Hasan Bekir
Berlin Panteri
- 11 Temmuz 2010
- 41.768
- 36.308
- 3.638
Keşke Süheyl Batum beylerde bir değerleme raporu çıkartsaydı da ona göre karşılaştırabilseydik eli de daha güçlü olurdu.İstenilen raporu çıkartmak çok zor sanki ya allah aşkına
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Keşke Süheyl Batum beylerde bir değerleme raporu çıkartsaydı da ona göre karşılaştırabilseydik eli de daha güçlü olurdu.İstenilen raporu çıkartmak çok zor sanki ya allah aşkına
Baskanlik secimiyle takımın alakası ne neden etkilesinÇok kritik iki gün. Üst üste gelmesi hata. Geçen hafta şampiyon olunacağı düşünülerek planlanmış herhalde ama değiştirilmesi gerekirdi. Seçim kaybedilmesi takımı etkiler.
süheyl'i savunan yok zatenKeşke Süheyl Batum beylerde bir değerleme raporu çıkartsaydı da ona göre karşılaştırabilseydik eli de daha güçlü olurdu.
Tüzüğe göre olağan seçimlerin tarihi Mayıs'ın 2. yarısı ve hafta sonu Tevfik Fikret salonunda yani kafalarına göre tarih koyamazlardı. Başka tarih olması için mahkeme falan açılmış olması falan lazımdı.Çok kritik iki gün. Üst üste gelmesi hata. Geçen hafta şampiyon olunacağı düşünülerek planlanmış herhalde ama değiştirilmesi gerekirdi. Seçim kaybedilmesi takımı etkiler.
Dursun falan değilki mesele en azından bir rapor var ona göre yorum yapıyoruz ki yetki alınırken de aynı yerden rapor alınıp yayınlanmıştı. O videoda 2 yolun farklılıklarını anlatmışlar biraz da kendilerine doğru yontmuşlar bazı maddeler önemli değil mesela dezavantajları kısmında önemli olan 3 madde var 2-3-6. maddeler. Projede işin özü şuraya gidiyor BB ekstra borçlanmayı engelliyor bu durumda projeyi hayata geçirecek nakit akışı sorunu yaşamadan bulunabiliyorsa 1. Model bulunamıyorsa 2. Model aslında kritik nokta bu. Faizler bu noktalara gelmemiş olsaydı gerekirse beklenebilirdi mesela 1. model için ama faizlerin geldiği noktada bekleme ihtimali de yok. Bir modele karar verilip gidilecek. Zaten Florya için her türlü tekrar Genel Kuruldan yetki almak için kongre yapılacak orada karar verilir artıksüheyl'i savunan yok zaten
ama geçmişte yaşanan kepazeliklere rağmen dursun'a kayıtsız şartsız inanmak baya komik.
adam 2 cilt yazı yazıyor açıklıyor cevap olarak e banka böyle demiş demek biraz abes kaçmış, yapmak isteyen kılıfına uyduramayacak sanki.
Ben yönetim değişirse de işin taşere edileceğini düşünüyorum ya da ertelenecek. Süreç uzayacak. Söylediğin gibi bb oldukça gelen para temlikli oldukça kulüp hangi para ile bu yatırımı döndürecek. Çalışanların parasından mı kesecek?Dursun falan değilki mesele en azından bir rapor var ona göre yorum yapıyoruz ki yetki alınırken de aynı yerden rapor alınıp yayınlanmıştı. O videoda 2 yolun farklılıklarını anlatmışlar biraz da kendilerine doğru yontmuşlar bazı maddeler önemli değil mesela dezavantajları kısmında önemli olan 3 madde var 2-3-6. maddeler. Projede işin özü şuraya gidiyor BB ekstra borçlanmayı engelliyor bu durumda projeyi hayata geçirecek nakit akışı sorunu yaşamadan bulunabiliyorsa 1. Model bulunamıyorsa 2. Model aslında kritik nokta bu. Faizler bu noktalara gelmemiş olsaydı gerekirse beklenebilirdi mesela 1. model için ama faizlerin geldiği noktada bekleme ihtimali de yok. Bir modele karar verilip gidilecek. Zaten Florya için her türlü tekrar Genel Kuruldan yetki almak için kongre yapılacak orada karar verilir artık
Ben inşaat mühendisiyim. Mesleğim bu. İşim bu. Tümüne bakarak yorum yapıyorum zaten.Bunun sebebi doların artmıyor oluşu olabilir. TL bazında sürekli zam yiyoruz. Dolar ise yerinde sayıyor. Bakıra geçen ay %27 zam geldi. Sürekli iskonto değiştiriyor maliyet güncelliyoruz. Temmuz ayında yine ürünler zamlanacak.
Ayrıca deprem sonrası işçilik maliyetleri uçtu gitti. Günlük 2500 TL yevmiye ile doğru düzgün kalifiye bilemolmayan eleman çalıştırmaya başlandı. Bir vinç operatörü aylık 150-160 bin TL maaş alır oldu. Personel bulamaz oldu firmalar. Bazı etmenlerin farkında olmak lazım.
Ben de makineciyim. İnşaatlar için mekanik grupta malzeme üretiyorum. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bugün büyük bir inşaat firmasının da zor durmda olduğunu öğrendim mesela. Sektör farklı bir hal aldı...Ben inşaat mühendisiyim. Mesleğim bu. İşim bu. Tümüne bakarak yorum yapıyorum zaten.
