#33 Alexandru Cicâldău

Yorumculara inanacaginiza bir kaç video izleyin kendi fikriniz oluşsun yeter. Bu tiplerde iyice turemeye başladı. Oyuncu oynasın neyi yapıp yapmadığını göreceğiz. Sinan Yılmaz diye biri gedson analizini izleseniz yeterli.
Sinan Yılmaz'ın Gedson analizinde yanlış bir şey yok ki?

genel olarak kötü gittiğimiz için bu heriften de pek beklenti yok

bence oyuncu için iyi bir durum bu

nasıl oynar göreceğiz ama fazla beklenti olmaması, zaten kötüdür şeklindeki ön kabul oyuncu üzerindeki baskıyı azaltacak bir etken olabilir.
Kimler kendi kendine guvey oluyor anlamiyorum. Ben sahsen bu oyuncudan cok umutluyum. Taraftarin gorusuymus gibi lanse edilmesi bana sacma geliyor.

Çok kilit bir oyuncu takımdaki üretkenlik eksikliğini gidermesini beklediğimiz adam bence bu adamın futbolu cok gösterişli değil ama çok faydalı olacak gibi geliyor

Banada iliç performansı yeter şino hagi performansı beklemiyoruz ama İliçten daha yetenekli bence gol yollarındada etkili ama fatih hoca 8 numara düşündüğü için iliç gibi skor üretemeyebilir

Bu ülkeye tarz olarak İliç gibi bir adam gelmedi. (En az onun yarısı kadar katkı yapan) Çok enteresan bir adamdı. Necati Ateş’in biraz orta saha özelliği olsa onun gibi bir adam olabilirdi belki.
Ilic reis besiktasi çok severdi. Nerde görse sokuyordu golü

Güzel video fakat bizde videolarını izledik. Söylediği şeyleri bu videolardan bilebilmek ve kesin yargılara varabilmek fazla iddialı ve boş. Videoya bakarak yorum yapmış canlı izlememiş gibi duruyor. Bu şekilde analiz yapılmasına karşıyım. Yapıyorsanda adamı yıllardır takip ediyormuş gibi davranmamak gerekir. Bunu bu forumdaki renkdaşkar olarak biz yapabiliriz ama analizci videodan yorum yapmamalı.

Bu arada Cica için bende bir yorum yapayım. Yıllardır kanayan yaramız creatif ortasaha oyuncumuzun olmaması hadisesi. Adam eksiltebilen, ara pası, derinlemesine pas, frikik, korner atabilen, uzaktan gol atabilen en son adamımız Şino reisti. Böyle bir oyuncunun yokluğunda Terim topla buluşamayan forvet oyuncularını cezalandırmaya kesmeye girişti. Burdan yıllardır yazdık "sorun forvette değil hocam pas atabilen yok pas" dedik ama nafile.

Bu noktada videolarında bu özelliklere sahip bir oyuncu olduğunu görünce sevindim. Ondan bir Hagi bir Lincoln olmasını topla rakibin içinden geçmesini, tek başına maçı alıp götürmesini beklemiyorum. Sadece videolarındaki kadar creatif olması bizim için yeterli. Belhanda gibi aikido yapmaktan ziyade gerektiğinde tek bir çalımla, iş bitirici tek bir pasla etkin olması ve duran topları etkili kullanması gayet yeterli olacaktır. Top ile forvetimizi buluştursun. Umarım bu şekilde çıkar ve bu beni ve forumdaşlarımızı ziyadesiyle tatmin edecektir.

bu baslikta kendisine dair nacizane kendimce uzun detayli yorumlar ekledim izledigim maclarina dair....

ilk lig macimiz da hayirlisi ile formamizi giyecek kendisi... o maca dek son bir mesaj ekliyeyim dedim;

kaliteden ayrik,
mancity & kdb nin duran toplarda insiyatifi verdigi gibi , umarim hoca omer ,babel vs gibi bugune dek duran toplarimizi kullanan oyunculara -ilk tercihin cica'nin oldugunu belirtmesi gerekir bold sekilde.

-pep'in sahada kdb 'e yonelik verdigi saha ici esnekligine benzer bir kurguyu umarim on alanda cica ozelinde de gerceklestirilir...
*daha once dedigim gibi kanimca uyum sorunu yasamazsa/efektif ve verimli oldugu bolge de pas alirsa ,duran toplari da birakirlarsa- zamanla bizim rumen kdb'miz olur.... kendisinden umutluyum ilk mesajimda da belirtmistim transfer haberi ciktiginda... hayirlisi olsun.
* beklentinin genel kitle de fazla olmamasi denildigi gibi baskiyi vs azaltir kendi ozelinde.

*sakatsiz,kazasiz belasiz dolu dolu bir kariyer diliyorum formamizla.....
*sezona guzel bir baslangic yapmasini diliyorum formamiz altinda.

ps:

detayli mesajlarimda da bir kac kez belirtmistim yineliyeyim okumayanlar icin; 4231 de 3lunun ortasinda gormeyi umuyorum-cunku en efektif ve verimli oldugu bolge burasi idi izledigim maclarda.
versatile olmasindan dolayi elbette ortanin iclerinde ve cm merkez de keza, fakat ofansif olarak dedigim ilk formasyon ve bolgesi en elzem olmasi gereken yer kanimca.

Önemli olan bir konu var ki bu çocuk kime pas atacak.
Topu alıp 10 metre koşup marcao'ya dönen babil ?
Orta sahadan topu alıp vatan kurtarmaya giden kerem ?
Her 10 ortadan 12'sini rakibe çarptıran koşmaya kalksa sürekli kale arkasını turlayan ömer?
2 ayda çinnet geçirttiğimiz herifi sadece pivot olarak kullandığımız Muhammed?

Net 2 adet kanat lazım bize. Biri ciğersiz ve korkusuz saldıran diğeri de teknik ceza sahası dışından kaleci avlayan cinsten.

Geri
Üst Alt