39. Galatasaray Seçimli Olağan Genel Kurul Başlığı | 25 Mayıs 2024 | Özbek: 3343, Batum: 955

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çok kritik iki gün. Üst üste gelmesi hata. Geçen hafta şampiyon olunacağı düşünülerek planlanmış herhalde ama değiştirilmesi gerekirdi. Seçim kaybedilmesi takımı etkiler.

Çok kritik iki gün. Üst üste gelmesi hata. Geçen hafta şampiyon olunacağı düşünülerek planlanmış herhalde ama değiştirilmesi gerekirdi. Seçim kaybedilmesi takımı etkiler.
Baskanlik secimiyle takımın alakası ne neden etkilesin

Keşke Süheyl Batum beylerde bir değerleme raporu çıkartsaydı da ona göre karşılaştırabilseydik eli de daha güçlü olurdu.
süheyl'i savunan yok zaten

ama geçmişte yaşanan kepazeliklere rağmen dursun'a kayıtsız şartsız inanmak baya komik.

adam 2 cilt yazı yazıyor açıklıyor cevap olarak e banka böyle demiş demek biraz abes kaçmış, yapmak isteyen kılıfına uyduramayacak sanki.

Tüzüğe göre olağan seçimlerin tarihi Mayıs'ın 2. yarısı ve hafta sonu Tevfik Fikret salonunda yani kafalarına göre tarih koyamazlardı. Başka tarih olması için mahkeme falan açılmış olması falan lazımdı.

süheyl'i savunan yok zaten

ama geçmişte yaşanan kepazeliklere rağmen dursun'a kayıtsız şartsız inanmak baya komik.

adam 2 cilt yazı yazıyor açıklıyor cevap olarak e banka böyle demiş demek biraz abes kaçmış, yapmak isteyen kılıfına uyduramayacak sanki.
Dursun falan değilki mesele en azından bir rapor var ona göre yorum yapıyoruz ki yetki alınırken de aynı yerden rapor alınıp yayınlanmıştı. O videoda 2 yolun farklılıklarını anlatmışlar biraz da kendilerine doğru yontmuşlar bazı maddeler önemli değil mesela dezavantajları kısmında önemli olan 3 madde var 2-3-6. maddeler. Projede işin özü şuraya gidiyor BB ekstra borçlanmayı engelliyor bu durumda projeyi hayata geçirecek nakit akışı sorunu yaşamadan bulunabiliyorsa 1. Model bulunamıyorsa 2. Model aslında kritik nokta bu. Faizler bu noktalara gelmemiş olsaydı gerekirse beklenebilirdi mesela 1. model için ama faizlerin geldiği noktada bekleme ihtimali de yok. Bir modele karar verilip gidilecek. Zaten Florya için her türlü tekrar Genel Kuruldan yetki almak için kongre yapılacak orada karar verilir artık

bu kulüp başkansız daha iyi yönetilir
ya da
eş başkanlık sistemine geçilmeli

Dursun falan değilki mesele en azından bir rapor var ona göre yorum yapıyoruz ki yetki alınırken de aynı yerden rapor alınıp yayınlanmıştı. O videoda 2 yolun farklılıklarını anlatmışlar biraz da kendilerine doğru yontmuşlar bazı maddeler önemli değil mesela dezavantajları kısmında önemli olan 3 madde var 2-3-6. maddeler. Projede işin özü şuraya gidiyor BB ekstra borçlanmayı engelliyor bu durumda projeyi hayata geçirecek nakit akışı sorunu yaşamadan bulunabiliyorsa 1. Model bulunamıyorsa 2. Model aslında kritik nokta bu. Faizler bu noktalara gelmemiş olsaydı gerekirse beklenebilirdi mesela 1. model için ama faizlerin geldiği noktada bekleme ihtimali de yok. Bir modele karar verilip gidilecek. Zaten Florya için her türlü tekrar Genel Kuruldan yetki almak için kongre yapılacak orada karar verilir artık
Ben yönetim değişirse de işin taşere edileceğini düşünüyorum ya da ertelenecek. Süreç uzayacak. Söylediğin gibi bb oldukça gelen para temlikli oldukça kulüp hangi para ile bu yatırımı döndürecek. Çalışanların parasından mı kesecek?

Bunun sebebi doların artmıyor oluşu olabilir. TL bazında sürekli zam yiyoruz. Dolar ise yerinde sayıyor. Bakıra geçen ay %27 zam geldi. Sürekli iskonto değiştiriyor maliyet güncelliyoruz. Temmuz ayında yine ürünler zamlanacak.

