#32 Joao Alves De Assis Silva

Cevap: #32 Joao Alves De Assis Silva

Arkadaslar niye Jo'yu ve Baros'u kiyasliyoruz, ikisi'de ayni zamanda oynaybilir. Bakin bizim sistemde tek forvet diye birsey yok.

Yarın atacağı tek golle bize maçı kazandıracak gibi geliyor bana .

bonservisini alabilirmiyiz acaba

Sık sık imaj değiştirmeyi seviyormuş.

Röportajında taraftara süprizim var demiş.

Bakalım hangi saç stilini seçecek?

KUPA BİZİM: JO RÖPORTAJI

Bence Brezilya Milli Takım formalı olanı seçer. Adamımsın JO.

bu adam varken ligteki maçlardan korkmuyorum.

Günün başarısız isimlerindendi Jo.

Ama ona güvenim sonsuz.

Diğer maçlarda istenilen performansa ulaşacağını düşünüyorum.

Bu maçta vasattı. 7-8m euroya vermezler diyen arkadaslara kalsın diyorum sadece. Bir kere cok gucsuz, cok cabuk dengesi bozuluyor, H.Sukur gibi. 1.90 ama hava hakimiyeti o kadar iyi degil.Nokta santfor oynayabilecek gibi gozukmuyor cunku vucudunu kullanmayı bilmiyor ya da tercih etmiyor. Uzun boyu ve ince yapısı nedeniyle de genelikle topu ayagına dolastırıyor. Asıl onemlisi de umursamaz gibi geliyor bana, ac oynamıyor, iştahsız gibi.

Jo zaten pivot santrofor değilki. Baros tarzında driblinge dayalı bir forvet. Gel görki boyu ve fiziği yüzünden pivot santrofor damgası yedi.

Bugün spikerler de pivot santrafor muamelesi yaptı adama.Jo'nun kafa golü bile çok azdır.

Maçta güzel oynadı. Forvetin gerektirdiği herşeyi yaptı. Pozisyonlara girdi sağa sola sürekli koşular yaptı ama kanatlar çalışmadığı için fazla net pozisyonlarla da buluşamadı.

Ayrıca şöyle bir gerçekte gözüküyor. Jo tek forvet adamı değil. Daha öncede çeşitli konularda yazdım. Tek forvet oynamak zordur, ve her santrafor ileride tek oynayamaz diye. Jo'dan mükemmel bir partner olur. Yani Jo çift forvetli sistemlerde şimdikinden kat kat daha fazla iş yapar. Bir kere topu alıyor pas dağıtıyor servis özelliği var, asist yapıyor, bunların yanında gol atıyor ve çapraz koşularıyla rakibi kendine çekerek boş alanlar açıyor. Barosla süper bir ikili olabilirler. Bence 4-4-2 olmasada 4-1-3-2 denenebilir bu şekilde. Jo-Baros ikilisi, bir Andy Cole-Dwight Yorke, bir Hakan şükür-Arif erdem ikilisi gibi olabilir. Hele birde arkalarında oynayan Arda-Elano-Keita ve Kewell Dos Santos gibi adamlarımızla beraber çılgın atarlar.

Besleyemedik bugün.

ağır kaliyor kanimca, zaten azcik hizli olsa su an baska yerlerde olurdu.

Pekte gününde değildi.

baros ile jo ikisi de dar alan oyuncusu değil malesef ama kaliteleri ile bu ligde her zaman iş yapabilecek kapasitedeler.avrupada çok işimize yarayacak oyunculardır.

Geri
Üst Alt