Malzeme fiyatları olarak 2022 Mayıs ile bugüne bakınca yazdım. O gün doları 15 yazıyorlar. Bugün 32 tl. O günden bugüne dolar bazında malzeme fiyatları %100 artmadı. Demir bazında %20 düşüş var. Beton dolar bazında aynı hatta biraz geriledi. Keza alüminyum, seramik, vb. malzemeler içinde geçerli bu. Dolar bazında o artış olamaz.
Benzer şekilde dediğiniz gibi işçiliği de vurabiliriz. Onda da dolar bazında tam tersi artış var. 2022 net asgari ücret 4.500, şimdiki 17.000. 2022 Mayıs ile bugün arasında dolar bazında %75 lik fark var.
Yani dediğiniz doğru. Ama ben bunu öngörerek yazdım zaten. Unutmamamız gereken şey projenin ana kalem tutarı işçilik değil. Malzemedir. Sadece o projedeki malzeme fiyatlarının dolar karşısındaki olası negatif değişimi işçilik kalemindeki artışı süspanse edecektir.
Yani o gün yazılan 115 milyon dolar maliyet rakamı bugün 220 milyon dolar olamaz. Evet artar. Ama dediğim gibi 130 maksimum 150 bandında olur.
Süheyl Batum tarafı olduda seçilirse onlarda kendi yapma yoluna gitmeyeceğine eminim çünkü o finansmanı bulamayacaklar.Ben yönetim değişirse de işin taşere edileceğini düşünüyorum ya da ertelenecek. Süreç uzayacak. Söylediğin gibi bb oldukça gelen para temlikli oldukça kulüp hangi para ile bu yatırımı döndürecek. Çalışanların parasından mı kesecek?
şöyle bir algı var aslında - proje büyük ... %100 ünü pat diye yapılması.Süheyl Batum tarafı olduda seçilirse onlarda kendi yapma yoluna gitmeyeceğine eminim çünkü o finansmanı bulamayacaklar.
aynı yöntemden kasın Erden Timur sunumuna sadık kalma değil pay karşılığı muhabbeti olarak mi dioyorsun ?Hani aynı yöntemle yağıyorlardı, şimdi iki senaryo diye hikaye okuma başlamış. Tarihten ders aldıysak DÖ’ye o yetkiyi vermeyiz
Ben inşaat mühendisiyim. Mesleğim bu. İşim bu. Tümüne bakarak yorum yapıyorum zaten.
Malzeme fiyatları olarak 2022 Mayıs ile bugüne bakınca yazdım. O gün doları 15 yazıyorlar. Bugün 32 tl. O günden bugüne dolar bazında malzeme fiyatları %100 artmadı. Demir bazında %20 düşüş var. Beton dolar bazında aynı hatta biraz geriledi. Keza alüminyum, seramik, vb. malzemeler içinde geçerli bu. Dolar bazında o artış olamaz.
Benzer şekilde dediğiniz gibi işçiliği de vurabiliriz. Onda da dolar bazında tam tersi artış var. 2022 net asgari ücret 4.500, şimdiki 17.000. 2022 Mayıs ile bugün arasında dolar bazında %75 lik fark var.
Yani dediğiniz doğru. Ama ben bunu öngörerek yazdım zaten. Unutmamamız gereken şey projenin ana kalem tutarı işçilik değil. Malzemedir. Sadece o projedeki malzeme fiyatlarının dolar karşısındaki olası negatif değişimi işçilik kalemindeki artışı süspanse edecektir.
Yani o gün yazılan 115 milyon dolar maliyet rakamı bugün 220 milyon dolar olamaz. Evet artar. Ama dediğim gibi 130 maksimum 150 bandında olur.
bende mimarım...Ben de makineciyim. İnşaatlar için mekanik grupta malzeme üretiyorum. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bugün büyük bir inşaat firmasının da zor durmda olduğunu öğrendim mesela. Sektör farklı bir hal aldı...
Onu diyorum. İlk iddialar ortaya çakınca yetkiyi aldığımız şekilde yapacaklar diyorlardı; kendi yapacağımız inşaattan nasıl avans alıyoruz diye sorunca da kandırıyorlardı. Nasıl hasılat paylaşımına döndü iş. Aklı olan DÖ’ye yetki vermez. Zaten CL’ye gidersek gelirle diğer kulüplerden bir adım öndeyiz. Vakti gelince güvenilir bir iş adamına yaptırırız ama Dursun değil oaynı yöntemden kasın Erden Timur sunumuna sadık kalma değil pay karşılığı muhabbeti olarak mi dioyorsun ?
kişileri ve söylemleri kenara alırsak 2 dklığına .Onu diyorum. İlk iddialar ortaya çakınca yetkiyi aldığımız şekilde yapacaklar diyorlardı; kendi yapacağımız inşaattan nasıl avans alıyoruz diye sorunca da kandırıyorlardı. Nasıl hasılat paylaşımına döndü iş. Aklı olan DÖ’ye yetki vermez. Zaten CL’ye gidersek gelirle diğer kulüplerden bir adım öndeyiz. Vakti gelince güvenilir bir iş adamına yaptırırız ama Dursun değil o
Zaten kendi kendimize Yapma imkanimiz yokki biz inşaat şirketi değiliz mutlaka taşerona vereceğizSüheyl Batum tarafı olduda seçilirse onlarda kendi yapma yoluna gitmeyeceğine eminim çünkü o finansmanı bulamayacaklar.