39. Galatasaray Seçimli Olağan Genel Kurul Başlığı | 25 Mayıs 2024 | Özbek: 3343, Batum: 955

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu ev brüt m2 6630 dolar. Yine Florya'da başka bir proje.
Size Nivak projesinde sarı sitedeki ilanları vereyim. 3 tip daire. 3+1,4+1 ve 5+1. Özellikle ara katları seçtim. Çünkü bizde teras kullanımı olacak mı bilmiyorum. Asıl bakılacak proje burası. Bugünkü yayınlanan videoda olan görselleri düşünürsek benzer konseptte ve lokasyonu bize çok yakın. Diğerleri gibi Florya ormanı ilerisinde ya da e5 e yakın değil. Baz proje bu olmalı. Üstelik bu sarı sitedeki ilanlar. Nivak satış ofisine gitseniz size daha yüksek fiyat verirler. Ama biz bunları baz alalım. Dolar kurlarını videolardaki gibi 2022 yılı için 15 (gerçi burada o lazım değildi) ve günümüz için 30 kabul edersek,

1) https://shbd.io/s/Cpl5KV8f

3+1 brüt 220 m2. 9.500 dolar/m2

2) https://shbd.io/s/jQLTpaOK

4+1 brüt 253 m2. 9.656 dolar/m2

3) https://shbd.io/s/Scv8atUZ

5+1 brüt 354 m2. 8.945 dolar/m2

9.000-9.500 dolar arası değişiyor. Ara kat daireler.

6.750 dolar/m2 satış fiyatını o raporda nasıl çıkarttılar cidden merak ediyorum.

100.000 m2 inşaat alanı için sadece aradaki satış farkı 9.000-6.750=225 milyon dolar yapar. Maliyet rakamı, da benzer şekilde 220 milyon dolar yerine maksimum 150 milyon dolar olmalı ki bu bile yüksek.

O zaman raporda satış ve maliyet farkları nedeniyle yaklaşık 300 milyon dolar tutar o raporda eksik kalıyor.

Birileri bu rapordaki oluşan farkı net açıklamadıkça ben şahsım olarak işin arkasında başka şeyler olduğunu düşüneceğim.

Son düzenleme:
Size Nivak projesinde sarı sitedeki ilanları vereyim. 3 tip daire. 3+1,4+1 ve 5+1. Özellikle ara katları seçtim. Çünkü bizde teras kullanımı olacak mı bilmiyorum. Asıl bakılacak proje burası. Bugünkü yayınlanan videoda olan görselleri düşünürsek benzer konseptte ve lokasyonu bize çok yakın. Diğerleri gibi Florya ormanı ilerisinde ya da e5 e yakın değil. Baz proje bu olmalı. Üstelik bu sarı sitedeki ilanlar. Nivak satış ofisine gitseniz size daha yüksek fiyat verirler. Ama biz bunları baz alalım. Dolar kurlarını videolardaki gibi 2022 yılı için 15 (gerçi burada o lazım değildi) ve günümüz için 30 kabul edersek,

1) https://shbd.io/s/Cpl5KV8f

3+1 brüt 220 m2. 9.500 dolar/m2

2) https://shbd.io/s/jQLTpaOK

4+1 brüt 253 m2. 9.656 dolar/m2

3) https://shbd.io/s/Scv8atUZ

5+1 brüt 354 m2. 8.945 dolar/m2

9.000-9.500 dolar arası değişiyor. Ara kat daireler.

6.750 dolar/m2 satış fiyatını o raporda nasıl çıkarttılar cidden merak ediyorum.

100.000 m2 inşaat alanı için sadece aradaki satış farkı 9.000-6.750=225 milyon dolar yapar. Maliyet rakamı, da benzer şekilde 220 milyon dolar yerine maksimum 150 milyon dolar olmalı ki bu bile yüksek.

O zaman raporda satış ve maliyet farkları nedeniyle yaklaşık 300 milyon dolar tutar o raporda eksik kalıyor.

Birileri bu rapordaki oluşan farkı net açıklamadıkça ben şahsım olarak işin arkasında başka şeyler olduğunu düşüneceğim.
Florya'da diğer projeleri ve binaların satış fiyatına daha önceki mesajda attım örnek olarak attım. Satarken ultra lükse satıyorsun ama maliyeti normal bir evden hesaplıyorsun ultra lüx fiyattan satman için özellikle iç dizaynda, dışta falanda en kaliteli ürünleri kullanman lazım bunlarda maliyeti ciddi arttıran şeyler. Bu da Florya'da bir proje. Bu da bir daire. Yani tek bir projedeki fiyatlara bakmaz değerleme yapan firma genele bakar genelde satış fiyatları da Nivak gibi fiyat yok. Yine sen de bilirsin herhalde bitmiş bir projenin satış fiyatı ile yeni başlayan projeden topraktan satış fiyatı arasında da çok ciddi bir fark vardır.

Özbek seçilirse
Gs tarihine geçecek :(

...

Ekli dosyalar

• images.webp
    images.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 21
Florya'da diğer projeleri ve binaların satış fiyatına daha önceki mesajda attım örnek olarak attım. Satarken ultra lükse satıyorsun ama maliyeti normal bir evden hesaplıyorsun ultra lüx fiyattan satman için özellikle iç dizaynda, dışta falanda en kaliteli ürünleri kullanman lazım bunlarda maliyeti ciddi arttıran şeyler. Bu da Florya'da bir proje. Bu da bir daire. Yani tek bir projedeki fiyatlara bakmaz değerleme yapan firma genele bakar genelde satış fiyatları da Nivak gibi fiyat yok. Yine sen de bilirsin herhalde bitmiş bir projenin satış fiyatı ile yeni başlayan projeden topraktan satış fiyatı arasında da çok ciddi bir fark vardır.
Ben yapıyorum zaten şu an sizin deyiminizle ultra luks inşaat projeleri. Bu arada sözüm size değil hiç sevmem bu kelimeyi. Luks, süper luks, Ultra luks. İstanbul'a Fatih'e de gitseniz luks, Florya'da da yapsanız luks. Herkes aynı kelimeyi kullanıyor. Ben mesela Grohe yerine handsgrohe kullanıyorum. Siemens yerine miele seçiyorum. Gaggenau taktığım oluyor. Mobilyalar hazır malzeme değil hepsi özel üretim lake boyalı. Aksesuarlar hafele ya da blum. Alüminyum doğramalar alümil, takmam da olursa pvc doğramalar schuco. Parkeler ithal. Böyle gidiyor. Benim işim bu zaten.

Ve bunları baz alarak diyorum ki 220 milyon dolar hatalı bir rakam. Bence ilk TKSB raporu daha doğruydu. Dolar bazında 115 milyon dolar çıkartılan. 2 yılda dolar bazında artışları düşünürsek çıkacağı maksimum maliyet 150 milyon dolardır.

Satış için verdiğin linki görmüyorum. Dediğin gibi değerlendirme tekmproje üzerinden yapılmaz. Ama lokasyonu yakın benzer projeler olmalı. Yoksa o tek proje baz alınır. Ben mesela Çeşme de ev yapıyorum. Mamurbaba daki fiyat ile Mamurbaba nın yanı başı (aralarında 200-300 mt var) olan Göbene de ki fiyatlar aynı değil. Ilıca sahilinde olan 3 sıra şantiye evleri ile hemen arkasındaki meteoroloji de olan evler aynı değil. 200 mt bile yoktur. Değerlendirme için mümkün olduğunca yakın lokasyonlar ve benzer projeler önemli. 200-300 mt bile fiyatı ciddi değiştirir. Ondan dolayı baz almak için Nivak projesi doğru proje. Yoksa var Florya'da bir sürü ev, proje. E5 dibinde, havalimanı tarafında, Florya ormanı ilerisinde K. Çekmece ye daha yakın ya da bu gibi site değilde tek tek evler. Ama onlar kıyas kabul etmez.

Bu arada her zaman sonra yapan yükseğe satar. İster topraktan ister bitmiş. Fark etmez.

Detaylı açıklamalar yapılmış. Mesela Mecidiyeköy ile ilgili konut tapuları zaten verilebiliyormuş ki tapu verilmiyor demişlerdi bunun için de. Yine Kemerburgaz'ın yavaşlamasının sebebi ilk önce taşeronla anlaşılmış orası için o yapıyormuş taşeron batmış o yüzden GS tamamen kendi yapıyor gibi bir duruma geçmiş o yüzden bir yavaşlama olmuş. Aynı zamanda denetleme firması Ernst & Young ile de sözleşme yapılmış Florya projesinin ihale dahil en başından sonuna denetlenmesi için.

Detaylı açıklamalar yapılmış. Mesela Mecidiyeköy ile ilgili konut tapuları zaten verilebiliyormuş ki tapu verilmiyor demişlerdi bunun için de. Yine Kemerburgaz'ın yavaşlamasının sebebi ilk önce taşeronla anlaşılmış orası için o yapıyormuş taşeron batmış o yüzden GS tamamen kendi yapıyor gibi bir duruma geçmiş o yüzden bir yavaşlama olmuş. Aynı zamanda denetleme firması Ernst & Young ile de sözleşme yapılmış Florya projesinin ihale dahil en başından sonuna denetlenmesi için.

Bunu yeni gördüm. Cidden saçmalamışlar bazı yerlerde. Fatih Altaylı'nın sorduğu bazı sorulara cevap verirken afallıyorlar. İşi bilen biri olsa bunları hop hop hoplatırdı. Üşenmesem tek tek yazacağım bunları ama değmeyeceğini düşünmeye başladım. Atı alan Üsküdar' ı çoktan geçmiş. Adamlar 2. Yöntem için kongrede tekrar onay alırız. Sıkıntı olmaz dedi ya. O kadar eminler kendilerinden. Yeni Rivamız hayırlı olsun. Dursun başkan ne yapıp ne edip Florya'yı da hiç edecek.

İşin komiği BB borcunu kapatmanın başka yolu yok dediler ya. Florya avansına kalmışlar. Güya seçimden önce kapanacaktı. Plansız programsız işler. Bunlar yatıp kalkıp Erden Timur'a dua etsinler. O olmasaymış 1 sene kalamazlardı yönetimde.

Dursun Ozbek'in genel kurulu hasilat paylasimli modele ikna etmesi icin minimum 400 milyon dolar pesin hesaba gecmeli. Keza pesin 400, 3-4 yilda ele gecebilecek 600 kadar degerli dogru kullanilirsa. Aksi takdirde aradaki fark cok buyuk.

Yarın bu saate kalmadan Dursun Özbek yeniden seçilir diye tahmin ediyorum

Pazar sampiyonluk maci oldugundan secim kimsenin umrunda degil

Hangi salak secimi lig bitmeden ayarladiysa kovulsun derhal

ya allahin kanunu mu bu sanki hafta ici konusulsa 1 hafta sonraya ertelensin dense kim itiraz edecek. Sanki kanun anasini satayim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt