Dışardan gözlemlediğim kadarıyla seçimi ve adayların durumunu yorumlayıp seçim totoyu başlatmış olayım(Anket GSC topluluğun eğilimini yansıtıyor ama genel kurul yapısı farklı maalesef)
1- İbrahim Özdemir:Eski Anapli bakan her seçimde olan marjinal partiler gibi belli kliklerin oylarını alır.Daha önce Ali Fatinoglu (listesinde), Ahmet Özdoğan, Turgay Kıran benzeri sembolik oy alır, yarışa renk katar, diğer seçimlerde aynısinin farklı tezahürü adaylarla yine kendisini gösterir.
2-Işın Çelebi: Adaylık başvurusu aşamasındaki kararsızlığı nerdeyse yürüyüşüne bile yansımış olacak ki özguvensiz bir duruşu var.İşin gerçeği kendisi de inanmıyor secileceğine zaten ama Polat grubunun seçimde olması adına kendini öne atmıştı;bu yönüyle Yiğit Şardan tarafından ödüllendirilmeyi bekledi ama olmadı.Secimden önce olmasa da seçimden sonra Şardan ekibine katılacaktr kendisi Seçime etkisi Şardan'dan ne kadar oy götüreceği.Öykeki 100-200 gibi rakamlar seçim sonucunu belirleyecek ama Çelebi'nin 100 rakamını bile bulacağı konusunda şüpheliyim.
3.Metin Öztürk:Net Dursun Özbek'e oy veren muhalif kesimden büyük bir oy bloğu alacak.Bunun üzerine ne katacağı ve diğer adayların ne kadar oy bolecegi kaderini tayin edecek.Uzerine sakin duruşuyla seçimdeki kaos ortamından sıkılan ve tartışılan adaylara karşı oluşacak tepki oylarının da sahibi Metin Öztürk olacaktır.Bu yönüyle sürpriz şekilde seçileceğini düşünüyorum.Bunda üyeler ile çok önceden kurduğu temasların (üye aidatları ödenmesi vs.) da etkisi olacak.
4-Eşref Hamamcioğlu:Net Galatasaray Lisesi'nin adayı.Hatta Burak Elmas ile birleştirme çabası Derin GS'nin tekrardan yönetimi ele alması çabasıydı.Bu birleşme olmadığı için aslında oy verecek kitle havayı koklayıp öyle oy tercihini belirleyecek.Şu an genel eğilim Burak Elmas-Metin Öztürk tarafına kaydığı için büyük bir yenilgi alacağı kanaatindeyim.Beklediği oyu alamayacağını düşünüyorum.Tek tutunduğu dal Ünal Aysal odaklı amatör şubelerden gelen üyeler ancak onlar da yatırım odaklı Burak Elmas tarafına doğru yönelecektir.Buyuk bir hayal kırıklığı ile 4. olarak bitirir seçimi diye düşünüyorum.
5.Burak Elmas: Baştan söyleyeyim bana göre ya 1. ya 3. olur.Bu durumunun nedeni de belli bir oy bloğu üzerinde 3 güçlü adayın oturması.Esref Hamamcioğlu her yıl çoğalan genç üyeler tarafından (her ne kadar çoğunluk liseli olsa da aynı kuşak, dönem olmadıkları için)benimsenmediği için taban kaymasi o tarafta yaşanacak ve oluşacak yeni durum Burak Elmas'a da büyük yarar sağlayacaktır.Önündeki en büyük engel net pandemi.Hatta pandemi dolayısıyla gelemeyecek olan ya da durumu nedeniyle aidatını ödeyemeyip oy kullanmayacak durumda olan üyeler olmasaydı büyük fark atardı.Ancak şimdi havuz o kadar dar ki çok küçük oy farkları sonucu belirleyecek.Alp Yalman,Fatih Terim, Faruk Süren gibi dominant isimlerin desteği de Burak Elmas'a.Öyleki her kesimden oy alacak tek aday.Bu yönüyle en şanslı aday.Katilim yüksek olursa 1.,az olursa (ben az olacağı kanaatindeyim o yüzden de Metin Öztürk kazanacaktır diye düşünüyorum) 3. olur.
6-Yiğit Şardan: Adnan Polat ve Mustafa Cengiz hatta Abdurrahim Albayrak ile (hükümet) 3 grubun desteğini alıyor.Halihazirda kulüpte çalışan, kurullarda olanlar da yerini kaybetmemek adına Şardan tarafında olurlar.Hatta belli bir oy grubuna hitap eden Ulstaslan da bu gruba destek verecektir.Bu yönüyle 1000 oyu rahatlıkla geçecektir.Aslinda bütün adayların net olarak rakip gördüğü tek adaydır.Normal seçim ortamında kesinlikle kazanır şu ortamda ama yine biliyoruz ki yukarıda da belirttiğim nedenlerle Yiğit Şardan'i başkan yapmamalıyız refleksi baş gösterip oy kaymaları olacaktır.O yüzdendir ki en çok oy alan ikinci aday olup başkan olamayacaktır.Bunda kendisinin çok önceden hazırlık yapmamış olması, diğer adaylar ile işbirliği yapmamış olması nedeniyle oluşacak oy bölünmeleri, Cengiz-Albayrak grubu nedeniyle oluşan aşırı karşı refleks ve güçlü bir yönetim oluşturmaması gibi nedenler de etkili olacaktır.
Özetleyecek olursak herkese başarılar dilemekle birlikte hazırlıkları ve listesi ile öne çıkan adaylardan katılım çok olursa Burak Elmas kazanır ancak Pandemi şartları nedeniyle katılım düşük olur ve kavga ortamı dışında kalması sebebiyle tepki oylarını bu sefer Metin Öztürk alır ve de seçimin galibi olur.Siralama da şöyle oluşur diye düşünüyorum.
"Seçim Toto"
1.Metin Öztürk
2.Yiğit Şardan
3.Burak Elmas
4.Eşref Hamamcioğlu
5.İbrahim Özdemir
6.Işın Çelebi