Ayrıca deprem sonrası işçilik maliyetleri uçtu gitti. Günlük 2500 TL yevmiye ile doğru düzgün kalifiye bilemolmayan eleman çalıştırmaya başlandı. Bir vinç operatörü aylık 150-160 bin TL maaş alır oldu. Personel bulamaz oldu firmalar. Bazı etmenlerin farkında olmak lazım.
Ben inşaat mühendisiyim. Mesleğim bu. İşim bu. Tümüne bakarak yorum yapıyorum zaten.

Malzeme fiyatları olarak 2022 Mayıs ile bugüne bakınca yazdım. O gün doları 15 yazıyorlar. Bugün 32 tl. O günden bugüne dolar bazında malzeme fiyatları %100 artmadı. Demir bazında %20 düşüş var. Beton dolar bazında aynı hatta biraz geriledi. Keza alüminyum, seramik, vb. malzemeler içinde geçerli bu. Dolar bazında o artış olamaz.

Benzer şekilde dediğiniz gibi işçiliği de vurabiliriz. Onda da dolar bazında tam tersi artış var. 2022 net asgari ücret 4.500, şimdiki 17.000. 2022 Mayıs ile bugün arasında dolar bazında %75 lik fark var.

Yani dediğiniz doğru. Ama ben bunu öngörerek yazdım zaten. Unutmamamız gereken şey projenin ana kalem tutarı işçilik değil. Malzemedir. Sadece o projedeki malzeme fiyatlarının dolar karşısındaki olası negatif değişimi işçilik kalemindeki artışı süspanse edecektir.

Yani o gün yazılan 115 milyon dolar maliyet rakamı bugün 220 milyon dolar olamaz. Evet artar. Ama dediğim gibi 130 maksimum 150 bandında olur.

Ben inşaat mühendisiyim. Mesleğim bu. İşim bu. Tümüne bakarak yorum yapıyorum zaten.

Malzeme fiyatları olarak 2022 Mayıs ile bugüne bakınca yazdım. O gün doları 15 yazıyorlar. Bugün 32 tl. O günden bugüne dolar bazında malzeme fiyatları %100 artmadı. Demir bazında %20 düşüş var. Beton dolar bazında aynı hatta biraz geriledi. Keza alüminyum, seramik, vb. malzemeler içinde geçerli bu. Dolar bazında o artış olamaz.

Benzer şekilde dediğiniz gibi işçiliği de vurabiliriz. Onda da dolar bazında tam tersi artış var. 2022 net asgari ücret 4.500, şimdiki 17.000. 2022 Mayıs ile bugün arasında dolar bazında %75 lik fark var.

Yani dediğiniz doğru. Ama ben bunu öngörerek yazdım zaten. Unutmamamız gereken şey projenin ana kalem tutarı işçilik değil. Malzemedir. Sadece o projedeki malzeme fiyatlarının dolar karşısındaki olası negatif değişimi işçilik kalemindeki artışı süspanse edecektir.

Yani o gün yazılan 115 milyon dolar maliyet rakamı bugün 220 milyon dolar olamaz. Evet artar. Ama dediğim gibi 130 maksimum 150 bandında olur.
Ben de makineciyim. İnşaatlar için mekanik grupta malzeme üretiyorum. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bugün büyük bir inşaat firmasının da zor durmda olduğunu öğrendim mesela. Sektör farklı bir hal aldı...

Ben yönetim değişirse de işin taşere edileceğini düşünüyorum ya da ertelenecek. Süreç uzayacak. Söylediğin gibi bb oldukça gelen para temlikli oldukça kulüp hangi para ile bu yatırımı döndürecek. Çalışanların parasından mı kesecek?
Süheyl Batum tarafı olduda seçilirse onlarda kendi yapma yoluna gitmeyeceğine eminim çünkü o finansmanı bulamayacaklar.

Süheyl Batum tarafı olduda seçilirse onlarda kendi yapma yoluna gitmeyeceğine eminim çünkü o finansmanı bulamayacaklar.
şöyle bir algı var aslında - proje büyük ... %100 ünü pat diye yapılması.

öngörüğünün %15i - 20 sini ilk etap yaparsın pazarlarsın - finansmanı sağlarsın - önemli olan proje sürecini başlatmak.

salon / stad gibi masif yapı yerine blok blok konut olduğu içim etap etap yaapbilirsin. Rvia gibi 1000 e yakın villa muhabbetide değil ayrıca bu.

ama KUSURSUZ Finans planı lazım buna - ve muhtemelen eller cebe gitmesi lazım.

4 5 yöentici bile cebinden çıkarıp desteğini verebilir - yani ev satın alır sonra isterse satar - haybeye para vermemiş olur yani - değerinden fazla verip ekstra destek olur.

zilyon tane yöntem bulabilirsin ama planlama gerçekten kim yaparsa yapsın ne yolla yaparsa yapsın ku-sur-suz olmalı.

pay karşıığı verdin diyelim - yapacak firmanın adamı çişe bile gitse haberdar olmalı senin Florya AŞ şirketinin mesela.

