kanimca maharet ; pioli gibi bolgeli ve dedigim sureli kullanis,,

veya, gorece benzer ancelotti gibi <->
izledigim maclarda realde de benzer sure alim sekli. ek olarak bir kac yerde kullaniyor real .
velhasil ,milan oncesi realinde de, milan sonrasi realinde de genel real seruveni toplaminda tas catlasin 20 dan fazla lig maci yoktur 90 dakika sahada kaldigi veya sonlarinda ciktigi . .burda da pioli gibi sureli kullanilmis. bi nevi ;
-ekonomik ama maks efektif verimli kullanmayi secmisler - .

bizde benzer kullaanabiliriz . hatta bizim ligin kalitesi goz onune alindiginda, gorece daha uzerine de cikilabilir kendisi ozelinde .

sevgili @Taha Tekler renkdasimizin mesajindaki son dedigi kiralik kisma da katiliyorum ;
rotasyonda bile saglikli ,duzenli kullanmiyoruz . hem bizim ,hem kendisi icin, eyupspor mantikli olabilir. top oynamak isteyen bir kulup. keza, *kiralik sartiyla buyuklerden *trabzonspor da olabilir .

tum bunlar goreceli elbette.

saygi ve selamlar .

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt