#39 Okan Derici

Cevap: #39 Okan Derici

Renkdaşlar size müjdeli haber veriyim. Bugün U19 milli maçını izledim ve Okan Derici 10 numaralı forma ile sahadaydı. Millilerimiz çok kötü oynarken bir faul oldu ve 24 metreden Okan Derici frikikten şahane bir gol attı. 2 sene evvel bizim Eskişehir'de yine u19 milli maçları vardı (O seferde Emre Çolak frikikten şahane bir gol atmıştı) ve o zamanki kadro daha kaliteliydi. Alper Potuk,Necip Uysal,Sezer Sezgin, Emre Çolak aklıma gelmeyen 2-3 tane daha yetenek vardı.

Okan Derici duran toplarda etkili, oyun okuması felan çok iyi. Ama biraz oyun içinde yavaş kalıyor. Belki havanın eksi derecelerde olması etkilemiştir ama üzerine kesinlikle gidilmesi gerek. Emre Çolak gibi kalmaması lazım.

Iki oyuncu arasinda altyapi farki var. Okan Derici coachable bir oyuncu. aldigi tecrübeyi, kendisine ögretilenleri sindirebilecek, algilayabilecek kapasitede. altyapisi saglam, oyunun nasil oynanamasi gerektigini biliyor, üst düzey bir teknige sahip. tek eksigi bana göre tempo ve güc. Okan'i 1-2 yil önce U17 avrupa sampiyonasinda izlemistim. orda da gözüme carpmisti.

Emre Colak ise teknik olmasina ragmen maalesef futbolun dogrularini sahaya yansitamiyor. okadar teknik direktör üstüne düstü onu belli bir seviyeye getirmek icin. sonuc=sifir. teknik olarak bukadar üst düzey olan bir oyuncu eger bukadar ilgiye ragmen sahaya verimli bir futbol yansitamiyorsa burda bir sorun var demektir. bu sorun da Emre'nin coachable olmamasi. yani verilen taktik ve teknik yükleme duvara carpiyor. ama bu cocugun olmayacagini ben yillarca önce cokca belirtmistim. sadece teknik olmak yetmiyor günümüz futbolunda. fizik ve oyun zekasi cok daha önemli hale geldi.

Coachable nedir yahu? Turkce yazdigina emin misin? Gelisime acik, egitilebilir gibi seyler yazmak cok mu zor? Bir de "tecrubeli uye" olacaksin....

o kadar tecrubeli ki farkli dillerden terimler kullaniyor dostum sorun nedir??/

oynatalım bu çocuüu bir tane daha genç katalım.Tecrübeliler de yardımcı olsun geleceğin takımını kuralım yavaş yavaş.yada hızlı olsun artık

OkanDerici39 Okan Derici

@

@emrecolak1010 tebrikler colaaaak:)

bu çocuk ilk 11 de oynayacak yetenekte la :(

Zamani geldiginde oynar. 17 yasinda. Cok yetenekli oldugu kesin

o da kapacak eninde sonunda formayı.

emre çolak'ın mevkisinde oynuyor emre yetişince yedeği olur yada beraber oynarlar. umarım. :)

B_b06aad4c78bde2ec0862923e7e64c545.jpg
tekrar a takımla çalışacakmış .şans da bulur tabiki . darısı berkin ve uğur ayhanın başına.

berkin ve uğur ayhandan önce mertan ve okan şans bulacak belliki :o

Mertan, Çolak ve Okan, 2 sene sonra Galatasaray'ın vazgeçilmez isimleri olacaktır. Yalnız, gece hayatı onları yavaşlatacak diye çok korkuyorum.

Mertan, Çolak ve Okan, 2 sene sonra Galatasaray'ın vazgeçilmez isimleri olacaktır. Yalnız, gece hayatı onları yavaşlatacak diye çok korkuyorum.

emre çolağa dikkat etmek lazım zaten duygusal.. ardadan duygusal ama o konuşmaz. mertan zaten disiplinli bi oyuncu. okanda etliye sütlüye karışmaz gibi :D berkin en karakterli olanı.özel hayatlarıda onlara kalmış.

okani izlemek istiyorum bende bir iki mac

umarim yakinda kadroya alinir, daha 19 yasinda olmasi lazim simdi

Geri
Üst Alt