#34 Lucas Torreira

Rakip ceza sahası önünde ribound toplama yok.

Gecen hafta ikinarak 2-1 kazanmissin ve attigin gol ayni bu dedigin olay sayesinde gerceklesmis. 🤷‍♂️
Kendi ceza sahamiz önündeki toplar ne olacak? Rakipler 2 pasla orta sahayi gecip stoperin karsisinda kaliyorlar. Yeni yöntem uzun atip sanchez uzaklastirmayinca gol pozisyona girmek yedigimiz goldeki gibi. Uzun boylu bi 6 no'un orada avantaji ortaya cikiyor. Veya romulunun attigi goldeki gibi orta saha iki pasla gecilmesi. Tamam büyük pay orada yine sanchezin ama bu orta sahamizda sorun oldugunu degistirmez. Normaldede en iyi yaptigi sey öntarafta yaptigimiz prese destek olmak, attigimiz goldeki gibi ama bi önlieberonun yapmasi gerektigi asil seylerde yetersiz bazen. Bu öntarafta prese katilmasindan da kaynakli tabiki, sonucta robot degil. Zaten tam bi önlibero holding 6 degil örnegin melo gibi. Profil olarak baskalar.

Her maç ceza sahası içinde veya önünde bir sürü müdahalesi var. Bunları göremiyomusunız gerçekten anlamadım. Ayağı kötü değil ayrıca güçlü ciğerli bir oyuncu. Toreira kesmezse gol olacak kaç tane pozisyon oluyo her maç. İlerde yaptığı preste cabası. Öyle her 6 no hem rakip yarı sahada hem kendi yarı/ceza sahası içinde rakibe nefes aldırmadan pres yapabilecek ciğere sahip değildir.
Diğer konuya gelecek olursak yediğimiz gollerin coğu uzun top sonrası arkaya sarkan oyuncuların ayağından. Toreira yerine istediğin adamı koy yine o golleri yeriz. Kopenhag maçında da. Manchester macında da Prag maçında da Göztepe Eyüp dahası da var, yediğimiz tüm goller bu şekilde. Sorun 2 yıldır olmayan bir bek ve oyun sistemimiz. Ya sağ bekimiz ya sol bekimiz hep kötü oldu bu bir etken ancak asıl sorun sistemde. Ofansif oyunun bazen maç içinde suyunu çıkarıyoruz arka taraf çok boş kalıyor. Riski alıyo hoca. Stoperim en fazla hata yapar yada kaçırır yerim bir tane ama en az 2-3 tane zaten atarım düşüncesinde. Tabi bazen evdeki hesap çarşıya uymuyo. Kaçan gollerden sonra birden fazla yiyince mağlubiyet geliyor.
Yani boşuna Snachez yada Toreira boklamayın. Suç onlarda değil. Sistem bu şekilde. 3 lü oynayınca dikkat edin bu sorunu hiç yaşamıyoruz. 3 lü oynayınca da Toreira ve Sanchez var.
Uzun lafın kısası. İnşallah uzun yıllar kalır burda giderse eksikliğini anlarsınız. Zaten bazı arkadaşların eksikliğini anlayamama sebebi maç kaçırmıyo :)
Acun ve fener itleri neden taktı Toreira ya sizce biraz düşünün bakalım. Belkide Toreira yı eleştiren arkadaşların göremediği birşeyleri fark etmişlerdir.

Kendi ceza sahamiz önündeki toplar ne olacak? Rakipler 2 pasla orta sahayi gecip stoperin karsisinda kaliyorlar. Yeni yöntem uzun atip sanchez uzaklastirmayinca gol pozisyona girmek yedigimiz goldeki gibi. Uzun boylu bi 6 no'un orada avantaji ortaya cikiyor. Veya romulunun attigi goldeki gibi orta saha iki pasla gecilmesi. Tamam büyük pay orada yine sanchezin ama bu orta sahamizda sorun oldugunu degistirmez. Normaldede en iyi yaptigi sey öntarafta yaptigimiz prese destek olmak, attigimiz goldeki gibi ama bi önlieberonun yapmasi gerektigi asil seylerde yetersiz bazen. Bu öntarafta prese katilmasindan da kaynakli tabiki, sonucta robot degil. Zaten tam bi önlibero holding 6 degil örnegin melo gibi. Profil olarak baskalar.
Ben sadece arkadasin yorumuna cevap verdim. Ayrica Romulo ornegi gercekten olmamis. Yazdiklarinin geri kalaninda da kendi kendine cevap vermissin.

Neden romulo örnegi olmamis. En iyi örnek o. Orta sahada sert kesici bi holding 6 olsa gecisleri de kolay yemeyiz. Hersey önalan presi degil.
Adam kanatta kaptirilan topu yine kanattan aldi geldi yaw. Ustelik hemen dibindeki Sanchez'e ragmen. Torr ne yapcakti orada?

Hic gol yemeyecez mi arkadasim? Bir biz iyi oynuyoruz rakipler hep mi kotu?
Fikir alisveris ile ne alaksi var simdi bu yorumun. Isyan eder gibi :giggle: Ben öyle birsey mi ima ettim. elbette gol yiyecegiz ama önceki senelere göre fazla gol yemisiz, ortalama her mac. Bu sadece stoperlerle kaynakli olmadigini hepimiz biliyoruz.

Fikir alisveris ile ne alaksi var simdi bu yorumun. Isyan eder gibi :giggle: Ben öyle birsey mi ima ettim. elbette gol yiyecegiz ama önceki senelere göre fazla gol yemisiz, ortalama her mac. Bu sadece stoperlerle kaynakli olmadigini hepimiz biliyoruz.
Yorumlarin hep Torr'u karalamaya calismakta gibi. Adam kanattan yardirmis gelmis, Sanchez'e toz yutturmus, Muslera kaleyi agzina kadar acmis sen hala baskasi olsa o golu yemezdik diyorsun yaw. Fikir alisverisi yapamiyoruz cunku herhangi bir gelisme gosteremiyorsun. Dogrusun yanlissini gectim sabit bir dusuncede takilip kalmissin. Ara sira aslinda soyle boyle diyorusun sonra gene Torr hatali. Isyan etmiyim de ne yapayim?

Yorumlarin hep Torr'u karalamaya calismakta gibi. Adam kanattan yardirmis gelmis, Sanchez'e toz yutturmus, Muslera kaleyi agzina kadar acmis sen hala baskasi olsa o golu yemezdik diyorsun yaw. Fikir alisverisi yapamiyoruz cunku herhangi bir gelisme gosteremiyorsun. Dogrusun yanlissini gectim sabit bir dusuncede takilip kalmissin. Ara sira aslinda soyle boyle diyorusun sonra gene Torr hatali. Isyan etmiyim de ne yapayim?
Karalama derdim yok onu yazdiklarimdan cikarirsin, bi pozisyona takilip sürekli aynisini tekrarliyorsun. Aslinda tam tersi zaaflarini görmek istemiyorsunuz. Sürekli bi kayirma. Elbette elestiri olacak yetersiz oldugu yerde. Torreira son 2 sene en cok sevdigim oyuncular arasina girer ama düsüste ve bu aralar cok formsuz oldugunu degistirmez.

Edit: en üst formunda bile eksikleri var bi 6 noya göre. Pozisyon alma, boy gibi onu hizi ve pres gücüyle telafi ediyor. Su an cok formsuz oldugu icin bunlari zor yapiyor. Ins. eski formuna kavusur ki orta saha biraz toparlanir.

Son düzenleme:
No penaltı mı?

Allahım aklıma mukayet ol

Devrim üzerinden aklınca gsyi cezalandırıyosun gibi bi vibe alıyorum cin olmadan şeytan çarpmaya kalkma

Geçen sene ayrılığın ertesinde konya maçını senin şabanlığından kaybettik bu sene ki ayrılığından sonra yine şabanlığa başladın

Hatayspor maçının ilk yarısında en önemli hücum silahımızdı... Buradan anlayın hücumcularımızın durumunu, tek başına atak organize etmeye çalışıyor Yunus ve Mertens'in 11 başladığı maçta

durumunu hiç iyi görmüyorum.
eski hareketli, aktif torreira yok
bu düşüş düzelirse ne ala ama düzelmezse başka çözümlere yönelmek gerekebilir.

alakası yok

hala iyi

4-2-3-1'de bu herifin iyi görünmesine imkan yok

yine de orta saha almalıyız tabii

Lucas Torreira'nın paylaşımı: "Son ana kadar denemiş olmamıza rağmen maalesef istediğimiz sonucu alamadık. Ancak bu durum asla bizi yıldırmayacak. Hedeflerimize ulaşmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz ve sahaya daha güçlü döneceğiz. Her zorluk, bizi daha güçlü yapacak bir öğrenme fırsatıdır. Birlikte daha iyisini başaracağız! Çünkü biz Galatasarayız."

Herkesin canı yandı. Daha güçlü kalkacağız.

Geri
Üst Alt