Hani aynı yöntemle yağıyorlardı, şimdi iki senaryo diye hikaye okuma başlamış. Tarihten ders aldıysak DÖ’ye o yetkiyi vermeyiz
aynı yöntemden kasın Erden Timur sunumuna sadık kalma değil pay karşılığı muhabbeti olarak mi dioyorsun ?

haluklar rezanı almışlar - ananas konusundan giriyorlar.

Ben de makineciyim. İnşaatlar için mekanik grupta malzeme üretiyorum. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bugün büyük bir inşaat firmasının da zor durmda olduğunu öğrendim mesela. Sektör farklı bir hal aldı...
bende mimarım...

3 kişi biz bu işi yapar - GSC'ye beleşten 2 loca ayarlarız bence ya

şaka bir yana - benim ayrıldığım şirket yeni başlamış ve sona yakın iki şantiyede nakit sıkıntısına fena girdi (taşeron yaptığı yerlerdende ödeme alamadığından nakit akışı patladı - 2 ay maaşlarda çok sıkıntı oldu misal) - ayrılış nedenim bu değildi ayrıda (ceset fiyata kalitesiz işçilik ve hep çalışanına ekstra yük verip korumayan yönetim yüzünden ayrıldım)

şu an sıkıntıdan 5 şantiye süreçleri üstüste gelmek üzere- arada muhabbet ediyorum arkadaşlarla ordaki - allah size sabır versin falan diyorum.

disiplin ve doğru sürçe planlaması olmazsa büyük küçük farketmez - inşaat süreci bozuluyor - o da nakit kaybı demek - süre geçtikçede hep artan meblağ demek

aynı yöntemden kasın Erden Timur sunumuna sadık kalma değil pay karşılığı muhabbeti olarak mi dioyorsun ?
Onu diyorum. İlk iddialar ortaya çakınca yetkiyi aldığımız şekilde yapacaklar diyorlardı; kendi yapacağımız inşaattan nasıl avans alıyoruz diye sorunca da kandırıyorlardı. Nasıl hasılat paylaşımına döndü iş. Aklı olan DÖ’ye yetki vermez. Zaten CL’ye gidersek gelirle diğer kulüplerden bir adım öndeyiz. Vakti gelince güvenilir bir iş adamına yaptırırız ama Dursun değil o

Onu diyorum. İlk iddialar ortaya çakınca yetkiyi aldığımız şekilde yapacaklar diyorlardı; kendi yapacağımız inşaattan nasıl avans alıyoruz diye sorunca da kandırıyorlardı. Nasıl hasılat paylaşımına döndü iş. Aklı olan DÖ’ye yetki vermez. Zaten CL’ye gidersek gelirle diğer kulüplerden bir adım öndeyiz. Vakti gelince güvenilir bir iş adamına yaptırırız ama Dursun değil o
kişileri ve söylemleri kenara alırsak 2 dklığına .

bahsi eçen 2 yöntemde de yapabilirsin- Pay karşılığında acele ve eksik ve kalitesiz yapılmaması için Kabus gibi denetlemen lazım anlaştığınfirmayı ama. Sözleşmen ultra cezai şartlar-teminatlar ve çok korunaklı kapı değil kale gibi olmalı. Muhattap olduğun karşı tarafla inceden kapışmadır pay karşılığı iş.

Kendin kaynak verip - parasını sen sağlayıp - karşı firmaya sadece işi yapma ücreti verip malının %100 ünü korursun . bunda TAMAMINI yapamasanda finansman planı önemli - nakitin sıkıştığı anda iş durur NET şekilde. Burda camai içi isimlerin destekleri elzem olur yönetim başta.

-----------------------

şimdi kenara koyduğumuz söylemleri geri alarak - önce Riva'yı ele alalım.

ben o zamanlar çok ilgilenmezdim bu denli konularla - bugün Florya ne ise - o gün riva oydu.

hatta Riva şu an elde olsa varya - Florya'ya bakmazsın belki bile ama neyse rda olan olmuş. Sanırım gene Dursun başkanmış oranın anlaşmasını yapan (Dediğim gibi detaylı ilgilenmezdim o zamanlar - saha dışına bakmazdım hiç) . Söylenene göre...

1000 VİLLA - BİN yani BİN ... ultra büyük iş.

%20 GS 'nin - %80 ini KARŞI tarafın şeklinde anlaşmısız (söyelen diyorum) ve BİTMİŞ EVE değil...KABA İNŞAAT SEVİYESİNE kadar anlaşmışız. Bu ne demek - Villayı değerli ve lüks gösterecek estetik en ufak şey dahil değil - Demir ve Beton + duvar ile KABA halini yapacak sana - yani 3 -4 kalem iş(izolasyon falan saymadım şimdi basit olsun diye) . Halbuki Villa projesinde incık cınık o kadar detay varki - hızlı ama maliyeti direkt etki eden (Mimar olarak hyalimdir mesela kendi villamı geniş bahçeyle falan tasarlamak - basit ama inanılmaz detaylı iştir aslında)

neyse sonra karşı taraf bir de ne yapmış ? Hasan Çam geldi Riva ev almak istiyor - GSlide ...Gs kazansın istiyor diyelim . GS den alıdğı ev kabası bitmiş - yani üzerine bunun incesi detaylandırılacak iş artı süreci var ve maliyet öngörüsü var. ama aynı yerde yükleniciye gidiyrsun - adamlarda aynı şey ama sana diyorlarki - bak şurda mimarlık ofisimiz var , ordan ucuza evi bititiriz sana kısa sürede - düzenini kurmuş.

kazığı yemişiz zaten (kazık derken anlaşılanın dışında gelir değil - sözleşme olarak ederinin altına gitmişiz - tahminen tabi acil para gerekmiştir vs bir sürü hikaye)

-------------------------

şimdi kafam nereye gidiyor - rakamlar vs önemli değil , Drusun tarafı inşaatın maliyetinde zorlanırız + pazarlama deneyimimiz eksik diyor ya .

e baba paylı / hisseli verdiğimizde de karşı tarafı denetlemede rivada sıınıfta kalmışız - 0 falan çekmişiz neredeyse.

ben burdayım bu konuda işte.

Hangi yöntemle yaparsan yap - maliyet ve getiri öngürüsü 50-100 milyon arasında değişir her sene.

önemsediğim kısım - Sportif haricindeki yönetimin , hatta divanındaki üyeler bile dahil - DİDİK DİDİK kontrol etmeli süreci.. SÜREKLİ hemde.

tabiri caiz ise aksi davranmayacaksın ama işveren olarak osurtacaksın işi yapanı - sende nakitini eksik tutmayacaksın devamlılık ve süreç için. çünkü işe başladın - Sekteye uğrarsan yandın - pazarlamanı negatif etkiler...atıyroum yani 5ten pazarlayacağın malı 4.5 tan falan verirsin (%10 değer kaybı mesela - çok ciddidir)

-------------------------

AMA ESAS KONU BU DEĞİL:

Esas konu sportif istikrar - takımın içi - dengeler - giderde ekstrem olmama ve başarı hedefi.
yönetimin birincil konusu bu

üstteki upzun kısmı %20-30 luk Ekonomik proje kısmı.

yani en tepe gündem florya uzun süreçteki belki 3 yönetim dönemini kapsayacak iş - ama sortif her sene inişli çıkışlı yorucu süreç.

buda unutulmamalı. bu nedenlede Florya'da sıkıntısız süreçte yavaş bile olsa fonda damlaya damlaya düzlüğe ıkaracak kaynağa dokunmaktansa - sportif başarı ile idare edilmeli. o taraftan minimum alarak işler götürülmeli (istinai tek şey BB'ye parasını verip bye bye demek).

sen sportif başarı götürür - boey gibi 3 oyuncu pazarlasan (mesela Nelsson ve BAY'ya 25-30 bandında teklif gelse - al sana BB'nin %75 80 i kaba konuşuyorum) sonra daha rahat rahat ve stressiz ve layığı ile yaparsın bu işi.

Son düzenleme:
Satılan yerlerin gelirlerinin %50 si BB el koyacak kalanındanda vergi ödemeleri düşecek falan bu işin başında Erden Timur gibi biri kendisi olmaz ve yapmazsa ben finansman olarak Gs'nin bu durumda altından kalkacağına inanmıyorum. İnşaat sektörü şu anda zorlu bir dönemde faizler vb. nedenlerle. Bu işin finansmanının çok iyi ayarlanması lazım burada oluşacak bir yanlışta çok daha büyük zararlar edilir.

Zaten kendi kendimize Yapma imkanimiz yokki biz inşaat şirketi değiliz mutlaka taşerona vereceğiz
Ama burada detay nokta şu, Özbek muhtemelen arazi alınırken hükumet yankısı firmalara söz verdi size veririz pay karşılığı diye temel olarak buna kırılıyor ve muhtemelen o payda epey yüksek olmasından korkuluyor ki gayet olası
Aslında burayı erdene yaptiracaksin eminim kulübe en çok payı nef birakirdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt